[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 837
9 558
113
Ahogy én hallottam, Kalinyingrádi enklávéből dobtak át csapatokat Kurszk védelmére, de a Donbassz morzsolása mivel prioritást élvez, hogy az haladjon tovább, onnan csak nagyon minimális erőt hoztak el. Főleg a távol keleti és Kalinyingrádi hivatásosok vannak a sorosok megerősítésére használva földön, meg a VVS levegőben. A sorosoknak meg nem meglepő módon igen, harcolni kell saját magterületen a jelenlegi alkotmányuk szerint is védve a kurszki területeket, de ez még nagyon nem általános mozgósítás, igen messze vannak az oroszok az ukrán szinttől hogy rabolni kelljen tömegesen a sorozóknak az embereket erőszakkal.


@dudi neked a történelmi minták annyiban ugranak be hogy a vdv a lövészárokban roham gyalogságként vezeti a támadásokat, de én arra is emlékszem hogy a végén nyernek!
Azért érzékeny kérdés a sorkatonák sorsa mert valójában az orosz társadalom nem támogatja ezt a háborút és ezt putyin is tudja. Nyilván ha 3 nap után Kijevben vacsorázott volna putyin, akkor a nép is hősként ünnepelte volna, de most nagyon más a helyzet. Ha meg sorkatonák halnak meg Ukrajna által akkor az is nyilvánvaló a társadalom számára hogy ez putyin háborújának a következménye.

A gazdasági problémákat így is érzi a lakosság, de ha már tényleg az életükre menne a játék, akkor nagyon könnyen elfogyhat putyin körül a levegő. Nem véletlenül vigyázott a sorkatonákra úgy mint a hímes tojásra. Putyinnak az elsődleges a saját hatalma, Ukrajna kérdése csak utána következik. Bár egy ukrajnai vereség megint csak a hatalmába kerülhet, azaz igazából jó döntés nincs, de eddig nagyából kibekkelte a börtöntöltelékekkel és a zsoldosokkal.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 930
17 037
113

Amerikai szakértő: Zelenszkij hatalmas stratégiai hibát követett el

2024. AUGUSZTUS 19. 19:07

Stratégiai baklövés volt betörni Oroszországba – írja Andrew Latham, az Institute for Peace and Diplomacy vezető munkatársa a Hill hasábjain.
„Ez a vakmerő húzás, egy kétségbeesett mutatvány, amely inkább egy másodosztályú színészhez, mint egy tapasztalt államférfiúhoz méltó, ráadásul kritikus erőforrásokat von el az elsődleges harctérről, miközben elhanyagolható stratégiai nyereséggel jár” – írja Latham.
A szerző szerint ugyan a behatolás bejárta a világsajtót, és okozott némi pszichológiai kárt az oroszoknak, de ezek csak „felszínes győzelmek”, amelyek nem alkalmasak arra, hogy jelentősen megváltoztassák a konfliktus állását.

„Oroszország a kudarcok ellenére továbbra is félelmetes katonai hatalom, hatalmas arzenállal és nukleáris elrettentő erővel. Ukrajna, bár bátorságról és ellenálló képességről tesz tanúbizonyságot, ijesztő kihívás előtt áll, amikor le kell küzdenie ezt a nyomasztó egyenlőtlenséget” – írja a szakértő.

A szerző szerint a legnagyobb stratégiai tévedés az volt, hogy erőket vontak el a fő hadszíntérről.
„Minden egyes katona, harckocsi és tüzérségi eszköz, amelyet az orosz betörés során bevetnek, gyengíti azt az ukrán erőfeszítést, hogy felszabadítsák a megszállt területeket. Ezek az erőforrások, ha a frontvonalakon koncentrálódnának, potenciálisan kézzelfogható nyereséget hozhatnának, meggyengítve az orosz védelmet és lehetőséget teremtve a döntő áttörésre” – fejti ki a cikkben a szakértő.

A szerző szerint csak értelmetlen figyelemelterelés a kurszki behatolás, miközben Ukrajna sorsa máshol dől el. Hozzáteszi: Zelenszkij nagy hibát követett el, mert lehet nagy a hírverés, de a következmények tragikusak lehetnek.

Andrew Latham szerint józan gondolkodásra lenne szükség az ukrán vezetésben, nem pedig nagyzoló gesztusokra.

„Fontos figyelembe venni az ilyen lépések lehetséges következményeit.

Egy elhúzódó oroszországi behatolás eszkalálhatja a konfliktust, bevonva más nemzeteket is, és potenciálisan katasztrofális globális konfrontációhoz vezethet. Ez egy veszélyes játszma, amelynek tétje az egész emberiség számára elképzelhetetlenül nagy” – írja.
„Ukrajna kritikus fordulópont előtt áll. Az előre vezető út tele van kihívásokkal, de egyértelmű, hogy a hangsúlyt továbbra is a megszállt területek felszabadítására kell helyezni. Az ország nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy értékes erőforrásokat pazaroljon el egy szimbolikus gesztusra” – zárja a szerző.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 247
1 545
113
Azért itt valami nem kóser,ha továbbra is tudnak támadni és szélesíteni a frontot Kurszk régióban. Elég nagy a baj, kár tagadni.

 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 739
9 998
113
ha már csak a besorozottak vannak a z oroszoknál, akkor azoknak kell harcolniuk. mondjuk a fekete tengeri flotta állományából is lehetne a kurski régióba vezényelni.
Ha már hiányzik a Fekete Tengeri Flotta: A Fekete Tengeri Flotta 810-es Tengerészgyalogos zászlóaljának katonái és munkájuk a kurszki megyében.


 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 565
70 063
113
Nem az volt, hogy köszönik szépen de az oroszok megvédték a ploretarszki olajlerakatot a legutóbbi ukrán dróntámadástól? Csak azért mert 11 tároló ég...
Néztem, de vajon ég az annyira hogy felmenjen megjobban az olaj ára?
Mi vagy az EU kitől kapjuk az olajat, és Ukrajna?
Akárhány olajtarolo is ég Oroszországnak midig lesz elég olaja.


Na ez kemény ha ez a szemlélet, részletez pár dolgot miért jobb nekik Kamala, nincs béketárgyalás, meg a kínaiak is lealltak vele, minnel tovább tart a háború annál drágább a nyersanyag amit eladnak, és :

"A Bloomberg és a The Economist számításai szerint, ha akkora költségvetési hiányunk van, mint most, akkor öt évig gond nélkül küzdhetünk, és amellett érvelek, hogy a programokat figyelembe véve addig küzdhetünk, ameddig csak akarunk"


Olasz riporter esete egy SS rajongó ukrán fegyveres el.

Valami ukrán tábornok abban bízik jövőre tárgyalások lesznek.

Kurszknal a kaprosok elvitték három falut ma a Szejm alatt a három lerombolt híd irányában.

Lengyelország lőszer gyártó "kepessege" évi 30-40000 db. Ez lóxar nem lőszer.

Oroszország elfoglalta New Yorkot is, zaszlofelvonas.

Meg érkeztek a kollaborans belorusz nácik is Kurszk régióba.

Utánfutóval gyűjtik a halott ukran/Nato martalocokat.
 
  • Tetszik
Reactions: Totya and sixtus

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 806
14 686
113
Azért itt valami nem kóser,ha továbbra is tudnak támadni és szélesíteni a frontot Kurszk régióban. Elég nagy a baj, kár tagadni.


Én erre számítottam, hogy nyomnak egy all-int. Mindegy a front többi szakasza hogy áll.
Írtam is korábban, akkor ez az eredmény várható. Ez kb az utolsó esélyük.
Nincs sok, de ennyi van. Meglátjuk mire lesz elég.

Legrosszabb forgatókönyv számukra, ha donyecki, más régiók (pl fehérorosz) elvonása nélkül is tartják az oroszok. Elég tartani, akkor donyeckf elgyorsul és összeomlik utánpótlás nélkül.

Oroszok helyében (persze ha tudják tartani, jelentősen lassítani az ukránokat) most nyitnék fehérorosz felől. Az kb már sakk matt helyzet lenne. Meglátjuk hogy állnak a jelenlegi készletek.

Na.. én gondoltam meglépik ezt a hoholok, csak azt nem, hogy ilyen lassan tolják be a létszámot.

...Ja.. nem tűnt fel még, hogy a zászlófelvonásos épületek hasonlóak, ezentúl figyelem. Persze lehet hogy azonosak, nem tudom hogy van arrafele. Itt is ugyanolyan minden áfész kocsma.