[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 492
13 181
113
„Ugyanis az Ukrajnában kibontakozó vereség a Nyugat számára sokkalta súlyosabb, mint azt bárki gondolhatta volna. Az oroszok sem készültek ekkora győzelemre. Eléggé félszegen kezdtek neki. Elég csak az isztambuli tárgyalásokra gondolni, ahol a mai tényleges eredményeiknél jóval kevesebbért is ráálltak volna egy tűzszünetre/békére. De ezt semmivé tette a belülről üres nyugati háborús pszichózis és az egészen elképesztő geostratégia vaksággal párosuló gőg. Nyugaton lényegében véve csak az USA rendelkezik valamelyes józansággal.
..
Én a zajló eseményekből azt a következtetést vonom le, hogy a tavalyi „Nagy Tavaszi (végül Nyári) Ellentámadás” totális kudarca a Tengerentúlon megszülte az alku feltételeit és elővették a B-tervet (vagy: megírták akkor a B-tervet). Erre erősített rá a hátuk közepére sem kívánt Izraeli háború. Ez volt az első háború 2003 óta, amit nem a Nyugat gründolt ki. Ezt finoman odatolták az orruk alá, hogy: Lássátok, már nem ti irányítotok. És az amerikaiak fogták az adást. Az európaiaknál meg beakadt a lemez.
..
A Tengerentúlon tehát felismerték (szerintem), hogy nincs erejük a továbbiakban fenntartani a Bretton Wood-i rendszert. Ebből következik, hogy valamiképpen vissza kell vonulni nagyhatalmi „sáncok” mögé. Az igazán izgalmas kérdés épp ez: Hol van ez a Sánc? Ebben van a legnagyobb vita (vagy inkább lesz, amikor feldereng mindenkinek, hogy ez a következő etap). Külön érdekessége lesz ennek a vitának, amikor megindul, hogy a szakértők, az elemzők, a politikusok olyasmiről fognak meditálni, aminek már ma is a végrehajtása zajlik. Mert én vélelmezem, hogy ezt a diskurzust a két valódi aktor – az USA és Oroszország – már lefolytatta a politikai metakommunikáció szintjén.
Kicsit muris lesz.”
..
..
„A NATO keleti határa nem tartozik a mindenáron megvédendő határhoz. A NATO hivatalos neve is mutatja a hatalmi mag földrajzi valóságát: Nord-Atlantic azaz: Észak-Atlanti. Tetszettek volna ezt komolyan venni, nem holmi bécsi cukrászdákról álmodozni. A Nyugat valódi határa és a NATO keleti határa között nem szövetségesek, hanem vazallusok vannak! Erről mindennap meggyőződhetünk az amerikai nagykövetségek tevékenységét figyelve. Semmibe se vesznek minket. Csupán lázongó keleti tartományocska vagyunk a szemükben. Aki ezt látja, nem tudom miképpen hiheti, hogy mi a megvédendők listáján vagyunk? Ez számomra rejtély.”
..
..
„Ahogy az ember végigélte ezt az elmúlt három és fél évtizedet, valahogy érzékletes volt annak az időhorizontnak a folyamatos beszűkülése, ameddig egy nyugati politikus ellát. Ez ma már talán csak hetekben mérhető. Ez pedig egy elképesztő gyengeség. Sokkalta nagyobb, mint egy hadsereg gyengébb fegyverzete. És ez nagymértékben kihat majd arra, hogy hol lesz az a bizonyos Sánc.”
Welcome back!

Mit mutatnak a csillagok?

Marad-e ukrajnából valami, vagy lesz-e magyar-orosz közös határ?
Ha marad valami, akkor meg fognak-e támadni minket a háború után?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 570
70 146
113
Térkép Kurszk.

Spalnoe, tele a környék az ukrán elitek maradványaival.

Látványos klorfelhok Lemberg felett.
Ha esne lefertotlenitene a várost?


Aki nem megy önként meghalni Zelenszkijert azt meg még is erőszakoljak.

Ugledar térkép.


Kurszk, hullahegyek. Álmunkban lephettek meg őket?

.https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/162693
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 248
1 555
113
Most akkor hogy van?!? Ukrán hullahegyek, utánpótlás elvágva, mégis haladnak minden irányba. Nem kellett volna már rég kitakarítani őket? Határmentén elvágni, zsákolni. Ennyira balfasz az orosz katonai vezetés ? Itt már nincs politikai manőver, megtámadták az országot. Mit csinálnának egy nagyobb haderő ellen? Lehet mentegetni őket, de ez a király egyre meztelenebb. Ha a nato/usa valóban tevőlegesen beszállna, nagyon nagy bajban lennének. Putyin ezt miért hagyja? Érdekes kérdés...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 695
68 558
113
Rosszabbat is tehetnek velük. Aki háborúban fegyvert fog, de nincs rajta egyenruha, az nem katona, hanem partizán. A partizánra csak akkor érvényes a hadijog, ha láthatóan azonosìtja magát és a fegyvert nyiltan viseli. Ha ezt nem teszi akkor kb. terrorista. Azt tehetnek vele amit akarnak.
Pont az ezzel lehetséges eszkaláció és kiaknázható újabb démonizációs opció a cél vele. Az igazsághábirúba belemenni, ahogy mondtam nemrég, igen nagy hiba az orosz vezetés részéről. Mert senkit nem fog érdekelni, ha a nyugat győz, vagy legalábbis olyan arccal tud kijönni a végén a buliból, hogy az nem totális vereség amiben megszűnik a szava. A fegyveres civil aki civil tömegek mögé bújik egyrészt nagy erőket köt le, lásd a németek részéről szükséges bevetett erők mértékét anno és ez már egy taktikai előny, ráadásul az ezzel lehetséges propaganda hangereje ismét habzó szájúra tudja hergelni a közvéleményt, amikor ahogy anno (pl. a zsidó partizánok a helyi lakosság mögé bújt cselekedeteikkel kiváltott megtorlásokat 'provokálatlan' áldozatoknak, a közülük elkapottakat és megfelelő kezelésben részesítetteket meg egyenesen holokauszt áldozatnak sorolták be...). Szóval a szokásos nyugati propagandára lehet számítani, aminek alapfeltételéül hozták ezt a rendelkezést.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 030
5 541
113
Aki van olyan hülye, hogy civilként partizánt játszik, csinálja. Amúgy, telibeszarom ezt az egész népet, vagy mi. Úgy qurják el az életüket, ahogy akarják. Ha nekik egy bohóc kellett, legyen. Örülnék neki, ha más népeket nem kevernének bele, de sajnos az Eu tagjaként el kell viselnünk, hogy elmebeteg idióták vezetik az EUt és kb. az egész nyugatot. Úgyhogy felőlem mindenki azt csinál amit akar, de akkor nem sírni ám, nem beállni áldozatpózba, hogy bántsák a szegény ártatlan Mikolákat, hanem tessék elfogadni, ha egyszer nem Putyin lesz, vagy ha Putyin agyában felmegy a gőz, akkor annak milyen következményei lesznek.

A kezdetekkor írtam: ha olyan területet bántasz, ami után már minden mindegy a másik országnak, akkor a másik ország, ha nagyobb és erősebb nálad, le fog törölni a térképről, hívjanak ukránnak, lengyelnek vagy britnek. Ezek a vadbarmok Oroszországtól nyugatra ezt nem fogják fel. Fico és Orbán kivételével kb. senki se fogja fel az EUban, úgyhogy ha meglesz érte a jutalom, hát meglesz.

Medvegyev is előkerült:

Most képzeljük el ezt a tagot Putyin helyén! Ugye, hogy amit leírtam, sima valósággá válhat egy Megyó formájú rossz zsaru irányítása alatt? És sokkal durvább figurák vannak még ott, ahonnan Megyó merít ...

Én azt mondom, hogy van egy ablak arra, hogy mikor lehet Ukrajnában átfogó harci tevékenységet folytatni. Ez az ablak kb. október elejéig áll, utána jön a szar idő. Úgyhogy, most így augusztus végén kijelenthetem, hogy ez az egész véget fog érni idén decemberig. Vagy úgy, hogy elzavarja a népe Zselést, mert nincs áram, fűtés, vagy azért, mert behúzza a muszka amit akar.

Nos, ez az ukrán támadás tényleg arra ment ki, hogy majd tárgyalnak és jó lapjaik vannak, mert ha nem tárgyalnak, az egész szarkupac összeomlik télen. De mivel nem tudták megismételni azt, amit 2022 őszén, kb. mindenből szarul állnak, főleg embertől és technikából, leszámítva a drónokat, szarból nem lesz itt várépítés a mocsárban, mégha Kanalas Maris is lesz az elnök.

Egy utolsó kisérletet látunk, hogy zsarolhassák a muszkát, de csak elpazarolják a technikát és az emberanyag legképzettebb részét. Amit tettek, abban volt logika, de egyszer volt Kijevben macskavásár, és az orosz se hülye. Cserébe nem a kiépített állásaikban kell kicsinálniuk az ukránokat, hanem azok mozdultak ki, és öletik le magukat.

Ha én lennék Zselés, és tényleg zsarolni akarnék, akkor Belarust támadnám meg, kockáztatva azt, hogy akkor meg Ukrajna lesz az agresszor. Ezzel lehetne a legtöbbet nyerni RÖVIDtávon. Legalábbis, ha a muszkával való tárgyalásra sóvárognék, vagy bukta lesz. Viszont itt kéremszépen az van, ami a második világháborúban: nem lesz itt semmiféle tárgyalás. Az már volt. Minszk I-II.-nek hívták. Láttuk mi lett belőle. De ezt ahogy Hitler 1944-45-ben, Zselés és a nyugat se érti meg 2024-ben.

Úgyhogy, bár a próbálkozások nemesek, legalábbis ukrán logika alapján, egyébként meg undorítóak, itt kérem szépen vagy teljes ukrán vereség lesz még idén, vagy ukrán forradalom, főleg ha tényleg elpusztul minden elit ukrán alakulat és nem lesz fűtés és áram év végén.

Egyébként, elképesztő amit a mélyFOS, a magyar és a nemzetközi tol. Konkrétan az M1 híradó és a retek, szinte nulla kérdőjellel tolja az ukrán győzelmi híreket, és olyan magabiztossággal, mintha már Moszkvában lennének. De már a vadhajtások is elképesztő ökörségekkel pumpálja a nagyérdeműt ...
Belorussziát semmi értelme megtánadniuk "bevonniuk" egy 3-ik felet.Kurszki betörésnek még van is annyi értelme hogy előrébb van tolva tüzérség/Himars/Légvédelem hatékonyabban támadhatják az Orosz utánpótlási vonalakat.Hasonlóan a másik oldal(Orosz,"Oroszpárti) média is sok valótlan győzelmi jelentést tol vagy "ferdít" a maga szemszögéből.Jelenlegi állás szerint nem hogy idén decemberben nem fog véget érni hanem évek múlva is tartani fog ez a konfliktus.
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan and tomcat1

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 841
9 581
113
No, ezt magyarázza meg valaki, de ne fotelharcos legyen.

Az ukrán parlament megszavazott egy olyan törvényt, hogy ezentúl a polgári lakosság a talált fegyverekkel (legyen az akár vállról indítható) lőheti az orosz katonákat. Forrás: Kossuth r. Déli krónika.

Kurva sok sajnáltató képet akarnak feltenni, hogy lám az oroszok a civil lakosokat is kivégzik?
Mert eddig mi volt? Aki harcolt az oroszok ellen azt elítélte az ukrán bíróság?
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan and dudi

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
614
5 612
93
No, ezt magyarázza meg valaki, de ne fotelharcos legyen.

Az ukrán parlament megszavazott egy olyan törvényt, hogy ezentúl a polgári lakosság a talált fegyverekkel (legyen az akár vállról indítható) lőheti az orosz katonákat. Forrás: Kossuth r. Déli krónika.

Kurva sok sajnáltató képet akarnak feltenni, hogy lám az oroszok a civil lakosokat is kivégzik?
Szóval itt a forrás. 12h:07p:30 másodperctől hangzik el.


Ha jól emlékszek talán 3 hónapig van lehetőség az elhangzott műsorokat visszahallgatni.

Fogalmam sincs milyen mélyre kell süllyedni, hogy a civileket fegyverhasználatra buzdítsák. Két-három ilyen eset után a katonák gondolkodás nélkül le fogják lőni a váratlanul eléjük került civileket. Nem beszélve a megtorlásokról. Emlékezve, hogy egyik hadsereg sem finomkodott eddig ilyen esetekben.

Következik a 14 éves gyerekek harcba küldése? A végső kétségbeesésben ezt a németek már egyszer meglépték.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
945
5 403
93
Most akkor hogy van?!? Ukrán hullahegyek, utánpótlás elvágva, mégis haladnak minden irányba. Nem kellett volna már rég kitakarítani őket? Határmentén elvágni, zsákolni. Ennyira balfasz az orosz katonai vezetés ? Itt már nincs politikai manőver, megtámadták az országot. Mit csinálnának egy nagyobb haderő ellen? Lehet mentegetni őket, de ez a király egyre meztelenebb. Ha a nato/usa valóban tevőlegesen beszállna, nagyon nagy bajban lennének. Putyin ezt miért hagyja? Érdekes kérdés...
nagyon kis létszámú (10-12 fő), gyorsan mozgó drg csoprtokkal operálnak. próbálj meg egy ilyen csoportot, ami ráadásul igyekszik a legrejtettebben mozogni, időben elkapni.
egyébként a nagy előrenyomulás legtöbb esetben annyi, hogy a csoport kimegy, fotózkodik párat, aztán (ha életben maradnak) vissza ...
van egy elfoglalt település
igaz ukrán egy darab sincs benne
az egész pi-ár támadássá fokozta le magát, mindenféle valós tartalom nélkül
ellenben most már panaszkodnak más területeken, hogy emiatt nincs elegendő ember, lőszer, egyáltalán szinte bármilyen utánpótlás
nem véletlen, hogy kicsivel nagyobb sebességgel tud előre haladni az orosz is
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 171
81 401
113
nagyon kis létszámú (10-12 fő), gyorsan mozgó drg csoprtokkal operálnak. próbálj meg egy ilyen csoportot, ami ráadásul igyekszik a legrejtettebben mozogni, időben elkapni.
egyébként a nagy előrenyomulás legtöbb esetben annyi, hogy a csoport kimegy, fotózkodik párat, aztán (ha életben maradnak) vissza ...
Javaslom a Lynx-es topicot, talán megérted, amit most nyilvánvalóan nem értesz.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 141
15 863
113
Katonai csatornák jelentették, hogy az orosz fegyveres erők elfoglalták Lugovszkoje falut a Zaporizzsjai régióban.

▪️ A jelentések szerint a falu elfoglalása nagyban megnehezíti az ukrán fegyveres erők helyzetét a Zaporizzsjai területen. A falu 10 kilométerre van Malaja Tokmacskától, ahonnan az ellenséges tüzérség rendszeresen tüzel, és 17 kilométerre Orekhovtól.

k-p-2024-08-21-184242365.png
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 390
89 512
113
nagyon kis létszámú (10-12 fő), gyorsan mozgó drg csoprtokkal operálnak. próbálj meg egy ilyen csoportot, ami ráadásul igyekszik a legrejtettebben mozogni, időben elkapni.
egyébként a nagy előrenyomulás legtöbb esetben annyi, hogy a csoport kimegy, fotózkodik párat, aztán (ha életben maradnak) vissza ...
van egy elfoglalt település
igaz ukrán egy darab sincs benne
az egész pi-ár támadássá fokozta le magát, mindenféle valós tartalom nélkül
ellenben most már panaszkodnak más területeken, hogy emiatt nincs elegendő ember, lőszer, egyáltalán szinte bármilyen utánpótlás
nem véletlen, hogy kicsivel nagyobb sebességgel tud előre haladni az orosz is
A lőszer nem elégséges. Utánpótlás lassú . Elhagyják egyes ukrán csapatok a kurszki körzetet. Egyre hosszabb az utánpótlási vonal is. A History Legendses srác próbálta a legoptimálisabb ukrán helyzetet vázolni, de azóta kiderült, hogy elképesztő veszteségeik vannak az ukránoknak emberben és technikában, fogytán a lőszer, és elfoglalták a pozícióikat a korábban is a térségben lévő nem sorállományú orosz erők, miközben húzzák a blitzkrieges ukránokat befelé, amiáltal nő az utánpótlási útvonaluk is, sorra bukják a légvédelmüket, drónpilótáikat, és már kevésbé brillírozik a megmaradt ukrán légierő is. Pedig all in volt, mindent bedobtak, de vészesen fogy. Egyes forrasok szerint durvábban, mint a technika, amit a kabuli amcsi menekülésnél hagytak ott az amerikaiak.