[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 135
54 705
113
Kijevben megtagadták Oroszország új hivatalos békejavaslatát:
„Nincs ebben semmi újdonság, nincsenek valódi békejavaslatok, és nincs vágy a konfliktus lezárására. Ez mind teljes hazugság. Ezért még egyszer szabaduljon meg az illúzióktól, és ne vegye már komolyan a józan észt sértő „orosz javaslatokat”
– mondta Podoljak, Zelenszkij hivatalának vezetőjének tanácsadója.
Zelenskinek is volt reakciója, de röviden tömören minden ukrán politikus nevetséges hülyeségnek tartja...

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, térkép és szöveg



Helyes.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 560
47 593
113
Összefoglaló 2024. június 15-én reggel

▪️A harkovi irányt
heves harcok jellemzik Volchanszkban és Liptsy falu északi részén. Az ellenség tartalékokat próbál átvinni az átkelőhelyeken, amelyeket támadásaink megsemmisítenek. Oroszország politikai vezetése nyilatkozatainak hátterében és Kijev előkészítéseként az ún. A svájci „békecsúcsra” az ukrán fegyveres erők fokozzák a belgorodi régió elleni támadásokat: tegnap Sebekinóban a nácik lerombolták egy sokemeletes épület bejáratát. Öt civil meghalt és hat civil megsebesült. A Sebekinszkij járásbeli Murom faluban egy mozgó autó sofőrje életét vesztette, amikor elütötte az ukrán fegyveres erők kamikaze drónja. Egy nő életét vesztette, amikor egy rakéta közvetlenül egy házat talált el a belgorodi Oktyabrsky faluban. Egy civil megsebesült Arhangelszkoje faluban, a Sebekinsk városrészben, repeszeket kapott.

▪️A Szeverszkij irány déli szárnyán csapataink Razdolovkánál fokozták támadási hadműveleteiket. A 2 km-es fronton 1 km-ig lehetett haladni.

▪️Avdejevkától nyugatra az orosz fegyveres erők Novopokrovskoe- tól délre, Umanszkoje -tól északra nyomulnak előre, lezárva az ellenség elülső párkányát. Netaylovótól északra Jasnoborodovka felé haladnak.

▪️Kurakhovsky irányban a páncélozott járművekben lévő csapataink az ellenséges drónok hatalmas támadásai alatt Georgievkában 2 km mélységig tudtak előrenyomulni.

▪️A Zaporozsjei fronton a településtől északra Zagornoye faluba vezető utat ellenőrzés alá vonták.

▪️Éjszaka a rosztovi régió kormányzója arról számolt be, hogy hajnali 4 órakor a Kamensk - Shakhtinsky térségben a légvédelmi erők több UAV-t lelőttek. Dróntörmelék hullott az ipari területre.
Az összefoglalót összeállította: Két szak


Avdejevkától nyugatra


az orosz fegyveres erők Novopokrovskoe- tól délre, Umanszkoje -tól északra nyomulnak előre , lezárva az ellenség elülső párkányát. Netaylovótól északra Jasnoborodovka felé is előre mennek.



Bahmuti irány: az Orosz Fegyveres Erők előrenyomulása a Kanal mikrokörzetben és az attól északra lévő helyzet
2024. június 15-én 10:00-kor.

A bahmuti irány fő forró pontja továbbra is Chasov Yar, ahol harcok folynak a Kanal mikrokörzetért .

▪️Az elmúlt néhány napban az orosz csapatoknak jelentős előrelépést sikerült elérniük a „csatorna” határain belül, és ellenőrzésük alá vonták az északi ipari övezet nagy részét. A harcok az Oleg Koshevoy utca előtt zajlanak, és a déli sokemeletes épületek a elmúlt nap végén ellenséges ellenőrzés alatt álltak.

▪️Északon a vasút két oldalán két széles erdősáv került az RF fegyveres erők ellenőrzése alá. Ez nemcsak a „csatorna” oldalának részleges biztosítását tette lehetővé, hanem egy szomszédos egység számára is lehetővé tette a Bogdanovkától délre lévő erdő kiürítését .

▪️Bogdanovka környékén továbbra is nehéz a helyzet. Az ellenség tartja Kalinovkát a szomszédos magaslatokról és Grigorovkát. Ezen a területen is feljegyezték a HIMARS aktív használatát, ami némileg bonyolítja az orosz fegyveres erők offenzíváját.

▪️Délebbre, Ivanovszkij ( Krasznij ) körzetében az orosz csapatok Kleshcheevka irányába nyomultak előre , több erdősávot elfoglalva. Ugyanakkor érdekes, hogy nyílt forrásokban gyakorlatilag semmilyen információ nem jelenik meg a Stupki - Golubovskie - 2 természetvédelmi területen zajló csatákról . Úgy tűnik, vagy nem tesznek kísérletet az RF fegyveres erők előmozdítására, vagy éppen ellenkezőleg, nagyon sikeresek.

▪️A Kleshcheevka és Kurdyumovka közötti területen a helyzetet a „háború ködje” rejti. Senki oldaláról még nem jelentek meg olyan felvételek objektív irányításról, amely lehetővé tenné Klescsejevka státuszának és az északi magaslatoknak a megállapítását.

Az ellenséges UAV-k nagy aktivitását figyelték meg a területen, mind a szürke zónát, mind az orosz csapatok ellátási útvonalait aknázták, beleértve a Baba Yaga drónok páncéltörő aknáit.


Legalább kilenc hadihajó lépett cirkálórakéta-kilövő területre a Fekete-tengeren

Az ukrán megfigyelő csatornák az orosz katonai erők tevékenységének jelentős növekedéséről számolnak be a Fekete-tengeren. Megfigyelők szerint legalább kilenc hadihajó lépett be az indítási területekre, amelyek közül öt Caliber cirkálórakéta hordozója. Ezzel kapcsolatban nagyszabású rakétacsapások várhatók ukrajnai célpontokra.
...
Подробнее на: https://avia.pro/news/v-rayony-pusk...raket-vyshli-ne-menee-devyati-boevyh-korabley


Rosztovi régiót 70 drón támadta meg

Tegnap este az ukrán alakulatok ismét hatalmas csapást mértek a rosztovi régióban lévő célokra, köztük a morozovszki repülőtérre. A hivatalos adatok szerint 70 pilóta nélküli légi jármű (UAV) vett részt a rajtaütésben, de mindegyiket sikeresen elfogták a légvédelmi erők. Ezeket az adatokat Mikhail Zvinchuk szolgáltatta.
A légvédelem munkáját a Don-i Rostovban és a Morozovszkij régióban rögzítették, ami ezekben a zónákban áramellátási megszakításokhoz vezetett. Több drónt is lelőttek Pavlovka térségében. Nem ez az első ilyen masszív támadás a rosztovi régióban, de a legnagyobb idén. A korábbi jelentős támadások márciusban és áprilisban történtek, májusban nem figyeltek meg semmilyen tevékenységet.

Zvincsuk szerint a razziák közötti jelentős szünetek arra utalhatnak, hogy az ukrán erők minden egyes támadáshoz drónokat halmoznak fel. Megjegyzi, hogy ez további nehézségeket okoz a légvédelem számára, amit az Ahtubinszk elleni támadás is megerősített, ahol a Szu-57 megsérült.

Figyelemre méltó, hogy az ukrán alakulatok modernizálják az UAV-k használatának taktikáját. Ezúttal a legtöbb drón alacsony magasságban repült, így nehéz volt észlelni és elfogni őket.
Подробнее на: https://avia.pro/news/rostovskuyu-oblast-atakovali-70-bespilotnikov
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 341
9 001
113
Sem visszahátrálás sem habozás nem volt, csak az amerikai költségvetést kellett elfogadni és ott volt még az elnökjelöltek kampánya is. Nemes egyszerűséggel az amerikai belpolitikától függ a segélyezés.
Ahhoz erő is kéne, hogy fel tudd mutatni. Ennyivel van ennyi ereje az oroszoknak.
Az orosz szárazföldi haderőnem 75-80% van lekötve Ukrajnában, többet oda se tudnának küldeni, mert akkor szó szerint kiürülne az ország. Nagyarányú mozgósítás pedig nem lesz, mert ha visszaemlékszel az előző mozgósításra, akkor eszedbe juthat hogy sok esetben még a behívottak ruházattal valóbellátása is gondot okozott, nemhogy technikát rakni a szebbik felük alá.

Atomozás nem lesz, (ebben tökéletesen egyetértünk) ahogy vh-sem, ez csupán az orosz propaganda újabb hazugsága aminitt különösen termékeny talajra talált.
Világos beszéd, orosz ennyit tud, ember elfogyott, ha többet küld, kiürül Oroszország.
De akkor mi a tök ellen készülődik soha nem látott mértékben a nato nevű védelmi szervezet, kik azok a nyugati, vezetőknek nevezett háborús uszítók, akik a világbékét fenyegető orosz veszéllyel fenyegetnek? Őrültek vagy háborús bűnösök, esetleg Európát eláruló hazaárulók?
Az atomháborút illetően annyiban igaz a valószínűtlensége, hogy az oroszok támadási céllal nem fognak ilyesmit bevetni, ettől én sem tartok. De, ha az usa által fölpiszkált nyugat veszélyezteti az oroszok terület, gazdasági létét, nem fognak habozni bevetni a túlélésük érdekében,

U.i.
Nem tartozik szorosan a fentiekhez.de nem kell elfelejteni, amiről soha, sehol nem beszélnek, hogy az oroszok "elfogadhatatlan" háborújának kezdete óta, a komplett nyugat szankciók címszó alatt, jelentős számú nemzetközi szerződést valamint jogokat rúgott fel és teszi ezt folytatólagosan. Ezek a dolgok sem a béke irányába visznek.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 312
79 111
113
Világos beszéd, orosz ennyit tud, ember elfogyott, ha többet küld, kiürül Oroszország.
De akkor mi a tök ellen készülődik soha nem látott mértékben a nato nevű védelmi szervezet, kik azok a nyugati, vezetőknek nevezett háborús uszítók, akik a világbékét fenyegető orosz veszéllyel fenyegetnek? Őrültek vagy háborús bűnösök, esetleg Európát eláruló hazaárulók?
Az atomháborút illetően annyiban igaz a valószínűtlensége, hogy az oroszok támadási céllal nem fognak ilyesmit bevetni, ettől én sem tartok. De, ha az usa által fölpiszkált nyugat veszélyezteti az oroszok terület, gazdasági létét, nem fognak habozni bevetni a túlélésük érdekében,

U.i.
Nem tartozik szorosan a fentiekhez.de nem kell elfelejteni, amiről soha, sehol nem beszélnek, hogy az oroszok "elfogadhatatlan" háborújának kezdete óta, a komplett nyugat szankciók címszó alatt, jelentős számú nemzetközi szerződést valamint jogokat rúgott fel és teszi ezt folytatólagosan. Ezek a dolgok sem a béke irányába visznek.

El kéne már engedni ezt a gonosz nyugat jó Oroszorszag hülyeséget. Amíg ez a totális hülyeség határozza meg a gondolkodásod nincs miről beszélni. Nincs ilyen, hogy gonosz nyugat, vagy gonosz Oroszország esetleg gonosz Kína. Érdekek vannak és számítások mindenfajta érzelmi tartalom nélkül.

Ha világos beszéd, akkor miért nem érted? Pl hol írtam, olyat, hogy kiürül Oroszország? Vagy te tényleg annyira nem vagy birtokában az értő olvasás képességének, hogy a lenti idézet az orosz szárazföldi haderőnemről szól és nem az orosz lakosságról?

"Az orosz szárazföldi haderőnem 75-80% van lekötve Ukrajnában, többet oda se tudnának küldeni, mert akkor szó szerint kiürülne az ország."

Komolyan magadba kéne nézni, ha egy három tagmondatból álló összetett mondat értelmezése problémát jelent.

Tényleg magyarázni kell a propagandát? Tényleg magyarázni kell azt, hogy peldául valahogyan le kell tolni a német ember torkán azt 100 MILLIÁRD EUR-t amit szociális juttatások helyett a BW-re költenek.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 966
14 333
113
Volchansk bekerítés?
k-p-2024-06-15-120200405.png

Harkov irány, északi határ, keleti szárny
Volchanszkban a frissített információk szerint a városközpont ismét orosz fegyveres erők irányítása alatt van. Minden épületért vannak csaták zajlanak. Az ukrán erők folyamatosan csatába dobnak frissen mozgósított embereket. A veszteségeik magasak ezek miat
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 064
24 205
113
El kéne már engedni ezt a gonosz nyugat jó Oroszorszag hülyeséget. Amíg ez a totális hülyeség határozza meg a gondolkodásod nincs miről beszélni. Nincs ilyen, hogy gonosz nyugat, vagy gonosz Oroszország esetleg gonosz Kína. Érdekek vannak és számítások mindenfajta érzelmi tartalom nélkül.

Ha világos beszéd, akkor miért nem érted? Pl hol írtam, olyat, hogy kiürül Oroszország? Vagy te tényleg annyira nem vagy birtokában az értő olvasás képességének, hogy a lenti idézet az orosz szárazföldi haderőnemről szól és nem az orosz lakosságról?

"Az orosz szárazföldi haderőnem 75-80% van lekötve Ukrajnában, többet oda se tudnának küldeni, mert akkor szó szerint kiürülne az ország."

Komolyan magadba kéne nézni, ha egy három tagmondatból álló összetett mondat értelmezése problémát jelent.

Tényleg magyarázni kell a propagandát? Tényleg magyarázni kell azt, hogy peldául valahogyan le kell tolni a német ember torkán azt 100 MILLIÁRD EUR-t amit szociális juttatások helyett a BW-re költenek.
70-80% hát persze, kedves admirálisgenerális úr...

Szerintem meg az orosz haderő 32678%-a van bevetve, sőt ... annyi orosz sincs már , hogy a karib térségbe se jut már belőlük, Szíriában sincs egy lélek se, sőt Afrika egyéb területein sincsenek, az orosz helyőrségekbe is kartonból kivágott oroszokat rakatott Putyin, amit az Aliexpresszről rendeltek meg, egy észak-koreaiakat foglalkoztató titkos kínai gyárból!

Ne haragudj öcsém de olyan fogalmatlan vagy, hogy hihetetlen
 

bolneroll

Well-Known Member
2014. február 7.
365
637
93
Csak kíváncsi voltam, hogy melyik nagyhatalom a saját területéhez képest mekkora terület felett rendelkezik befolyással. Az egész kimutatást rátestáltam a chatGPT-4o-ra szóval akár az összefüggések akár az adatok sincsenek köszönő viszonyban a valósággal. De úgy gondolom ha az AI el is fogult, akkor is valószínüsíthető hogy az alkotók irányába.

Mégis az a meglátásom, hogy ez egy amúgy jól számolható és nagyjából objektív mérőszám azirányba, hogy melyik birodalom mennyire tudta érvényesíteni a birodalmi törekvéseit.
( nem számoltam bele, hogy USA a bolygó tengereinek és oceánjainak a nagyrészére is mint saját felvonulási területére tekint, és használja is )

USA külső érdekszférája a saját területéhez képest: 226.6%
Kína külső érdekszférája a saját területéhez képest: 126.4%
Oroszország külső érdekszférája a saját területéhez képest: 26.4%


-- felhasznált adatok --

Külső érdekszférák területei
USA külső érdekszférája:

Európai Unió: 4,233,262 km²
Kanada: 9,984,670 km²
Ausztrália: 7,692,024 km²
Japán: 377,975 km²
Összesen: 22,287,931 km²

Oroszország külső érdekszférája:

Fehéroroszország: 207,600 km²
Örményország: 29,743 km²
Azerbajdzsán: 86,600 km²
Közép-Ázsia (Kazahsztán, Üzbegisztán, Tádzsikisztán, Kirgizisztán, Türkmenisztán): 4,003,451 km²
Szíria: 185,180 km²
Összesen: 4,512,574 km²

Kína külső érdekszférája:

Pakisztán: 881,913 km²
Afrika (Kína által befolyásolt országok): Kb. 10,000,000 km² (több ország összesen)
Délkelet-Ázsia (Vietnam, Laosz, Kambodzsa, Mianmar): 2,123,800 km²
Összesen: 12,123,713 km²
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 341
9 001
113
El kéne már engedni ezt a gonosz nyugat jó Oroszorszag hülyeséget. Amíg ez a totális hülyeség határozza meg a gondolkodásod nincs miről beszélni. Nincs ilyen, hogy gonosz nyugat, vagy gonosz Oroszország esetleg gonosz Kína. Érdekek vannak és számítások mindenfajta érzelmi tartalom nélkül.

Ha világos beszéd, akkor miért nem érted? Pl hol írtam, olyat, hogy kiürül Oroszország? Vagy te tényleg annyira nem vagy birtokában az értő olvasás képességének, hogy a lenti idézet az orosz szárazföldi haderőnemről szól és nem az orosz lakosságról?

"Az orosz szárazföldi haderőnem 75-80% van lekötve Ukrajnában, többet oda se tudnának küldeni, mert akkor szó szerint kiürülne az ország."

Komolyan magadba kéne nézni, ha egy három tagmondatból álló összetett mondat értelmezése problémát jelent.

Tényleg magyarázni kell a propagandát? Tényleg magyarázni kell azt, hogy peldául valahogyan le kell tolni a német ember torkán azt 100 MILLIÁRD EUR-t amit szociális juttatások helyett a BW-re költenek.
Hol is kezdjem?
Gonosz nyugat, jó Oroszország, ki írt ilyet? Senki.
Leírom az érvedet, miszerint ha Oroszo. több katonát küld, kiürül az ország.
Erre te, elegánsan lehülyézel és cáfolsz a saját mondatoddal, miszerint ha több embert küldenek, kiürül Oroszo. Bravo.
Értem én, hogy esetleg nem úgy gondoltad ahogy írtad, de ha nem tudsz pontosan fogalmazni az a te problémád.
Azt leírtad néhányszor, nekem milyen értelmezési nehézségeim vannak és milyen önvizsgálatot kéne tartanom, de az általam felvetettre nem válaszoltál. Tudom, ez nem is a szokásod, tehát nem leptél meg. A stílusoddal ( vagy nevezzük inkább stílustalanságnak) viszont igen.
Mire ez az ingerültség? Hiányod volt a raktárban rovancskor?
Nem csak Németországról, hanem szinte egész Európáról beszéltem, 100 mrd eurót soha nem fognak a Bundeswehr-re költeni. Az a pénz sajnos nem a nemzeti hadseregük fejlesztésére, hanem a rohadt, usa által szított háború előkészületeire megy.
Végül, javasolnám neked, hogy ne magyarázd senkinek, ki mit engedjen el, mint ahogy más se magyarázza ezt neked. Mindenki a saját tapasztalata és meggyőződése szerint alakítja a véleményét és az így helyes.
Talán, ha mégegyszer elolvasod a beírásomat (nem ezt, az előzőt), másképp látod és többet megértesz belőle, ha pedig nem hát akkor sem dől ettől össze a világ.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 628
86 043
113
70-80% hát persze, kedves admirálisgenerális úr...

Szerintem meg az orosz haderő 32678%-a van bevetve, sőt ... annyi orosz sincs már , hogy a karib térségbe se jut már belőlük, Szíriában sincs egy lélek se, sőt Afrika egyéb területein sincsenek, az orosz helyőrségekbe is kartonból kivágott oroszokat rakatott Putyin, amit az Aliexpresszről rendeltek meg, egy észak-koreaiakat foglalkoztató titkos kínai gyárból!

Ne haragudj öcsém de olyan fogalmatlan vagy, hogy hihetetlen
700k orosz katona harcol Ukrajnában. Mai twitter. Reggel láttam. Most nem találtam, de ennyi a hivatalos.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 930
13 252
113
Semmi visszhangja a putyini békeajánlatnak???

Ugyan már! Most hárították el a magyar vétót, mint utolsó akadályt az elől, hogy kötelező döntéseket hozzanak a NATO keretében és már be is dobták a kötelező fegyverszállítást és kötelező évi 40 milliárd dollárt lehetőleg minél inkább meghaladó pénzügyi támogatást.

Mindent elkövetnek, hogy berugdalják az Ukrajnának nevezett pénz-, fegyver- és vérszivattyút az EU-ba és a NATO-ba. Lehetőleg még az amerikai választás előtt. Lehetőleg még addig, amíg a háború párti politikusok vannak hatalmon, legalábbis többségben az EU-ban és kellően agresszívan el tudják nyomni a józanabb hangokat, bármilyen eszközzel.

Az USA-ban a demokraták szénája pocsékul áll a választás előtt. Az EU-ban a jónép kifejezte nemtetszését. Buknak háború párti ballib kormányok. Na és? Ettől nem visszavesznek, hanem csak még durvábban eszkalálnak, mert az idő ellenük dolgozik és még gyorsan meg kell hozatni a döntéseket, meg kell lépni a visszafordíthatatlan lépéseket.

Bukott a finn és a svéd kormány, ami döntött a NATO tagságról, de mégis beléptették őket a nép megkérdezése nélkül. Mert akit az előző bábok helyett lehetett választani, azok is ugyanannak az érdekkörnek a bábjai. Bukott az olasz kormány kormány, de Meloniról is kiderült, hogy két kapura játszik. Naná, Olaszország megszállt ország és a nagy vízen túlról jövő parancsokat végre kell hajtani. Gyalázatos a német koalíciós pártok támogatottsága és előre tört az AfD, de ez nem ok arra, hogy bármit változtassanak az irányvonalon, hiszen Németország is megszállt ország és végre kell hajtania a parancsokat. A választáson bukott a holland kormány, de november óta még nincs új kormány és hiába a legerősebb a Szabadságpárt, Wilders nem lehet miniszterelnök, hanem Scoof lesz az, aki 2021-ig a Munkapárt tagja volt, a Rutte kormányok alatt számos vezető tisztséget töltött be, felügyelte a Ukrajnában lelőtt utasszállító koncepciós vizsgálatát, szóval megbízható ballib káder.A leendő védelmi miniszter most látogatott Kijevbe és természetesen Rute pártjából került ki, mint ahogy a külügyminiszter sem szabadságpárti. A koalícióban ott van Rutte pártja. Rutte meg majd NATO főtitkár lesz. Bukott a szlovák ballib kormány. Lelőtték Fico-t. Új választás lesz a nagy Mikron bukás után a franciáknál. Bukott a belga kormány.

Mi a megoldás? Még inkább áthelyezik az ukrán háború finanszírozásról, a fegyverszállításokról, katonák küldéséről, oroszok elleni embargóról szóló döntéseket az EU és a NATO égisze alá. Eddig is azért kellett semlegesíteni a magyar vétót, hogy kötelező döntéseket hozzanak az EU-ban. Most ugyanezt tették a NATO-ban. Mert saját döntése alapján bármelyik tagország bármit adhatott Ukrajnának, bárhogy embargózhatta az oroszokat, bármilyen orosz vagyont ellophatott, de ez nem elég. A lényeg, hogy kötelező legyen mindenkinek. Legfeljebb nekünk átmeneti felmentéseket adnak a nekünk legfájóbb pontokon, csak szavazzuk meg a kötelező határozatokat, vagy menjen Orbán kávézni. Majd ránk is sort kerítenek, mi sem maradhatunk ki a végtelenségig. Az EU-ban és a NATO-ban nincs olyan, hogy szuverén tagország. Megy a mi megdolgozásunk is minden eszközzel, így a magyar EU elnökség előtt. Lásd a szintén nem létező és nem kötelező bevándorló kvóta mentén a pénzbüntetésünk bevándorló ügyben és az EU-s pénzeink visszatartása mondvacsinált indokokkal. Ja kérem, az a pénz már rég az ukránoknál van. Az EU nem csak a tagállamok pénzét, az oroszoktól ellopott vagyont, de már azt a pénzt is az ukránokra költötte, ami meg sincs. Veszik fel a hiteleket, aminek a tagállamok a végső adósai/kezesei.

Nemsokára jön a kötelező döntés nem csak a fegyver és pénz küldésről, de annak a 100 ezer NATO katonának a beküldéséről is, amiről szivárogtattak ki információt, hogy ez a szándék. Küldik az F-16-osokat (egy részük amerikai B61 nuki bomba hordozásra alkalmas). Küldik a francia Mirage-2000-eseket (legfeljebb csak reménykedni lehet benne, hogy nem, az ASMP hordozásra alkalmas N változatot). Küldik a mélységi csapásmérésre alkalmas, nagy hatótávolságú robotrepülőket és ballisztikus rakétákat. Mellé papíron is engedélyezik a mélységi csapásmérést orosz célpontokra. Nem mintha eddig nem ezt csinálták volna, de most várhatóan még több ilyen lesz. Sorra lépik át azokat a vörös vonalakat az oroszokkal szemben, amiket még a hidegháborúban sem léptek át. Támadták már Moszkvát drónokkal, a stratégiai nuki hordozó légierőt Engelsz repterén, az interkontinentális nuki rakétákat figyelő radart.

Látsz te itt bármiféle béke szándékot? Csak eszkaláció van ezerrel. Arccal a nyíltan felvállalt, totális NATO - orosz háború (most is az, csak eddig nem mondták ki), a NATO katonák és fegyverek eddiginél sokkal nagyobb mértékű beküldése és az atomháború felé.

Ezt Putyin is tudja. Nem hiszem, hogy az ajánlat elfogadására számított. Csak nyilvánvalóvá akarta tenni, hogy a nyugat akarja elsősorban a háború folytatását és az eszkalációt.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 718
34 907
113
és ebből mennyi lesz a hivatalos regulárisokra vonatkozó szám, ha kivesszük az LNR/DNR önkénteseit, a Wagner maradványait a csecseneket meg az innen-onnan verbuvált zsoldosokat?
Jajj a sorallomamyt még egyből a frontra vezénylik....ja nem azok az ukránok... Ja meg kikepzore se futja ... Ja az megen Ukrajna... A haditengerészet minden erejével a szárazföldon dolgozik ja nem... Hadgyakorlaton I sincs erő... Sőt a légierő is mindent belead ... Stb stb stb... Zazorosz mindent belead teljes erőfeszítéssel meg ékoreai katonából sem ker
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 146
10 547
113
Ugyan már! Most hárították el a magyar vétót, mint utolsó akadályt az elől, hogy kötelező döntéseket hozzanak a NATO keretében és már be is dobták a kötelező fegyverszállítást és kötelező évi 40 milliárd dollárt lehetőleg minél inkább meghaladó pénzügyi támogatást.

Mindent elkövetnek, hogy berugdalják az Ukrajnának nevezett pénz-, fegyver- és vérszivattyút az EU-ba és a NATO-ba. Lehetőleg még az amerikai választás előtt. Lehetőleg még addig, amíg a háború párti politikusok vannak hatalmon, legalábbis többségben az EU-ban és kellően agresszívan el tudják nyomni a józanabb hangokat, bármilyen eszközzel.

Az USA-ban a demokraták szénája pocsékul áll a választás előtt. Az EU-ban a jónép kifejezte nemtetszését. Buknak háború párti ballib kormányok. Na és? Ettől nem visszavesznek, hanem csak még durvábban eszkalálnak, mert az idő ellenük dolgozik és még gyorsan meg kell hozatni a döntéseket, meg kell lépni a visszafordíthatatlan lépéseket.

Bukott a finn és a svéd kormány, ami döntött a NATO tagságról, de mégis beléptették őket a nép megkérdezése nélkül. Mert akit az előző bábok helyett lehetett választani, azok is ugyanannak az érdekkörnek a bábjai. Bukott az olasz kormány kormány, de Meloniról is kiderült, hogy két kapura játszik. Naná, Olaszország megszállt ország és a nagy vízen túlról jövő parancsokat végre kell hajtani. Gyalázatos a német koalíciós pártok támogatottsága és előre tört az AfD, de ez nem ok arra, hogy bármit változtassanak az irányvonalon, hiszen Németország is megszállt ország és végre kell hajtania a parancsokat. A választáson bukott a holland kormány, de november óta még nincs új kormány és hiába a legerősebb a Szabadságpárt, Wilders nem lehet miniszterelnök, hanem Scoof lesz az, aki 2021-ig a Munkapárt tagja volt, a Rutte kormányok alatt számos vezető tisztséget töltött be, felügyelte a Ukrajnában lelőtt utasszállító koncepciós vizsgálatát, szóval megbízható ballib káder.A leendő védelmi miniszter most látogatott Kijevbe és természetesen Rute pártjából került ki, mint ahogy a külügyminiszter sem szabadságpárti. A koalícióban ott van Rutte pártja. Rutte meg majd NATO főtitkár lesz. Bukott a szlovák ballib kormány. Lelőtték Fico-t. Új választás lesz a nagy Mikron bukás után a franciáknál. Bukott a belga kormány.

Mi a megoldás? Még inkább áthelyezik az ukrán háború finanszírozásról, a fegyverszállításokról, katonák küldéséről, oroszok elleni embargóról szóló döntéseket az EU és a NATO égisze alá. Eddig is azért kellett semlegesíteni a magyar vétót, hogy kötelező döntéseket hozzanak az EU-ban. Most ugyanezt tették a NATO-ban. Mert saját döntése alapján bármelyik tagország bármit adhatott Ukrajnának, bárhogy embargózhatta az oroszokat, bármilyen orosz vagyont ellophatott, de ez nem elég. A lényeg, hogy kötelező legyen mindenkinek. Legfeljebb nekünk átmeneti felmentéseket adnak a nekünk legfájóbb pontokon, csak szavazzuk meg a kötelező határozatokat, vagy menjen Orbán kávézni. Majd ránk is sort kerítenek, mi sem maradhatunk ki a végtelenségig. Az EU-ban és a NATO-ban nincs olyan, hogy szuverén tagország. Megy a mi megdolgozásunk is minden eszközzel, így a magyar EU elnökség előtt. Lásd a szintén nem létező és nem kötelező bevándorló kvóta mentén a pénzbüntetésünk bevándorló ügyben és az EU-s pénzeink visszatartása mondvacsinált indokokkal. Ja kérem, az a pénz már rég az ukránoknál van. Az EU nem csak a tagállamok pénzét, az oroszoktól ellopott vagyont, de már azt a pénzt is az ukránokra költötte, ami meg sincs. Veszik fel a hiteleket, aminek a tagállamok a végső adósai/kezesei.

Nemsokára jön a kötelező döntés nem csak a fegyver és pénz küldésről, de annak a 100 ezer NATO katonának a beküldéséről is, amiről szivárogtattak ki információt, hogy ez a szándék. Küldik az F-16-osokat (egy részük amerikai B61 nuki bomba hordozásra alkalmas). Küldik a francia Mirage-2000-eseket (legfeljebb csak reménykedni lehet benne, hogy nem, az ASMP hordozásra alkalmas N változatot). Küldik a mélységi csapásmérésre alkalmas, nagy hatótávolságú robotrepülőket és ballisztikus rakétákat. Mellé papíron is engedélyezik a mélységi csapásmérést orosz célpontokra. Nem mintha eddig nem ezt csinálták volna, de most várhatóan még több ilyen lesz. Sorra lépik át azokat a vörös vonalakat az oroszokkal szemben, amiket még a hidegháborúban sem léptek át. Támadták már Moszkvát drónokkal, a stratégiai nuki hordozó légierőt Engelsz repterén, az interkontinentális nuki rakétákat figyelő radart.

Látsz te itt bármiféle béke szándékot? Csak eszkaláció van ezerrel. Arccal a nyíltan felvállalt, totális NATO - orosz háború (most is az, csak eddig nem mondták ki), a NATO katonák és fegyverek eddiginél sokkal nagyobb mértékű beküldése és az atomháború felé.

Ezt Putyin is tudja. Nem hiszem, hogy az ajánlat elfogadására számított. Csak nyilvánvalóvá akarta tenni, hogy a nyugat akarja elsősorban a háború folytatását és az eszkalációt.
Köszi a szélessávú elemzést! :)