[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 458
79 478
113
Valaki árulja már el, hogy az orosz zászló helyett miért vörös zászlók vannak? Továbbá az is érdekelne, hogy hogy lett a fekete narancs-ból piros narancs, hisz a fekete-narancs sávos szalag ősi orosz szimbólum ami Szent Györgyre utal.
Screenshot-20240428-150621-Chrome.jpg

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 610
48 070
113

"Nincsenek szavak! Nem lesz elég rohamosztagos!” Egy kijevi propagandista hisztériája a fronton tett látogatás után (VIDEO)​


Ukrajna védelmi miniszterének tanácsadója, propagandistája és főszerkesztője, Jurij Butusov mondta, hogy Kijevben egyet mondanak, de a fronton egészen más történik, és nagyon komor színekkel írja le a helyzetet.

„Szó szerint két napja Avdievka közelében voltam, az ellenség fő támadása irányában – Avdiivkától tovább haladnak, nyugat felé. Tudod, nincsenek szavak! Kijevben a legfelsőbb főparancsnok egyet mond, de a fronton egészen más történik.

El akarom mondani: Avdeevkán túl nincsenek mezei erődítmények, amelyeket még nem építettek fel. Láttam, ahogy a katonáinkat ezekben a mező közepén ásott lyukakban orosz drónok támadták meg, mozsárból lőtték ki... Nagyon fájdalmas volt nézni.
Nem vonnak le következtetéseket! Ha nem talál építőket, ha a kormány nem talál építőket legalább az alapvető hátsó védelmi vonalak felszerelésére, ha nem talál mérnököket a modern felszerelések, drónok, szenzorok, kommunikáció karbantartására, ha nem talál technológusokat, akik lőszert fognak gyártani, akkor nem lesz elég támadó erőnk » - mondta rendkívül érzelmesen a harci érintkezési vonalra tett utazását követően.
Источник: https://rusvesna.su/news/1714305604


A helyzet a fronton súlyosbodott - mondta Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka​


A helyzet a fronton tovább romlott – mondta Alekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka.

Megerősítette továbbá az ukrán fegyveres erők visszavonulását az Avdejevka melletti Berdicsiből és Szemenovkából, valamint a Marinka melletti Novomihajlovkából.

„Megpróbálva megragadni a stratégiai kezdeményezést és áttörni a frontvonalat, az ellenség fő erőit több irányba összpontosította, jelentős erő- és eszközelőnyt teremtve. Aktívan támad a teljes frontvonalon, és bizonyos irányokban taktikai sikereket is könyvelhet el” – írta Syrsky hivatalos oldalán a közösségi oldalon.

Szerinte a legnehezebb helyzet Pokrovszkij és Kurakhovsky irányban van, ahol továbbra is heves harcok folynak.
„Az ellenség legfeljebb négy dandárt telepített ezekbe az irányokba, és támadást próbál kifejleszteni Avdejevkától és Maryinkától nyugatra, Pokrovszk és Kurakhovo felé tartva. Az ukrán védelmi erők egységei, megőrizve védőink életét és egészségét, új vonalakra költöztek Berdicsitől, Szemenovkától és Novomihajlovkától nyugatra. Általánosságban elmondható, hogy ezeken a területeken az ellenség bizonyos taktikai sikereket ért el, de nem tudott hadműveleti előnyre szert tenni” – folytatja.
...
Szirszkij azt is elmondta, hogy az ellenség (RF Fegyveres Erők - a szerk.) közvetlen felkészítésére utaló jelek nincsenek Ukrajna északi részének támadó akcióira, de „növekszik az ellenséges csapatok száma és átcsoportosítása Harkov irányába. ”
Источник: https://rusvesna.su/news/1714310491



Kislovka a miénk!

A Kupjanszktól (Kharkiv régió, az Oszkol folyó bal partja) 20 kilométerre keletre fekvő falut a 47. harckocsihadosztály 272. ezredének Vityazi százada szabadította fel Kirov alezredes és Lezgin századparancsnok parancsnoksága alatt.


Krím. Az Ukrán Fegyveres Erők éjszakai kísérleteiről, hogy ATACMS rakétákkal eltalálják légvédelmünk területét a Tarkhankut-fokon

Adataink szerint a Herson régióban található Berislav várost az ellenséges rakéták kibocsátásának területeként hívják. Plusz-mínusz két könyök a térképen, csak a területet tudjuk megadni, pontosabban nem. Fontos elem a körülbelül 15 rakéta repülésének vizuális megfigyelése egyszerre. Az emberek saját szemükkel látták, és gyorsan továbbadták oda, ahol lennie kellett, így sikerült minimalizálni a következményeket.
Az orosz védelmi minisztérium jelentésében 5 db ATACMS rakéta megsemmisítéséről számolt be, mely rakétákat és pontosan hol semmisítették meg, nem tudni, az adatok talán később állnak majd rendelkezésre. Rybar elvtárs szolgáltatott adatokat ezeknek a különféle módosítású rakétáknak a hatótávolságáról. Az ukrán fegyveres erők által használt régi modellek - 165 km-ig. Újak, hírek, amelyekről Ukrajna maga is reprodukál - akár 300 km-ig. Vagyis a harci tesztek a maximális hatótávolságon folynak a légvédelmünk elleni fellépés feltételei között. 300 km.
Ennyit az Ukrán Fegyveres Erők fent említett pozícióterületétől a Krími hídig, amelyről az ellenséges média olyan világosan és bátran ír. Az ukrán források már leírtak egy lehetséges forgatókönyvet UAV-k (a napokban 70 Ukrán Fegyveres Erők drónja repült a Krasznodar Területre), ATACMS és MBEC rakéták egyidejű használatára. új, továbbfejlesztett módosítás. Az ATACMS az MLRS HIMARS-ból indul: egy kilövő - egy rakéta. Abból ítélve, hogy a mieink egyszerre látták a 15 rakéta repülését, pontosan ennyi kilövőt használt az ellenség azon az éjszakán. Továbbra is rejtély, hogyan lehet ennyi felszerelést elrejteni az éjszakában. A hírszerzésnek sokat kell gondolkodnia, csak ne kezdjen el leiratkozni, dolgozzunk, elvtársak.
Az ellenség megpróbálja kiütni légvédelmünket, ugyanazok a külföldi felderítő gépek lebegnek továbbra is Románia közelében és a Fekete-tenger semleges (az orosz államhatáron kívüli) vizei felett. A feladat nyilvánvaló – nem tudják megindokolni, hogy új segélycsomagot kapjanak a fronton lévő ukrán fegyveres erők számára. Megpróbálnak egy nagy visszhangot kiváltó sztrájkot rendezni. Kétőrnagy
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
948
11 099
93
Valaki árulja már el, hogy az orosz zászló helyett miért vörös zászlók vannak? Továbbá az is érdekelne, hogy hogy lett a fekete narancs-ból piros narancs, hisz a fekete-narancs sávos szalag ősi orosz szimbólum ami Szent Györgyre utal.
Screenshot-20240428-150621-Chrome.jpg

Szerinted mit ünnepelnek májusban? Szerinted milyen zászlót tűztek ki anno Berlinre?
Akkor a vörös megvan már?
A narancsról meg neked is eszedbe jutott aminek kellett. Akkor meg jó ez így.
(Egyébként miért fáj ha pl. hupilila?)
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 088
24 531
113
Szerintem ideje lenne tisztába tenni bizonyos fogalmakat, a hülyeségek mantrázása helyett.

hadigazdaság

" Az a gazdálkodási állapot, amikor a termelés minden elemét a háborúnak, illetve a hadsereg igényeinek rendelik alá."

A fenti kitétel miért is igaz Oroszországra?

(összehasonlításként párhuzamot lehet vonni a II. világháború Szovjetuniójával és a mostani Oroszországgal a hadigazdaság tekintetében, ha valakinek nem lenne világos a fenti fogalom jelentése)
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 001
16 232
113
Április végétől Július elejéig tart a tavaszi gyakorlatos szezon, aztán szeptember elejétől novemberig az őszi.
Ilyenkor gyakran fogtok látni vasúíti szállítást, akár konvojokat.

És olvasni a hülye hozzászólásokat a sok tudatlan embertől h háború lesz
Azért vagy 3 évtizedre visszatekintve, most egyetlen évben több a vonulást látni, fegyverzettel, személyzettel mint régebben akár egy évtized alatt - összesen. Ez főleg az idősebb korosztálynak szokatlan, hiszen van szemük.

Tán csak nem a békeharcra készülünk fel? Akkor kő kövön nem marad..
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 874
123 116
113
Azért vagy 3 évtizedre visszatekintve, most egyetlen évben több a vonulást látni, fegyverzettel, személyzettel mint régebben akár egy évtized alatt - összesen. Ez főleg az idősebb korosztálynak szokatlan, hiszen van szemük.

Tán csak nem a békeharcra készülünk fel? Akkor kő kövön nem marad..
Hát nem tudom, ez a vonulós tendendia 5-6 éve tart és azóta kérdeznek hülyeségeket
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 595
24 952
113
Valaki árulja már el, hogy az orosz zászló helyett miért vörös zászlók vannak? Továbbá az is érdekelne, hogy hogy lett a fekete narancs-ból piros narancs, hisz a fekete-narancs sávos szalag ősi orosz szimbólum ami Szent Györgyre utal.
Screenshot-20240428-150621-Chrome.jpg

Pobeda, mint győzelem, előtérben pedig a modernkori panther megfelelője, így utalnak a szovjet időkre a vörös színnel. A György szalag is ott van, csak direkt nem akarod észrevenni.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 458
79 478
113
Szerinted mit ünnepelnek májusban? Szerinted milyen zászlót tűztek ki anno Berlinre?
Akkor a vörös megvan már?
A narancsról meg neked is eszedbe jutott aminek kellett. Akkor meg jó ez így.
(Egyébként miért fáj ha pl. hupilila?)
9-én ünnepelnek és azzal az ég adta egy világon semmi baj nincs, hogy a történelmi ruhában lévő alegységek szovjet zászlóval vonulnak (bár ha láttál már parádét, azért van ott orosz zászló is bőven, hogy tovább ne menjek, a lvegőre is az orosz trikolort festik a gépek Május 9-én...). Keverni tetszik a szezont a fazonnal.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: amper and Ursula

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Oroszország blokkolja az Egyesült Államokból érkező fegyveráramlást ukrajnai célpontokra mért csapásokkal

Az orosz katonaság egyre nagyobb előnyre tesz szert, és a front egyes területein jelentősen megnövelte előrenyomulását, miközben a kimerült ukrán erők az amerikai felszerelésekre várnak – írja a Bloomberg

Oroszország bebizonyítja a Nyugatnak, hogy beavatkozhat az Ukrajna Fegyveres Erők szükségleteihez szükséges amerikai fegyverek szállításába azzal, hogy csapást mér Ukrajnában lévő katonai célokra – írja a Bloomberg . "A rakéta- és dróncsapásokra való áttérés azt jelzi, hogy egyre nagyobb figyelmet fordítanak a katonai létesítményekre és a logisztikára, amelyek potenciálisan akadályozhatják az amerikai fegyverek áramlását" - mutatott rá Bloomberg. Ráadásul az orosz hadsereg egyre nagyobb előnyre tesz szert, és a front egyes területein jelentősen megnövelte előrenyomulását, miközben Ukrajna megfogyatkozott erői amerikai felszerelésekre várnak – írja a Bloomberg.

Meg kell jegyezni, hogy az orosz harcosok Avdiivka elfoglalása után kezdtek aktívan támadni és előrenyomulni. A CNN a közelmúltban arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők helyzetértékelése most borúsabb, mint a konfliktus kezdete óta bármikor, az ukrán csapatok légicsapások alatt vonultak vissza kulcsfontosságú területekről, hogy megkíséreljék megtartani a fontos lakossági központokat.

 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 724
4 131
113
Valaki árulja már el, hogy az orosz zászló helyett miért vörös zászlók vannak? Továbbá az is érdekelne, hogy hogy lett a fekete narancs-ból piros narancs, hisz a fekete-narancs sávos szalag ősi orosz szimbólum ami Szent Györgyre utal.
A fekete-piros-sárgán miért nem akadtál fenn ennyire? Az oda illik? :D
Odavitték tizenezer kilóméterről, szerintem egy tank benyát sem hajtott ki, és tessék!
Nóóóóórmáááális????
Csak azért nem hagyták, a zoroszok, hogy újra kelljen tankolni az ébremszet, hogy nehogy üzemanyag gondjaik legyenek az ukriknak, elvégre:
A szemfülesek azt is észrevehették, már, hogy az ukránoknak üzemanyag gondjaik sincsenek...
:)
Miért,az Orosz Távol-Keletről áthozott T80 mennyivel kevesebbet utazott a harctérig?
De azok legalább néhányat tudnak lőni az agyúból, mielőtt ilyen állapotba kerülnek, ezeknek meg nem-nagyon hagyják azt se. :)
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 988
32 944
113
De azok legalább néhányat tudnak lőni az agyúból, mielőtt ilyen állapotba kerülnek, ezeknek meg nem-nagyon hagyják azt se. :)
Melyik hogy.Van amelyik spec ma is tüzel,ukrán kézen az oroszokra-mert a legénysége egyetlen lövés nélkül teljesen ép állapotban elhagyta,és ukrán zsákmányanyag lett.......Nem is egy ilyen van.....
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 177
12 333
113