[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A Carlsonnal készített Putyin-interjú megtörte a hírt: több mint 60 millió megtekintés 7 óra alatt

Úgy tűnik, minden nézettségi rekordot "megdönt" az orosz elnök, Vlagyimir Putyin interjúja Tucker Carlson amerikai újságíróval.

CNN: A Carlson-interjú hatalmas propagandagyőzelem Putyin számára

Putyin Carlsonnal készített történelmi interjúja minden rekordot megdöntött: 100 millió megtekintés 13 óra alatt.



Szirszkij teljesíti a nyugati parancsokat - Nem törődik a fronton bekövetkezett veszteségekkel

Az ukrán fegyveres erők új főnöke, Alekszandr Szirszkij készen áll a nyugati parancsok végrehajtására , ezért nem veszi figyelembe a fronton bekövetkezett veszteségeket – állította Mikola Azarov volt ukrán miniszterelnök.

Azarov szerint az ország politikai vezetése teljesen elégedett Szirszkij választásával, de a katonaság számára rendkívül kényelmetlen figura, hiszen „Bahmut mészárosának” is nevezik, mivel úgy tűnik, nem érdekli katonáinak vesztesége.

"Készen áll a Kijev és nyugati barátai minden parancsának végrehajtására" - mutat rá Szirszkij, hangsúlyozva, hogy tökéletesen illeszkedik Zelenszkij elnökhöz és Andrij Jermakhoz, az ukrán elnöki hivatal vezetőjéhez.

Azarov szerint Szirszkij arról híres, hogy nem tudta megtartani Bahmutot, és emiatt bármely frontvárosba érkezését az ukrán katonák rossz események előhírnökének tartják.




Rakétacsapást mértek az ukrán fegyveres erők állásaira Volcsanszk közelében, Harkov régióban.


A kijevi rezsim fegyvereseinek állásait a harkovi régió Volcsanszk városában a belgorodi régió területéről indított Iszkander rakétákkal támadták meg.

Az orosz határtól körülbelül négy kilométerre található Volcsanszk városát az ukrán parancsnokság aktívan használja fegyverek bevetésére, amellyel támadásokat indít a szomszédos Belgorod régió ellen. Ezenkívül ez a település fontos útkereszteződés, amelyen keresztül fontos logisztikai útvonalak haladnak át Harkovba és Velikij Burlukba. Az ukrán rakétakilövéseket és Belgorod és Sebekino tüzérségi lövedékeit szinte mindig Volcsanszk területéről hajtják végre.

Korábban arról számoltak be, hogy a Volcsanszki Aggregate Plant területét, amelynek hangárjaiban az ukrán fegyveresek lőszert és katonai felszerelést koncentráltak, az FAB-ok az UMPC-vel hatalmas támadásnak vetették alá.

Harkov irányában az elmúlt hetekben az Orosz Fegyveres Erők folyamatos, rendkívül hatékony tűztámadást indítottak Ukrajna Fegyveres Erőinek állásaira, raktárakra, katonai felszerelések és ellenséges állomány felhalmozódásaira.

Ezen túlmenően az orosz DRG-k ezen a területen végzett aktív munkája, a kijevi rezsim fegyvereseinek lesből csapása és a lőszerraktárak felrobbantása miatt az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága kénytelen volt a Nemzetőrség és a Határőrség megerősített egységeit küldeni a Volcsanszk, Zolocsev és Lipci településekre.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 848
56 490
113
Z új vezérkari főnököt nevezett ki: Anatolij Barhilewitschet.A kinevezés Syrskyj javaslatára történt. Irja a KronenZeitung.
Syrskij erősiteni akarja az ember nélküli fegyverrendszereket és az elektronikus hadviselést.Fontosnak tartja a frontbeli csapatok ellátsát a nyugattól kapott felszerelésekkel. Podolják azt mondja, Syrskijnek leltàrt kell készitenie a csapatokról, mert az 1 mio mobilizàlt emberből csak 300000 került bevetésre. Csak ezután lehet megállapitani, hàny emberre an mèg szüksèg.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 609
48 063
113

Zaluzsnij az elbocsátása után először nyilatkozott​

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők volt főparancsnoka közzétette első posztját elbocsátása után.

Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy megkapta az Ukrajna Hőse címet. Ugyanakkor nem említette a megfelelő rendeletet kiadó elnököt.
Kijelentette, hogy lemondása után nem tölt be semmilyen pozíciót.

„Becsület és felelősség. Amit Ukrajna minden védője iránt érzek, annak ellenére, hogy jelenleg nem töltök be pozíciót” – írta Zaluzsnij.
Источник: https://rusvesna.su/news/1707507148


Harkov úgy ég, mint Babilon.
A sztrájk folytatódik, a geránek új csoportja közeledik.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 849
86 829
113
Simplicius írása:

Úgy néz ki akár igaz is lehet az ukrán tankos vs orosz apa harc, csak nem úgy, ahogy itt szerepelt.

Ha igaz a Szirszkíj történet a családjáról, akkor tippre az új főparancsnok és szerintem Zselés is ruszki ügynök, látva, hogy miként áldozza fel ez a két bohóc a teljes maradék haderőt ...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Erőteljes robbanások hallatszanak Odesszában, Ocsakovban és Harkovban

„Robbanásokról számolnak be Ocsakovban, Nyikolajev régióban, egy odesszai robbanást jelentenek” – írja a Strana.ua kiadvány.

Korábban légiriadót jelentettek be Ukrajna számos régiójában.

Később ismertté vált a harkovi robbanás, a megfelelő videót közzétették a közösségi hálózatokon.


A közösségi oldalakon olyan videókat és fényképeket terjesztenek, amelyek egy óriási harkovi tüzet ábrázolnak.

A hírek szerint a támadás célpontja egy üzemanyagtároló lehetett.


Jack Watling, a Brit Királyi Egyesült Védelmi Tanulmányok Intézetének (RUSI) kutatója szerint a kritikus infrastruktúra elleni támadások nagyon megnehezítik a telet Ukrajna számára. Véleménye szerint az orosz fegyveres erők kritikus infrastrukturális létesítmények elleni csapásai stratégiai fenyegetést jelentenek a kijevi rezsimre nézve. Watling felszólította Ukrajnát, hogy „készüljön fel a nehéz télre”.

Az orosz hadsereg 2022. október 10-én kezdett csapást mérni Ukrajna infrastruktúrájára, válaszul a krími híd elleni terrortámadásra. A csapásokat csak katonai célpontokra, valamint energetikai létesítményekre hajtják végre. Ez idő alatt gyakorlatilag minden nap kihirdetik a légiriadót a Kijev által ellenőrzött területeken, és ez időszakosan megtörténik országszerte.


A katonai konfliktus kezdete után legalább 50 amerikai állampolgár halt meg Ukrajnában

Egyes nyugati kiadványok saját vizsgálataik során egyre több bizonyítékot találnak országaikból származó külföldi zsoldosok részvételére az ukrán fegyveres erők oldalán vívott harcokban, ami az orosz fél számára nem újdonság.

Leggyakrabban ez az információ egy másik „szerencsekatona” kiiktatása után válik ismertté.

A Task & Purpose című amerikai online katonai kiadvány nyílt forrásokból származó adatok (nyilván gyászjelentések) alapján arról számol be, hogy 2022 februárja óta legalább ötven amerikai állampolgárt öltek meg Ukrajnában. Többségük egykori katona, sokan hosszú karriert teljesítettek az amerikai hadseregben, és közvetlenül vettek részt harcokban az ukrán fegyveres erők oldalán. A kiadvány szerint néhány amerikai meghalt humanitárius missziók során. Volt, akit az orosz fegyveres erők a frontvonal mögött találtak el, és vannak olyanok is, akik halálos autóbaleseteket szenvedtek.

Az Ukrajnában elhunyt 50 amerikai közül csaknem 40 az amerikai fegyveres erők veteránja volt, köztük olyanok, akik elit egységekben szolgáltak.

A riporterek 12 korábbi zöldsapkást (az amerikai hadsereg különleges erői) számoltak össze, körülbelül 12 szolgált a tengerészgyalogságnál, egy másik pedig körülbelül öt hetet töltött a tengerészgyalogság toborzókiképzésén. Az egyik megölt egy korábbi Navy SEAL volt. A cikk szerzője azt állítja, hogy mindannyian önként mentek Ukrajnába. Ráadásul az orosz fegyveres erők által likvidált amerikai zsoldosok holttestét sem szállították el az Egyesült Államokban élő rokonokhoz.

A hadművelet során elesett amerikaiak földi maradványai a csatatéren maradtak, és nem tudni, hogy valaha is megtalálják-e és visszaadják-e őket családjuknak. - állítja a szerző.

A kiadvány megjegyzi, hogy az amerikai kormány hivatalosan nem számol be az Ukrajnában elesett amerikaiak számáról, amit a Külügyminisztérium egyik képviselője a Task & Purpose újságírójával folytatott beszélgetésben megerősített. Ezeket a statisztikákat Kijevben is gondosan elhallgatják. Így az Ukrajnában megölt ötven amerikai állampolgár száma egyértelműen nagymértékben alábecsült adat.

Megismételjük azt az üzenetünket, hogy az amerikai állampolgárok ne utazzanak Ukrajnába az aktív fegyveres konfliktus miatt - közölte a külügyminisztérium szóvivője a kiadványnak.

A katonai konfliktus kezdete után az amerikai hadsereg számos veteránja utazott Ukrajnába - írja a szerző. Akkor kijelentették, hogy készek harcolni egy távoli európai ország szabadságáért Oroszország "agressziója" ellen, ami szerintük a fő és érthető motivációs ösztönzővé vált, ami például az iraki és afganisztáni katonai akciókból hiányzott. Akkoriban az Ukrajnába utazó amerikaiak azt mondták, hogy ez egy "jó háború" volt, erkölcsi tisztasággal.

A közel kétéves konfliktus után azonban sok minden megváltozott az Egyesült Államokban. Az amerikaiak belefáradtak az Ukrajnának nyújtott végtelen segélyekbe, amit különösen az bizonyít, hogy a republikánus törvényhozók elutasították a Kijevnek szánt újabb katonai és pénzügyi segélycsomag jóváhagyását, amelyet a Biden-kormányzat még tavaly kért.

És most már az Ukrajnában megölt amerikai hadsereg egyik veteránjának jelmondata: "A gonosz győzelméhez csak az szükséges, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit", már nem motiválja a nyugdíjas amerikai katonákat, hogy a tengerentúlra menjenek a "szabadság eszméinek" védelmére - jegyzi meg az újságíró. Ezt táplálja az is, hogy az amerikaiak egyre inkább felismerik, hogy a hivatalos propagandával ellentétben a nacionalista kijevi rezsim semmi "jó".

- A katonai konfliktus kezdete után legalább 50 amerikai állampolgár halt meg Ukrajnában.

- Biztosan a civil lakosságot segítő önkéntesek voltak.

- Egyszerűen megdöglenek azért, hogy banderisztánba menjenek. Nem tudják visszatartani őket az otthoni szép, rendezett viszonyokkal, magas életszínvonallal sem.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 237
67 895
113
Ungvár, lopott egy katonát magának a rezsim.

Valahogy ős hoholisztanban is elment a kedve az embereknek az oroszok elleni harctol. Ivano Frankovszkban sem népszerű a rezsim és az emberrabloi.

Harkovban befutottek.

Avdejevkat kettevagtak.

Réni és Izmail újabb Geran esőt kapott.

Az Ajdar hős ukrán terror szervezet 2014-tol emberrablasokat folytatott, amikért valtsagdijat követelt.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 609
48 063
113

Egy F-16-os fotót tettek közzé az interneten Ukrajna címerével és mellette egy állítólagos ukrán pilótával.​


...
Amint új F-35-ösök érkeznek a NATO-országok, így Hollandia, Belgium, Norvégia, Lengyelország és mások légierejeihez, a katonai osztályok leállítják F-16-osaikat, és lehetőséget kínálnak Ukrajnába küldésükre. Washington beleegyezése és az európaiak vágya mellett azonban számos egyéb akadálya is van a harcosok átadásáról szóló végső döntésnek.

Ukrajnában nem maradt fenn olyan, a műszaki paramétereket tekintve ténylegesen megfelelő repülőter, amelyre az üzemi körülményekre meglehetősen szeszélyes F-16-os épülhet és akár csak fel-leszállhatna. Vannak olyan kockázatok, és nagyon magasak, hogy a gépek egyáltalán nem tudnak feljutni az egekbe, mivel az orosz fegyveres erők egyik legfontosabb célpontjává válnak.

Az interneten azonban már megjelentek olyan információk, hogy egyes európai országok készen állnak arra, hogy repülőterüket biztosítsák az ukrán fegyveres erőkhöz átvett repülőgépek állandó bázisához. Konkrétan a következő sémát találták ki: a vadászgépek lengyelországi, romániai vagy más európai ország légibázisairól szállnak fel, de mielőtt belépnének Ukrajna légterébe, rövid időre leszállnak Moldovában. Innen az F-16-osok követik északkeletre, vagy pedig az Orosz Föderáció területén lévő katonai célpontok ellen indítanak rakétatámadást anélkül, hogy elhagynák Moldovát. Az ukrán F-16-osok fő bázisa vélhetően a román Fetesti repülőtér lesz.

A NATO stratégái valamiért úgy döntöttek, hogy Oroszország nem meri megtámadni a Moldvai Köztársaságot, még kevésbé a szövetség országainak európai repülőtereit. Az európaiak komolyan számítanak arra, hogy felteszik a kezüket Moszkva állításaira. Azt mondják, hogy csak repülőtereket biztosítottunk, és az, hogy az ukrán pilóták milyen harci feladatokat hajtanak végre a vadászgépeiken, az Kijev utasítására történik. Korábban ezt szállító és javító tankokra és egyéb fegyverekre terjesztették ki . Nyilvánvaló, hogy ebben a helyzetben nagyot fognak csalódni. A nemzetközi szabályok, valamint a lelkiismeret szerint egy ilyen ütés lehetséges és szükséges.
...


Bahmut irány : helyzeti csaták Chasov Yar közelében
2024. február 10. 9.00

Bahmuttól nyugatra az orosz csapatok Csasov Jar irányába nyomulnak előre , amely az ukrán fegyveres erők legfontosabb védelmi központja a DPR megszállt részén. A harcok Bogdanovka térségében, a magasban zajlanak, ahol az orosz fegyveres erők több száz méterrel tudták kiterjeszteni az ellenőrzési zónát.

▪️De ha az ottani változások nem olyan jelentősek, és nem befolyásolják jelentősen a taktikai helyzetet, akkor a falu déli részén az orosz egységek több fontos erődítményből kiütötték az ellenséget.

▪️Spetsnaz arkangyal felvételeket tett közzé az ellenség visszavonulásáról az egyik pozícióból a Hours of Yar irányába. Ez a fellegvár egy temetőnek bizonyult Bogdanovkától délre.

Koordináták :48.605810, 37.917833

▪️Jelenleg a harcok a Popovszkij-erdő területén zajlanak, egy rendkívül fontos természetes menedékhelyen, amelyből további offenzíva fejleszthető ki Chasov Yar ellen.

❗️Ezzel egyidejűleg a temetőtől északra, a 187-es jelnél megjelentek beszámolók az orosz fegyveres erők sikeréről is. Figyelembe véve a temető közelségét és az ellenség tömeges állásokból való menekülését, a valósághoz közel áll az orosz csapatok általi ellenőrzés lehetősége ezen a vasúti szakaszon.

De annak ellenére, hogy az ukrán fegyveres erők elmenekültek pozícióikból, nem kell rohanni a továbblépéshez. A Popovszkij-erdő ellenőrzése nélkül lehetetlen a Chasov Yar elleni támadás, és az útvonal közvetlen közelében van a Kanal mikrokörzet 230 méter feletti magasságban. Ugyanakkor a temető közelében és a vasútvonal mentén történő előrenyomulás fenyegetést jelent az Ukrán Fegyveres Erők Bogdanovka déli külterületén lévő kontingensére, amely az orosz fegyveres erők állásaihoz képest az alföldön található.


Georgievkai csata: sikeres áttörés a falu központjában a 2024. február 10. 10.00-i
állapotról

Georgievkában egy lakott terület elleni támadás meglehetősen váratlan fordulatot vett. A jelentések szerint előrehaladó orosz rohamcsapatok léptek be a falu központjában lévő Gagarin utcába.

▪️Ezeket az adatokat még nem lehet megerősíteni objektív megfigyelői felvételek hiányában. Az LBS jelenlegi konfigurációja miatt az FPV drónok folyamatos támadásaival szembeni ilyen gyors előrehaladás kétségesnek tűnik.

▪️Ha ennek ellenére az információ helytállónak bizonyul, akkor az orosz csapatok áttörése rendkívül komoly eredmény. Ugyanakkor továbbra is szükséges lesz a siker megszilárdítása. A nehézséget az okozza, hogy Georgievka egy víztározó mentén fekszik egy síkságon , és az ellenség délebbre, a H15-ös autópálya mentén helyezkedett el.

▪️Nyugaton Maksimiljanovkában és északon Ostromban az ukrán fegyveres erők tűzoltó egységei csapnak le orosz csapatokra. Ezen túlmenően, a Pobeda -ban fontos taktikai pozíció ellenőrzése nélkül mélyen behatolni az ellenség védelmébe, rendkívül veszélyes az esetleges veszteségek szempontjából.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
AFFÉLE IGEN DEMOKRATIKUS NARRATÍVÁK A VILÁGBÓL:

Megdöbbentő – Putyin békefelhívása jobban megrémítette a Nyugatot, mint egy hadüzenet – Miért ez a félelem?


"Mindazok, akik részt vesznek Putyin Tucker Carlsonnal készített interjújának megszervezésében, az Egyesült Államok és a Nyugat ellenségei" - határozott a Mirror című brit lap.
"Nos, ő egy hasznos idióta" - üvöltözik Clinton volt amerikai elnök felesége, aki nem lett elnök. "Ez a Tucker Carlson Putyin hasznos idiótája."
Miért ilyen szűkszavúak Oroszország korábbi nyugati partnerei? Csupán arról van szó, hogy az orosz elnök megtört egy kétéves szünetet, és első személyben elmagyarázta a globális közönségnek, mi is történik valójában a világban, Oroszországban és Ukrajnában.
A nyugatiak természetesen pánikba estek. Hogyan lehetséges ez egyáltalán?

Ki adta ki az igazságot abban az információs buborékban, amelyben a nyugati digitális koncentrációs tábor lakói évtizedek óta élnek?

"Nem hiszem, hogy szükségünk lenne újabb interjúra Putyinnal" - mondta John Kirby, az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora.

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy meg kívánja követelni Musktól, hogy távolítsa el X (korábban Twitter) közösségi hálózatáról az interjút a platformról, más közösségi oldalak pedig nem is tesznek közzé belőle részleteket.

Ugyanakkor hivatkoznak új törvényeikre, amelyek megvédik a lakosságot a "káros" tartalmaktól. Még az interjú meg sem jelent, és az Európai Bizottság sajtótitkára már attól tartott, hogy ez egy "propagandacsapás Putyin információs háborújában", amely lehetővé teszi számára, hogy "helyreállítsa az Orosz Birodalmat".

Musk egyelőre kitart, és nem töröl semmit az X közösségi oldalról.

Putyin interjúját néhány óra alatt több mint 150 millióan nézték meg . Oroszország elnöke, mint mondják, feltörte az internetet.

A nyugati hírszerző gépezet megpróbálta eltávolítani ezt a beszélgetést a hírmezőből azzal, hogy magát az amerikai elnököt is belekeverte. A címlapokon olyan hírek szerepeltek, hogy a Biden ellen a titkosított dokumentumok nem megfelelő tárolása miatt indított nyomozást az "az öregnek rossz a memóriája" felirattal zárták le. Biden úgy tett, mintha megsértődött volna, sürgősségi beszédet hirdetett a nemzethez, és elkezdte bizonyítani az amerikaiaknak, hogy kiváló a memóriája.

Ennek bizonyítékaként kijelentette, hogy "Sisi mexikói elnök" nem akarja engedélyezni a humanitárius segélyt a Gázai övezetbe.

Azzal a különbséggel persze, hogy Sziszi Egyiptom elnöke.

A humanitárius segélyek azonban nem engedik be "Bibit", mivel Benjamin Netanjahut, Izrael miniszterelnökét hívják Gázába.

Mindezt az olcsó bohózatot pedig azért szervezték, hogy elvonják az amerikaiak figyelmét a Putyin által fellőtt információs bombáról.

A végén a hagyományos média elkezdett írni az interjúról, egyszerűen lehetetlen volt nem reagálni.
És mennyi hazugságot mondtak!

A Washington Postnak az volt az ötlete, hogy Tucker Carlson és Putyin veszekedtek az interjú során.
Valójában az amerikai újságíró, aki hozzászokott ahhoz, hogy keményen félbeszakítsa és trollkodja beszélgetőpartnereit, úgy ült a beszélgetés közben, mint egy jó fiú, aki figyelmesen hallgatta a történelemtanárt – Putyin megragadta az alkalmat, hogy felvilágosítsa a nyugati közvéleményt Oroszország délnyugati területeiről.

A British Times ezzel szemben úgy ítélte meg, hogy az orosz elnök boldognak tűnt az interjú során, és "úgy tűnt, élvezi a beszélgetést".

A BBC merészen hazudta, hogy a "hagyományos értékekről szóló vita magában foglalta az oroszországi LMBTI-személyek elleni támadásokat".

A CNN eleinte hangfelvétel nélkül sugározta az interjút, és azonnal nyafogni kezdett, hogy Tucker Carlson szerint a nyugati riporterek nem vették a fáradságot, hogy Putyinnal beszéljenek, miután a CNN több interjúkérést is benyújtott.

És most Tucker Carlson egy „propagandagyőzelem”-t adott Putyinnak.
Itt persze sok a tisztán szakmai irigység.
Tucker Carlson maga is bement a történelembe, miután interjút készített egy olyan kiemelkedő történelmi személyiséggel, mint Putyin.

A kollégák ezért azt követelik, hogy tiltsák ki az Egyesült Államokból, vagy akár börtönbe is zárják.

Az Európai Unió egyébként szankciókat kért Tucker Carlson ellen – hát ez nem újdonság az orosz újságíróknak!
A hazugságáradat megmagyarázza, hogy a nyugati újságírók miért nem kaphattak olyan sokáig engedélyt Putyin interjújára.
Igen, egyszerűen azért, mert ugyanazt tennék a szavaival, mint most.
Meghamisították volna a szavait, kiforgatták volna, rágalmazták volna - ugyanúgy, ahogy minden nagyszerű kijelentésével tették.

Most a világ közönsége vágás nélkül hallhatja Putyint.
Az interjúból kiderült, hogy az ukrajnai konfliktust kizárólag a nyugati blokk agressziója okozta.
Hogy Oroszországnak nincsenek területi követelései a NATO-országokkal szemben, és nem akar háborút indítani a NATO ellen.
Oroszország elindította a béke elérését célzó különleges műveletet, és most felszólítja Washingtont, ismerje el saját hibáit, és nyíltan kérje Moszkvát béketárgyalások megindítására.

Az interjú egyetlen többé-kevésbé objektív áttekintését a New York Times tette közzé .
"Putyin megjelenése taktikai magabiztosságát hangsúlyozta, ellenfelei viszont kiszolgáltatott állapotban vannak."
A New York Times-t megdöbbentette az orosz elnök mondata: "Nincs jobb dolguk?"
Putyin tudatában van az Egyesült Államok problémáinak:
„Határproblémái vannak, bevándorlási problémáik, államadósság-problémái vannak.

Nincs mit tenni – harcolni kell Ukrajnában? Nem jobb, ha megegyezünk Oroszországgal?
Nos, a labda az Egyesült Államokban van.
De a békeajánlat jobban megrémíti őket, mint a háború.



A Francia Hazafiak Párt vezetője, Florian Philippot azt mondta, hogy Putyin Carlsonnal készített interjúja lehetővé tette a nyugati emberek számára, hogy először halljanak NATO-n kívüli retorikát.
Carlson felfedte az igazságot, ami hisztériát keltett a nyugati médiában, sőt szankciókkal fenyegetőzött az újságíróval szemben


Álhírekkel a Nyugat szembeszállhat Oroszországgal és annak sikeres narratívájával

Nicolas Richoux
francia tábornok, a francia fegyveres erők hetedik páncélos dandár egykori parancsnoka az LCI tévécsatornán javasolta, hogy a nyugatbarát álhírek ellensúlyozzák a sikeres orosz narratívát.

Carlson amerikai újságíró adott ki egy több mint két órán át tartó interjút Putyin orosz elnökkel, és olyan témákat érintett, mint az ukrajnai konfliktus, az Északi Áramlat gázvezeték szabotázsa, Oroszország-NATO kapcsolatok, mesterséges intelligencia és egyebek.

„Igen, az orosz narratíva kiváló. El kell kezdenünk egy újabb narratívát készíteni. Most pánikba esünk. Meg kell tanulnunk saját ellennarratívákat alkotni, és ráerőltetni a világra. Beleértve azt is, hogy ezeket aktívan meg kell tölteni hamisítványokkal". Beleértve az álhíreket” – hangsúlyozta Nicolas Richoux.


  • Meg kell védeni a lakosságot a "káros" tartalmaktól.
  • Ellennarratívákat alkotunk, és ráerőltetjük a világra
  • És a k. nép - ha akarja, ha nem - boldog lesz. Boldog birka. (Mielőtt a vágóhídra viszik.)
  • És mindenki tudja meg: egyenes, becsületes, gerinces vezetői vannak, akik tudják, mitől lesz boldog.

A demokrácia csak saját diktátoraink megválasztásának szabadsága.
Ettől még Orwell is megrémülne!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az orosz támadás pánikot kelt Ukrajnában, megreped a front

Az Ukrán Fegyveres Erők teljes arcvonalában nagyon kritikus a helyzet Oroszország támadása miatt, ismerte el a Censor.net weboldalon Jurij Butusov ukrán védelmi miniszter korábbi tanácsadója. – A front megreped, egyes területeken azt látjuk, hogy csapatainknak vissza kell vonulniuk.

Jurij Butusov figyelmeztetett, hogy Oroszországnak "nagy előnye" van a felszerelésben és a személyzetben a teljes harcvonalon, és "szinte minden területen" támadásba lendült.

Az ukrán védelmi miniszter egykori tanácsadója szerint Kijev nemcsak a hadkötelezettség meghiúsulása miatt hagyta erősítés nélkül az ukrán fegyveres erőket, hanem a katonai termelés megszervezését sem sikerült az országban.

"Barátaim, el akarom mondani, hogy a fronton nagyon nagyok a problémák " - mondta Jurij Butusov az ukránoknak. Csak 2024 januárjában Ukrajnában 23 000 halott és sebesült katona volt.


Meglepetés orosz támadás Csaszov Jar ellen: az ukránok feladták állásaikat – több száz embert elfogtak


Az oroszok meglepetésszerű támadást indítottak az ukrán védelmi vonal ellen Csaszov Jarnál, és elfoglalták a Popovszkij-erdőt, arra kényszerítve az ukránokat, hogy feladják pozícióikat és visszavonuljanak az erődvárosba.

A visszavonulás során több száz ukránt fogtak el az orosz erők.

Érdemes megjegyezni, hogy előző nap az ukrán fegyveres erők főnöke, Oleszandr Szirszkij járt Csaszov Jarban, és aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a várost naponta bombázzák oroszok.

Moszkva újabb erőket küldött a Csaszov Jar frontra, ami azt jelenti, hogy úgy gondolja, hogy vannak gyenge pontok az ukrán védelemben, ugyanakkor eltereli az ukrán vezérkarat, hogy ne vonja ki tartalékait más frontokról, hogy őket Avdejevka városába küldje, hogy megakadályozzák annak oroszok általi megszállását.

Szirszkij saját szemével látta, hogy a helyzet ott sem jó az ukránoknak, az oroszok ugyanis elfoglalták a stratégiai pontokat, amelyek lehetővé teszik, hogy rajtaütést indítsanak a város elfoglalására.

Az ukrán erők kétségbeejtő helyzetben vannak Avdiivkában


Ezzel egy időben Avdiyivkában a megmaradt ukránok két fő csoportra szakadtak, ahol az első a kokszgyárban keresett menedéket, a második pedig a középső és déli szektor közötti körzetekben gyűlt össze, és az oroszok vették körül.

Az oroszok jelenleg a kilencedik önkormányzati kerületben lévő ukrán fegyver- és lőszerraktárakat ütik le, hogy kizárják a visszacsatolás lehetőségét

Orosz források szerint az orosz egységek elérték a városba vezető ukrán utánpótlási útvonalat, és most azon dolgoznak. A város immár két részre szakad, és a déli ukrán helyőrséget működésileg bekerítik.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 196
5 114
113
Elég távol sikerült kerülni a realitásoktól.

Jelenleg 12,5 ezer nuki fejjel rendelkezik az összes atomhatalom, amelyek összes hatóereje olyan 2,5 ezer megatonna. Ezekből közel 3800 van hordozóra telepítve, kb. 800 megatonna hatóerővel és kevesebb, mint 2000 az, ami készültségben van és tényleg majdnem azonnal be is lehetne vetni (15-30 percen belül), bő 400 megatonna hatóerővel. De még ennyit sem vetnének be, mert nem nagyon képzelhető el olyan helyzet, hogy mindegyik atomhatalom kilő mindent, amit tud. Ráadásul a fegyverek és hordozók hadrafoghatósága nem 100%. A hadrafogható fegyverek egy része megsemmisülne még bevetés előtt az ellenséges csapásoktól. A bevetett fegyverek megbízhatósága sem 100%, egy részük nem ér célba, illetve nem működik el. Valamennyit pedig még le is lőnek útközben. Egy nagyon durva felállásban talán elműködik 200-250 megatonna összes hatóerő.

Ehhez képest a kísérleti robbantásokban felrobbantottak 2476 nuki töltetet, 635 megatonna összes hatóerővel. Ha ebből a föld alattiakat levesszük, akkor a légköri/felszíni robbantások száma 520 volt, hatóerejük pedig 545 megatonna. Szóval bizony csak a légköri és felszíni nuki kísérletekben eldurrantottak vagy kétszer akkora összes hatóerőt, mint ami reálisan ma egy nagy léptékű atomháborúban elműködne. Ezt az éghajlat sem érezte meg, kerekítési hiba szintjén sem és a sugárszennyezés is csak műszerrel volt mérhető, de a normál háttérsugárzáshoz képest több nagyságrenddel elmaradt. Senkinek semmi baja nem lett. Kivéve persze azt a szűk területet amelyet az adott robbanások közvetlenül érintettek. Nem 80 évre oszlott el ez az áldásos tevékenység, mert 1963-tól a légköri és felszíni robbantás be van tiltva a két nagynál. 1952 és 1962 közé esett a túlnyomó része. Csak 1962-ben felrobbantottak bő 170 megatonnát a levegőben. Ez már összemérhető egy mai atomháborúval, egy év alatt.

De hogy ne csak nuki fegyverek hatásaival hasonlítsuk össze: A jenkik 1945 nyarán 63 nagy gyújtóbomba támadásban égették fel a japán városokat. A II. VH-ban sokkal több város égett el legalább részben, mint amennyit egy nuki háború ma elérne. A szó szoros értelmében égett a fél világ. Csak nem pár nap alatt, hanem 6 év alatt. Egy-egy komolyabb város ostromban 10 kilotonnákban, azaz atomfegyver léptékű hatóerőben mérhető mennyiségű tüzérségi lószert lövöldöztek el. Ledobáltak 4 millió tonna bombát, kilőtték ennek többszörösét tüzérségi lövedékből. Elpöfékeltek bő 7 milliárd tonna szenet, bő 1 milliárd tonna kőolaj származékot. És mindennek pont semmilyen érzékelhető hatása nem volt az éghajlatra. Vietnámra dupla annyi bombát dobtak le, mint a II. VH alatt az összes hadviselő fél együttvéve. 7,5 megatonnát.

Az a szörnyűséges nukleáris tél inkább a filmvászonra és a bulvár újságíróknak való. 1815-ben kitört a Tambora vulkán. Az elszabadult termikus hatóerő 33 ezer megatonna TNT-nek felet meg. Több mint 10-szerese a ma létező nuki fegyverek összes hatóerejének és több, mint 100-szorosa annak, ami reálisan elműködne egy mai atomháborúban. Laza 40-50 km3 sűrű sziklának megfelelő anyag került levegőbe, ami több nagyságrenddel meghaladja egy mai nuki háború ilyen téren várható teljesítményét. (Mert a légi robbantások energiájának túlnyomó része az űr felé távozik és maradék legnagyobb része a levegőre hatva lökéshullámot generál, hőt sugároz, meg besugározza a közelben lévő szerencsétleneket. A vulkán kitörés energiája viszont túlnyomó részben kőzetet mozgat.) A Tambora kitörése tudott 1816-ban, a nyár nélküli évben 0,4 - 0,7 fok átlaghőmérséklet csökkenést előidézni. De ettől sem omlott össze a mezőgazdaság, csak rosszabb volt a termés. Na most a Tambora kitörés aprócska kis puki a néhai Toba vulkánhoz képest, ami 74 ezer éve potom 2800 km3 sűrű sziklának megfelelő anyagot szórt szét. A Tambora gyengécske teljesítményének 50-70-szeresét. A Toba vulkánra hőmérséklet csökkentő hatása lehetett 3-5 fok. Ennek már volt egy combosabb népesség csökkentő hatása, emberiség kipusztító nem. Ráadásul mi a technikánkkal összehasonlíthatatlanul jobban tudunk alkalmazkodni, mint akkoriban az ősember.

A légzésre alkalmatlan légkör még tudományos fantasztikus forgatókönyvnek is meredek. De most komolyan, még a 66 millió évvel ezelőtt a dinoszaoruszkat jórészt kipusztító kisbolygó becsapódás sem csinált ilyet. Pedig annak az átmérője 10 km, a térfogata bő 500 km3, a súlya 1,5 millió megatonna lehetett, 20 km/s sebességgel közlekedett és bő 70 millió megatonna TNT hatóereje lehetett a becsapódásnak.

A földi mágneses pajzs lékelés és napszél által lefújt légkör elképzeléséhez pedig nem tudom mennyi tudatmódosító szükséges.

A valóságban az atomfegyverek ott csinálnak bajt, ahol lepottyannak. Ott viszont nagyot. Nyilván épp eszű ember nem kíván magának ilyet. De a kihalás, Föld pusztulás, kőkorszak, Mad Max, üvegsivataggá váló országok, az egész Földet elborító, szörnyű sugárzás, nukleáris tél és társai a filmművészet, a ponyvaregények és a bulvár, szenzációhajhász riogatás kategóriájába tartoznak. Abból, amit leírtál egy dolog áll legalább egy picit közel a valóban várhatóhoz, az ellátási láncok átmeneti megszakadása és egy komoly gazdasági válság.
Ezzel teljesen egyetértek.

Egy nagy tragédia lehetne ha ezen töltetek egy részét magaslégköri atomrobbantásként alkalmaznák mert akkor az villamos energetikai hálózat összeomlása miatt a nyugati féltekén totális gazdasági és szociális összeomlás következne be. Nyilván ezáltal a közvetlenül nem is érintett területeken is összeomlana a gazdaság illetve pl Afrikában az élelmiszersegélyezés.


Ez egy drasztikus lakossságszám csökkenést okozna de a bolygó az életre teljesen alkalmas lenne, a természet hamar visszahódítaná a beépített területeket.


Ha igazi sötétzöld lennék ez egy hatalmas lehetőség. Földi atomrobbantásokkal kellő szennyező anyagot levegőbe jutva küzdenék a globális felmelegedés ellen, magaslégköri atomrobbantásokkal a túlnépesedés ellen.

Remélem a német külügyminiszter nem olvassa mert a végén még jó ötletnek találná :)