Még mindig nem érted. Hogy Putyin felrugott-e bármiféle "megállapodást" az eleve kérdéses, de az országa állampolgárainak szankciózása, vagyonuk önkényes elkobzása nem volt semmiféle megállapodás tárgya, záradéka.
A kocsmás példánál mardva, attól, hogy ha valaki verekszik a bárban, még nekem nincs jogom lopni.
Ennyi erővel, ha látom, hogy egy autós elgázol valakit a zebrán, akkor nyugodtan lekeverhetek egy pofont a mellettem állónak, mert ha az autós felrúgta a közlekedés elemi szabályait, mint kölcsönös megállapodást, akkor én is megverhetek bárkit, akit érek.
A Nyugatnak ha baja van az orosz agresszióval, akkor menjen, azt lőjjön vissza, ha annyira magának érzi az áldozat fájdalmát, vagy maradjon kussban, ha egyszer nincs köze a dologhoz.
De az, aki lövöldözésre tolvajlással válaszol, csak a saját feslett primitívségét igazolja. Amihez még a "szabályokon alapuló nemzetközi rend" című bullshit magyarázatot is hozzáteszi.
De mit várunk egy olyan "demokrácitól" ami 400 éven át a világ kirablásból emelte magát az erkölcsi "magaslatokba"?
Más:
![]()
Szakértő: Ukrajnának az orosz repülőgépek elpusztítására kell koncentrálnia
Percről percre: Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index szerdai hírösszefoglalójaindex.hu
"...Ivan Sztupak, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) volt munkatársa arról beszélt, hogy a robbanásveszélyes FAB légibombákkal felszerelt repülőgépek kell hogy legyenek az ukrán fegyveres erők fő célpontjai az oroszok elleni küzdelemben..."
Amúgy eddig nem az volt, hogy szarok az orosz bombák?
Persze, hogy én nem értem...

Azért a kocsmai példád talán helyesen úgy szól, hogy mondták a késesnek, ne kötekedjen részegen, mert baj lesz.
Most kérné vissza a pénztárcáját, de még verekedne...
És ő nem szeg szabályt, csak veri a gyengébbet, de pofátlanul erkölcsi alapokról ugat...
A jó hír, hogy a brifkó továbbra is megvan.
Vissza is kaphatja.
De ha tisztességes eljárást követel, akkor tartsa magát azokhoz a normákhoz, amire hivatkozik!
Na, ki nem érti jól?

Az autós példád is egy félre magyarázás:
Itt a szándékosan gázoló részeg sofőr ellen lép fel a gyalogosok közössége.
Szerinted el kellene autóval gázolni, a nyugatnak, akkor lenne bátor?
Az erkölcstelen kizsákmányoló nyugat Putyin módszerével "emelje magát erkölcsi magaslatokba"?

Ne nézd már madárnak az embereket! Putyin gátlástalan népirtását szeretnéd anyagi eszközökkel történő kényszerítéssel egy lapon említeni?
Azt akarod megmagyarázni, hogy népeket, ki lehet irtani, országrészeket megszállni, mert "kérdéses" Putyin rabló háborújának illegalitása, ellenben a pénzügyi eszközökkel védekezni az "feslett primitívség"...?

Szerintem a nyugat iránti zsigeri gyűlöleted elvakít.
Putyin SEMMIVEL SEM JOBB, a romlott erkölcsű nyugatnál, így a szerecsen mosdatás komikus esetében, tekintve hazugságait, háborúskodását népe és más népek ellen.
Én nem gondolom, hogy nem érted.