[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
KAPOR NÉPMESÉK:

Kissinger figyelmeztette Zelenszkijt, hogy Ukrajna egy kis gyalog


Leonyid Kucsma egykori tanácsadója, Oleg Szoskin a Youtube-csatornáján arról számolt be, hogy Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter azt üzente Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy „Ukrajna egy kis gyalog”.
Szoskin szerint Zelenszkij nem fogadta el ezt a figyelmeztetést, különben Ukrajna elkerülte volna a katasztrófát.
Szoskin kitágította Kissinger szavait, kifejtve, hogy az Egyesült Államok nem törődik Kijev érdekeivel, saját globális játékukat játsszák, amelyben Ukrajna kérdése csak egy kis cselekmény.
Szoskin arra szólított fel, hogy e megértés alapján tegyenek lépéseket. Szerinte be kell látni, hogy Ukrajna egy nagyon kicsi entitás, nem is alany, hanem tárgy ezen a világsakktáblán.

- A kis Zingerre oda kellett volna figyelni, nem képzelni magát vezérnek.


Az „Orosz Önkéntes Hadtest” tagjai ukránul beszélnek egymással


Az „Orosz Önkéntes Hadtest” (terrorszervezetként elismert és az Orosz Föderációban betiltott RDK) tagjaként Ukrajnáért harcoló fegyveresek a Kozinka elleni támadás előtt ukránul beszéltek egymással, ez jelzi az ukránok jelenlétét a soraikban, mondta Margarita Simonyan, az RT főszerkesztője.
Telegram csatornáján egy videót is közzétett, amely az orosz fegyveres erők katonáira került. A videón az RDK fegyveresei közötti beszélgetések láthatók ukrán nyelven.

A "Rendkívül érdekes" szekcióból még valami mást is kaptam.
„Ez az Orosz Önkéntes Testület - csak Mova nyelven kommunikálnak egymással. Mert ők ukrán katonák.” – írta Simonyan, megjegyezve, hogy az anyagot az RDK szabotázsának előestéjén forgatták Kozinka belgorodi falujában. Véleménye szerint a videón szereplő személyek hivatásos ukrán katonai személyzet.
A felvételeket az egyik vidra készítette, akiből alig maradt más, mint ez a kamera. Ezt mondta a harcosunk, aki ezt a GoPro-t felvette.

Az RDK szervezetileg az Ukrán Fegyveres Erők „nemzetközi légiójának” része, és Ukrajna Védelmi Minisztériumának van alárendelve. E csoportok fegyveresei részt vettek az oroszországi lakott területek elleni támadásokban.

Lehet, hogy orosz tagja már nincs is, elfogytak, lehet sosem voltak benne sokan, és az egész csoport elfogyott.
Hacsak tovább nem él a neve, feltöltve nato öngyilkosjelöltekkel.



A lengyel zsoldosok elismerték, hogy együttműködtek az RDK fegyvereseivel


A Lengyel Önkéntes Hadtest (PDK) fegyveresei interakcióról és együttműködésről számoltak be az RDK-val– írja a RIA Novosti az RDK Telegram csatornán megjelent publikációra hivatkozva.
Ezzel egy időben olyan felvételeket tettek közzé, amelyeken katonai egyenruhás fegyveresek láthatók. A közlemény szerint ezt az együttműködést „a lengyel hadtest létrehozásának első napjaitól kezdve” folytatták.

Korábban az orosz védelmi minisztérium mintegy 6 ezer külföldi megsemmisítéséről számolt be, akik az ukrán fegyveres erők részeként harcoltak, ezek többsége lengyel volt. Az oroszországi nyomozóbizottság több mint 700 zsoldost vett fel a keresett személyek listájára, néhányukat távollétében tartóztatták le.

Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy jelenleg négy RDK csoport működik, összesen mintegy 2,5 ezer fővel. Putyin azt mondta, hogy az árulókat elévülés nélkül megbüntetik, függetlenül attól, hogy hol vannak.


-És ők is ukránul beszélnek?
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
591
5 370
93
Én arról az időpontról írtam, amikor pár óra alatt tán több rakéta, drón adott csapást a teljes energia rendszerre , mint addig a konfliktus alatt összesen. Volt is nagy csodálkozás itt a fórumon, hogy hol tartották ezeket az eszközöket az oroszok addig az időpontig, hiszen azok már régen kifogytak belőle.

Ez a csapás mintegy vízválasztó volt ukrajna energia ellátása, és áramexport ügyében..

A csapás erősségére jellemző (10 10-én éjjel) , hogy az Ukrán hálózatban rendszer szétválások indultak, a fellépő zárlati áramok a lengyel, szlovák, magyar, román (román - moldovai) vezetékeken csatlakozó Úniós hálózatot is megrántották a túlterhelés, zárlat hatására. Éles, Úniós hálózatot ért védelmi működések voltak, amelyek kioldásokat indítottak.. Ez a magyar hálózaton is erősen érzékelhető volt, megrántotta, leoldotta, igaz a fogyasztóinkat nem érintette.
A belső ukrán hálózat energia szigetekre bomlottak, a rendszerbomlást a kievi szigetbe kerülő rendszer is a feszültség szemmel látható rángatásával reagálta le, rövid ideig bírta ezt is. A teljes rendszer Ukrajnában leállt, utána kezdték az a teljes rendszer újraindítását, a hálózati szigetek összeszinkronizálását. Pár óra elteltével a stabilizálódott, összefogott rendszer már ismét az Unión lógott de már export nélkül..

Ahogy írtam, akkor .mintegy 5 hónapra elszállt az ukrán, betervezett energiaexport, és azóta eltelt időben mi , az EU támogatjuk energiánkkal Ukrajna életben maradását 2023 ban, 2024 - ben is.

Emlékszem, nemrég írtad hogy milyen frankó hogy Ukrajnából a magyar energia rendszert támogatják néhány száz MW teljesítménnyel. Akkor is megírtam Neked azt, hogy az a villany a lengyel és szlovák , ukrajna felé menő betáplálás ukránok által fel nem használt maradéka, ukrán export nincs. Arra sem reagáltál.

Tehát megírtam azt a pillanatot, amikor Ukrajna lemondhatott az exportról. 2022 10 10-e után annyi ereje maradt hogy a belső hálózaton a saját fogyasztását lényegében ki tudja egyenlíteni, hogy a lakosságát el tudja látni.

Hogy e csapás után, még milyen oroszok által végzett hálózati kozmetikázást, formatálást hajtottak még végre az oroszok, azt nem elemeztem, mert azok lényege hogy a lakosság változatlan ellátása mellett - a nagyipari, és hadiipari termelést tegyék lehetetlenné az országban.

Így van. Hála az oroszoknak, hogy nem akarják az ukrán lakosságot sötétségbe borítani, csak a hadi termelő, és nehézipari gyárakat.

Kiváncsi vagyok Dudi, hogy a most összerakott , energetikai anyagodat saját kútfőből írtad, vagy most már egy team működik a háttérben?
Igazából nem akarok kitérni arra olyan részletességgel hogy hol milyen károk keletkeztek és keletkeznek folyamatosan, pedig megvannak az ukrán forrásai ezekből is (igaz csak annyi amiről ők is tájékoztathatják a nyilavánosságot)
Azt gondolom a topik olvasói nevében is köszönöm ezt a komplex tájékoztatót. Arról, hogy a címzett mennyit értett meg belőle egy szót sem.

Figyeltem az eseményeket és akkor igazából nem értettem meg a határmetszéki áramlásokat, hogy a lengyelek és szlovákok adnak áramot, mi meg vételezünk. Én a részemre a legegyszerűbb verziót fogadtam el az ábrák alapján utánanézés nélkül, hogy Kárpátalját nem érte támadás és mivel az ukránok úgysem tudnak mit kezdeni a termelt árammal az ország belseje felé, akkor átpasszolják a magyaroknak. A MAVIR közlése alapján most is vételezünk Ukrajnából áramot.

Az köztudott volt, hogy a zöld nyugat mégzöldebb politikusai minden nem "zöld" értsd környezetszennyező dolgot átpasszoltak Kelet-Európába illetve Kínába. Energiatermelés szempontjából Lengyelország és Ukrajna volt a szénerőművek által termelt villamosenergia beszerzési forrása. A villanyvezeték végén a CO2 már nem mérhető. No meg a szennyező gyárak termékei is már karbonmentesek a nyugati piacon. Ez igen csettintene Kohn bácsi.

Ott talán van egy pici tévedésed, hogy az energiaadatokkal kapcsolatos közlések mindig tárgyilagosak. Többször is előfordult, ha a németeknél túl nagy volt a CO2 kibocsájtás, akkor Németországra vonatkoztatva valamiért felfüggesztésre került az adatközlés. https://app.electricitymaps.com/map
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 748
14 166
113
Kíváncsian várom már az f16ok "működését".
Még végén kiderül, hogy a wunderwaffe, mindent elsöprő nato légierő haszontalan kolonc, fémkupac, a reptér elhagyására is képtelen, mert már a földön szétcsapja a maci.
Hozhatják az f35öt is, ha a hatótávolságán túl szétcsapják őket.
Bár ha csak kamikaze odaúttal terveznek, akkor akár még jó is lehet valamire.
Várom majd a nafo konklúziót, hogy az impotens nato légierő nem hogy a frontvonalhoz berepülni, de egyáltalán felszállni is képtelen. Az lesz, mint a páncélozott járnűvek esetén, hogy ha eltűnnek a szovjet vasak, onanntól a frontvonal elérése is csodaszámba megy a wunderwaffekkal?
Furcsa lehet ez a terep a szandálosok jdamozása után.


Szárazföldi drónok támadása:

hány katona sérült meg?

jó cucc lesz ez
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 647
113

Zárjuk le, mint Hirosimában és Nagaszakiban: az amerikai kongresszusi képviselő megoldást javasolt az ukrán konfliktusra (VIDEO)​


Tim Walberg amerikai kongresszusi képviselő az ukrajnai és a gázai konfliktus nukleáris csapásokkal történő rendezésére szólított fel.

Amikor a hallgatóságot arról kérdezték, hogy az amerikai hatóságok miért költenek amerikai pénzt arra, hogy „nekik” építsenek kikötőt, a republikánus Wahlberg azt javasolta, hogy forduljanak a múlt „sikeres” tapasztalataihoz.

„Mert Joe Biden meg van győződve arról, hogy humanitárius segélyt kell szállítanunk Gázába. És nem hiszem, hogy kellene.

Egyetlen centet sem szabad humanitárius segélyre költenünk. Azt kellene tenni, mint Hirosimában és Nagaszakiban – a lehető leggyorsabban befejezni az egészet.

Ukrajnában is hasonlóan kell tenni. Gyorsan győzd le Putyint. Ahelyett, hogy az Ukrajnának szánt finanszírozásunk 80%-át humanitárius célokra költenénk, 100%-ot az orosz erők kiűzésére kellene költenünk, ha ez a célunk” – mondta.
Emlékezzünk vissza, hogy a japán városokra 1945. augusztus 6-án és 9-én végrehajtott nukleáris csapások véget vetettek a második világháborúnak, végleg megtörve a japán ellenállást.
Источник: https://rusvesna.su/news/1711876541


Támadó drónok éjszakai rohama az odesszai régióban

2024. március 30-ról 31-re virradó éjszaka orosz csapatok megtámadták az odesszai régió energetikai infrastrukturális létesítményeit .
Koordináták: 46.6995149, 30.9316853;
A razzia során az Odesszától északkeletre lévő Adzhalyk 330 alállomást megrongálták. A sztrájk után Odessza és a közeli települések többsége áram nélkül maradt. A helyszínen nagy tűz ütött ki, amit a műholdak is megerősítenek. Az ebből eredő károk nem teszik lehetővé, hogy a nyikolajevi régióban található Juzsnoukran atomerőműből áramot adjonak a városnak .
Újabb ütés érte a Novoodesskaya 330 kV-os alállomás két autotranszformátora egyikét . A 330 kV-os kültéri kapcsolóberendezés működik. A robbanások után a Belgorod-Dnyeszter régióban átmeneti hálózati túlfeszültségeket és rövid távú áramkimaradásokat regisztráltak . A sztrájkok következtében az odesszai áramellátás helyzete kritikussá vált : nincs saját termelés, a dél-ukrajnai atomerőmű árama pedig egyszerűen nem jut el a városba. De reálisnak kell lennünk – nagy valószínűséggel a helyzet stabilizálódik a következő napokban.
Koordináták: 46.4538478, 30.3870876
Jelenleg Ukrajna nagy része négy fő energiaforrástól függ: a dél-ukrán atomerőműtől, a kijevi energiaközponttól, a vinnicai 750 kV-os alállomástól és a moldovai tranzittól. A teljes termelés körülbelül 8 GW , de még ez sem elégíti ki az összes energiaszükségletet, így most az időjárásnak nagy jelentősége van az ellenség számára az alternatív energia (SPP, WPP) előállításában .
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A brit katonai hírszerzés tegnap közzétett becslése szerint az orosz hadseregbe "valószínűleg" havonta "nagyjából 30 000" önkéntes lép be, hogy fenntartsa az ukrajnai háborút.

"Oroszország nagy mennyiségi előnyt tart fenn a háborúban, lőszer és felszerelés tekintetében Ukrajnát felülmúlva" - ismerte el a brit védelmi minisztérium X-re írt bejegyzésében.
Moszkva "valószínűleg megközelítőleg 30 000 újoncot toboroz havonta, és folytathatja az ukrán erők megviselésére irányuló támadásokat".

Ugyanezen forrás szerint az orosz erők folytatják támadásaikat Avdejevka erődváros közelmúltbeli elfoglalása után, és "fokozatos előrenyomulást" regisztráltak nyugat felé. "Március végén szinte biztosra vehető, hogy két falut, Tonenkojét és Orlovkát átvették az irányításuk alá, és továbbra is többre tartanak igényt" a környéken.

A brit védelmi minisztérium szerint folyamatosan támadásokat intéznek a front számos más része ellen is, de "kevés előrelépést tettek az elmúlt hetekben".

Nyugati elemzők az orosz előrenyomulást részben a kapor lőszerhiánynak és a harcban jártas személyzet hiányának tulajdonítják, amellyel Kijevnek az utóbbi időben szembe kell néznie.


"Tárgyalni, hogy ne veszítse el Odesszát és a Fekete-tengerhez való hozzáférést"
E. Musk
"X" bejegyzése V. Zelenskynek:

Tragikus életpazarlás volt Ukrajna számára, hogy megtámadott egy nagyobb hadsereget, amely mélységi védelemmel, aknamezőkkel és erősebb tüzérséggel rendelkezett, amikor Ukrajnának nem volt páncélzata vagy légi fölénye!

Ezt minden bolond megjósolhatta volna.

Egy évvel ezelőtt azt javasoltam Ukrajnának, hogy ássa be magát, és minden erőforrást a védelemre fordítson. Még így is nehéz olyan területet tartani, ahol nincsenek erős természetes akadályok.

Nincs esély arra, hogy Oroszország elfoglalja egész Ukrajnát, mivel nyugaton a helyi ellenállás szélsőséges lenne, de Oroszország minden bizonnyal több területet fog szerezni, mint amennyivel ma rendelkezik.

Minél tovább tart a háború, annál több területet fog Oroszország szerezni, amíg el nem érik a Dnyepert, amit nehéz legyőzni. Ha azonban a háború elég sokáig tart, Odessza is el fog esni.

Az, hogy Ukrajna elveszíti-e a Fekete-tengerhez való teljes hozzáférést, vagy sem, véleményem szerint az igazi fennmaradó kérdés. Mielőtt ez megtörténne, tárgyalásos rendezést javaslok.

Így kommentálta Musk Bill Ackman amerikai üzletember publikációját az ukrán konfliktusról író John Spencer szakértőről.


Az orosz drónok semmisítik meg az ukrán csapásmérő drónokat (videó)

A történelem során először rögzítettek orosz drónokat, amelyek elfogták az ukrán csapásmérő drónokat.
Az ukrán drónokat orosz drónok által kidobott hálókkal „fogják el”.
Kétségtelen, hogy ez egy igazán okos rendszer, amely nem teszi tönkre az elfoglalt drónt.


Az oroszok lerombolták a Volcsja folyón átívelő vasúti hidat Kurahovonál.


A Volcsa folyón átívelő vasúti híd megsemmisítése Kurahovoban
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 738
80 115
113
Most komolyan, ez az orosz szuperhatalom?

T-55!!! vezeti az éket, BMP-k és BMD!!!-k utána. Mi ez? Uganda?
Én pipa lennék az orosz katonák helyében.
Nem az a durva, hogy a T-55 van elöl, hanem az, hogy itt olyan hülyeségekben hittek, hogy csak a front mögé lesz a T-55, csak messziről fognak lövöldözni vele, ezt nem harckocsiként fogják használni, csak arra lesz, hogy kiváltsa a modernebb típusokat ott ahol nincs rájuk szükség és hasonló sületlenségek...
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 748
14 166
113
Nem az a durva, hogy a T-55 van elöl, hanem az, hogy itt olyan hülyeségekben hittek, hogy csak a front mögé lesz a T-55, csak messziről fognak lövöldözni vele, ezt nem harckocsiként fogják használni, csak arra lesz, hogy kiváltsa a modernebb típusokat ott ahol nincs rájuk szükség és hasonló sületlenségek...

A t55 képes kiérni a frontra, majd hazamenni. Szóval azért abban megegyezhetünk, hogy ez már önmagában több, mint amire a nato típusok ebben a konfliktusban képesek.

:D
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 366
14 271
113
Azért az a tereprepülés.... 2 év háború kinevel egy elképesztő, a világháború óta nem látott veterán hajózóállományt.

Nyugaton a Szerb MiG-29-es lelövése negyed százada volt, azóta meg harci tapasztalatnak mit tudnak felmutatni... ma már az is respectable, hogy pár SDB/JDAM-et rászórtál valami pickup-ra vagy random sátorra a sivatagban. Zsidók profik max lakótelepek lebombázásában meg siklóbombák hajigálásában. Kinai meg még ennyit sem tud felmutatni.

Az orosznak meg van 1000+ mindenféle hajózója olyan harci tapasztalattal, amihez hasonlót a nyugatnak talán Koreában, vagy Izraelnek 73-ban lehetett utoljára összeszedni (Vietnam vagy a Bekaa völgy az túl egyoldalú légi hadviselés nekem). Olyan pilóták, akik nem elhajigált éles bombákat meg raksikat számolgatnak, meg (akár Red Flag) bevetészámot. Ők már rutinosak az életveszélyes légterekbe való berepülésben. Átestek azon, mikor valaki rakétát lő ki rájuk azzal a céllal, hogy meggyilkolja őket, és hogy ezeket elkerülték. Megtanulták milyen, ha a bajtársaik nem jönnek vissza a bevetésről, mégis újra és újra fel kell szállni. Bele a radaros légvédelembe, sebezhetetlen NATO feldertőkapacitásba... vagyis olyan háborúban, ahol pro és contra egyaránt megvan. Vagyis nem egyoldalú mészárlás a történet.
A VKS pedig majd évtizedekig erre a vért szagolt, veterán pilótaállományra épithet, ami minden elkövetkező háborúban massziv előnyt jelent majd számukra.
 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 036
2 953
113
Nem az a durva, hogy a T-55 van elöl, hanem az, hogy itt olyan hülyeségekben hittek, hogy csak a front mögé lesz a T-55, csak messziről fognak lövöldözni vele, ezt nem harckocsiként fogják használni, csak arra lesz, hogy kiváltsa a modernebb típusokat ott ahol nincs rájuk szükség és hasonló sületlenségek...
És az a személyautó mit csinál ott középen? Marika néni viszi a teát a grundra a játszó fiúknak?
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
705
1 950
93
Azért az a tereprepülés.... 2 év háború kinevel egy elképesztő, a világháború óta nem látott veterán hajózóállományt.

Nyugaton a Szerb MiG-29-es lelövése negyed százada volt, azóta meg harci tapasztalatnak mit tudnak felmutatni... ma már az is respectable, hogy pár SDB/JDAM-et rászórtál valami pickup-ra vagy random sátorra a sivatagban. Zsidók profik max lakótelepek lebombázásában meg siklóbombák hajigálásában. Kinai meg még ennyit sem tud felmutatni.

Az orosznak meg van 1000+ mindenféle hajózója olyan harci tapasztalattal, amihez hasonlót a nyugatnak talán Koreában, vagy Izraelnek 73-ban lehetett utoljára összeszedni (Vietnam vagy a Bekaa völgy az túl egyoldalú légi hadviselés nekem). Olyan pilóták, akik nem elhajigált éles bombákat meg raksikat számolgatnak, meg (akár Red Flag) bevetészámot. Ők már rutinosak az életveszélyes légterekbe való berepülésben. Átestek azon, mikor valaki rakétát lő ki rájuk azzal a céllal, hogy meggyilkolja őket, és hogy ezeket elkerülték. Megtanulták milyen, ha a bajtársaik nem jönnek vissza a bevetésről, mégis újra és újra fel kell szállni. Bele a radaros légvédelembe, sebezhetetlen NATO feldertőkapacitásba... vagyis olyan háborúban, ahol pro és contra egyaránt megvan. Vagyis nem egyoldalú mészárlás a történet.
A VKS pedig majd évtizedekig erre a vért szagolt, veterán pilótaállományra épithet, ami minden elkövetkező háborúban massziv előnyt jelent majd számukra.
Masszív előnyt pont annyira jelent mint hátrányt! Az épeszűbbje messze el fogja kerülni a következő háborút, mert megtapasztalta. A nyugatiak pedig a nagy mellénnyel Rambón, Terminátoron, meg Elit alakulatok felnőve tapasztalatlanúl de menni fognak ha kell... Minden oldalnak Vál előnye, hátránya.... Amúgy pont a radarfelderítés, és a Hightec oldala a háborúnak az, amit kB nem sokban befolyásol a harceddzettség. Azert egy pilótát nem a kocsmából rángatnak a fülkébe. Mitől fogja kevésbé észrevenni a radar a veteránt a frissen és jól képzett hajózótól? Bombákat hajigálni élesben, nem sokban különbözik attól mint gyakorlaton. Teszed azt amit megtanúltál, meg bízol a szerencsében. Természetesen előny a tapasztalat, de nem annyira mint egy veterán gyalogos áll, aki már egy tucat lövészárkot felszámolt......
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Kritikus helyzet, 700.000 ember nem elég, mindenki meghalt! – Zelenskiy éppen most lépett fel az internetre


Az ukrán fegyveres erők kritikus helyzetben vannak a katonai személyzet akut hiánya miatt – mondta Scott Ritter volt amerikai hírszerző tiszt Danny Heifong YouTube-csatornáján.

“Jelenleg személyzeti vészhelyzet van, Zelenszkij most jött ki, és azt mondta, hogy 700 000 ember nem elég, mind meghaltak” – jegyezte meg.

Az egykori tiszt szerint az ukrán csapatok száma a fronton jelenleg 200-300 ezer körül mozog. Kifejtette, hogy ez nem elég, és nem tudnak szembeszállni az orosz hadsereggel.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a minisztérium múlt heti tanácsán beszélt. Elmondása szerint az ukrán fegyveres erők az év eleje óta több mint 71 ezer embert és 11 ezer felszerelést veszítettek.

Az ukrán hadsereg veszteségei csaknem háromszor nagyobbak voltak, mint az előző év azonos időszakában – jegyezte meg Sojgu.

A miniszter hozzátette: a hadsereg továbbra is kiszorítja az ellenséget pozícióiból, és nem engedi, hogy új vonalakon konszolidáljon.



A fenntartható fejlövés


Már egészen jól mentek a dolgok az érthetetlenség és zavaros elméletek irányába, mikor a demokrácia bölcsőjéből (komfort zóna) kilépve, kisvártatva betoppant Kijev nagyvárosába a porcelán mosolyú szenior-szenátor, Lindsey Graham, és elmagyarázta a világnak miről is van itten szó – mert eleddig nem ezt tudtuk.

„tessék meghalni, mert ezért fizetjük magukat”

„Mint fentebb ígértem, nem fűzök magyarázatot a nagy arcot viselő szenátor gondolataihoz – bízok benne, hogy nem csak ő Amerika.”

Bizonyára másban is felmerült már a kérdés, mifenéért hagyták az oroszok elfajulni idáig a helyzetet Ukrajna körül,

Na, de most, a harmadik, éppen kibontakozóban lévő csetepaté során még van esélyünk! Sőt, még egy roppant huncut csavar is bekerült történetbe – a kezdeményező (hazardőr) úgy ült le a kártyaasztalhoz, hogy nincs is pénze, csak hitele – dögivel. Történt ugyanis, hogy a harács idején összehordott vagyonkát felette a jólét, elvitte a dőzsi.

 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
955
11 224
93
És az a személyautó mit csinál ott középen? Marika néni viszi a teát a grundra a játszó fiúknak?
Ő a felelős a díszletekért :)

Maradjunk annyiban hogy ebbe a felvételbe mindenki annyit lát bele amennyit szeretne. Pl. nem tudjuk melyik jármű mióta van ott. Lévén a felvételen egyetlen egy jármű van mozgásban, így aztán hogy épp ki kivel van, azt nem sok minden bizonyítja.
Naná hogy volt aki tyúkként a takonyra :)