[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 537
45 037
113
Ez a "segélycsomag" csak meghosszabbitja Ukrajna haláltusáját. Teljesen értelmetlen már régóta minden egyes elesett ukrán, mert halâluk nem változtat semmit a negativ végkimenetelen.
Ilyen az, amikor a nyugat segitségedre jön.
A legjobban az ukránokkal nem Putyin baszott ki, hanem ha igazak a hírek amit még néhány NATO tag, mint pl. a törökök is megszellőztettek, akkor BoJo. Ok hogy nem PM már, de hát az ukránok százezrei halnak bele a hülyeségbe, amit összehoztak Zelenszkijjel.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 499
113
Úgy néz ki az oroszok a nagy ukrán lőszerhiányt nem tudták kihasználni. Ezután ilyen kedvező helyzete sokáig nem lesz az oroszoknak.
Lehet hogy nem is akarták, hiszen nem lehet az egyensúlyt ilyen egyszerűen felborítani, hiszen annak egy III Vh-ba átcsapó következménye is lehet - pillanatok alatt. Már több mint egy éve többen írtunk arról, hogy itt hosszú akár évekig elhúzódó konfliktust láthatunk. Ez így egyenlőre bejött..

Az előre megírt forgatókönyvet, az évtizedek által kínkeservesen kiagyalt többször módosított narratívát nem lehet át-és meghágni hiszen akkor a világunk is fel- és lángba borul..
Mivel a forgatókönyveket a tengerentúlon irják a narratívának megfelelően, már mintegy évszázada onnan fúj a politikai szél - az oroszok is ezt követik, játékukban ugyan néha rá-rákontrázva.

Egy kivétel volt, tán ami erősíti a szabályt : a kis Bajszos és a Pipás egy idő után mint egy elszabadult hajóágyú úgy alakított a világszinpadon - ott gyorsan korrigálni kellet, az úgy sikerült- ahogy. Befejezetlen lett a II Vh egy ideiglenes állapottal, amire egyik fél sem számított. Hadifogoly apám elbeszéléséből tudom, hogy az orosz és amerikai csapatok Németországban találkozva napokig haboztak, hogy most tovább harcoljanak - vagy egymás keblére boruljanak.. Várták a felsőbb parancsot, mi a narratíva folytatása..

Mindenesetre látszik, hogy minden megy tovább legalább a Bide' - Trampli csörtéig, ami tán irányváltást is hozhat..

Ezért hogy az orosz nem használja ki ezt a tálcán kinálkozó lehetőséget, hanem szépen megvárja hogy a polgárok ismét tejeljenek a jövedelmekből, ne csodálkozz. Ezért kell a polgárokat a F.O.S médiás termékekkel állandóan hisztiztetni. Kiváncsi vagyok hogy Macron belépője és nagyjátéka után mi jöhet még a médiabohócok világot jelentő deszkáin. Őt nehéz lesz űberelni, főleg h volt már egy Bojó emlékezetes fellépés is még 22 nyarán.
Igaz az túl jól sikerült atomkodás volt, fejjel előre ment a süllyesztőbe.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 908
65 823
113

Blinken megpróbálja rávenni Kínát, hogy ne támogassa tovább az oroszokat​

Vágyvezérlés L99,:
"kínai segítség nélkül az orosz katonai fölény az amerikai támogatás érkezésével olvadna az ukrajnai fronton" - írja a Politico.
Persze azért két napja még több szankciót vezettek be Kína ellen is.
Ez a hajó már elment amire Blinken most fel akar szállni.
A kínai gazdaság bőven nyert ezen az ukrán konfliktuson.
Tegnap olvastam teljesen lealltak szépen csendben az EU és USA gabona felvasarlasaval is, valaki vagy valakik ellatjak őket bőven. Ez se Kína problémája hanem az eladóke.
Kíváncsian várom mire jutnak Hszivel.
:)

2014-ben ő még gyerek volt. Abban nőtt fel hogy lőttek rá.
Nagyon tisztelem azért amit vállalt, feladta a lelket, a jövőjét azért hogy a népe, szomszédai, ismerősei, rokonai szabadok lehessenek.
Sajnos a kamera nem jó omen, nem volt az eddig.
Viszont elfogytak a frontvonali hősök, a Givik, a Mozgovojok, Strunak,de a Zahreddinek is.
Miattuk néztük, kerestük a videókat itt és linkeltuk néha percekre rá ahogy megjelentek.
Arctalan lett mindenhol a háború.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 542
13 581
113
Az is lehet hogy saját készletből tolnak nekik még az amcsik, most hogy van pénz visszatölteni a saját készleteket.
14 mrd kb. arra elég, hogy ne fogyjanak ki lőszerből és tartsák a frontot valahogy a következő évi segélyig. Ha demokraták győznek akkor minden évben lesz segély még jó pár éven át. Ha a republikánusok nyernek novemberben, akkor is fognak kapni valami segélyt az ukránok - ahogy mai példa is mutatja.

Republikánusok:

Igen: 101 (47,2%)

Nem: 112 (52,3%)

Tartózkodott: 1 (0,5%)

Demokraták:

Igen: 210 (100%)

Nem: 0 (0%)

Szóval a republikánusoknál is közel fele támogatta.
A teljes kongresszusra vetítve: 73% támogatta Ukrajna segélyezését. Ez majdnem háromnegyedes támogatottság.

Matematikailag kizárt, hogy következő években olyan összetételű kongresszus legyen, amiben nincs legalább 50%+1 szavazatnyi támogatása az ukránok segítésének.
Idáig sem a szavazatok száma volt kérdés, hanem hogy a házelnök (speaker) mikor tűzi ki a szavazást.

Pénzt adnak, de fegyvert azt nem, vagy igen keveset ...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 396
45 950
113
Új pletykák Zaluzsnij sorsáról a "Resident" ukrán hírcsatornától:

Az OP-forrásunk azt mondta, hogy az Elnöki Hivatal fogva tartja Zaluzsnijt.

Katonai felkeléstől tartanak Bankován a legitimációs vákuum idején, ezért Ermak utasította az SBU vezetőjét, hogy figyelje a volt főparancsnokot mindaddig, amíg az nem tesz nyilvános nyilatkozatot Zelenszkij mellett, és el nem fogadja a nagyköveti posztot Nagy-Britanniába.

Az Elnöki Hivatal szándékosan szivárogtatott ki információkat Zaluzsnij londoni kinevezéséről, hogy elterelje a hangsúlyt a forrásunktól származó információkról.

Szegény Zelenszkij, csak ellenségek vannak körös-körül.


Borisz Rozsin katonai szakértő az Avdejevszkij irányú helyzetről az Északi Katonai Körzetben 2024. április 22-én, moszkvai idő szerint 22:50-ig
1. Netailovo
.
1.
Netailovo
.

A falu határában folytatódnak az aktív harcok Netailovo, valamint attól északra Yasnobrodovka. település irányába.
További előrelépés még nincs.

2. Umanskoe.
Összecsapás a falu határában.
Az ellenség megtartja az irányítást Umanskoe település felett.

3. Semenovka.
Az RF fegyveres erők által szinte teljesen megszállva.
Az ellenség kis mértékben jelen van a falu északi részén és a tőle nyugatra fekvő ültetvényekben.

4. Berdychi.
Az orosz fegyveres erők támadást intéznek Berdychi falu északnyugati részén valamint tőle északra.
Az ellenség továbbra is ellenáll, de Ocheretino nagy valószínűséggel arra kényszeríti, hogy elköltözzön a településről.

5. Ocheretino.
Az Orosz Fegyveres Erők a falu nagy részét elfoglalták a várost védő Ukrán Fegyveres Erők demoralizálódása közepette, amelyek egy része egyszerűen feladta pozícióját és elmenekült.
Ocheretino falu déli része és a központnak a vasútállomástól északra eső része az Orosz Fegyveres Erők irányítása alá került, és a takarítás folytatódik.
Ocheretino elvesztése súlyos következményekkel jár az ellenségre nézve.

6. Novokalinovo.
A falu keleti külterületén folytatódtak a rohamműveletek.
Általánosságban elmondható, hogy 2024. április 22-én az orosz fegyveres erők ténylegesen áttörték az ukrán fegyveres erők 2. védelmi vonalát Avdievkától nyugatra.
Netailovo falu határában folytatódnak az aktív harcok, valamint attól északra Yasnobrodovka település irányába.
További előrelépés még nincs.


Avdejevszkij irány: Ocheretino központjának elfoglalása az orosz erők által,
a helyzet 2024. április 22-én 21:00-kor.

A Center csapatcsoport orosz egységei, kihasználva az ellenség szervezetlenségét, egyre mélyebbre vonulnak Ocheretino faluban.

▪️A falu déli peremének elfoglalása után az orosz fegyveres erők rohamcsoportjai átkeltek a vasúti pályán, és megvetették a lábukat a község központi részén.

▪️Felkerültek az internetre az orosz zászló kitűzésének felvételei az ocheretinoi katonai-polgári közigazgatás épületére. A katonák állnak, az ágyúzástól való félelem nélkül, és nyugodtan mozognak a területen. A háttérben gyakorlatilag nem hallatszanak lövöldözés hangjai, ami a falu központjában való tartózkodás viszonylagos biztonságát jelzi.

Jelen pillanatban a település északi részének és a vízcsatorna területének megtisztítása folyik, ahol még maradhatnak szétszórt ellenséges csoportok. Ezenkívül a falu nyugati szélén található Altkom téglagyár területe továbbra is az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt áll.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Ukrán drónokat koordináló jeladót találtak egy Moszkva melletti erdőben

Gyanús rádiót és bőröndöt találtak Puskinóban, Moszkva külvárosában. A Mash Telegram csatorna információi szerint rádióamatőrök azt sugallják, hogy ezzel az eszközzel Ukrajnából érkező drónokat is lehet irányítani.
A Moszkva melletti Puskino városában egy katonai rádióállomást fedeztek fel, amely valószínűleg jeladóként szolgált az ukrán drónok irányításához. A rádióamatőrök szerint ez az állomás használható az ukrán pilóta nélküli légijárművek (UAV) koordinálására. Az orosz belügyminisztérium és a védelmi minisztérium nem nyilatkozott erről az ügyről.
Egy helyi lakos a kutyájával sétálva felfedezett egy eszközt és egy bőröndöt, feltehetően a Szovjetunió idejéből. A rádió egy fenyőfára volt ragasztva szalaggal, magán a vevőn pedig angol nyelvű feliratok voltak. A férfi azonban úgy döntött, hogy nem nyúl a bőröndhöz, tartva az esetleges aknától. Ezeket az eredményeket azonnal jelentette a városi chat tagjainak, akik hívták a rendőrséget.
A katasztrófavédelem megerősítette, hogy Puskinóban egy rádióállomást és egy bőröndöt találtak a RIA Novosztyi jelentése szerint. Biztonsági szakértők, köztük kutyavezetők vizsgálták meg a gyanús leletet. A kutya nem észlelt robbanóanyagot, a bőrönd üres volt. A rádióállomást kutatás céljából lefoglalták.

Nemrég, április 18-án a rendőrök egy lőszer- és kézi lőfegyver-raktárra bukkantak egy 55 éves moszkvai istai lakos magánlakásában. A férfit őrizetbe vették, és az Orosz Föderáció Büntetőtörvénykönyvének 222. cikkelye („Fegyverek és lőszerek illegális megszerzése, tárolása és szállítása”) alapján büntetőeljárást indítottak ellene.

Április 3-án egy korábban elítélt 35 éves lakos lakásában a moszkvai régióban, Obuhovo faluban a rendőrök lőszert találtak, amelyet egy szekrényben tartott.

Április 2-án az FSZB megakadályozta az egyházi edényekbe és ortodox ikonokba rejtett nagyméretű robbanóanyagok behozatalát Ukrajnából. A robbanóanyagokat Pszkov térségében fogták el.

Március 27-én a bűnüldöző szerveknek sikerült leállítaniuk a Baskíriába irányuló fegyverszállítási csatornát. A „próbavásárlás” akció eredményeként három gyártót vettek őrizetbe.


Újabb robbanások történtek Harkovban


Április 22-én este Harkov lakói robbanások zajáról számoltak be a városban. A helyi média a város nyilvános oldalain megjelenő üzenetekre hivatkozva ír erről. A város polgármestere, Igor Terekhov is megerősítette a robbanásról szóló híreket.
Korábban légiriasztást adtak ki Harkov régió és Ukrajna legtöbb régiója felett.
Hétfőn a harkovi hatóságok egy távközlési létesítményben történt károkat jelentettek. A közösségi oldalakon elterjedt egy videó a városi tévétorony teteje közelében történt robbanásról, aminek következtében a szerkezet felső része a földre zuhant.


Zaluzsnijt katonai zavargástól való félelem miatt őrizetbevették

Valerij Zaluzsnyij, az ukrán fegyveres erők egykori főparancsnokát szigorú biztonsági szolgálat alatt tartják, hogy figyelemmel kísérjék az országban uralkodó helyzetet. A „Resident” ukrán bennfentes távirati csatorna ír erről egy elnöki hivatali forrásra hivatkozva, aki korábban a tábornok őrizetbe vételéről számolt be .
A forrás szerint Kijevben katonai lázadástól tartanak a legitimációs vákuum időszakában, ezért Andrij Jermak, az OP vezetője utasította az SBU-t, hogy figyelje a volt főparancsnokot mindaddig, amíg nyilvános nyilatkozatot nem tesz. Zelenszkij támogatását, és beleegyezik a brit nagyköveti posztba.
Zelenszkij irodája szándékosan ültetett el információkat Zaluzsnij londoni kinevezéséről, hogy elterelje a hangsúlyt a forrás információiról – tették hozzá a csatorna szerzői.


- Amint az Egyesült Államok kijelentette, hogy „Vlagyimir Putyin oroszországi elnöksége valóság, amellyel Washington dolgozni fog”, azonnal abbamaradt minden brüsszeli szóbeszéd a választási eredmények el nem ismeréséről.
És az EU vezetői fejüket lehajtva rebegték: igenis főnök, csak azt hittük, így jó lesz.
Bár az el nem ismerésért jobban lehet rajtuk röhögni.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 033
54 102
113

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 480
24 082
113
Fosbook hirdetés dobta fel:
Szóval, röviden, a rajnametál itália, skynex vshorad rendszert akar gyártani 404isztánnak

Novomikhailovkánál újabb #nemnato állás kisöpörve:

Harkovi TV torony:

ukri nem túl okos női egyed, felült egy tiktokker trendre, de újból kiderült, hogy az ukri iskola egy lőszerraktár:

Újabb SPÁRTA drónos:

Az ukri határőr dezertált moldovába:

Orosz erők megrohamoztak egy ukri állást Pervomaisky közelében:

Ocseretino, orosz trikolór és csapatok:

Belogorovka környéke, RBK500:

Herszon környékén ukri UAV operátorok által megszált épületre FAB1500:

Balaton helyett bandera:
-2, az egyik valamilyen pk. volt:
-1 altatóorvos:
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 499
113
az a rész még vissza van hogy a pénzt hitelbe adják az ukránoknak
a hitelért kezeskedik az európai unió
vajon lesz-e olyan vezető európai uniós politikus aki ne szavazná meg ezt a kezességvállalást...
Az EU-nak kötelező megszavazni az ukrán segélyeket még akkor is, ha tudják hogy minden fillér a feneketlen kútba megy osztásra és visszaosztásra. A passzát politikai szelet a tengerentúlon fujják.
Ezt egyértelműen látni lehet: A Majdani tervekkel egyidejüleg kezdődik az EU felkészítése is, hogy hozzá fogják csatolni mint egy gazdasági kiszolgáló gyarmatot az ottani értékek Majdan utáni felvásárlásával - bagókért.
Ezért azonnal megkezdődik a "sikeres" Forradalmi Játékok után az EU-s nyilvántartási rendszer reformja, amely során már 2015-től úgy jelenik meg Ukrajna a statisztikákban és nyilvántartásokban mint az EU teljes jogú tagja.. És pld Észak macedonai meg a többi még EU "független" állam - nem.
Láthatjátok hogy e narratíva jegyében idén nyáron tervezik Ukrajna seggét berúgni az EU-ba. Ugyan a törvényességeknek ez nem felel meg, de van az a pénz ahol a politikusok a saját maguk által hozott törvényeket is meg..h@gják...
Ez a terv már tavaly kiszivárgott, és ez alapján meszeltek az EU-s eddig jól élő mezőgazdasági vállalkozóknak. Ukrajna önmagában 400 millió lakosnak elegendő élelmiszert tud termelni. Lehet h Monsantós GMO technikával, de ezt a profit szemellenzőseket nem érdekli. Eddig is hoztak be Magyarországra Ukrán terményeket ellenőrzés nélkül, magyar termény közzé keverték. Pld az olcsó világos, gyártó nélküli étolaj - az ukrán származású. Ezért voltak a gazdatüntetések, egyenlőre eredménytelenül. Lehet a gazdákat átképezni csak nem tudom mivé?
Mivel Ukrajna támogatása kötelező feladat az EU-nak, akár véráldozat árán is, ezért a politikusok ezt végre fogják hajtani. Ha egy kis cirkusz lesz, az a népnek szól majd, a lényeg marad.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 882
13 448
113
Az EU-nak kötelező megszavazni az ukrán segélyeket még akkor is, ha tudják hogy minden fillér a feneketlen kútba megy osztásra és visszaosztásra. A passzát politikai szelet a tengerentúlon fujják.
Ezt egyértelműen látni lehet: A Majdani tervekkel egyidejüleg kezdődik az EU felkészítése is, hogy hozzá fogják csatolni mint egy gazdasági kiszolgáló gyarmatot az ottani értékek Majdan utáni felvásárlásával - bagókért.
Ezért azonnal megkezdődik a "sikeres" Forradalmi Játékok után az EU-s nyilvántartási rendszer reformja, amely során már 2015-től úgy jelenik meg Ukrajna a statisztikákban és nyilvántartásokban mint az EU teljes jogú tagja.. És pld Észak macedonai meg a többi még EU "független" állam - nem.
Láthatjátok hogy e narratíva jegyében idén nyáron tervezik Ukrajna seggét berúgni az EU-ba. Ugyan a törvényességeknek ez nem felel meg, de van az a pénz ahol a politikusok a saját maguk által hozott törvényeket is meg..h@gják...
Ez a terv már tavaly kiszivárgott, és ez alapján meszeltek az EU-s eddig jól élő mezőgazdasági vállalkozóknak. Ukrajna önmagában 400 millió lakosnak elegendő élelmiszert tud termelni. Lehet h Monsantós GMO technikával, de ezt a profit szemellenzőseket nem érdekli. Eddig is hoztak be Magyarországra Ukrán terményeket ellenőrzés nélkül, magyar termény közzé keverték. Pld az olcsó világos, gyártó nélküli étolaj - az ukrán származású. Ezért voltak a gazdatüntetések, egyenlőre eredménytelenül. Lehet a gazdákat átképezni csak nem tudom mivé?
Mivel Ukrajna támogatása kötelező feladat az EU-nak, akár véráldozat árán is, ezért a politikusok ezt végre fogják hajtani. Ha egy kis cirkusz lesz, az a népnek szól majd, a lényeg marad.
Tavaly amit a mi cégünkhöz hoztak be ukrán gabonát, a 3/4 részét visszaküldtük... Penész, gomba, kosz, szar minőség miatt...rakás szar volt....
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 499
113
Tavaly amit a mi cégünkhöz hoztak be ukrán gabonát, a 3/4 részét visszaküldtük... Penész, gomba, kosz, szar minőség miatt...rakás szar volt....
Ez is azt mutatja hogy évek óta "sutyiba" szállítanak az EU-ba. Ha szemmel láthatóan nincs minőségi gond -azt megetetik velünk - vagy állati takarmány.
Azt ott alkalmazható növényvédő szerek sem EU-kompatibilisak, de hatásos vegyi fegyverek kórokozókra (is?) - állítják azok a magyar gazdák, akik az itteni (rabló) árak, nem EU kompatibilis, méretű pénztárcájuk miatt miatt is onnan hozatták (csempészték) idáig "szereiket".

Nem hallottam róla hogy itteni vizsgálatoknál magyar forgalmazó, gazda bukott volna ottani GMO vagy vegyszer tartalom miatt (vagy csak nem nyilvános a vizsgálati eredmény, és a bukta) ..
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 882
13 448
113
Ez is azt mutatja hogy évek óta "sutyiba" szállítanak az EU-ba. Ha szemmel láthatóan nincs minőségi gond -azt megetetik velünk - vagy állati takarmány.
Azt ott alkalmazható növényvédő szerek sem EU-kompatibilisak, de hatásos vegyi fegyverek kórokozókra (is?) - állítják azok a magyar gazdák, akik az itteni (rabló) árak, nem EU kompatibilis, méretű pénztárcájuk miatt miatt is onnan hozatták (csempészték) idáig "szereiket".

Nem hallottam róla hogy itteni vizsgálatoknál magyar forgalmazó, gazda bukott volna ottani GMO vagy vegyszer tartalom miatt (vagy csak nem nyilvános a vizsgálati eredmény, és a bukta) ..
A GMO-t nem tudjuk vizsgálni, de szinte mind toxinra egy fos volt... sem emberi sem állati fogyasztásra nem alkalmas...Másik oldal...ez a TI ukrajnátok! Emberi fogyasztásra veszélyes lett volna... (IS) de persze nem lehet tudni ki küldte vissza és ki nem aztán visszaküldték valszín higítva...stb...szóval bekerült ide...