[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 909
46 584
113
Túl pontosak, szerintem ezek kb terepjárók/max MRAP ok, gyorsan mozogtak, fürgék. Erre overkill ennyi siklóbomba, amiből szerintem az oroszok által használt legkisebb is nagyobbat robban.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 571
70 147
113
Nem kell ott lenni validálni, megteszik mások. Talán nem a moszkvai propagandát kéne kizárólag olvasni. Gyengén képzett, gyengén felszerelt és motiválatlan (sorkatona) az ott lévő orosz erők döntő része.
És ezek a gyengén képzett, motiválatlan orosz kiskatonak gyakorlatilag megállítottak a Sztrajkerekkel, Challangar 2-vel,nato real time felderítésen, vilagjárt zsoldosokkal, egykori Nato kulonlegesekkel, udvari ukrán SS brigadokkal teletuzdelt villamhaborut.

D.B. vagy kétszer ekkora kigyúrt szekrény, de több más dolog sem stimmel.
Mindegy mekkora, ha odamegy meghal.


Simplicius ír pár szót róla.

Más.
Azt mondja (hazudja) Zselés, hogy 1250 km2t foglaltak el Oroszországból, és 92 települést? Most vonatkoztassunk el tőle, hogy ez magyar viszonylatban mennyi, de azt nézzük már meg, hogy hány "település" van itthon egy-egy megyében, és hány a ruszkiknál 1250 km2en. Mekkora lehet egy-egy település? 2 ház?

Magyar települések/megye:

Mindeközben, mi maradt nekik, ha ez az általános?

A PR?
Fel kellene húzni egy éjjel 20-30 hidat (úgysem kell máshova) aztán csak Himarszozzanak nyugodtan hoholek.

A NATO martalocai már Osloban vannak.


Holnap lesz két éve hogy az SBU terrormerenyletet követett el Daria Dugina ellen.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
656
2 935
93
"Egy videó jelent meg az interneten egy orosz pilótáról, akit lelőttek, de sikerült katapulnia. Telefonján lefilmezte saját és repülőgépe zuhanását.
Mivel a katapultálás a felhők felett és jelentős magasságban történt, egy Szu-30/Szu-35-ös vadászgép vagy egy Szu-34-es bombázó pilótája lehetett. A pilóta nyugodt viselkedéséből ítélve a gépet mélyen az orosz hátországban lőtték le."

 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 005
48 653
113

Örülök a megerősítésnek, főleg hogy bár írni nem mertem azt hogy szerintem ATGM lesz a befutó, de ez volt az erős tippem, esetleg valami prec irányított tüzérségi motyó, krasznopoltól nem nagyobb, de ahhoz is túl pontosnak tűnt, max extra bemakkollás sorozat után jöhet egy ilyen össze, szökőévben 1x. Az ATGM pro kezelőkkel, egy Vikhr mondjuk veterán Kamov személyzettel a legvalószínűbb.
 

zőccséges

Active Member
2022. február 26.
21
112
28
"Egy videó jelent meg az interneten egy orosz pilótáról, akit lelőttek, de sikerült katapulnia. Telefonján lefilmezte saját és repülőgépe zuhanását.
Mivel a katapultálás a felhők felett és jelentős magasságban történt, egy Szu-30/Szu-35-ös vadászgép vagy egy Szu-34-es bombázó pilótája lehetett. A pilóta nyugodt viselkedéséből ítélve a gépet mélyen az orosz hátországban lőtték le."

több hónapja esett meg a leesés
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 436
8 922
113
Értelek, ami neked nem szimpatikus az eleve szar emiatt fogalkozni sem kell vele. Kérlek beszélgess a hasonszőrűekkel a buborékotokban.
Érdekes, hallottál arról a mondásról hogy más szemében a szálkát is meglátja, sajátjában a gerendát sem? Mert szerintem a saját fejedből sem látsz ki nemhogy az információs buborékodból... Na mindegy, jogod van hozzá.

Más
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 128
17 141
113
Idén infók jöttek arról hogy kb 2030-ig egy felkészülési szakasz lehet, és 2032 - 33 körül kezdődhet egy háború az oroszok ellen.

Ez tán az itteni , nem túl háborúpárti Európai lakosság megnyugtatására szolgált
Időközben ennek ellentmondó, két
esemény következett be :

1. A két orosz , távoli rakétaindítást figyelő radarállomás ukriproxi általi megrakétáztatása. (április 9, május 14)

2. Most augusztus 13-án ismét ukriproxi által elkövetett akció:

"Megerősítve: A mérési adatok azt mutatják, hogy augusztus 13-án éjjel óta jelentős zavarok vannak a fő internetszolgáltatóban Sznyezsinszkben, Cseljabinszkban, #Oroszországban, ami alátámasztja az ukrán hírszerzés állításait egy sikeres kibertámadásról, amely a város közelében lévő nukleáris fegyverfejlesztő létesítményt vette célba."

EIhhzHU.jpg


Ha időben évekkel későbbre tervezett háborús eseményről volna szó, akkor mi értelme van a most elkövetett akcióknak?
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 909
46 584
113
3000+ légvédelmi rakéta ukrán földi célpontok ellen? Főleg úgy, hogy a táblázat szerint az egyéb orosz rakéták is pont elég sikeresek??
Jólvanmá’
Annyira hihető mint ez a poszt.
UPD: