[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 922
15 788
113
"Miért gyorsitja a kurski támadás Ukrajna vereségét?"
kérdezi a Die Welt. Miután az újságban eddig csak ukrajnai diadalokról és orosz kudarcokról lehetett olvasni, a cikk figyelemre méltó.

Az említett Die Welt-es cikk az fizetős sorompó mögött van, hogyan lehetne elolvasni ?

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 171
81 401
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 390
89 512
113
Donbassz: lőszer és emberhiány az ukránoknál;

Kurszk: a régióba nem jut el az ukrán lőszer és ember. Az áttörés megszakadt.
(Rybar, Wargonzo, stb.)

Orosz veszteségek:

"A „Kursk”, „Belgorod” és „Bryansk” csapatok csoportosulásait régóta hozták létre az államhatár védelmére.
▪️A média ma „új” csapatcsoportok nevét hallotta a honvédelmi miniszter közleményében, és valamiért azt írta, hogy a minisztérium állítólag bejelentette ilyen csoportosulások létrehozását, de ez nem így van. Belousov védelmi miniszter a munkafolyamat során egyszerűen bejelentette a nevüket.
▪️Az ellenséges elemzők már régóta tisztában vannak a csoportok létezésével, rendszeresen megemlítik a Kurszk főágyút vagy a Kurszk taktikai csoportot kritikáikban"

"Ellenséges holttestek halmai: A tengerészgyalogosok megtisztították a Spalnoye területét a kurszki határvidéken
▪️
A 810. gárda különálló tengerészgyalogos dandár 382. külön zászlóalja megtisztította a település környékét, megsemmisítve az ukrán fegyveres erők támadó gépeit."

"Az ellenséges vonalak mögött kialakult helyzetnek megfelelően.
Továbbra is gyűjtjük a forrásainkból származó információkat, amelyek lehetővé teszik bizonyos következtetések levonását az ellenség további szándékairól, mivel továbbra is biztosak vagyunk abban, hogy az ellenség nem a Kurszk régióban szándékozik leadni a fő csapást.
Információink szerint az ellenség egészen észrevehető erőket koncentrál az odesszai térségben, máris összevonták a legfeljebb két dandáros erőket, egyebek mellett a 154 gépesített dandár létszámát 5 ezer főre emelték.
Az ukrán tengerészgyalogsághoz is folyamatosan érkeznek kiegészítések, mind munkaerőben, mind felszerelésben, csak az elmúlt héten több mint 40 gyorshajót és egyéb vízi járművet szállítottak le, a korábban leszállítottakkal kombinálva, a vízi járművek teljes száma legfeljebb 150 csónak és különféle típusú csónakok, összesen akár 1500 ember befogadására alkalmas harci felszerelésben.
Ezen kívül csak az elmúlt két hétben több mint 100 egység különböző típusú páncélozott harcjárművet szállítottak Odessza régió délnyugati részére.
Ezzel egyidejűleg tájékoztatás érkezik az úgynevezett RDK (terrorszervezet) egy részének Kizomys település területére történő áttelepítéséről.
Különösen a következő részlet keltette fel figyelmünket: a hozzánk beérkezett ellenőrzött információk szerint az Ukrán Fegyveres Erőknek szállított összes tüzérségi lőszer 30%-át a Tavria haderőcsoporthoz küldik, ez egyértelműen jelzi az ellenség megfelelő tartalékképzési szándékát. lőszert az aktív műveletek megkezdéséhez.
Az ukrán parancsnokság ilyen intézkedései csapatcsoportjuk kritikus helyzete körül Pokrovszkij irányban nem lehetnek balesetek vagy az utánpótlást elosztó főparancsnokság tehetetlenségének következménye.
Rendkívül valószínűnek tartjuk, hogy nagyszabású támadást kísérelnek meg a Kinburn Spit, a Tendrovsky-öböl és a Vaskikötő irányában."

"A kurszki régió helyzete alapján.
Csapataink kiűzték az ellenséges erőket a faluból. Olgovka, a falutól nyugatra. Korenevo.
Mindazonáltal a helyzet továbbra is nehéz, számos ellenséges DRG működik ezen a területen.
Ebben az irányban való előrenyomulásunk meglehetősen magabiztos ellenállásba ütközik, az ellenség erődítési munkákat végez, megerősíti pozícióit, ellentámadást hajt végre, megpróbálja helyreállítani az elveszett vonalakat vagy javítani a jelenlegi pozíciókat.
Azokon a területeken, ahol nincs egyértelmű arcvonal, erdőkben és lakott területeken folytatódnak az ellenséges szabotázs- és felderítő csoportok rajtaütései, különösen éjszaka.
Az ilyen ellenséges akciók nem jelentenek különösebb taktikai fenyegetést, azonban megfelelő mennyiségű haderő összpontosítását teszik lehetővé, lehetővé téve a csoportok szabotázsát, és reagálni az adott területen való megjelenésükről szóló bejelentésekre.
Általánosságban elmondható, hogy az első napok bonyolultsága és bizonyos zűrzavara ellenére a helyzet stabilizálódott, az ellenség akcióinak és szándékainak természete egyértelmű, a logisztika és a mozgási útvonalak meghatározottak, meg kell jegyezni, hogy a lesek, amelyeket csapataink A kurszki régióban felállítottak rendkívül hatékonyak, az ellenség jelentős veszteséget szenvedett el a lesben.
Az ellenséges csoport a korábbiakhoz hasonlóan továbbra is bizonyos nehézségekkel küzd az üzemanyaggal és kenőanyagokkal, az instabil ellátás miatt ez komoly probléma, mivel az ellenséges parancsnokság fő hangsúlyt az egységei manőverezhetőségére fektette, a közeljövőben valahogy meg kell oldani ezt a problémát."

Egy elemzés, hogy segítettek a britek az ukránoknak Kurszk kapcsán:

"Az ellenség áttört Korenevo külvárosáig, de megsemmisült."

Egyéb vélemények:
"Sudzha (5000 lakos) mindössze 10 km-re van a határtól, és ott van a kezdeti kb. 2000 fős ukrán haderőt leállítottak. A Kurszki Atomerőmű mintegy 90 km-re található Sudzsától, és mindössze 30 km-re magától Kurszk városától (440 000 lakos).
Más szavakkal, soha nem volt lehetőség arra, hogy az ukrán erők elérjék a Kurszki Atomerőművet, mielőtt az oroszok elsöprő erősítést küldhettek volna Kurszk városából, hogy elfogják és megsemmisítsék az említett ukrán erőket.
Tehát a kérdés az, hogy a Kurszki Atomerőművet valaha is reális célnak tartották-e ennek a "kurszki offenzívának" az USA/NATO tervezői? Én személy szerint nem így gondolom, de más nálam sokkal jobb elemzők (például Alexander Mercouris) pontosan így gondolják.
Bármit is gondol valaki erről a kérdésről, ebben a szakaszban vitás kérdéssé vált. Az ukrán egységeket feltartóztatják és megsemmisítik, a helyzet „hal hordóba lövéséhez” hasonlít. Csak nyílt mezők, apró falvak és erdőfoltok vannak a kb. 1000 négyzetkilométert "betörtek" az ukránok, így vagy visszavonulhatnak, vagy megsemmisülhetnek. Vagy megadja magát."

Holnap lesz valami ultra nagy FAB szórás Kurszk körzetben. Kíváncsian várom.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 814
14 776
113
3000+ légvédelmi rakéta ukrán földi célpontok ellen? Főleg úgy, hogy a táblázat szerint az egyéb orosz rakéták is pont elég sikeresek??
Jólvanmá’
Igazad van, nem néztem végig a táblázatot, elég szar a felbontása. Azt gondoltam, hogy bm-ekkel összesen együtt annyi. Az még hihetőnek is tűnt.

A feltételezés a kudarc szülőanyja!
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 681
25 562
113
A szőröstalpú legfőbb nato szövetséges úgy néz ki helyezkedik az átálláshoz:

Polákoknál is elpukkant a segély:

Pokrovsk, ukronato állás volt:

Egy ukronato állás megtámadása, drónról és sisakkamerából nézve:

2 könnyed SPÁRTA drónos videó, egyre ügyesebben ejtik be a bombákat akár menetből is az ukronato állásokba:

Szudzha, ukronato konvoj volt:

Kotleva, ukronato logisztikai elosztóhely:

Kurszk Mi28 vs ukronato mezőgazdászok:

Úgy néz ki az ukronato erők babayaga drónokkal viszik a kitűzendő 404zászlót:

+18 ukronato erők:
-1 dalos pacsirta:
-1 jenki:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 571
70 147
113
Azért így lehet tanulni, az orosz sorkatonak atesnek a tuzkeresztsegen a Nato martalocaival és szükség esetén VDV mentoralja őket.

Fu, fajtalankodo AFU fegyvereseket dronoztak meg. Ne nézzétek...

Tarnopol, maradék Ukrajna. Lángol az olajdepo.

Pokrovszk, fellelt ukrán maradványok.

Egy amerikai aki eljutott Oroszországig.


.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 473
14 553
113
Szirszki jelentése alapján az oroszokat Kurszknál több helyen is bekerítették (3 helyen). Holnapra kiderül, hogy igaz vagy sem.

Nem csak szerinte:

Az orosz voenkor szerint az AFU 95. légideszant rohamdandárja az orosz fegyveres erők 18. motorizált lövészhadosztályának egységeit vette körül Malaya Lokhnya-ban, Kurszk régióban.

Ezenkívül a Z-publics szerint az orosz 810. tengerészgyalogos dandárt "legyőzték" Kaucsuk közelében.


Kozben elkezdodot a Szeym folyó alatti zsák felszámolása


Közben azt rebesgetik, az ukránok újra nekimennek Zaporozsijének.

Lehet hogy csak pánik, mivel az utóbbi napokban már igazán sokmindenhol láttak ukrán csapatok koncentrációját ... :oops:

Viszont:
https://x.com/FreudGreyskull/status/1825975914313953421


------------
RYBAR
GVcwZE8W0AAWosS
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 390
89 512
113
A szőröstalpú legfőbb nato szövetséges úgy néz ki helyezkedik az átálláshoz:

Polákoknál is elpukkant a segély:

Pokrovsk, ukronato állás volt:

Egy ukronato állás megtámadása, drónról és sisakkamerából nézve:

2 könnyed SPÁRTA drónos videó, egyre ügyesebben ejtik be a bombákat akár menetből is az ukronato állásokba:

Szudzha, ukronato konvoj volt:

Kotleva, ukronato logisztikai elosztóhely:

Kurszk Mi28 vs ukronato mezőgazdászok:

Úgy néz ki az ukronato erők babayaga drónokkal viszik a kitűzendő 404zászlót:

+18 ukronato erők:
-1 dalos pacsirta:
-1 jenki:
Brassó az fake.

Más.
Senki sincs bekerítve, ezer orosz pláne nincs. Ráadásul VDV van azon a területen. Nekik egyébként is az a dolguk, hogy mindig szar helyzetből harcoljanak, fogjuk rá, akár bekerítve. Egy burját ingázott ma és hozta ki az oroszokat, szedte össze az elkóboroltakat.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 909
46 584
113
Az ukrán fegyveres erők egyik legnagyobb kísérlete Moszkva drónokkal való megtámadására ezen az éjszakán történt. Főleg azoknak, akik mindent átaludtak, összegyűjtöttük a legfontosabbat erre az órára:

— Hajnali háromkor lőtték le az első UAV-robbanást Podolszk felett az égen.

„Néhány perccel később még néhány drón érkezett. Nem volt idejük semmit megtámadni - a légvédelem is elpusztította őket.

— Újabb ±30 perccel az első drón támadási kísérlete után megjelent (https://t.me/mash/56887) a megsemmisítés pillanata.

— 4:18-ra a megsemmisített ellenséges UAV-ok száma (https://t.me/mash/56889) nyolcra nőtt. Egyikük megsemmisülésének pillanatát is felvették a kamerák.

— Hajnali 5:00-hoz az ukrán fegyveres erők megsemmisült drónjainak száma elérte a tízet.

— Szergej Szobjanyin szerint nem keletkezett kár a földön, és nem esett áldozat.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 030
5 541
113
Honnan van eszközük/emberük ha valóban itt is megindultak.Miközben az itteni fórumot/Orosz oldalakat olvasva már szinte minden tartalékukat "ledarálták" az Orosz erők.
 
  • Tetszik
Reactions: meszike91

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 005
48 653
113
Bízzunk benne,hogy lesz még pár ilyen ukrán támadás, betörés Oroszországba,nagyon sikeresek,kitűnő ötlet tőlük.
;)
Ha annyi eszük van mint eddig látszik, szerintem még meg kéne próbálniuk Belgorodot, meg a Krímet, miközben az összes StormShadow, Scalp, ATACMS elmegy a kercsi hídra, melynek fejében mondjuk az egyik oldalon 2 hétre sikerül leállítani a forgalmat. Nekünk barom állat EU-s donoroknak minden Eurocentünk jó helyre megy majd ezzel, ők meg csak véreznek érte, az US-nek viszont valóban nem fáj, majd megsimizik a csicskásaik buksiját érte tuti, legyen az Zelenszkij, vagy Ursula, egyre megy!

@mlace Természetesen nyugatról, s nem ingyen, hanem mi fizetjük, ha kell akár hitelből is.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
948
8 235
93
Bízzunk benne,hogy lesz még pár ilyen ukrán támadás, betörés Oroszországba,nagyon sikeresek,kitűnő ötlet tőlük.
;)
Ardenneki offenziva 2.0
De!
De akár az oroszok át is adhatnák ukrajnának Kurszkot, Belgorodot meg engednék az ukránokat beljebb hatolva megszerezni még pár körzetet és miután megtisztitják Kelet-Ukrajnát az oroszok gyorsan betelepitenek oda is még plusz pár millió oroszt majd tűzszünetet majd békét kötnek, de csak azzal a feltétellel, hogy minden elszakított orosz terület meg a Krim stb. ukrán közigazgatáshoz és minden lakos szavazati joggal tartozzon Ukrajnához ...aztán...aztán Trump meg az ukrán államcsőd után csak megvárnák a legközelebbi választásokat: a zavarosból előlépve elsöprő fölénnyel megnyerné egy populista Lukasenka szerű faszi, akinek az első intézkedései a közös védelmi megállapodás Oroszországgal meg egységes okmányok, útlevél, alkotmány majd összeolvadnának...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 171
81 401
113
Ha annyi eszük van mint eddig látszik, szerintem még meg kéne próbálniuk Belgorodot, meg a Krímet, miközben az összes StormShadow, Scalp, ATACMS elmegy a kercsi hídra, melynek fejében mondjuk az egyik oldalon 2 hétre sikerül leállítani a forgalmat. Nekünk barom állat EU-s donoroknak minden Eurocentünk jó helyre megy majd ezzel, ők meg csak véreznek érte, az US-nek viszont valóban nem fáj, majd megsimizik a csicskásaik buksiját érte tuti, legyen az Zelenszkij, vagy Ursula, egyre megy!

@mlace Természetesen nyugatról, s nem ingyen, hanem mi fizetjük, ha kell akár hitelből is.
Eddig az volt, hogy a nyugatnak sincs...
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 164
7 427
113
Ardenneki offenziva 2.0
De!
De akár az oroszok át is adhatnák ukrajnának Kurszkot, Belgorodot meg engednék az ukránokat beljebb hatolva megszerezni még pár körzetet és miután megtisztitják Kelet-Ukrajnát az oroszok gyorsan betelepitenek oda is még plusz pár millió oroszt majd tűzszünetet majd békét kötnek, de csak azzal a feltétellel, hogy minden elszakított orosz terület meg a Krim stb. ukrán közigazgatáshoz és minden lakos szavazati joggal tartozzon Ukrajnához ...aztán...aztán Trump meg az ukrán államcsőd után csak megvárnák a legközelebbi választásokat: a zavarosból előlépve elsöprő fölénnyel megnyerné egy populista Lukasenka szerű faszi, akinek az első intézkedései a közös védelmi megállapodás Oroszországgal meg egységes okmányok, útlevél, alkotmány majd összeolvadnának...

Hát ez olyan, mint amikor azt mondtuk, hogy támadjuk meg Szlovákiát, majd hagyjuk, hogy elfoglaljanak, majd végül kétharmados többséggel nevezzük át az egészet Magyarországra.