[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 860
86 905
113
Előzetes hírek szerint áttörték az ukránok védelmét, és már nem hogy behatoltak, de a település egy jelentős részét megszerezték az orosz erők Ocheretinoban, Avdejevka északi szárnyán

Holnap várhatóan tisztázódik ebből mi igaz és mi nem. Az én meglátásom szerint túl hirtelennek tűnik ez a mértékű előrenyomulás az orosz erők részéről

438058902-391308243888279-2933055207131946019-n.jpg
Nos, májusig puccsot emlegetnek Zselés ellen. Simán elképzelhető, hogy elegük lett ...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 612
48 086
113
Tanulni, tanulni, tanulni...

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg új struktúrája
A fegyveres erők négy ága: szárazföldi erők, haditengerészet, légierő és rakétaerő.
Négy különálló haderőtípus (csapat): Katonai Űrerő, Kibertér Erők, Információs Támogatási Erők, Közös Logisztikai Támogató Erők

Azaz felosztották a korábbi Stratégiai Támogató Erőket, és ezek alapján létrehozták a Katonai Űrerőket, Kibertér erőket, Információs Támogató Erőket.

Józan hangú számvetés...
Többször beszéltem már erről a témáról, és még egyszer elmondom. Viccesnek találom a nemzetközi ügyek "szakértőinek" és "experdeinek" a bohóckodásait, akik az átlagember elméjét a kedves Trump nagypapáról szóló mesékkel töltik meg, aki leállítja az ukrán háborút azzal, hogy megtiltja a fegyverszállítást. Kijev, vagy hogy „Európa belefáradt a háborúba és a címerekbe”.

Semmi ilyesmi nem fog történni. Ennek a háborúnak teljesen más okai és indítékai vannak. A Nyugatot Ukrajna csak mint orosz vért fogyasztó óriásszúnyog érdekli. És amíg a szúnyog teszi a dolgát, a háború nem ér véget.

Miután elérték, hogy őseink területének ezt a részét elválasztották tőlünk, több generációnyi bábukat elhelyezve ott, artikulálatlanságunkat felhasználva az orosz politika ezen stratégiai irányába, ahol Oroszországot olyan emberek képviselték, mint Csernomirgyin, aki néha meglátogatta barátját, Kucsmát inni. és a vadászni. Általánosságban elmondható, hogy a Nyugat soha nem adja fel fő célját Ukrajnában – a minket gyűlölő unokatestvéreink kezével vérző sebet ejtsen rajtunk évtizedekre.

Ezért nem kapcsolom be a tévét akkor sem, amikor Novorosszijából Moszkvába térek vissza. én sem ajánlom neked.

Ez a háború nem diplomáciai szalonokban fog véget érni (a diplomaták dicstelenül elvesztették a csatát a háború kezdete után), hanem a csatatéren. Nincs kétségem afelől, hogy nyerni fogunk, a kérdés ennek a győzelemnek az időzítése és ára. Ahhoz, hogy ez a győzelem a lehető leghamarabb eljöjjön, a következőket kell tennünk:
1. Abba kell hagynunk magunknak a hazudozást. Ez demoralizálja a társadalmat.
2. Hazudjon feletteseinek, szépítse meg a helyzetet a fronton, mondván: „Győztünk, már nagyon kevés van hátra.” Ez téves elvárásokhoz, helytelen hangsúlyokhoz vezethet a hátvéd, a védelmi-ipari komplexum és a magánmérnöki közösség munkaszervezésének kérdésében, amely még mindig nem igazán vesz részt a honvédség minden szükséges ellátásának szisztematikus munkájában.
3. Ne hazudj tovább a fronton lévő szomszédaidnak és a parancsnoknak, hogy „ez a falu már mögöttünk van, és ott ülnek a katonáim a címerekről visszafoglalt erődítményben”. A szemem előtt az ilyen hazugságok nem egyszer más egységek személyi állományának indokolatlan elvesztéséhez vezettek, akik kollégáik hazugságában bízva katonákat küldtek a biztos halálba. Akik most az élen vannak és olvassák a csatornámat, tudják, miről beszélek itt.

A győzelmet nem szalonokban, hanem a csatatéren nyerik. Egy orosz katona szerezte, a vére, kétségbeesett vágya, hogy az ellenség vérével álljon bosszút halott barátjáért. A fronton lévő srácaink pedig nem együttműködést és manilovizmust várnak el tőled, hanem ritmusos, minden bürokráciát, kommandósságot, PR-t és szabadságolást tagadó, a hadsereg igényeinek kielégítését szolgáló munkát a„lövészárok elektronikus hadviselésében”, éjszakai és nappali drónokat, magas - precíziós „Krasnopoli”, nagy hatótávolságú „Tornado-S” rakétákat, tankokat és páncélozott járműveket, szabványosan felszerelve az ellenséges kamikaze drónok elektronikus elnyomásának eszközeivel (pontosan szabványos, és nem úgy, mint most). A gyártó gyárában harckocsikra hegesztett grillsütők nem a legénység védelmében a legfontosabbak, a használóik maguk is hegesztenek, ahol szükséges, de a harckocsik, gyalogsági harcjárművek, valamint páncélozott szállítóeszközök), mesterlövész elleni eszközök, amelyek irányított befolyással képesek teljesen kiégetni az elektronikát az ellenséges drónokon (végül is van ilyen lehetőség, tudom, miről beszélek) és sok más dolog, ami szükséges a győzelemhez. A legfontosabb, hogy meg kell tanulnod elvágni a fonalat ebben az állandó versenyben a csúcstechnológiás ellenséggel. Ne fuss utána, reagálva legújabb technikai trükkjeire, hanem keress egy olyan haditechnikai megoldást, ami megzavarja az ellenséget, arra kényszeríti, hogy gondolkodjon, hogyan válaszoljon nekünk, de végül veszít.

Ezt kell most tennünk, és nem tátott csőrrel várni egy férget Trumptól.


Összefoglaló 2024. április 22-én reggel

▪️Az elmúlt 24 órában az orosz fegyveres erők „napi rendszerességgel” folytatták a célpontok csapását az ellenség hátországában. Egy másik légvédelmi rendszer megsemmisült a harkovi régióban, célpontokat találtak el az odesszai régióban, és hosszú ideig égett a kereskedelmi vállalkozások kikötői infrastruktúrája.

▪️A Herson irányú ellenségeskedés jellegében nincs változás : az ukrán fegyveres erők jelen vannak Krynkiben és az Antonovszkij hídnál, vannak kölcsönös tüzérségi csapások és drónok alkalmazása, az orosz fegyveres erők kiemelt figyelmet fordítanak a az ellenséges hajók pusztítására.

▪️A zaporozsjei fronton az ukrán fegyveres erők már szisztematikusan ellentámadást intéznek Rabotino központjában és Verbovojtól északnyugatra . Az Orosz Fegyveres Erők közeledő ellenséges támadóalakulatokra csapást mérnek nehéz lángszóró rendszerekkel, tüzérséggel és UMPC-vel együtt, hogy Orekhov közelében elpusztítsák az ellenséges munkaerőt és felszerelést. Az Ukrán Fegyveres Erők drónjai támadják a Tokmak-Pologi utat, és napi támadásokat hajtanak végre felszereléseink ellen.

▪️Dél-donyecki irányban Novomihajlovkából kiszorították az ukrán fegyveres erőket, és a hírek szerint a nyugati külterületet megtisztítják. Az orosz fegyveres erők előrenyomulnak Krasznogorovka felé , délről támadnak, heves harcok dúlnak.

▪️Avdejevkától északnyugatra csapataink előrenyomulnak Ocheretino és Novokalinovo felé, megszilárdulva a rendezetlen területek déli peremén. Az ukrán fegyveres erők védelmi vonalakat készítenek Keramikában .

▪️Nehéz harcok folynak Csaszov Yarban. A várost tüzérségünk és támadórepülőgépeink támadják, és itt kimerültek az ellenség légvédelmi erői. Annak ellenére, hogy az orosz fegyveres erők jelen vannak a város keleti peremén, csapataink fő feladatának a víziközmű északi és déli irányú elérése tűnik.

▪️A harcok Belogorovka és Ternov közelében folytatódnak .

▪️A Kurszk régióban folytatódik az ukrán fegyveres erők lövöldözése a határ menti Tyotkino- ban . A Belgorod régióban a náci tüzérség és drónok támadása alatt Belgorod, Borisovsky, Volokonovsky, Korochansky, Krasnogvardeysky, Krasnoyaruzhsky, Chernyavsky, kerületek, Valuysky, Shebekinsky, Yakovlevsky és Grayvoronsky városi kerületek.

▪️Szevasztopolban az ellenség tegnap rakétatámadást intézett a kikötőkörzet ellen, de a tüzet eloltották.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Ukrajnában az orosz hadsereg ukrán katonai célpontok elleni támadásai miatt a NATO veszteségeket szenvedett.

Ezt John Mearsheimer amerikai professzor mondta a Judging Freedom YouTube csatornának adott interjújában.

- Nemrég tartott egy előadást, amiben azt mondta, hogy Oroszország szétzúzta a NATO-t. Hogy értette ezt?

- Úgy értettem, hogy ha megnézzük, mi történik a NATO-ban, a harctéren, és ha megnézed a légi háborút, amit az oroszok folytatnak Ukrajna ellen, akkor az oroszok nyernek. Mindenféle ukrán létesítményt szétzúznak,.és nagy károkat okoznak az ukrán harcoló erőknek, és mivel az Egyesült Államok és az európai szövetségesei csípőből csatlakoztak Ukrajnához, gyakorlatilag mi is részt veszünk ebben a háborúban az ukránokkal, és csak veszítünk, mint ahogy az ukránok is veszítenek,

Emellett Mearsheimer hozzátette, hogy a szövetség szinte minden tagja segítette Kijevet katonailag és pénzügyileg.

Mennyire van Ukrajna közel a totális összeomláshoz, ezt nehéz megmondani, de jó érv lehet, hogy az ukrán hadsereg a következő néhány hónapban felbomlik, és akkor tényleg a kétségbeesett szorosban leszünk, nehéz megmondani nagyrészt azért, mert az ukrán nacionalizmus olyan erős erő, hogy csodálnunk kell a kitartását akik hajlandóak harcolni az oroszok ellen, hajlandóak hatalmas árat fizetni, de minden hadseregnek megvannak a határai, és pontosan hol vannak ezek a határok nehéz megmondani, de tudod, hogy lehetséges, ha figyelembe vesszük hogy az ukránok olyan kevés fegyvert kapnak, és olyan nehéz újakat szerezni, hogy a hadsereg a fronton lévő ostromlott erők helyettesítésére, egyszerűen szétesik.

McGregor ezredestől és másoktól hallottunk jelentéseket, nem akarom azt mondani, hogy tömegesen, de szakaszok vagy zászlóaljak adják meg magukat, 50-60-100 katonával egyszerre.

Még olyan jelentéseket is hallottunk, hogy a legvadabb harcosaik, az úgynevezett náci.csoportok uh megadták magukat hallottad, hogy a forrásaid elárulják neked, hogy igen, és te is hallottál történeteket, hogy a legádázabb harcosok nem hajlandóak harcolni, nem akarnak meghalni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 860
86 905
113
Aresztovics:
"Nyugaton a férfiak kikerülik a hadsereget, Oroszországban viszont kétségbeesetten könyörögnek, hogy kapjanak orvosi engedélyt a NATO elleni harchoz..."

S-400:

"Az odesszai régióban egy határőr Moldovába menekült egy éjszakai őrjárat során"
https://twitter.com/SenoreAmore/status/1782275639451451406

És végül a hatalmas ukrán siker egy 111! éves hajó volt. Az oroszok nem is gondolták, hogy célpont lehet, de kellett az ukránoknak a PR győzelem:
GLvvMExbMAAgKni
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A konfliktus Csaszov Jarban egyre fokozódik:
22.04.2024 | 07:12

Az oroszoknak sikerült behatolniuk Csaszov Jar városának északi és déli szektorába is, folytatva a nyomást a fő tengelyről a Szeverszkij Donyec folyón, megpróbálva bezárni a "szorítást", miközben az ukránok erősítésre várnak, miután bejelentették, hogy 60 milliárd dollár értékű amerikai segélyt küldenek.

Különösen a déli szektorban Sztupki körzetébe, az északi szektorban pedig Kalinivka körzetébe hatoltak be.
Ez az első alkalom, hogy az orosz erőknek sikerült három különböző irányból is "belépési pontokat" szerezniük a városba.

A nehézség, amivel jelenleg szembesülnek, az az, hogy a város központi szektorába vezető utakat teljesen meg tudják-e nyitni.

Az ukránok, akiknek komoly gondjaik vannak a lőszer és a rendelkezésre álló személyzet tekintetében, nagy aknamezőket telepítettek, amelyek jelenleg az egyetlen tényező, amely késlelteti az orosz erőket.
A "Kanal"-nál az aknamezők miatt egyelőre felfüggesztették az előrenyomulást. Még mindig úgy néz ki, mint egy csipeszmozgás.

A Csaszov Jar elfoglalása nagyon jelentős előnyökhöz juttatja az oroszokat az északi Donbasz ellenőrzését illetően.
Az ukránok számára gyakorlatilag lehetetlenné válik, hogy erősítést tudjanak Szlavjanszk-Kramatorszkba szállítani.
Ha elesik a Csaszov Jar, csak idő kérdése, hogy mikor esik el Szlavjanszk-Kramatorszk

Az a 60 milliárd dollár, amelyet az amerikaiak az elkövetkező napokban katonai segélyként adnak Ukrajnának, minden bizonnyal jelentős segítség Kijevnek, de ahogy a harctéri taktikai helyzet alakult, nem valószínű, hogy bármi drámai változást hozna az ukránok javára.

Az oroszok a terjeszkedéssel lassú ütemben haladnak, így sikerül az utánpótlási vonalaikat mozgatni, és mindig van egy "kompakt" alakzatuk, amelyet semmilyen módon nem lehet megbontani.
Pragmatikusak lettek, és nem érdekli őket, hogy mennyi időbe telik, amíg döntő győzelmet aratnak nemcsak az ukránok, hanem mindenekelőtt a nyugatiak ellen, akik hátulról támogatják őket fegyverekkel, lőszerrel, pénzzel és - mint most bebizonyosodott - katonai személyzettel.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 505
31 894
113
Novomihajlovka
Bogdanovka
Tanulmányúton Németországban.
Összfogl.04.21.
Chasov Yar
Sas?
Krasznogorovka
USA zsoldos benézte
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 860
86 905
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 694
113
A Lend-Lease iróniája
Amerikai 203 mm-es lövedékek az M110 önjáró tarackból, orosz tüzérek szolgálatában.

Az "amerikai" lőszer kalibere teljesen megegyezik a 2S7 "Pion" (Malka) fegyvereivel, és cserélhető.

Kezdetben azt feltételezték, hogy ezek a 203 mm-es lövedékek az Orosz Fegyveres Erők kezébe kerültek az ukrán fegyveres erők trófeájaként, mivel az Egyesült Államok bejelentette, hogy lőszereket szállít az ukrán „pünkösdi rózsa”-nak.

A legvalószínűbb azonban, hogy ezeket a képen látható lőszereket Iránból szállították Oroszországba, amelyet viszont az Egyesült Államokból szállítottak a 70-es évek óta, amikor az országok barátok voltak. Pontosan az amerikai lövedékek megjelenésének ezt a módját jelzi a korábban ismeretlen „Product 203” jelű lőszer is, amely 2023 óta jelenik meg az új hazai lőtáblákon.

MJbFoIPn3hU.jpg


Más

Herszon, FAB-1500UMP, Az ukrán UAV-pilóták bevetési pontjának megsemmisítése.


 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 759
9 113
113
Krisztike mondok még egy nevet. Udo Ulfkotte. Mondj valami ütőset vele kapcsolatban.
Mit kezdjek vele? Meghalt szívrohamban. De nagylelkű leszek, tegyük fel hogy a soros gyuri bácsi tette el láb alól.

Akkor válaszolj a kérdésre őszintén! Nyugaton vagy Oroszországban kritizálnád inkább a rendszert? Putyin vagy soros gyuri bácsi haragjától félnél jobban?
Nem volt az olyan nagy lőszerhiány, csak kamuztak az ukránok, hogy "mindent megkapjanak. Persze olyan hozzá nem értő -laikus mint te mindent elhisz nekik.
Akkor ukrán propit toltatok hosszú hónapokon át?

"Nyugaton van véleménypluralizmus. Vannak politikai viták. Buknak meg kormányok. Vannak rendszerkritikus pártok. Létezik az államhatalomtól független média. Az államigazgatás nem pártérdekeket szolgál stb...

A végtelenségig lehetne sorolni. Terelés nélkül válaszolj erre a kérdésre! Hol lennél rendszerkritikus újságíró? Egy nyugati országban vagy Oroszországban?"

Mivel erősen OFF, ezért majd a modi dönt, hogy maradhat-e?

Szóval valahogy úgy érzem, hogy erőteljes fogalomzavaraid vannak. Vagy tudatosan keversz mindent mindennel.

Több, mint 10 évig dolgoztam külföldön és nem szalagmunkás fokon. Mivel bizonyos piaci rést tudtam betölteni, nem is olyan munkakörben, hogy belvárosban egy irodába bementem és munkaidő után szintén a belvárosban eltöltöttem egy kis időt, utána mentem aludni. Ráadásul olyan rokonokkal is rendelkezek, akik már minimum 50 éve "kint" élnek és hát valamennyire rálátásuk van az ottani életre értsd ki kinek a kije.

Igaz eddig nem erről volt szó, de bedobtad a sok mindent takaró rendszerkritikusságot. Ez azért olyan, mint a jogállamiság.
Tehát szeretnék-e rendszerkritikus újságíró lenni? Egyik rendszer sem szereti, ha kritizálják. A fejlett nyugati világban a rendszert képviselő képviselők mögött gazdasági csoportok állnak.

A nagy kérdés a képviselőt támadod vagy a gazdasági csoportot? A képviselő olyan előretolt szóvivő, akinek az életvitelét akár támadhatod is, de a gazdasági csoport érdekeit már nem. Az meg végképpen nem tolerált dolog, ha a pénzügyi összefonódásokat kezded bogozgatni. Képviselői szinten is csak akkor, ha az illető képviselőre kiadták a kilövési engedélyt. Értsd a mögötte álló csoport érdekeit sérti a tevékenysége vagy több kapura kezd játszani.

A még nagyobb kérdés, hogy rendszerkritikus újságíróként milyen csoport áll mögötted van-e védelmed? További kérdés: a kritikusságot úgy teljesíted, hogy nézzétek itt lehet kritizálni vagy valós problémát vetsz fel? Ha nincs mögötted támogatás, nem állsz védelem alatt, akkor ne köss életbiztosítást nyugaton sem.

Tehát a válaszom, egyik helyen sem szeretnék VALÓDI tényfeltáró médiamunkás lenni. Tapasztalat, hogy rövid életűek, ha mélyebben kezdenek kotorászni.

A modi dönt.
Nyugaton rendszerkritizálásból nagyon sokan vígan meg tudnak élni, ami nem is baj. Milliószor inkább nyugaton csinálnám, lehet ott is lennének negatív következmények, de azok sokkal kevésbé ijesztőek számomra.
Emlékeim szerint az ukrán lőszerhiány nem amiatt van mert nincs rá pénzük, hanem mert nincs úgy általában a támogató országoknál kellő mennyiségű 155-ös lőszer. A csehek próbáltak innen - onnan összekaparni nekik, de mostanában erről nagy a csend. Szóval az a 14 milliárd összeg ezt a problémát nem fogja megoldani., ráadásul (amennyiben igaz) a 14 milliárd arra fog menni, hogy az USA fejlett fegyver rendszereket fog vásárolni a beszállítóitól Ukrajna számára, aminek ezek szerint, - már ami a lőszer kérdést illeti - semmi köze nem lesz a lőszerhiány pótlásához.

"In the Ukraine bill, of the $60.7bn, a total of about $23bn would be used by the US to replenish its military stockpiles, opening the door to future US military transfers to Ukraine. Another $14bn would go to the Ukraine Security Assistance Initiative, in which the Pentagon buys advanced new weapon systems for the Ukrainian military directly from US defence contractors."
Pénz sem volt, részben meg gyártókapacitás sem. De nem kell aggódni, nyugaton is érzékelik a problémákat és dolgoznak a készletek pótlásán.

Az orosz tüzérségi fölény valószínűleg meg fog maradni, de az orosz tüzérségi eszközök hatótávolsága és pontossága rosszabb, szóval ott több is kell ugyanahhoz az eredményhez. Részben e miatt sem tudott Oroszország eddig se döntő győzelmet elérni a tüzérségi fölényével. A másik ok meg az hogy elavult eszközökkel, elavult taktikával rohamoznak légifölény nélkül városokat. Ez húsdaráló nekik is.
Igen, ha ki tudták volna használni, akkor biztos elfoglaltak volna pár várost,falut,netralizáltak volna pár tízezer ukrán katonát,szét siklóbombáztak volna mindent is maguk előtt!
De nem,sajnos képtelenek voltak kihasználni ezt az alőnyüket is,ahogy eddig is, továbbra is tör előre az ukrán sereg,tolja vissza az Orosz agresszort a saját határai mögé,miután a felszabadított területek,ősi ukrán lakossága virágesővel,friss kenyérrel,borral fogadja a szabadság rettenthetetlen védőit.
Bizony.
Főleg, hogy a nyugat egy hanyag mozdulattal előrántott újabb pér száz tankot,MLRS-t,pár tízezer atgm-et, pár millió tüzérségi lőszert, több század vadászgépet,a farzsebből az ukránok számára, baráti segítség gyanánt,ingyen .
A ruszkik baszhatják,jobb ha előkészítik a tartalék valutáikat,aranykèszleteiket,a gáz,és olajmezők tulajdoni lapjait,amivel kárpótolják majd az ukrán államot,akiket provokálatlanul megtámadtak.
Bizony.
Ja,az Orosz kormány meg mehet a dutyiba,egy alapos vagyonelkobzás után, ahogy az összes nyugati vezető is ment,mondjuk az utóbbi 500 évben.
Putyint meg körbehordozzák leláncolva kijevben.
3x....

Jár a sör neked is, mindig megnevettetsz,úgyhogy negyedévente válaszolok is.
Én valami nagyobb áttörést vártam volna. Oké elfoglalták Avgyijivkát ami még Bahmuthoz képest is kisváros. Meg pár falut itt ott szintén elfoglaltak. De nem lett hatalmas áttörés ahol az ukránoknak menekülniük kellett volna és az oroszok fél tartományokat tudtak volna elfoglalni igazi nagyvárosokkal.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 612
48 086
113
A harkovi előfizetők arról számolnak be, hogy eltűnt a tévéjel a városban.
Harkov, a pillanat, amikor a torony ledőlt
https://t.me/i20028843/199020
Ahogy Edda elder elvtárs helyesen megjegyezte , a teleton és a zombi kikapcsolása jó, de a cél – a források szerint – a torony tetejére szerelt katonai felszerelés volt. Az ilyen célpontokat nehéz eltalálni, ezért gyakran kettős céljuk van.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 578
17 686
113
Mit kezdjek vele? Meghalt szívrohamban. De nagylelkű leszek, tegyük fel hogy a soros gyuri bácsi tette el láb alól.

Akkor válaszolj a kérdésre őszintén! Nyugaton vagy Oroszországban kritizálnád inkább a rendszert? Putyin vagy soros gyuri bácsi haragjától félnél jobban?

Akkor ukrán propit toltatok hosszú hónapokon át?


Nyugaton rendszerkritizálásból nagyon sokan vígan meg tudnak élni, ami nem is baj. Milliószor inkább nyugaton csinálnám, lehet ott is lennének negatív következmények, de azok sokkal kevésbé ijesztőek számomra.

Pénz sem volt, részben meg gyártókapacitás sem. De nem kell aggódni, nyugaton is érzékelik a problémákat és dolgoznak a készletek pótlásán.

Az orosz tüzérségi fölény valószínűleg meg fog maradni, de az orosz tüzérségi eszközök hatótávolsága és pontossága rosszabb, szóval ott több is kell ugyanahhoz az eredményhez. Részben e miatt sem tudott Oroszország eddig se döntő győzelmet elérni a tüzérségi fölényével. A másik ok meg az hogy elavult eszközökkel, elavult taktikával rohamoznak légifölény nélkül városokat. Ez húsdaráló nekik is.

Én valami nagyobb áttörést vártam volna. Oké elfoglalták Avgyijivkát ami még Bahmuthoz képest is kisváros. Meg pár falut itt ott szintén elfoglaltak. De nem lett hatalmas áttörés ahol az ukránoknak menekülniük kellett volna és az oroszok fél tartományokat tudtak volna elfoglalni igazi nagyvárosokkal.
Nem Soros Gyuri bácsi,hanem a BND. Na Krisztike akkor egy újabb feladvány. Kyle DeFreytag, Gunther Hashida,Howard Liebengood,Jeffrey Smith. Nem a félelemről van szó,hanem a te általad demokratikus nyugatnak nevezett akármiről,ahol nem emeleti ablakból zuhannak ki,hanem mindenki öngyilkos lesz.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Francia csapatokat vezényeltek Odesszába Ukrajnában; tegnap NATO katonák haltak meg Dnyipropetrovszkban
Hal Turner World 21 április 2024

Az ukrajnai Odesszából videófelvétel látott napvilágot, amelyen a francia hadsereg elemei bevonulnak a városba. Úgy tűnik, hogy ez egy NATO-tagország közvetlen belépése az ukrajnai konfliktusba.
Valószínűleg az Ukrajna és Franciaország között létrejött kétoldalú megállapodás alapján hajtják végre, de ez egyelőre nincs megerősítve.
Oroszország többször is világossá tette, hogy az Ukrajnába belépő külföldi országok csapatai az orosz hadsereg legitim célpontjai lesznek.

Április 13-án Franciaország idegenlégiós csapatokat küldött az ukrajnai Szlavjanszkba.
A legtöbbjük 48 órán belül meghalt, sokan megsebesültek a Szlavjanszk elleni orosz csapások következtében.

Tegnap Oroszország csapást mért egy szállodára Dnyipropetrovszk központjában, amely nyilvánvalóan tele volt NATO-csapatokkal. A becsapódott épületről készült képek közvetlen találatot mutatnak, hatalmas károkkal és tűzzel.

Szállodát ért találat - Dnyipropetrovszk, Ukrajna - NATO katonák meghaltak

Számos jelentés a fenti helyszínről azt állítja, hogy "számos NATO-katonát vittek ki a romok közül, súlyosan megsérülve vagy holtan".

A jelentések szerint mentőautók vitték ezeket a NATO-katonákat a várakozó helikopterekhez, amelyek állítólag a lengyelországi Rzeszowba szállították a katonákat.

Francia Med-Evac repülőgép Rzeszow Lengyelország

Nyilvánvaló, hogy ezek a többfunkciós légi utántöltő tankerek a med-evakuációs szerepkörükben tevékenykednek, mivel Rzeszow közelében sehol sem zajlanak légi utántöltési műveletek.

Tehát a franciák elvesztették az Idegenlégió csapatait Szlavjanszkban, a NATO tegnap további csapatokat vesztett Dnyipropetrovszkban, és most Franciaország 1000 katonát és páncélosokat küld Odesszába.

A nyugati nemzetek lépésről lépésre provokálják Oroszországot, hogy most már közvetlen harcra kényszerítsék.

Ne lepődjetek meg, ha elkezdenek repülni a rakéták - és ne feledjétek, hogy ki okozta ezt: Mi voltunk.

- Vadászat beindult, ezek a hülyék nem is sejtik, mi vár rájuk?
- Majd a hallalinál a végszámot is közöljük.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 703
16 988
113
Nem Soros Gyuri bácsi,hanem a BND. Na Krisztike akkor egy újabb feladvány. Kyle DeFreytag, Gunther Hashida,Howard Liebengood,Jeffrey Smith. Nem a félelemről van szó,hanem a te általad demokratikus nyugatnak nevezett akármiről,ahol nem emeleti ablakból zuhannak ki,hanem mindenki öngyilkos lesz.
Vagy autóbaleset, túladagolás és egyéb balesetek (rablógyilkosság pl.).
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 249
55 336
113