[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 978
14 469
113
Az orosz védelmi minisztérium szerint a "Dnyepr" csoport teljesen felszabadította a zaporozsjei régióban található Rabotino települést.
1f43b.png
Maga a település teljesen elpusztult, de ennek ellenére az egyetlen " nyári ellencsapás" elvesztése komoly PR-csapás az AFU számára.
Az orosz védelmi minisztérium szerint a "Sever/North" csoport felszabadította Glubokoje és Lukjanszi településeket a harkovi régióban.
Lehet, hogy egy kép erről: térkép és , szöveg, amely így szól: „устинка C Лозовебелгородський (Белгоро Лозове район) Стрелечья RVvoenkory Beprinie Красное Пыльная Солнцевка (Белгородська -область) Борисовка Мороховец Олейниково Глубокое Лукьянцы RusVesna SU Зеленое”






441189839-407092305643206-5373029629843985797-n.jpg

Ezek ellenére Budinov, ma kiadott egy közleményt...miszerint: Nem hagyjuk hogy az oroszok ütközőzónát hozzanak létre. Az Orosz támadást teljesen visszavertük a határig.... Hájén nem tom, minek kell ilyeneket kammerolni, mert ma is behúztak 2 falut...erről mindig eszembe jut a "nem süllyedünk nem süllyedünk" az Erik a viking-ből...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 991
16 121
113
Dudi amúgy tizenéve a cégnél lévő, irakot és afganisztánt többször megjárt lövész altiszt.
Minden tiszteletem azért hogy ezeket abszolválta.. Viszont az nem fér a fejembe hogy ezek után nem változott az irányba a véleménye hogy magyarként tán még sem kellene külső érdekeket szolgálni. Ez vonatkozik bármely, magyarságot érintő kérdésre. Tudom hogy nem vagyunk szuverén állam (mert nincs saját tulajdonú atombombánk) oda kell menni ahová küldenek.
Ilyen már a magyar sors pár száz éve..
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 090
22 864
113
Tiszteliedve kérem a moderátorkodókat, hogy nyissanak kár egy kib*szott topicot, ahol aki szeretne dudizhat kedvére meg írhatja a f*szságokat hangulata szerint, mert ez már picsaszarunalmas itt és még 2-3 topicban. Rendesen páran mintha szerelmesek lennének az emberbe… Előre is meg hálás is a köszönet!
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
946
11 071
93
Konkrétan 16 db 90-es évekbeli ACATMS-el "túlterhelték" a jelenlegi legmodernebb Orosz komplexumokkal védett Krími légvédelmet(nem tudni indítottak-e "csali" célpontokat.(és nem elősször támadják sikeresen Krímet.A "leszólt" Izraeli légvédelmnek több száz drónt+ballisztikus rakétát kellett "elfogni"(tény "besegítettek nekik az amerikaiak plusz jordánok).Annyira azért nem propaganda cél hogy már második S400-ast verik "telibe" krímnél.Nem véletlen megy szerintem a "tisztogatás" az Orosz vezérkarban.Lehet röhögni de nem sokkal szerepel jobban az Orosz légvédelem egyenlőre mint az Ukránok akiknek jóval korlátozottabbak a készleteik.Tény k....a sokba került Izraelnek Iráni drón-Bm támadás elhárítása és a hezbollah álltál indított drónok plusz Palesztin " barkács" rakéták elfogása.De az indított eszközök számához képest nem sok kárt szenvedtek eddig.
Annyit tudunk a belbeki támadásról hogy valakik miket állítottak. Van egy pár fotó egy eszközről, valahonnan, valamikor. A tényekről meg kb. semmit.
16 db, csak, mondod, majd magad írod le hogy nem tudsz a csalikról. Gondolom a párhuzamosan indított eszközök számáról sem. És az orosz légvédelem számáról sem sokat tudhatunk. Akkor mennyi mennyi ellen? De a verdikt már megvan?
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 500
10 601
113
Tiszteliedve kérem a moderátorkodókat, hogy nyissanak kár egy kib*szott topicot, ahol aki szeretne dudizhat kedvére meg írhatja a f*szságokat hangulata szerint, mert ez már picsaszarunalmas itt és még 2-3 topicban. Rendesen páran mintha szerelmesek lennének az emberbe… Előre is meg hálás is a köszönet!
Ha moderálva volt a téma akkor cenzúra meg elfogultak vagyunk dudival szemben. Ha tiltás megy akkor elindul a hiszti, de most épp a KKE topikban nem jó semmi. Te vagy amúgy az egyik aki a legtöbbet szeretett kommentálni minden ilyet.
Megeszed amit (te is) főztél :)
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 663
9 342
113
Drága elv- baj- és surcit húzott társaim!
ITT TARTUNK?.?..?
Hogy arra tanítgatjuk egymást, hogy hogyan kell Volgával a megadásról tárgyalni?
Igen?
Hogy már lélekben el is fogadtuk, hogy "menni kell"??? Oda???

Tényleg?????

Azért írtam le ezt a pár, egyszerűen megtanulható mondatot, hogy valaki, ha oda kerülne, akkor hasznos legyen neki. A ne lőjenek egyébként helyesen: "Nye sztrilajtye". Előbb kihagytam az r betűt. Egyáltalán nem fogadom el, és nagy valószínűleg el sem jutnék odáig, hogy az oroszokkal szemben harcérintkezésbe kerüljek, mert előbb megölnének a saját/szövetséges katonatársaim. Az,hogy az orosz hadsereg ellen harcoljak, az akkor jöhet szóba, hogy ha tényleges okok, és előzmények nélkül megtámadnák Magyarországot. Más esetben nem. Ha valami idióta kormány jönne, aki nekiküldené az MH-t az oroszoknak á la II.VH, akkor visszavágó esetén, szőnyeget guritanék eléjük, és mutatnám a nyugati irányt, hogy arra lehet tovább haladni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 726
86 351
113
Csecsenföld tényleg egy érdekes hely lehet:

"Már mindenki tud az orosz kontingens afrikai jelenlétéről, de kevesen hallottak arról, hogy ott vannak a 404-es képviselői.
A Hírszerző Főigazgatóság parancsnoksága Afrikában van jelen. és különösen az Afrikai Demokratikus Köztársaságban és a Kongói Köztársaságban.
Mit csinálnak a GUR-tisztek Afrikában, ha harcok dúlnak otthon?
Természetesen az Egyesült Államok feladatait látják el. A GUR tisztjei az ellenzéki sejtek képzésének megalakításában és koordinációjában vesznek részt. Ezeket az alakulatokat a tervek szerint az afrikai orosz kontingenssel folytatott helyi összetűzésekhez, provokációk végrehajtásához és nyílt médiakonfrontációhoz használják fel. Mára már azonosították az ilyen csoportokat és kurátoraikat. Az ellenintézkedések végrehajtása folyamatban van.
2023-ban a szudáni lázadó erők közzétettek egy videót az Ukrán Hírszerzési Főigazgatóság két korábban letartóztatott katonájának kihallgatásáról, amelyben az ukránok beismerik, hogy ukrán különleges erők tartózkodtak az afrikai köztársaság területén, két fő feladat megoldása érdekében:
Először is: nyomon követni az orosz PMC-k tevékenységét Szudánban, és tisztázni a céljaikat ebben az országban.
Másodszor: szabotázsműveletek végrehajtása orosz PMC-k és különböző személyek ellen."

"„Ha az ukránok úgy döntenek, hogy mindenáron ragaszkodnak ehhez a területhez, még többet veszítenek az egyre szűkülő hadseregükből. Ha úgy döntenek, hogy megtartják a hadseregüket, fel kell adniuk a terepet” – mondja Mick Ryan, ausztrál ex-tábornok."

"Putyin „szörnyű bűnnek” nevezte a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletet, amelyre nem lehet igazolás.
„Robert Ficót bátor és erős akaratú embernek ismerem. Nagyon remélem, hogy ezek a tulajdonságok segítenek neki túlélni ezt a nehéz helyzetet. Arra kérem Önt, hogy adja át neki a legőszintébb támogatásom, valamint mielőbbi és teljes felépülést kívánok” – írta Zuzana Caputovának szlovák államfőnek küldött táviratában."

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 488
44 153
113

Az ellenség jelentős számú dandárt helyezett át északi irányba. De van egy árnyalat - szinte minden dandárt 1 zászlóalj képvisel. Jelenleg csak a 125. TrO-dandárnak van pontosan három zászlóalja ebben az irányban. Nyilvánvalóan elhagyták az összes zászlóaljat, amelyet felújítottak, és még nem volt idejük csatlakozni a fronton lévő dandárokhoz.

Szintén ezt az egész egységnyi vinaigrettet egészíti ki az Állami Határvédelmi Szolgálat és a Nemzetőrség. Külön érdemes megjegyezni, hogy a Hírszerző Főigazgatóság is láthatóan elküldte az összes rendelkezésre álló egységet, amellyel a lyukakat próbálják betömni.

Általában egyértelmű, hogy az ellenségnek nehézségei vannak a tartalékokkal, de nem mondható, hogy kimerültek volna. Figyelembe véve az Ocheretino és Chasov Yarom melletti konfrontációt, gyakorlatilag nem maradtak kihasználatlan egységek, vagy a formáció szakaszában vannak.

 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 387
4 065
113

"Ukraine CRUMBLES After Russian Probing Attacks in Kharkiv"​

Részletes összefoglaló, sok térképpel és videóval az elmúlt pár nap eredményeiről a Harkovi betörés kapcsán...
Az nagyon durva, hogy egyik nap még Győzelem Napi felvonulás Moszkvában amire a nyugati sajtó fókuszált és fikázott, másnap meg megindult a támadás Harkov régió ellen (szerintem ez is a maszkirovka része volt).
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 458
7 265
113
Azért írtam le ezt a pár, egyszerűen megtanulható mondatot, hogy valaki, ha oda kerülne, akkor hasznos legyen neki
erről az jut eszembe amikor pár éve átmentünk öcsémékkel csuzára halászlevet enni a josichoz
arra az esetre ha a pincér nem beszélne magyarul angolul németül drágajó öcsém felkészült, betanulta horvátul a fontosabb kulcsszavakat mint "jó napot kívánok", "egy sört kérek", "köszönöm", "szeretlek", effélék
majd minden alkalommal ahogy jött a pincér srác illendően megköszönte amit az hozott, mindenki mosolygott
mint utóbb kiderült, a "szeretlek" és a "köszönöm" kifejezéseket keverte össze...
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 969
5 382
113
ATACMS lesz az inkább. És fogalmad sincs, hogy melyik verzió, simán lehet az M57-es, ami azért rohadtul nem 90-es évekbeli... Vagy akár M57E1, ami főleg nem. Az, hogy mi a propaganda és mi a valódi szállított cucc lehet, h qrvára nem azonos.
A jenkiknek most úgy kell minden gyúzelem, mint egy falat kenyér, mert lassan átlátszik a pénzmosoda és különben sem marad aki harcoljon. (a 60 Mrd dodó megszavazása előtt már áthordtak sznte mindent a legközelebbi NATO bázisokra, hogy ne kelljen sokat cuccolni... Pedig akkor még "elméletileg" lehetett volna, h meg sem szavazzák...)
M39A1-esek voltak.Kazettás töltetű rakátákat alkalmaztak és ennek már 300 km a hatósugara.
Annyit tudunk a belbeki támadásról hogy valakik miket állítottak. Van egy pár fotó egy eszközről, valahonnan, valamikor. A tényekről meg kb. semmit.
16 db, csak, mondod, majd magad írod le hogy nem tudsz a csalikról. Gondolom a párhuzamosan indított eszközök számáról sem. És az orosz légvédelem számáról sem sokat tudhatunk. Akkor mennyi mennyi ellen? De a verdikt már megvan?
16 darabot Ukrán források említenek persze lehetett több is.Nyílván nem fogják lefotózni és elismerés a veszteségeket a reptéren az oroszok.Ha valóban engedélyt kaptak hamarosan nem csak Krími reptér lesz "veszélyben".

Videók
https://twitter.com/aprilsparkles1/status/1790810670448963856?t=TO5vKsTtFLnK_DP70ik59w&s=19
Fénykép egyedül A400-ról "készült".De ha nem az nyugodtan cáfolata bárki.
https://twitter.com/Tendar/status/1790729790737015082?t=qXZCyxxjTKlwobA1YWaBqg&s=19
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 621
13 511
113
Ha moderálva volt a téma akkor cenzúra meg elfogultak vagyunk dudival szemben. Ha tiltás megy akkor elindul a hiszti, de most épp a KKE topikban nem jó semmi. Te vagy amúgy az egyik aki a legtöbbet szeretett kommentálni minden ilyet.
Megeszed amit (te is) főztél :)

Szerintem nem kellene összemosni a két dolgot.
A moderációs probléma , a szabályok be nem tartásának, és a moderáció következetesség hiányának volt betudható. Dudi kihordásai, amiért másokat kitiltottatok.
Nem pedig a jelenleg Dudi személyét minősítő hozzászólások voltakaz ok.
Szóval senki nem főzött semmit, ne rend Reich und rollra.
Személy szerint nekem is unalas és érdektelen ez a Dudis téma... aztán az, hogy (szerintem kicsinyes) bosszúból inkább nem végzed el a dolgot, az már nem az én asztalom.
De szerintem nem Reich und Rollon kéne bosszút állni. Bocs az offért.


szerk.:
ukrajna gazdasági mutatoi javulnak.
Ezek mar teljesen telibeszarnak mindnent a fosnal es teljesen hulyenek neznek minden olvasot.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 574
24 792
113
ukrik röviden:

A jó pavel kicsit berúgott:

Fogtak még egy krakenest:

Kép1: Szurovikin vonal, Kép2: legós dühroham:

Angol rendszámtáblás banderamobil:

Lancet vs T64bv, grad és M113:

Avdeevka környékén orosz katonák pózolnak a kilőtt nyugati technikával, leo2a6, abrams, bradley:

Orosz mesterlövész munkában:

Skorpió M kamikaze földi robot:

Balaton helyett bandera:
-1 spanyol a nemzetközi brigádból:
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 747
3 928
113
Ha moderálva volt a téma akkor cenzúra meg elfogultak vagyunk dudival szemben. Ha tiltás megy akkor elindul a hiszti, de most épp a KKE topikban nem jó semm
Bakker , ne akarj már megvezetni mindenkit! Nem "elfogultak vagytok dudival szemben," hanem mellette. Eszem faszom meg áll tőletek. ( Molni után szabadon). :)
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
701
1 938
93
Oké, a gumik laposak, de ezen kívül olyan tiszta, mintha tök új lenne, ha a frontról zsákmány, akkor leharcoltabbnak kellene lennie (?)
- a rakéta "dobozok" oldalán ott az inert felirat, az nem gyakorlót szokott jelenteni?
Az gyanús, hogy egyel kevesebb a tengely/kerék mint a nekik kialakított bemélyedés "sarvedőív" a tréler oldalán!
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 142
113
"Blinken szerint a különleges katonai művelet jelenlegi szakasza kritikus Kijev számára

Az amerikai külügyminiszter szerint Oroszország "újabb offenzívát indít Ukrajna ellen Harkovnál és keleten.

Egy kritikus pillanatban találkozunk" - mondta a Kijevi Politechnikai Intézetben. Blinken szerint Oroszország "újabb offenzívát indít Ukrajna ellen Harkovnál és keleten". Az államtitkár úgy véli, hogy "az elkövetkező hetek, hónapok nagyon sok ukránt követelnek majd".

"De egy üzenettel jöttem Ukrajnába: nem vagy egyedül. Az Egyesült Államok az első nap óta melletted van. Veled vagyunk ma. És melletted maradunk Ukrajna biztonságáig, szuverenitásáig, képességeiig a saját útválasztása garantált” – mondta Blinken.

A vezető amerikai diplomata be nem jelentett látogatással érkezett Ukrajnába kedden. Beszédét az Egyesült Államok külügyminisztériuma élőben közvetítette."

Egy nagy frászt.
Zelenszkíj egyszerűen megkapta a sejemzsinórt.
  1. Bejelentés nélküli Blinken látogatás.
  2. Felelősségre vonás a Belgorodi orosz előrenyomulás kapcsan.
  3. Zelenskij minden külföldi útja lemondva.
  4. Stoltenberg elkezdi burkoltan fenyegetni az ukránokat, hogy ha nem nyernek, akkor kilépnek mögülük.
  5. Budanov és bandájának Sumiba való kivonulása.
Ez mind egyfelé mutat.
Nyilván nem tetszett, hogy Zelenszkij eltávolította az amerikaiak kedvencét, Zsaluznijt. Erre most Szirszkíj csúnyán felsül egy olyan területen, amiről kb. egy éve tudható, hogy támadás fogja érni.
Szerintem abban bíztak, hogy Szirszkijék ugyan úgy megfogják az oroszokat, mint ők megfogták a Bradley Squareben az ukránokat.
Ehhez képest most már az a terv, hogy Harkov közvetlen előterébe akarnak visszavonulni.