[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 197
67 674
113
Ki közli? Egy magyar rendőr/katona? Akkor megyek persze. Az első adandó alkalommal ahogy a front hoz közel érnék, fehér zászló, és "Zsolti hívja a Volgát, Zsolti hívja a Volgát vétel!"

Ha idegen NATO megszállás, random amcsi/lengyel akárki akarna ebbe belekényszeríteni?? Akkor is megyek, persze... Hol a gépkarabélyom amivel mennem kell?! Lőszer? Aha, köszi.

Dugovics Titusz reloaded. Nem lennék ezzel egyedül!

Szóval tisztázzuk, aki el akar vinni akaratom ellen erőszakkal máshová az amcsik háborúját megvívni, arra fogok lőni, amíg mozgok/van lőszer.


Pont.
Ő se akart menni, nem is mehetett volna, mégis elvitték. Zsolti meg sajnos hivhatja a Volgat két tüzérségi szalvo közt ha nem tud oroszul. De majd hátul lesz aki lehallgatja az adast és célba vesz vagy kiemel onnét.
Sajnos nem olyan könnyű ez, látjuk mi megy a szomszédban, itt se fog másként menni. 2013-ban ezt senki sem tudta volna elkepzelni Ukrajnáról igaz? Utána is hiába hoztuk a filmeket, infót, képeket amik kikerultek, eljutottak hozzánk, senkit se érdekelt. Meg most is az emberek zöme nem hinné el ha látna mi folyik ottan.
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
854
4 311
93
Én még emlékszem amikor skandálta a tömeg, hogy "Magyar rendőr velünk van"... hát aztán nem volt.
Ha fölajánlják nekik az emelt fizut és a frontszolgálat alóli mentességet, akkor bizony teljesítik a kvótát és össze szednek, ahogyan az ukrajnában is történt. Ha nem is a teljes állomány ilyen de egy részük biztos.
(Elég ha megnézed pl. dudi miket ír)

És, hogy bukna meg? 2006 után se bukott meg, pedig nem volt társadalmi bázisa.
Most annyival lenne súlyosabb a helyzet, hogy idegen csapatok is lennének akik támogatják a kormányt.

Szerintem meg nem sarkított ki semmit. Finoman fogalmazott még így is.
A rendőrséggel kapcsolatban nincs igazad. Semmiféle kvóta nem lenne teljesítve Ukrajna kapcsán. Nem lenne végrehajtva, nincs az a pénz. Kb mindenkinek ugyanaz a véleménye. Nagyjából az hogy aki akar, az menjen csak megdögleni az ukránokért.

Dudit meg divat szidni, csak éppen első körben ő alakulata megy akármilyen frontra, és ő harcol és hal meg érted és értem. Ami műsor lemegy ellene, az meg sokszor felháborító. Legalábbis nekem. Lassan már minden emberi értéke meg van kérdőjelezve, mert valami haditechnikai témában ellenvéleményen van.

2006 egy sima belpolitikai botrány volt, nem arról volt szó, hogy az apákat, a férjeket, meg legfőképp az egyszem kicsi fiúkat kellene kizavarni idegen érdekekért meghalni.

A legvége csak véleményes volt részemről. Lehet hogy neked van igazad, meglátjuk.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
380
2 507
93
A rendőrséggel kapcsolatban nincs igazad. Semmiféle kvóta nem lenne teljesítve Ukrajna kapcsán. Nem lenne végrehajtva, nincs az a pénz. Kb mindenkinek ugyanaz a véleménye. Nagyjából az hogy aki akar, az menjen csak megdögleni az ukránokért.

Dudit meg divat szidni, csak éppen első körben ő alakulata megy akármilyen frontra, és ő harcol és hal meg érted és értem. Ami műsor lemegy ellene, az meg sokszor felháborító. Legalábbis nekem. Lassan már minden emberi értéke meg van kérdőjelezve, mert valami haditechnikai témában ellenvéleményen van.

2006 egy sima belpolitikai botrány volt, nem arról volt szó, hogy az apákat, a férjeket, meg legfőképp az egyszem kicsi fiúkat kellene kizavarni idegen érdekekért meghalni.

A legvége csak véleményes volt részemről. Lehet hogy neked van igazad, meglátjuk.
Haditechnikai téma??Politizál az a szegény Dudika folyamatosan.Főállásban.Ráér??Mikor Koszovóban éles volt a helyzet mint "hivatásos és ugye a szent katonai esküt tett" aki majd a vérét hullajtja értem...első dolga volt a kormányt szídni.Talán elvárhatnám egy katonától(?) hogy legalább éles helyzetben tartsa a vonalat pár napig.Ugye tudod hogy Horthy féle kiugrás is azon bukott meg hogy egyes esküt tettek más véleményen voltak ugyebár?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 806
30 751
113
Az,hogy mikor lesz a harcnak vége,kizárólag Moszkvától függ. Az állam összeomlása magával hozza a hadsereg összeomlását is. Hiába van terület az ukránok kezén,ha nincs mivel,és nincs kivel megvédeni. Amikor a katona nem kap zsoldot,a felesége meg hívja,hogy nem jött meg a családi,és egyéb támogatás,akkor jön az armageddon az ukrán vezetésre. Két éve a nyugat tartja el őket,és egyre kevesebb pénz csordogál. A dollár nyomtatás sem úgy megy,ahogy elképzeled. Mellesleg pénzből csak azt a fegyvert lehet megvenni,amit már legyártottak. Olyan meg jelenleg igen kevés van,mert az nem olyan,mint egy pékség,hogy liszt van dögivel,itt nem úgy működik a mutatvány. Hidd el,hogy az orosznak van ideje.
Van ebben igazság, de ha csak Moszkvától függne már vége lenne, viszont a másik oldal nem akarja a háború végét, mert kurvanagy kudarc lenne számára. Az államot meg nem sikerűlt eddig megomlasztani, valahogy csak kiutalják a zsoldot meg a segélyt és van is amire elkölteni. A pénzből meg most is lesz annyi amennyi kell, eddig is ellopták 90%-át, most max csak 80-at lopnak el és marad ugyanannyi hogy működjön a rendszer. A dollár nyomtatás meg nagyon megy, pár éve láttam egy videót ahol a FED ellenörzését végző csapat fejét vallatja a szenátus és az egyik szenátor megkérdezte, hogy mi a véleménye arról, hogy 8000 mld dollárt nyomott a FED a bankokba 10 hónap alatt a könyvelésen kívül. A másik meg nem tudott erről semmit, na ennyire van megfogva a dollárnyomtatás. És attól hogy 1-2-3 évig szarakodnak az EU-ban meg az USA-ban a fegyvergyártás felpörgetésével, ne hidd hogy 5-10 év alatt nem tudnak valamit felmutatni, azelőtt nagyon le kellene zárni az oroszoknak és az az idei évet jelenti.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 574
24 792
113
ukri állás, közelharc drónnal megfigyelve és vezényelve:

Tunguszka (gepárdnak írják) egy lancetet hárított arccal:

Volcsanszki helyzet ma este 6-ig:

Menet közbeni akácija vs lancet:

Orosz mesterlövész munkában:

T72 teknőssé konvertálás képekben:

Balaton helyett bandera:
-1 mesterlövész:
-2 őrnagy, egy rendőr és egy elnöki brigád tag:

Ilyen is rég volt már, mezőgazdasági gépek leküzdése helikopterrel:

Belogorovka +18-as drónos vadászat:
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 969
5 382
113
Orosz veszteségek
Pontosan. Magyarországon nincs meg az a fegyveres és harci kultúra, mint mondjuk az USA-ban, vagy mondjuk arab országokban. Arrafelé az egyenruha státusz, nálunk legjobb esetben is Mehhhh.

Abból olyan ellenállás lenne, amit nem tennének zsebre...

Akit ismerek kinn lenne az utcán.

Én is ebben reménykedem. Magyarország harcértéke lófasz, ellenben stratégiailag jó helyen fekszik, jó az út és vasúthálózata, stb... szerintem mozogni akarnak majd erre.

BTW F-16.
Ennyi eltelt idő után már nem lehetetlen az ukrán pilóták egy csoportjának befejeződött kiképzése - azért másfél év egy feszített képzéssel kihozhatóak egy nagyjából jó szintre. Alap pilótakészségek (fel-leszállás, navigációs, emergency procedures, stb...) mostanra simán be kellett csontosodjon - végül is nulláról 8 hónap alatt kereskedelmi pilótát képeznek.

Harcászati kiképzés szempontjából igazából nem kell nekik CAS vagy hasonló specifikus bevetésekre számítani - a képzési tematikájukat a standardtól eltérően le lehetett szűkíteni arra, amire kellhet. Szerintem a stand-off fegyverzet hajigálása AG esetben, amit elvárnak tőlük (semmi célmegjelölés vagy ilyesmi, elmennek egy pontra oldani és csá, többit végzi az eszköz). Sima bombakamion bevetési metódus, GPS siklóbombákkal, meg stealth CMekkel (JASSM és társai). Az F-16 nagyon jól kiszolgálja a pilótát, ide értve az önvédelmet is.
Nagyobb baj, hogy az AA képzés sem úszhatták meg, BWR AMRAAM eregetés meg magában egyrészt nem egyszerű (nagyon összetett a BWR harcászat, ha belemélyedünk), másrészt kevéske magában... de szerintem mostanra kielégítően megugorhatták azt a szintet, amit az USAF elvár egy szakszós pilótától.

A baj a másik oldal... az orosz már rendlekezik az első vonalas 5.th gennel, AWACS és masszív LR BWR fegyverzettel illetve integrált légvédelemmel. Minden tiszteletem azoké a pilótáké, akik ezek ellen felszállnak...
F16-osokat nagy válószínűséggel arra fogják használni mint most a maradék Ukrán gépeket.JDAM hajításra plusz integrálható rá a már meglevő Storm shadow/Scalp esetleg ha kapnak JASSM rakétákat.Orosz légierő gépével szemben reális esélyük azokon a területeken lehet ahol tudják segíteni őket a NATO AWACS gépei(Fekete tenger térsége).Többi területen több esélye van nagy hatótávú légvédelmi komplexumoknak "meglepni" frontvonal közelében meglepni az Orosz légierő gépeit.Ami még kérdés hogy ezeket a nagy hatótávú csapásmérő CM-eket engedélyezik-e adott esetben olyan katonai célpontok támadására használni amik Oroszország területén vannak "válaszul" a mostani "offenzívára.Amraam "eregetésnél" még érdekes kérdés lehet hogy vajon meglépik-e hogy pl Fekete tenger térségében az esetlegesen déli területeket támadó Orosz gépekre stealth gépekkel "eregetnek" Amraamot és a légi győzelemet "felfestik" valamelyik Ukrán gépre(bár ez elég "összeesküvés" elmélet)
 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 017
2 893
113
Az F-16-ot az USA-ban az 1970 es évek elején fejlesztették ki, és az évtized második felében kezdték rendszerbe állítani.
Ennek megfelelően nem is lehetett az F-16-osok é szovjet (orosz) vadászgépek találkozásáról egymás elleni harcáról beszélni:
- Koreai háború 1950 - 1953
  • Vietnami háború 1955 - 1975
  • Egyiptomi - Izraeli háborúk 1948 - 1973

Ahol már volt/van F-16-os

- Sziria 2011 - től mai napig: Ugyan volt konfliktus párszor F-16 és az orosz légvédelem között de elvileg nincs lelőtt F-16, minimális a konfrontáció jellege közöttük

-Jordánia : Használt F-16-osokat az Iszlám állam ellen de nem volt konfrontáció az orosz eszközökkel szemben..

- Osirak: Az iraki atomreaktor elleni 8 db F-16A 6 db F-15- ös támadás, 1981. június 7. Operation Opera
Úgy látszik hogy nem volt tudatukban az h mivel jár - hat egy atomreaktor bombázása..

Ugyan volt szovjet gyártmányú légvédelme Iraknak, mire észbe kaptak a támadó visszafordult.
1991-ben az Öböl háborúban újabb csapások a reaktorra, úgy tűnik véglegesen kuka.

- Pakisztán , Afganisztán és India, évtizedek alatt: Pár légi harc indiai és pakisztáni erők között, 1 F-16 és 1 MIG21 veszteség

Ennek alapján nem igazán lehet kijelenteni hogy komoly, akár egyszerre több tucat gépes légiharc lett volna az F-16 és orosz védelem közt, gondolom erre próbálnak most gyúrni..
Figyelmetlen voltam. Általános éles tesztre gondoltam nem F16ra
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 741
57 117
113
A rendőrséggel kapcsolatban nincs igazad. Semmiféle kvóta nem lenne teljesítve Ukrajna kapcsán. Nem lenne végrehajtva, nincs az a pénz. Kb mindenkinek ugyanaz a véleménye. Nagyjából az hogy aki akar, az menjen csak megdögleni az ukránokért.

Legyen így. ;)

Dudit meg divat szidni, csak éppen első körben ő alakulata megy akármilyen frontra, és ő harcol és hal meg érted és értem. Ami műsor lemegy ellene, az meg sokszor felháborító. Legalábbis nekem. Lassan már minden emberi értéke meg van kérdőjelezve, mert valami haditechnikai témában ellenvéleményen van.

Pontosan tudod, hogy nem a technikai ellenvéleménye miatt állnak bele. Szóval ne csúsztassál.
Másrészt nekem sokszor úgy tűnik, hogy ő meg még egy két delikvens alig várja , hogy mehessen.
Nekem ezzel sincs bajom, csak ne az országunk kárára legyen ez! (Pl. a hadba lépésünkkel)
Erre mondtam, hogy nem a fórumon kell észt osztani, hanem tessék szépen kifáradni zsoldosnak, és megmutatni ott a tutit :rolleyes:

Dugovics Titusz reloaded. Nem lennék ezzel egyedül!

Szóval tisztázzuk, aki el akar vinni akaratom ellen erőszakkal máshová az amcsik háborúját megvívni, arra fogok lőni, amíg mozgok/van lőszer.


Pont.

Erről én is így gondolkodom, és vagyunk még egy páran.
De azt is látni kell, hogy sokszor ukrajnában is magányos embereken ütnek rajta csoportosan a fogdmegek.
És igen, egy ukrán se gondolta azt 2 évvel a háború előtt, hogy ilyen előfordulhat. Azt tessék...
De ugyan ez igaz a bankszámla letiltásokra is. A Kanadaiak kezdték a kovid tüntetés idején. Az állítólag liberális kanada pillanatok alatt olyan rendőr állam lett, hogy valami elképesztő. És megtették az ukránoknál is. Velünk is megtehetik ezt bármikor!
Ezért akarják a kézpénzt eltörölni. Mert ha nincs kézpénz, nincs tartalékod, ki vagy szolgáltatva a hatalomnak teljesen.
Fegyvertartást is okkal nem engedik. Akinek fegyvere van, az képes ellenállni. Ez ennyire egyszerű.
Szomorú tendenciák ezek! :(
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 577
25 750
113
"Blinken szerint a különleges katonai művelet jelenlegi szakasza kritikus Kijev számára

Az amerikai külügyminiszter szerint Oroszország "újabb offenzívát indít Ukrajna ellen Harkovnál és keleten.

Egy kritikus pillanatban találkozunk" - mondta a Kijevi Politechnikai Intézetben. Blinken szerint Oroszország "újabb offenzívát indít Ukrajna ellen Harkovnál és keleten". Az államtitkár úgy véli, hogy "az elkövetkező hetek, hónapok nagyon sok ukránt követelnek majd".

"De egy üzenettel jöttem Ukrajnába: nem vagy egyedül. Az Egyesült Államok az első nap óta melletted van. Veled vagyunk ma. És melletted maradunk Ukrajna biztonságáig, szuverenitásáig, képességeiig a saját útválasztása garantált” – mondta Blinken.

A vezető amerikai diplomata be nem jelentett látogatással érkezett Ukrajnába kedden. Beszédét az Egyesült Államok külügyminisztériuma élőben közvetítette."

 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 074
24 351
113
Szerintem nagyon hamar átértékeled, amikor közlik, hogy mész, vagy meghalsz. Még mindig nem hiszem, hogy van ilyen nyomás, szerintem csak kampány. De ez akkor sem lesz kérdés, ha mégis van ilyen ötlet.
Szia !

Szerintem nem kampány,(de legyen úgy) .. azt azért elég világosan lehet látni,hogy pont hazánk az aki a legjózanabb hangot képviseli ebben az ügyben a NATO tagországok közül,mivel az eleje óta ellenezzük a fegyveres beavatkozást, szóval ezt igazából nem venném választási kampányfogásnak,pláne úgy, hogy most az EP-be delegálunk képviselőket meg az önkormányzatokba, igazából két év múlva lesz komolyabb tétje,ahol be lehetne dobni mit kampányfogást.
de mint írtam is, legyen igazad .. és legyen csak kampányfogás.

a NATO tagságunk leginkább a NATO-tól véd meg minket :) tünjön ez első olvasatra bármilyen furának is, ettől függetlenül ha akarnak,bejönnek erővel azok is,nincs sok mozgásterünk,de szerencsére addig húzzák ameddig tudják, a katonai szerepvállalás kimerülhet (véleményem szerint) másban is,mint a tényleges hadviselő fél fogalma, és itt kell nagyon okosnak lenni,hogy ha már minden kötél szakad akkor maximum orvosi hátteret biztosítsunk csak a mutatványhoz,még logisztikait se,csak kizárólag orvosit,fegyverest meg semmiképpen !!

viszont ha már menni kell,hát teljesen mindegy hogy a toborzós brigád tesz jégre vagy a fronton lövik le az embert, , de ebben az esetben a toborzó tisztet azt tuti viszem magammal,meg akit elérek karnyújtásnyira hát azokat is,ha meg front, ott lelövöldözök mindenkit akit a közelemben van,és a tisztekkel kezdek. .. most Magyarországon vajon hány fő a hadrafogható férfilakosság száma ? Mi pl nem beszéltünk össze Zsoltival,és ugyanarra az elhatározásra jutottunk,ki tudja hányan gondolkodnak még így,hogy a NATO háborújában nem akarnak részt venni,mivel nem minket érint,nem a mi dolgunk,semmi közünk hozzá ? egyébként ha valaki nem érti ennek a mondatnak bármelyik részét : Nem a mi háborúnk, és semmi közünk hozzá. az legyen szíves jelezze. Szóval én nem hiszem,hogy egy több ezer fős elégedetlenkedő,hőbörgő,erőszakkal besorozott "időzített bombának" olyan túlzottan nagy hasznát venné bárki is,pláne ha ezek az emberek fegyvert is kapnak a kezükbe! persze van az a hülye aki elhiszi,hogy a magyar hazát védi Ukrajnában, egy ukrán -orosz háborúban,de ez legyenaz ő baja.

Zsoltinak igaza van,mindig van választásod !

ui: közben látom,.hogy vagyunkegy páranakik így gondolkodunk :)
ui:2 a dudi legendát meg engedjük már el srácok, pont olyan katona mint egy mézeskalácshuszár ..köze nincs hozzá,nem tudom ki kezdte elterjeszteni,de felesleges a mitoszgyártás .. :D
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 663
9 342
113
Szia !

Szerintem nem kampány,(de legyen úgy) .. azt azért elég világosan lehet látni,hogy pont hazánk az aki a legjózanabb hangot képviseli ebben az ügyben a NATO tagországok közül,mivel az eleje óta ellenezzük a fegyveres beavatkozást, szóval ezt igazából nem venném választási kampányfogásnak,pláne úgy, hogy most az EP-be delegálunk képviselőket meg az önkormányzatokba, igazából két év múlva lesz komolyabb tétje,ahol be lehetne dobni mit kampányfogást.
de mint írtam is, legyen igazad .. és legyen csak kampányfogás.

a NATO tagságunk leginkább a NATO-tól véd meg minket :) tünjön ez első olvasatra bármilyen furának is, ettől függetlenül ha akarnak,bejönnek erővel azok is,nincs sok mozgásterünk,de szerencsére addig húzzák ameddig tudják, a katonai szerepvállalás kimerülhet (véleményem szerint) másban is,mint a tényleges hadviselő fél fogalma, és itt kell nagyon okosnak lenni,hogy ha már minden kötél szakad akkor maximum orvosi hátteret biztosítsunk csak a mutatványhoz,még logisztikait se,csak kizárólag orvosit,fegyverest meg semmiképpen !!

viszont ha már menni kell,hát teljesen mindegy hogy a toborzós brigád tesz jégre vagy a fronton lövik le az embert, , de ebben az esetben a toborzó tisztet azt tuti viszem magammal,meg akit elérek karnyújtásnyira hát azokat is,ha meg front, ott lelövöldözök mindenkit akit a közelemben van,és a tisztekkel kezdek. .. most Magyarországon vajon hány fő a hadrafogható férfilakosság száma ? Mi pl nem beszéltünk össze Zsoltival,és ugyanarra az elhatározásra jutottunk,ki tudja hányan gondolkodnak még így,hogy a NATO háborújában nem akarnak részt venni,mivel nem minket érint,nem a mi dolgunk,semmi közünk hozzá ? egyébként ha valaki nem érti ennek a mondatnak bármelyik részét : Nem a mi háborúnk, és semmi közünk hozzá. az legyen szíves jelezze. Szóval én nem hiszem,hogy egy több ezer fős elégedetlenkedő,hőbörgő,erőszakkal besorozott "időzített bombának" olyan túlzottan nagy hasznát venné bárki is,pláne ha ezek az emberek fegyvert is kapnak a kezükbe! persze van az a hülye aki elhiszi,hogy a magyar hazát védi Ukrajnában, egy ukrán -orosz háborúban,de ez legyenaz ő baja.

Zsoltinak igaza van,mindig van választásod !

ui: közben látom,.hogy vagyunkegy páranakik így gondolkodunk :)
ui:2 a dudi legendát meg engedjük már el srácok, pont olyan katona mint egy mézeskalácshuszár ..köze nincs hozzá,nem tudom ki kezdte elterjeszteni,de felesleges a mitoszgyártás .. :D


A Dudi témához. Ha jól tudom, amikor évekkel ezelőtt szóba került, akkor ő maga írta, hogy a 25/88-asoknál szolgál, Szolnokon. Akkor egyébként sokkal normálisabb volt, nem tudom mi lett vele, de ez nem pszochológiai elemző csoport. Szóval visszatérve, gondolom, hogy változatlanul a 25/88-nál szolgál most is, vagy pontosabban nem tudom az új nevét az alakulatnak, mert a "nagy átnevezősdiben" kizárólag az MH-59-ből 101-es Szentgyörgyi Dezső repülődandárrá átnevezést jegyeztem meg. Pedig tudom, hogy volt jóval több. Csak azok más haderőnemhez tartoznak és annyira nem érdekeltek, hogy meg is jegyezzem pontosan. Tudom, hogy szégyen, de ez van.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 991
16 119
113
Dudit meg divat szidni, csak éppen első körben ő alakulata megy akármilyen frontra, és ő harcol és hal meg érted és értem. Ami műsor lemegy ellene, az meg sokszor felháborító. Legalábbis nekem. Lassan már minden emberi értéke meg van kérdőjelezve, mert valami haditechnikai témában ellenvéleményen van.
Miért lenne divat szidni, lebecsülni hiszen ő csak a meggyőződése alapján írja a többé kevésbé értékes infókat. Én is írok néha hülyeséget, nem szégyen ez - csak kellemetlen, ahogy barátom mondaná.
Arról nem tehet hogy ez szinte munka neki , a meggyőződést osztogatni.. Hát nem lehetünk egyformák, hogy nézne ki akkor ez a szerencsétlen fórum is, magunkban beszélgetnénk, mint a bolondok?

Azzal viszont nem értek egyet hogy:

és ő harcol és hal meg érted és értem.
No pont ez hogy nem érted és értem hal meg...ez a nagy baj, hogy mint az elmúlt évszázadok alatt is mindíg mások érdekeiért hoztuk a véráldozatot... Most is az általunk nagyra becsült, eddig tisztelt 5. cikkelyt hágják meg pont azok, akik kitalálták.

Egyszer ennek valahol véget kellene már vetni..
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 787
122 708
113
2 a dudi legendát meg engedjük már el srácok, pont olyan katona mint egy mézeskalácshuszár ..köze nincs hozzá,nem tudom ki kezdte elterjeszteni,de felesleges a mitoszgyártás
Hát barátom kuuuuurvára el vagy itten tévedve :D

Miért lenne divat szidni, lebecsülni hiszen ő csak a meggyőződése alapján írja a többé kevésbé értékes infókat. Én is írok néha hülyeséget, nem szégyen ez - csak kellemetlen, ahogy barátom mondaná.
Arról nem tehet hogy ez szinte munka neki , a meggyőződést osztogatni.. Hát nem lehetünk egyformák, hogy nézne ki akkor ez a szerencsétlen fórum is, magunkban beszélgetnénk, mint a bolondok?
Pont úgy polarizálódott a nézőpontja mint az ebben a topikban tobdzódó többségé ami már ellehetetleníti az értelmes párbeszédet sajnos.
Én nagyon sajnálom, hogy ez a helyzet így kialakult de az egész társadalomra igaz....
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 197
67 674
113
A rendőrséggel kapcsolatban nincs igazad. Semmiféle kvóta nem lenne teljesítve Ukrajna kapcsán. Nem lenne végrehajtva, nincs az a pénz. Kb mindenkinek ugyanaz a véleménye. Nagyjából az hogy aki akar, az menjen csak megdögleni az ukránokért.

Dudit meg divat szidni, csak éppen első körben ő alakulata megy akármilyen frontra, és ő harcol és hal meg érted és értem. Ami műsor lemegy ellene, az meg sokszor felháborító. Legalábbis nekem. Lassan már minden emberi értéke meg van kérdőjelezve, mert valami haditechnikai témában ellenvéleményen van.

2006 egy sima belpolitikai botrány volt, nem arról volt szó, hogy az apákat, a férjeket, meg legfőképp az egyszem kicsi fiúkat kellene kizavarni idegen érdekekért meghalni.

A legvége csak véleményes volt részemről. Lehet hogy neked van igazad, meglátjuk.
Sem Irakban, sem Afganisztánban, sem Ukrajnában, de még Magyarországon sem miattam harcolna. Az emberek többsége nem akar háborút, ennyi, tehát érdektelenség miatt el is maradna.
Tarasz Ukrajnában ki miatt hal meg? Maga miatt? Vagy a családja miatt? Miért mi történne velük egy orosz fennhatóság vagy egy ukrán baballam alatt? Semmi, harminc éve még nem is léteztek. Tarasz bizony a politikusok és a pénzemberek miatt hal meg, ez gondolom mára mindenkinek nyilvánvaló. És erre Tarasz is rajott, ezért nem akar katona lenni.

Glubokoje és Lukjanci kipipalva, a következő Lipci. Ha azon túl mennek akkor Harkov a cél.


Az Ukrajnát elhagyok 70%-a többé nem kíván hazaterni.

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 805
56 336
113
Azért elég gáz, hogy még mindig vonattal tudnak nyugati politikusok Kievbe menni. És senki ne jöjjön azzal, hogy nem érdemes lebombàzni ezt a vonalat mert gyorsan helyre lehet hozni. Akkor hetente kell szétbombázni és biztos vannak hidak is,amiket.nem annyira könnyű helyrehozni. Hogy az oroszok megengedik ezt a a politikai turizmust Kievbe és Kievből, az nevetséges szerintem.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 764
46 869
113
Hát barátom kuuuuurvára el vagy itten tévedve :D


Pont úgy polarizálódott a nézőpontja mint az ebben a topikban tobdzódó többségé ami már ellehetetleníti az értelmes párbeszédet sajnos.
Én nagyon sajnálom, hogy ez a helyzet így kialakult de az egész társadalomra igaz....
Nekem még azzal sincs bajom ha a polarizálódás miatt van bőven ember aki meg van vadulva, menjenek saját belátásuk - hitük - lelkiismeretük szerint isten hírivel, várja őket nem egy nemzetközi légió, PMC csapat, bármi!

Felőlem mehet akármelyik magyar honfitársam, csak NE MAGYARORSZÁG színeibe menjen/vigyék, mert azzal az én családom faszával is veri a csalánt úgy is, hogy én meg marhára nem szeretném ezt!

Mondom, aki meg esetleg engem, valamelyik fiam akarja majd elvinni egy ilyenbe, azt a legjobb tudásom szerint fogom megpróbálni elpusztítani.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 580
47 767
113
Az orosz fegyveres erők egységei megvetették a lábukat Volchanszk központjában.


A Harkov régióban található Staritsa falut az orosz hadsereg felszabadította.


Olvasom Blinken nyilatkozatait. És teljesen elbizonytalanít: ugyanazt a filmet nézzük? Az elmúlt egy-két nap hírei pedig pánikot okoztak: mit csinálhatnék, hogy Magyarország kimaradjon egy esetleges NATO-beavatkozásból, hogy ti magyar férfiak ne nézzetek szembe ilyen helyzettel és dilemmákkal, amit itt néhányan leírtatok.
Hogy valami vidámat is írjak: Amíg ti itt Meszikével folytattok értelmetlen vitákat, addig én női kötelességemnek eleget téve, csinálom a tavaszi nagytakarítást. És néha úgy érzem magam, egy ukrán fontbeli árokban küszködök. Atomcsapás réme ide vagy oda, muszáj rendnek lenni! Néha megnézem, mit írtatok? Hát... Azoknak köszönet, akik hírt osztanak meg.
 

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
266
1 025
93
Mintha hagyományos kínai írásjelek lennének mindenhol. Kínának persze Kína, de nem a szárazföldi, hanem Tajvan.
Ott meg ugye rendszerben van.
Szóval semmi rendkívüli.

Mintha hagyományos kínai írásjelek lennének mindenhol. Kínának persze Kína, de nem a szárazföldi, hanem Tajvan.
Ott meg ugye rendszerben van.
Szóval semmi rendkívüli.

Érdekes a kép. Részint, én úgy tudom, hogy Tajvanon a tehergépkocsi rendszámok zöld alapon (táblán) fehér karakterek. Ha Tajvanon készült a fotó, akkor a pótkocsi nem tajvani. Viszont más országot jelző matrica (ország felségjelzés) nincs rajta, de akkor meg milyen honosságú a jármű? Másrészt, a pótkocsinak 3 tengelye van, de a platformon oldalanként négy kerékjárati ív. Vagy barkács megoldás a pótkocsi, vagy a kép egy rosszul elkészített Photoshop...