[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 860
86 884
113

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 119
23 003
113
Castel könnycseppjei:

Katonai szakértő az Oryx eltűnéséről: szakadék tátongott a harctéri valóság és az adatbázis adatai között​

Avagy, minden szentnek maga felé hajlik a keze, míg le nem viszi egy lövedék.
Na szotyi van Oryx fanok? :D:D:D
ace-ventura-snap-fingers-funny-face-xqs0igimycswbuwj.gif
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 238
67 921
113
A mai modern csatateren nincs esélye a gyalogságnak. Megeszik őket a drónok, a tüzérség, az aknák és a bombák.


Karacsaj Cserkeszfold, két terrorista támadott meg egy rendororsot.
A képek alapján nem jött be...


Ukran/Nato katonai tábor romjai érkezés után.


Bmp-1 harci díszben.


.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 610
48 071
113
Reggeli összefoglaló 2024. április 29-én

▪️Herszon irányban az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Szirszkij arról számolt be, hogy a Dnyeper folyó árterében lévő Nesztriga szigetén átvette az irányítást . A helyzet oka a sziget elhelyezkedésében (közelebb van az ellenség partjához) és taktikai jelentőségében rejlik - a szigeteken ellenakciók folynak, és az a tény, hogy ezt a szigetet egy kis gyalogsági csoport „tartja” , 7-8 ember nem jelent semmit. Sötétedéskor információ érkezett arról, hogy az Ukrán Fegyveres Erők egy csoportja a szigeten megsemmisült. A kölcsönös tüzérségi lövedékek és dróncsapások folytatódnak ez irányba. Dneprjany faluban két civil vesztette életét az ukrán fegyveres erők aknavetős lövedékei miatt.

▪️A Zaporozsjei Fronton az ukrán fegyveres erők növelik a Baba Yaga típusú drónok használatát bányászatban és bombázásban: legfeljebb 20 drón alkalmazásáról számolnak be, az ellenséges tüzérség pedig szorosan együttműködik.

▪️A dél -donyecki Krasznogorovkában az Orosz Fegyveres Erők 240 mm-es Tulipán aknavetőket használnak, haladó egységeink oldalról kerülik meg az üzemet.

▪️ Avdeevkától nyugatra ( Pokrovskoe iránya ) Netailovo települést megrohamozzák. Az orosz fegyveres erők kiterjesztik az Ocheretino - Novobakhmutovka - Solovyvo hídfőt, és offenzívát indítanak Keramik felé Novokalinovo felől.

▪️A Chasov Yar melletti frontszektorban a hírek szerint az ellenség GUR különleges erőket helyez át az orosz hadsereg támadásainak visszatartása reményében.

▪️Kupjanszki irányban az orosz fegyveres erők zászlót tűztek ki Kislovkában, a front egy részén a minap „felébredt”, csapataink támadásba léptek.

▪️Folytatódik az ukrán fegyveres erők ágyúzása Kurszk és Belgorod régiójában. A DPR- ben egy civil meghalt, egy pedig megsebesült a náci lövöldözésben

Az összefoglalót készítette: Két őrnagy
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 130
28 776
113
Hát ez pont úgy hiányzott, mint egy váltólázzal járó trópusi betegség.

https://www.krone.at/3355552
2 (állítólag) rehabon lévő ukrán katonát leszúrt egy (állítólag) orosz, Bajorországban.
Közben valaki megjegyzi a kommentekben, h ő 2 évet várt operációra, az 1. műtét utáni fizióra pedig csak a 2. műtétje után került sor.
Néhány elmebeteg már azt vizionálja, h ez tulképp NATO területet ért támadás.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 784
57 393
113
pontosan ugyanúgy megb@szná a tigrist mint ahogy tette irakban, ahol az "orosz medve karma" beletört a páncéljába...
nem kedvencem az M1 de azért túlzásba sem kell esni....

Mondjuk ilyen hülyeségeket se kéne írni....
Egyrészt Kuvaitban alig volt T-72-es (vissza vonták őket irakba), e mellet ami maradt annak nagy részét a levegőből lőtték ki.
Továbbá az iraki T-72-esek az "ural" típusnak feleltek meg, a legmodernebb nyíllövedékük meg a 3BM15 volt. Az egy 1972-es acél nyíllövedék, egy kicsi WC maggal, monolit acél (pl. M60) célok ellen. Ez volt 1991-ben.
2003-ban meg nem nagyon volt harckocsis ellenállás. (Pont azért meg irak ezen a téren maradt a 70's évek színvonalán)
Az M1 Abrams egy jó tank, de szerintem se az Iraki se az ukrajnai kalandja alapján nem lehet objektíven megítélni az ellenséges páncélosokkal szembeni képességeit. Ugyanis normális tankcsatában lényegében nem vett részt...

A CCCP visszaállításról pedig annyit, hogy az orosz haderőben nyilvánosan lehet sarló kalapácsos zászlóval háborúzni egy másik országban. Ez mindent el is mond a Putyin rendszerről.

Ez nagyon vicces annak tükrében, hogy az ukrán barátaid "napszimbóleumokkal" meg SS jelvényekkel vonulnak harcba, mind ezt a NATO teljes támogatása mellet. Most ad az USA további dollár milliárdokat erre.
Szóval a te logikád szerint ez meg mindent elmond a nyugati rendszerekről... LOL
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
640
2 830
93
Senki sem hajlandó csatlakozni az ukrán hadsereghez – katona (RT)

Szélsőséges formákat öltött Ukrajnában a szolgálat elkerülés – mondta a TSN helyi híradónak egy, a hírhedt neonáci Azov-ezredben szolgáló katona. „Szó szerint senki” nem hajlandó a frontvonalba menni – mondta a katona.
A férfi, akit csak a „Niko” harci becenevéről azonosítottak, azt mondta, annak ellenére folytatja a harcot, hogy megsérült és elvesztette a lábát a csatában, mert egyszerűen nincs senki, aki helyettesítse.

„Senki sem hajlandó manapság csatlakozni az ukrán fegyveres erőkhöz” – mondta a TSN-nek.

Az emberek „bármit megtesznek”, hogy elkerüljék a katonai behívást, beleértve „a Tisza átúszását, hogy végül belefulladjanak” – mondta a katona. Utalt azokra a közelmúltbeli jelentésekre, amelyek szerint több tucat férfi vesztette életét, amikor megpróbáltak elmenekülni Ukrajnából, és elkerülni, hogy besorozzák őket a Moszkva és Kijev közötti konfliktusban.
Az Azov-harcos csekély együttérzést tanúsított a vízbe fulladtak iránt. Azt mondta, hogy inkább „igazi harcosként” kellett volna harcolniuk és meghalniuk. „Menj, és halj meg, mint egy igazi férfi… ahelyett, hogy megfulladnál, mint egy patkány” – mondta a TSN-nek.
Korábban Alekszandr Pavljuk, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka bírálta azokat, akik rokonszenvet mutatnak a halott szolgálat elkerülők iránt. Ezek a nyilvános részvétnyilvánítások aláássák a tervezett erőfeszítést, és Oroszország kezére játszanak – állította a tábornok március végén. Hozzátette, hogy a tervezett erőfeszítések kritikája figyelmen kívül hagyja „a fő szempontot: azt, hogy törvénytelen, hogy a férfiak elkerüljék alkotmányos kötelességüket, Ukrajna védelmét”.


Kazahsztán tagadja, hogy harci repülőgépeket adott volna el az Egyesült Államoknak (RT)

Kazahsztán visszautasította azokat a jelentéseket, amelyek szerint több tucat kivont, szovjet korszakból származó harci repülőgépet adott el külső vevőknek, köztük az Egyesült Államoknak, hogy esetleg Kijevbe szállítsák az orosz-ukrán konfliktusban való felhasználásra.
Vasárnap a Kiev Post arról számolt be, hogy Washington volt a nyertes ajánlattevő a 117 repülőgépből 81-re, és ezeket „offshore szervezeteken keresztül” vásárolta meg összesen 1,5 millió dollárért.

Az Egyesült Államok által fizetett átlagos egységköltség kevesebb, mint 19 000 dollár volt. Valójában a teljes, 81 repülőgépből álló flotta nagyjából annyiba kerül, mint tíz AGM-114 Hellfire rakéta, amely az amerikai drónok és harci repülőgépek által általánosan használt levegő-föld rakéta.

A kazah államvédelmi vállalkozó, a KAZSPECEXPORT azonban visszautasította a híreket, mondván, hogy az aukciót szigorúan a törvényeknek megfelelően szervezték meg, és abból indultak ki, hogy az összes harci repülőgépet hulladékként selejtezik. „Külföldi cégek nem vehettek részt az ajánlattételben” – áll a közleményben.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 318
20 702
113

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 168
10 657
113
Ide teszem, mert idevaló....szerintem.

A hölgy aki soha nem volt az X factorban....pedig az X benne van....
Pincés Anzselika saját szerzeményét hoztuk el ujra....ő egy Kárpátaljai hölgy...figyeld a hangját és a szöveget. <3

Állítsd meg a Háborút. ❤ (Pincés Anzselika)

 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 683
14 390
113
Gyakorlás? Milyen gyakorlás? A Leopardos képről beszéltem, ami a kiállítás része. Az is lett külön beszúrva nem véletlen. Az Insta link azért van, hogy egyszerűen megnézze mindenki, ha akarja.

A CCCP visszaállításról pedig annyit, hogy az orosz haderőben nyilvánosan lehet sarló kalapácsos zászlóval háborúzni egy másik országban. Ez mindent el is mond a Putyin rendszerről.

Hogy gondolod a CCCP-s dolgot ?

Kikiáltják a Szovjetunió 2.0-át ?

Mit jelentene az ideológiailag, eszmeileg, gazdaságilag, közigazgatásilag, és a legfontosabb, államszervezésileg ?

Tudod, hogy milyen ideológiai - eszmei különbségek vannak az orosz imperializmus, és a marxizmus - leninizmus között ?

És milyen ideológia valósul meg a gyakorlatban ?

A Vörös Zászlóból több zászló is van, ők a II. világháborús, önállóan megkreált, nagyorosz eszmeiségű Győzelmi zászlót használják, nem pedig az internacionalista eszmeiségű lenini zászlót.

Az ideológiatörténettel foglalkozók szerint Leninnek az volt a feladata, hogy szétverje Oroszországot, csak Sztálin eltérítette a projektet, helyette nagyorosz nacionalizmust, és erős Szovjet-Oroszországot csinált belőle.