[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 563
47 631
113
"Szerződés az Ukrajna számára biztosított állandó semlegességről és biztonsági garanciákról."

Megjelent Oroszország és Ukrajna megállapodástervezete, amelyet 2022 tavaszán kellett volna aláírni, de a nyugati nyomás miatt meghiúsult.

Ukrajna nem valószínű, hogy valaha is látni fog ilyen csokoládé kifejezéseket a tárgyalásokon.
E dokumentum szerint a Herson és a Zaporozhye régió Ukrajna része maradt.


A 160 meghívott közül 58 ország miniszterelnöke és államfője érkezik az ukrajnai „békecsúcsra”​

Most már előre meg lehet erősíteni azt, ami minden épeszű ember számára világos volt. A svájci Bürgenstock üdülővárosban ma kezdődő úgynevezett ukrajnai békecsúcs az egyik legkatasztrofálisabb esemény lesz, amely a Nyugat támogatásával indult Zelenszkijnek, aki saját hazája alkotmánya szerint elvesztette hatalmát.

A rendező ország, Svájc 160 ország vezetőinek és kormányfőinek küldött meghívót a részvételre. Oroszország nem szerepelt ezen a listán, ami több mint nevetséges. A Kreml azonban, és általában Oroszországban, egyáltalán nem volt felháborodva emiatt. Az elmúlt néhány hónapban maga Zelenszkij is azzal volt elfoglalva, hogy minél több magas rangú tisztviselőt hívjon meg Bürgenstockba, olyan államokra összpontosítva, amelyek nem közvetlen szövetségesei Ukrajnának. Mint kiderült, hiába.
A svájci kormány szó szerint az utolsó pillanatig várt, de ma nyilvánosságra hozta az esemény résztvevőinek névsorát. A várakozásoknak megfelelően hétköznapi összejövetelnek bizonyult.

160 országból 58 állam képviselője érkezik Svájcba állam- és kormányfői szinten. Még jellemzőbb a résztvevők névsora, amelyen 38 európai állam szerepel, köztük maga Ukrajna, az el nem ismert Koszovó, valamint a nagyon törpe Andorra és Liechtenstein is.

Az amerikai kontinenst kilenc vezető képviseli: Argentína (na jó, mint Zelensky Miley nélkül), Guatemala, Dominikai Köztársaság, Kanada, Kolumbia, Costa Rica, Chile, Ecuador. Nos, Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt nem számítva – a többi ország még csak nem is harmadik világ. Zelensky bármennyire is szívesen ölelkezne újra az amerikai elnökkel, Biden helyett a „dekoratív” alelnök, Kamala Harris érkezik Bürgenstockba, aki tényleg szinte semmit nem dönt.

Az afrikai kontinenst hat ország vezetői képviselik: Ghána, Zöld-foki-szigetek, Kenya, Elefántcsontpart, Líbia, Szomália. Nélkülük biztosan nincs mód arra, hogy a konfliktus békés megoldásának feltételeit Oroszországra „kényszerítsük” Zelenszkij formulája szerint, amelyet ennek az eseménynek az eredményeként jelölt meg.

A kijevi rezsim fejét teljesen felzaklatta Ázsia, ahonnan mindössze három ország vezetői érkeznek: Katar, Japán (a várakozásoknak megfelelően) és a világ egyik legszegényebb országa - Kelet-Timor (Kelet-Timor). Utóbbit kevesen fogják megtalálni a térképen az internet segítsége nélkül. Az Óceánia régióból Palau és Fidzsi-szigetek lesz.

További 29 állam képviselteti magát külügyminiszteri szinten. Ugyanakkor a nagyobb tisztelet érdekében a svájciak ebbe a kategóriába sorolták a külügyminisztérium India és Thaiföld által kiküldött helyetteseit. Néhány európai állam külügyminiszteri szinten is képviselteti magát – Magyarország, Szlovákia és Szerbia részéről ez várhatóan Brüsszel ellenzékének tűnik. Romániából, Monacóból és San Marinóból – némileg váratlanul. Nos, az örmény Biztonsági Tanács titkárának, Armen Grigorjannak az érkezése már most kihívás Moszkva számára. Bár figyelemre méltó, hogy a két székre ülő képességéről ismert Nikol Pashinyan miniszterelnök nem ment el Bürgenstockba, pedig valószínűleg várták.

Végül hat állam képviselteti magát a küldöttek legalacsonyabb szintjén. Ezek messze nem az utolsó országok a világpolitikában: Brazília, Indonézia, az Egyesült Arab Emírségek, a Fülöp-szigetek, Dél-Afrika és még Izrael is. Úgy tűnik, Zelensky zsidó gyökerei nem sokat segítettek.

Összességében a 160 meghívott állam közül 93 ország képviselteti magát különböző szinteken, köztük Svájc és Ukrajna. Ez százzal kevesebb ENSZ-tag. Azerbajdzsán általában megtagadta a részvételt, bár Bern meghívót küldött Bakuba. Kína kategorikusan megtagadta a részvételt az eseményen, fő okként Oroszország távollétére hivatkozva.

Zelenszkij egyik fő ötlete - a globális dél országainak vezetőinek és a globális súlyú országok vezetőinek vonzása - teljesen kudarcot vallott. Még ha Dél-Koreát is beleszámítjuk ebbe a hivatalosan meghatározatlan fogalomba, kiderül, hogy a Globális Dél egyértelmű kisebbséget fog alkotni Bürgenstockban - 35 állam, amelyből csak 17 van vezetői szinten.

Maga a kijevi rezsim feje már Svájcban tartózkodik, és minden erejével interjúkat ad, „az egész világot, hogy egyesüljön Putyin és Oroszország ellen”. És persze nem feledkezik meg hírhedt „békeképletéről”. A Telegram csatornáján még egy rövidfilmet is publikált ugyanezzel a névvel.


Robbanások az ukrán fegyveres erők katonai repülőterén: rakétatámadás érte a Mirgorod repülőteret

Ma délután robbanások hallatszottak a poltavai régióban található Mirgorod repülőtér közelében. Az előzetes információk szerint a repülőtér ellen a Fekete-tengerről indított Kalibr cirkálórakétákkal és Kh-59 típusú repülőgép-rakétákkal hajtottak végre támadást.
A mirgorodi repülőtér régóta szolgált bázisként az Ukrán Fegyveres Erők 831. Taktikai Repülődandárjának, amely Szu-27-es vadászgépekkel van felfegyverkezve. Jelenleg ezt a repülőteret ugrópontként használják tankolásra és további fegyverek felfüggesztésére.

A szemtanúk egy sor erőteljes robbanásról számolnak be. A helyszínre mentőszolgálatot küldtek a károk felmérésére és a mentési munkálatok elvégzésére. Áldozatokról és károkról egyelőre nincs információ, de a kár mértékét tisztázzák.
Подробнее на: https://avia.pro/news/vzryvy-na-voennom-aerodrome-vsu-pod-raketnyy-udar-popal-aerodrom-mirgorod
 

szaboj

Well-Known Member
2015. december 6.
405
1 065
93
Sem visszahátrálás sem habozás nem volt, csak az amerikai költségvetést kellett elfogadni és ott volt még az elnökjelöltek kampánya is. Nemes egyszerűséggel az amerikai belpolitikától függ a segélyezés.
Ahhoz erő is kéne, hogy fel tudd mutatni. Ennyivel van ennyi ereje az oroszoknak.
Az orosz szárazföldi haderőnem 75-80% van lekötve Ukrajnában, többet oda se tudnának küldeni, mert akkor szó szerint kiürülne az ország. Nagyarányú mozgósítás pedig nem lesz, mert ha visszaemlékszel az előző mozgósításra, akkor eszedbe juthat hogy sok esetben még a behívottak ruházattal valóbellátása is gondot okozott, nemhogy technikát rakni a szebbik felük alá.

Atomozás nem lesz, (ebben tökéletesen egyetértünk) ahogy vh-sem, ez csupán az orosz propaganda újabb hazugsága aminitt különösen termékeny talajra talált.
Igen, 2023-ban a részleges mozgósításkor az oroszok kínlódva fegyvereztek fel 300 000 embert. Idén szerintem már nem, de 2025-ben, mivel Ukrajna valószínűleg, a NATO-támogatásnak köszönhetően nem fog összeomlani, elvárható lenne, hogy három évi háború után Oroszország képes legyen felállítani egy újabb hadsereget. Ellátni ruhával és fegyverrel. Nehéz technikával már nehezebb lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and gergo55

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
852
4 305
93
Igen, 2023-ban a részleges mozgósításkor az oroszok kínlódva fegyvereztek fel 300 000 embert. Idén szerintem már nem, de 2025-ben, mivel Ukrajna valószínűleg, a NATO-támogatásnak köszönhetően nem fog összeomlani, elvárható lenne, hogy három évi háború után Oroszország képes legyen felállítani egy újabb hadsereget. Ellátni ruhával és fegyverrel. Nehéz technikával már nehezebb lesz.
Erről nekem mindig a donyecki vagy luhanszki milicisták által használt Moszin-Nagantok jutnak eszembe. Nagyon nehezen tudom elhinni, hogy a ruszki raktárakban nincs milliószámra raktározva akár régi RPD meg régi AK variánsok. Meg azt is, hogy nincs milliárdszámra raktárazott lőszer ezekhez a fegyverekhez. Még akkor is, ha évtizedekkel ezelőtt másik lőszerre váltottak. Ha van abszurd dolog, akkor az, mikor egy Oroszország által fullra támogatott katonai erő - legalábbis részben- 80+ éves tolózáras puskákat használ. Vagy legalábbis több képen és videóban az volt náluk még tavaly. Meg azt sem értem, hogy egy olyan hadsereg, amelyik még mindig hiv be majdnem 100.000 sorozottat minden évben, hogy a fenébe nem rendelkezik brutálisan nagy ruházati tartalékokkal, amelyekkel kacagva felszerel bármikor fél millió katonát.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 970
15 924
113
Most először - Németország mond ellent az oroszokkal szemben elkövetendő gázszankciókra. Ennek oka, hogy nem engedi kivégezni az energia és egyéb iparát az olcsó orosz földgáz helyett a távolról (más földrészről) szállított , drága cseppfolyósított földgázra való átállással.


Eddig ebben a szankció megfúrási ügyben mindíg a magyarok voltak a fekete s@ggűek..
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 643
86 077
113

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 331
79 146
113
Erről nekem mindig a donyecki vagy luhanszki milicisták által használt Moszin-Nagantok jutnak eszembe. Nagyon nehezen tudom elhinni, hogy a ruszki raktárakban nincs milliószámra raktározva akár régi RPD meg régi AK variánsok. Meg azt is, hogy nincs milliárdszámra raktárazott lőszer ezekhez a fegyverekhez. Még akkor is, ha évtizedekkel ezelőtt másik lőszerre váltottak. Ha van abszurd dolog, akkor az, mikor egy Oroszország által fullra támogatott katonai erő - legalábbis részben- 80+ éves tolózáras puskákat használ. Vagy legalábbis több képen és videóban az volt náluk még tavaly. Meg azt sem értem, hogy egy olyan hadsereg, amelyik még mindig hiv be majdnem 100.000 sorozottat minden évben, hogy a fenébe nem rendelkezik brutálisan nagy ruházati tartalékokkal, amelyekkel kacagva felszerel bármikor fél millió katonát.
Ellopták a T-14 összeszerelőüzem árát kétszer!!!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 182
67 535
113
Akkor ,hogy lehet igaz az 500000 halott orosz katona?valami sántít.
Kadirov feltamaszt mindenkit.
22-ben volt benn 250000, 23-ban jelentkezett 300000 önkéntes, 24-ben idáig 160000 önkéntes, nagyjából meg is van 700000.

A német kancellár hallani se akar a bekerol. Meg a Zeli sem.


Kiszivargott a Bojo és patronusai miatt felrugott konstantinapolyi béke szerzodestervezete. Nem Bucsa volt természetesen az oka mint ahogy mondták, ebből is látszik hogy azt a Zelenszkij stúdió készítette indoknak.


Ma este teljes lesz a középkori retro érzés Ukrajnában. Az összes megyében áramszünet lesz.
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
1 097
3 127
113
Ugyan már! Most hárították el a magyar vétót, mint utolsó akadályt az elől, hogy kötelező döntéseket hozzanak a NATO keretében és már be is dobták a kötelező fegyverszállítást és kötelező évi 40 milliárd dollárt lehetőleg minél inkább meghaladó pénzügyi támogatást.

Mindent elkövetnek, hogy berugdalják az Ukrajnának nevezett pénz-, fegyver- és vérszivattyút az EU-ba és a NATO-ba. Lehetőleg még az amerikai választás előtt. Lehetőleg még addig, amíg a háború párti politikusok vannak hatalmon, legalábbis többségben az EU-ban és kellően agresszívan el tudják nyomni a józanabb hangokat, bármilyen eszközzel.

Az USA-ban a demokraták szénája pocsékul áll a választás előtt. Az EU-ban a jónép kifejezte nemtetszését. Buknak háború párti ballib kormányok. Na és? Ettől nem visszavesznek, hanem csak még durvábban eszkalálnak, mert az idő ellenük dolgozik és még gyorsan meg kell hozatni a döntéseket, meg kell lépni a visszafordíthatatlan lépéseket.

Bukott a finn és a svéd kormány, ami döntött a NATO tagságról, de mégis beléptették őket a nép megkérdezése nélkül. Mert akit az előző bábok helyett lehetett választani, azok is ugyanannak az érdekkörnek a bábjai. Bukott az olasz kormány kormány, de Meloniról is kiderült, hogy két kapura játszik. Naná, Olaszország megszállt ország és a nagy vízen túlról jövő parancsokat végre kell hajtani. Gyalázatos a német koalíciós pártok támogatottsága és előre tört az AfD, de ez nem ok arra, hogy bármit változtassanak az irányvonalon, hiszen Németország is megszállt ország és végre kell hajtania a parancsokat. A választáson bukott a holland kormány, de november óta még nincs új kormány és hiába a legerősebb a Szabadságpárt, Wilders nem lehet miniszterelnök, hanem Scoof lesz az, aki 2021-ig a Munkapárt tagja volt, a Rutte kormányok alatt számos vezető tisztséget töltött be, felügyelte a Ukrajnában lelőtt utasszállító koncepciós vizsgálatát, szóval megbízható ballib káder.A leendő védelmi miniszter most látogatott Kijevbe és természetesen Rute pártjából került ki, mint ahogy a külügyminiszter sem szabadságpárti. A koalícióban ott van Rutte pártja. Rutte meg majd NATO főtitkár lesz. Bukott a szlovák ballib kormány. Lelőtték Fico-t. Új választás lesz a nagy Mikron bukás után a franciáknál. Bukott a belga kormány.

Mi a megoldás? Még inkább áthelyezik az ukrán háború finanszírozásról, a fegyverszállításokról, katonák küldéséről, oroszok elleni embargóról szóló döntéseket az EU és a NATO égisze alá. Eddig is azért kellett semlegesíteni a magyar vétót, hogy kötelező döntéseket hozzanak az EU-ban. Most ugyanezt tették a NATO-ban. Mert saját döntése alapján bármelyik tagország bármit adhatott Ukrajnának, bárhogy embargózhatta az oroszokat, bármilyen orosz vagyont ellophatott, de ez nem elég. A lényeg, hogy kötelező legyen mindenkinek. Legfeljebb nekünk átmeneti felmentéseket adnak a nekünk legfájóbb pontokon, csak szavazzuk meg a kötelező határozatokat, vagy menjen Orbán kávézni. Majd ránk is sort kerítenek, mi sem maradhatunk ki a végtelenségig. Az EU-ban és a NATO-ban nincs olyan, hogy szuverén tagország. Megy a mi megdolgozásunk is minden eszközzel, így a magyar EU elnökség előtt. Lásd a szintén nem létező és nem kötelező bevándorló kvóta mentén a pénzbüntetésünk bevándorló ügyben és az EU-s pénzeink visszatartása mondvacsinált indokokkal. Ja kérem, az a pénz már rég az ukránoknál van. Az EU nem csak a tagállamok pénzét, az oroszoktól ellopott vagyont, de már azt a pénzt is az ukránokra költötte, ami meg sincs. Veszik fel a hiteleket, aminek a tagállamok a végső adósai/kezesei.

Nemsokára jön a kötelező döntés nem csak a fegyver és pénz küldésről, de annak a 100 ezer NATO katonának a beküldéséről is, amiről szivárogtattak ki információt, hogy ez a szándék. Küldik az F-16-osokat (egy részük amerikai B61 nuki bomba hordozásra alkalmas). Küldik a francia Mirage-2000-eseket (legfeljebb csak reménykedni lehet benne, hogy nem, az ASMP hordozásra alkalmas N változatot). Küldik a mélységi csapásmérésre alkalmas, nagy hatótávolságú robotrepülőket és ballisztikus rakétákat. Mellé papíron is engedélyezik a mélységi csapásmérést orosz célpontokra. Nem mintha eddig nem ezt csinálták volna, de most várhatóan még több ilyen lesz. Sorra lépik át azokat a vörös vonalakat az oroszokkal szemben, amiket még a hidegháborúban sem léptek át. Támadták már Moszkvát drónokkal, a stratégiai nuki hordozó légierőt Engelsz repterén, az interkontinentális nuki rakétákat figyelő radart.

Látsz te itt bármiféle béke szándékot? Csak eszkaláció van ezerrel. Arccal a nyíltan felvállalt, totális NATO - orosz háború (most is az, csak eddig nem mondták ki), a NATO katonák és fegyverek eddiginél sokkal nagyobb mértékű beküldése és az atomháború felé.

Ezt Putyin is tudja. Nem hiszem, hogy az ajánlat elfogadására számított. Csak nyilvánvalóvá akarta tenni, hogy a nyugat akarja elsősorban a háború folytatását és az eszkalációt.
Lehet hogy nálam van a hiba,de nem látom Dudi reakcióját erre a veretes posztra.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 231
13 828
113
Akkor ,hogy lehet igaz az 500000 halott orosz katona?valami sántít.
Folyamatosan toboroznak. Kezdtek kb 250-ezer szerzodéses katonával plusz mobilizált szakikkal, ami még plusz tobb mint 100-ezer. Kozben ment a burkot mobilizáció es onkéntesek toborzása, ami legalább 50-100-ezer, egészen a reszleges mozgósításig, ami tobb mint 300-ezer katonát jelentet. Tobb mint 100-ezer wagneros volt. 2023-ban toboroztak minimum 300-ezer katonát és ebben az évben további legalább 200-ezert. Szoval ulnek a számok - kb 550ezer kiiktatot és 650ezer aktív.

Erről nekem mindig a donyecki vagy luhanszki milicisták által használt Moszin-Nagantok jutnak eszembe. Nagyon nehezen tudom elhinni, hogy a ruszki raktárakban nincs milliószámra raktározva akár régi RPD meg régi AK variánsok.
Viszont csak a Moszinokhoz volt raktáron elegendo viszonylag jó minoségu optika.

mosin-660x536.jpg


-----------------------------
Más!

FAB utánni kráter halálos csapda az orosz hackocsi számára


Már rég nem láttunk orosz VDV akciót:

 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 555
24 666
113
Egy újabb bradley közelről filmezve, szerencse volt rajta era, ja nem ide:

Pobeda leo2a4:

Slobozsanszkoje T64BV:

Krab:

Shebekinoi nato terrortámadás más 5 civil halottnál jár:

amcsi zászlós, "bandera-pajzsos" ukrik:

1 egész mh-nyi harckocsi vonatra pakolva:

Újabb önkéntes:

#nemnato polák exkatona az ukriknál:
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
810
4 451
93
két érdekesség

Az USA felmondhatja az Ukrajnával kötött biztonsági megállapodást - írja a NYT
A dokumentum szerint bármelyik fél felmondhatja a megállapodást, ha diplomáciai csatornákon keresztül írásos közleményt küld, ez 6 hónap múlva lép hatályba.

Úgy tűnik, hogy a Fekete-tenger felett villámcsapás érte a NATO felderítőgépét.
 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
441
1 606
93
Erről nekem mindig a donyecki vagy luhanszki milicisták által használt Moszin-Nagantok jutnak eszembe. Nagyon nehezen tudom elhinni, hogy a ruszki raktárakban nincs milliószámra raktározva akár régi RPD meg régi AK variánsok. Meg azt is, hogy nincs milliárdszámra raktárazott lőszer ezekhez a fegyverekhez. Még akkor is, ha évtizedekkel ezelőtt másik lőszerre váltottak. Ha van abszurd dolog, akkor az, mikor egy Oroszország által fullra támogatott katonai erő - legalábbis részben- 80+ éves tolózáras puskákat használ. Vagy legalábbis több képen és videóban az volt náluk még tavaly. Meg azt sem értem, hogy egy olyan hadsereg, amelyik még mindig hiv be majdnem 100.000 sorozottat minden évben, hogy a fenébe nem rendelkezik brutálisan nagy ruházati tartalékokkal, amelyekkel kacagva felszerel bármikor fél millió katonát.
Hogy használnál RPD-t, vagy AK-t DMR fegyvernek? Arra tökéletesen alkalmas az a 80+-os forgó-tolózáras puska.

A ruha már más kérdés. Egyrészt tényleg ellopták, ahogy Dudi írta, és nem feltétlenül az oligarchák. (Ott is az volt (?) a helyzet mint nálunk 90 előtt: cukorrépa betakarítás, vagy kukorica törés idején onnan lehetett megkülönböztetni a TSz parasztot a munkára vezényelt katonáktól, hogy jobb zöld gyakorlója volt, és kevesebbet dolgozott.)
Másrészt 90 óta az orosz hadsereg háromszor cserélte le a rendszeresített hadi ruházatát. Mindezt úgy, hogy 98-ig időnként enni is nehezen tudtak adni a sorállománynak, a hivatásosok meg elég rendszertelenül kaptak fizetést. Időnként ők is tudtak olyat, mint egy néhány tízezer fősre fogyasztott közép-európai hadseregecske, ami a gengszterváltás után 20 évig öltözködött, és nem fegyverkezett. Szóval amit a SzU szétesése után rendszeresítettek, abból nincsenek nagy készletek. Ha megrendelték is, vagy le sem gyártották, vagy átlényegült magántulajdonná.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 531
17 361
113
Nincs békeajánlat. Területi követelések vannak biztonsági garanciák nélkül.
Igen Krisztike,területi követelések,amiket az oroszok be fognak húzni. Ráadásul még többet fognak követelni. Ez van,mert a fényességes nyugat akarta kizsigerelni Ukrajnát,de benézték. A Black Rock, a Vanguard,és társaik lassan lekerülnek az ukrán tulajdonlapokról.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 752
9 071
113
Igen Krisztike,területi követelések,amiket az oroszok be fognak húzni. Ráadásul még többet fognak követelni. Ez van,mert a fényességes nyugat akarta kizsigerelni Ukrajnát,de benézték. A Black Rock, a Vanguard,és társaik lassan lekerülnek az ukrán tulajdonlapokról.
Ja, hogy Ukrajna adja fel a legfontosabb védelmi vonalait csak azért mert a ruszkik azt ígérik hogy akkor béke lesz. Ezen kívül pedig semmi egyéb garancia nincs. Ezt nem gondolja komolyan putyin se.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
575
5 210
93
Erről nekem mindig a donyecki vagy luhanszki milicisták által használt Moszin-Nagantok jutnak eszembe. Nagyon nehezen tudom elhinni, hogy a ruszki raktárakban nincs milliószámra raktározva akár régi RPD meg régi AK variánsok. Meg azt is, hogy nincs milliárdszámra raktárazott lőszer ezekhez a fegyverekhez. Még akkor is, ha évtizedekkel ezelőtt másik lőszerre váltottak. Ha van abszurd dolog, akkor az, mikor egy Oroszország által fullra támogatott katonai erő - legalábbis részben- 80+ éves tolózáras puskákat használ. Vagy legalábbis több képen és videóban az volt náluk még tavaly. Meg azt sem értem, hogy egy olyan hadsereg, amelyik még mindig hiv be majdnem 100.000 sorozottat minden évben, hogy a fenébe nem rendelkezik brutálisan nagy ruházati tartalékokkal, amelyekkel kacagva felszerel bármikor fél millió katonát.
"Moszin-Nagant"

Azért igazán érdekelne, hogy találat esetén mennyire kevésbé halálos egy ilyen kövület ütése egy szuper modern fegyverhez képest, pláne ha a terepi adottságok miatt csak 100-200 méter használható?