[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
917
10 461
93
Senki sem hajlandó csatlakozni az ukrán hadsereghez – katona (RT)

Szélsőséges formákat öltött Ukrajnában a szolgálat elkerülés – mondta a TSN helyi híradónak egy, a hírhedt neonáci Azov-ezredben szolgáló katona. „Szó szerint senki” nem hajlandó a frontvonalba menni – mondta a katona.
A férfi, akit csak a „Niko” harci becenevéről azonosítottak, azt mondta, annak ellenére folytatja a harcot, hogy megsérült és elvesztette a lábát a csatában, mert egyszerűen nincs senki, aki helyettesítse.

„Senki sem hajlandó manapság csatlakozni az ukrán fegyveres erőkhöz” – mondta a TSN-nek.

Az emberek „bármit megtesznek”, hogy elkerüljék a katonai behívást, beleértve „a Tisza átúszását, hogy végül belefulladjanak” – mondta a katona. Utalt azokra a közelmúltbeli jelentésekre, amelyek szerint több tucat férfi vesztette életét, amikor megpróbáltak elmenekülni Ukrajnából, és elkerülni, hogy besorozzák őket a Moszkva és Kijev közötti konfliktusban.
Az Azov-harcos csekély együttérzést tanúsított a vízbe fulladtak iránt. Azt mondta, hogy inkább „igazi harcosként” kellett volna harcolniuk és meghalniuk. „Menj, és halj meg, mint egy igazi férfi… ahelyett, hogy megfulladnál, mint egy patkány” – mondta a TSN-nek.
Korábban Alekszandr Pavljuk, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka bírálta azokat, akik rokonszenvet mutatnak a halott szolgálat elkerülők iránt. Ezek a nyilvános részvétnyilvánítások aláássák a tervezett erőfeszítést, és Oroszország kezére játszanak – állította a tábornok március végén. Hozzátette, hogy a tervezett erőfeszítések kritikája figyelmen kívül hagyja „a fő szempontot: azt, hogy törvénytelen, hogy a férfiak elkerüljék alkotmányos kötelességüket, Ukrajna védelmét”.


Kazahsztán tagadja, hogy harci repülőgépeket adott volna el az Egyesült Államoknak (RT)

Kazahsztán visszautasította azokat a jelentéseket, amelyek szerint több tucat kivont, szovjet korszakból származó harci repülőgépet adott el külső vevőknek, köztük az Egyesült Államoknak, hogy esetleg Kijevbe szállítsák az orosz-ukrán konfliktusban való felhasználásra.
Vasárnap a Kiev Post arról számolt be, hogy Washington volt a nyertes ajánlattevő a 117 repülőgépből 81-re, és ezeket „offshore szervezeteken keresztül” vásárolta meg összesen 1,5 millió dollárért.

Az Egyesült Államok által fizetett átlagos egységköltség kevesebb, mint 19 000 dollár volt. Valójában a teljes, 81 repülőgépből álló flotta nagyjából annyiba kerül, mint tíz AGM-114 Hellfire rakéta, amely az amerikai drónok és harci repülőgépek által általánosan használt levegő-föld rakéta.

A kazah államvédelmi vállalkozó, a KAZSPECEXPORT azonban visszautasította a híreket, mondván, hogy az aukciót szigorúan a törvényeknek megfelelően szervezték meg, és abból indultak ki, hogy az összes harci repülőgépet hulladékként selejtezik. „Külföldi cégek nem vehettek részt az ajánlattételben” – áll a közleményben.
Jó hát az Azov-osoknál nem a logikai képesség a legfőbb felvételi szempont, de azért a kitalált ideológiájuk mantrázása közben elgondolkodhatna azon a faszi hogy miért nem akar senki sem harcolni Ukrajnáért/Banderáért/ stb. Pedig micsoda eposz volt 22-ben hogy Ukrajnából hirtelen igazi nemzet lett.
 

blackz

Member
2019. szeptember 26.
4
31
13

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 704
8 787
113
Ide teszem, mert idevaló....szerintem.

A hölgy aki soha nem volt az X factorban....pedig az X benne van....
Pincés Anzselika saját szerzeményét hoztuk el ujra....ő egy Kárpátaljai hölgy...figyeld a hangját és a szöveget. <3

Állítsd meg a Háborút. ❤ (Pincés Anzselika)

El kéne juttatni ezt putyinhoz!
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 497
19 689
113
Ide teszem, mert idevaló....szerintem.

A hölgy aki soha nem volt az X factorban....pedig az X benne van....
Pincés Anzselika saját szerzeményét hoztuk el ujra....ő egy Kárpátaljai hölgy...figyeld a hangját és a szöveget. <3

Állítsd meg a Háborút. ❤ (Pincés Anzselika)

Ez maga a páncéltörő harci gép. Ettől a hangtól nemcsak az üveg reped... :D Azok a körmök pedig végképp megmutatják, hogy földműves a gyönyörűm! Azokkal már nem kapálni, de szántani lehetne... :D
(Meszike, egyébként mi akadályoz meg abban, hogy elküldd Putyinnak, ha már ennyire nagylelkű vagy? Vagy a körleten olyan lassú a net, hogy nem tudsz csatolni egy linket? :D :D :D )
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 704
28 166
113

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 423
10 269
113
Last edited:

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 058
2 769
113
Ez elég kézzelfogható?

Tök jó mert itt meg teljesen mást írnak.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 016
66 457
113
Szemenovka gazdát cserélt, mától orosz oldalon van.

Kislovka, ukran állások pozíciója a térképen.

Mirgorod reptér kapott kettőt.


Sztepovo, ez a Bradley is atallt az oroszokhoz. Nem egy nagy szám belülről...
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 903
21 668
113
Tök jó mert itt meg teljesen mást írnak.

Mert így mindenki tud választani saját szájíze szerint. Az már más kérdés, hogy az emberek jelentős része azt gondolja, hogy az ő szájíze egyenlő az egyetlen , az egyetemes és kikezdhetetlen igazsággal. Legyen az bármilyen is.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 459
46 461
113

A NATO főtitkára be nem jelentett látogatásra érkezett Kijevbe​

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár előre be nem jelentett látogatásra érkezett Kijevbe, ezt az információt a Szövetség megerősítette.

Stoltenberg Kijevben kijelentette, hogy a szövetség országainak, akik a Kijevnek nyújtott katonai segítség és saját fegyvereik között választanak, „Ukrajnát kell választaniuk”.

Azt is elmondta, hogy „várja a napot”, amikor Ukrajna a Szövetség tagja lesz, bár nem számít megegyezésre a szövetség nyáron Washingtonban tartandó csúcstalálkozóján.
Источник: https://rusvesna.su/news/1714393211


A nyugati média műholdképekre hivatkozva arról számol be, hogy Oroszország megkezdte egy új repülőtér építését Ukrajnától 70 km-re, a Belgorod régióban.

A kifutópálya hossza körülbelül 1800 méter. Ez elegendő különféle típusú repülőgépekhez.

A műholdfelvételek 2023 októberében készültek, így valószínű, hogy az építkezés a következő hónapokban befejeződik.


Avdeevka iránya: az Orosz Fegyveres Erők előrenyomulása Ocheretinoban
2024. április 29. 14:00

Az elmúlt napokban az orosz csapatok szisztematikusan sikereket értek el Avdeevkától északra . Az ocheretinói helyzet fokozatosan világosabbá válik: az új felvételekből ítélve az orosz fegyveres erők csaknem másfél kilométerrel előrenyomultak nyugat felé, beleértve az Altkom téglagyár területét is.
A falu keleti peremén az óvoda területén harcok dúlnak, ahol még mindig tart az ellenséges tevékenység. Ezenkívül az ukrán alakulatok ötemeletes épületekben tartanak védelmet, ahol tüzelőpontokat is felszereltek. Ezzel egyidejűleg befejeződik az Ukrán Fegyveres Erők fennmaradó állásai elleni támadás , amely után az orosz csapatok valószínűleg mind nyugatra, Szokol falu felé, mind délre a Novopokrovskoye-Novoselovka Pervaya vonal felé haladnak előre.


Donyecki irány: orosz csapatok sikere a keleti szárnyon és csaták Krasznogorovka központjában

helyzet 2024. április 29. 17:00

Az orosz csapatok tovább nyomulnak a Donyecktől keletre fekvő területeken, a legutóbbi csaták során Krasznogorovkában további sikereket értek el .

▪️Az interneten közzétett felvételekből ítélve az orosz fegyveres erők nyugati peremén az ipari zóna mentén haladtak előre: egy elektronikai hadviselési eszközökkel és „barbecue”-val ellátott felszerelések oszlopa - hegesztett páncéllemezek - elérte a Gogol utcát, és csapatokat szállitott. Ez legalább a harmadik sikeres ilyen előretörés a térségben. Jellemző, hogy szinte teljesen hiányoznak azok a videók, amelyekben az orosz berendezéseket FPV drónok sújtották ezen a területen: ez közvetve utalhat ezeknek a technikai megoldásoknak és taktikáknak a hatékonyságára.

▪️Középen az orosz csapatoknak sikerült elérniük a „Nagy Szövetség” benzinkutat a Geologicseszkaja és a Centralnaja utcák kereszteződésében, ahol a támadócsoportokat az Ukrán Fegyveres Erők tüze érte. Az ellenség megpróbált ellentámadást indítani, de tüzérségi tűz hatására visszavonult.

▪️Krasznogorovka keleti peremén az orosz fegyveres erők több mint másfél kilométerre előrenyomultak Sztaromihajlovka irányából, és átvették az irányítást a vadászház (más néven „Minich-ház” ) felett. A közeledések során az ellenség 10 év alatt egy erődrendszert emelt k sok árokkal, amivel a területet megerősített területté változtatta.

❗️2014 óta korábban itt nem lehetett előrelépni. A Krasznogorovka déli peremén történt áttörés és a dombon található Nevelszkoje elfoglalása után azonban megnyílt az út a „Minich-házhoz” : jelenleg az orosz rohamcsoportok megvetik a lábukat a térségben, és készülnek. hogy továbbmenjenek nyugat felé.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 497
19 689
113
Tök jó mert itt meg teljesen mást írnak.

Azért a portfolio nem éppen az etalon... :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 261
84 284
113
Jó hát az Azov-osoknál nem a logikai képesség a legfőbb felvételi szempont, de azért a kitalált ideológiájuk mantrázása közben elgondolkodhatna azon a faszi hogy miért nem akar senki sem harcolni Ukrajnáért/Banderáért/ stb. Pedig micsoda eposz volt 22-ben hogy Ukrajnából hirtelen igazi nemzet lett.
Az oroszokra meg kivetítik a maguk baját ukránék:

Egyre többen dezertálnak az orosz hadseregből​

 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
917
10 461
93
Tök jó mert itt meg teljesen mást írnak.

Mivel - elméletben - az egyik egy orosz, a másik egy ukrán oldalról származtatott infó, tulképp itt nincs törvényszerűen ellentmondás. Az igazságtartalomtól függetlenül.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 850
14 803
113

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 895
13 741
113
A két hirt egymás után olvasva mintha az látszana, hogy újabban az EU tagság nem embereknek való..
Azért érdekes, hogy van itt is sok ember aki ezért az országért rajong...erre nem szólnak semmit, de ha az OF-ban egy rendőr pofán ver vkit, akkor követelik az ország felosztását, beszántását, lebombázását... :D
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 514
12 967
113
Azért érdekes, hogy van itt is sok ember aki ezért az országért rajong...erre nem szólnak semmit, de ha az OF-ban egy rendőr pofán ver vkit, akkor követelik az ország felosztását, beszántását, lebombázását... :D
Ezek? Ha nem követed betüről betüre a parancsokat, saját szövetségesüket is minimum diverzáns egységekkel gáncsolják. De nem csak diszkréten... még a nagyporondon is gáncsolnak, ott tesznek keresztbe, ahol lehet. Eljárásokat indítanak, a saját szabályaikat felrúgják, csak hogy hátráltassák a "szövetségest".
Ennél szarházibb brigádot még nem igen hordott a hátán a föld. Gyarmati rabszolgatartó brigádra jellemző ez a magatartás.