[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 849
9 632
113
Meszes ezt a háborút a"szabad világ" hiénái inditották.Odesszai gyújtogatás stb.. valahogy mindig elfelejtitek,nem akartok róla beszélni.
És nyolc évig tartott putyinnak reagálni rá, miközben donbaszban is gyilkolták az ukránok az oroszokat? A ti saját narratívátok szerint putyint nem nagyon érdekelte az ukrajnai oroszok sorsa.

Bár eleve az egész narratíva fals.
És te annak amikor az ukránok ártatlan civileket ágyuztak? De sorolhatnám....kettős mérce tudod!
Moldova, Grúzia, Ukrajna. Az oroszok szeretnek szatellitállamokat létrehozni amin keresztül nyomást gyakorolhatnak más országokra. Itt is egy orosz beavatkozás történt. A donbaszi háborúért az agresszor azaz Oroszország felel, még ha akkor még nem is nyíltan vállat akció volt.
Kizárólag a saját hülyeségük miatt szenvednek. Ha egy csöppnyi eszük lett volna, ezt simán elkerülhették volna és ma békében, boldogan élhetnének. Igy meg "finis ukrainae...."
Ha a lányodat megerőszakolnák akkor őt okolnád hogy túl kihívóan öltözködött?

Semmi se jogosítja fel Oroszországot arra amit tett. Ez ilyen egyszerű, átlépték a vörös vonalat.
Majd’ két hete, hogy a lenti hozzászólásomban kértem, fejtsd ki, te hogyan látod a 2022 előtti Donbasszi eseményeket.
Azóta kb. 20 hozzászólást hoztál létre ebben a topicban de sajnos egy sem tartalmazta a választ.

Biztosan elsiklottál felette de most, hogy újra előjött putyin (sic!) háborúja, talán ideje felmelegíteni az ügyet, mielőtt mindent elönt újra a gonosz, brutális és kiprovokálatlan orosz propaganda!
Rengetegszer írtam a témában, most is, nem tudom meddig lesz látható a kommentem.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 031
49 022
113
Reméljük ha véletlenül nagyon hasonló lesz egy amerikai rakétához ami betalál mondjuk Moszkvában, nem gurul el nagyon az oroszok gyógyszere, és csak moderáltan válaszolnak. No meg a jó helyre, ami nem ezen a kontinensen van!
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 094
33 294
113
Kígyót melengettek...
Kedélyes diskurzus lehetett...
Nem nyugodott...
#nemnato "zsoldosok"...
A románok földjén...még...
Átállt a Maxxpro
Egy brit is ott volt a bulin..
Sejthető volt...
GIF
Ebből nagy demográfiai zakó lesz...
Kiveri a víz...
NyÁTÓ...
Élő...holt
Kalinovo
Atom ellen gázálarc...
Ensz...
Zsoldosok...
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 934
15 892
113
És nyolc évig tartott putyinnak reagálni rá, miközben donbaszban is gyilkolták az ukránok az oroszokat? A ti saját narratívátok szerint putyint nem nagyon érdekelte az ukrajnai oroszok sorsa.

Az orosz politikai vezetést rendre is szidják emiatt. Csak az annyit ér, mint a Fehér Ház előtti tüntetés. Vagyis a világ legfeleslegesebb dolga.

Mind az orosz politikai vezetés, mind az USA alapvető hibákat követett el a saját közelkülföldjén, határozott fellépés helyett teszetoszáskodtak.



Moldova, Grúzia, Ukrajna. Az oroszok szeretnek szatellitállamokat létrehozni amin keresztül nyomást gyakorolhatnak más országokra.

Meszike, tégedet Mit érdekel Moldova hovatartozása ?

Erdély hovatartozásáról vajon Mi a véleményed ? :rolleyes:

Grúzián keresztül Mire gyakorolnak befolyást ? Belgiumra ? :D

1992 - 2014 között Ukrajna az orosz érdekszféra volt, és származott abból bárkinek hátránya ?


A donbaszi háborúért az agresszor azaz Oroszország felel, még ha akkor még nem is nyíltan vállat akció volt.

Te miért csak egyoldalúan nézed a dolgokat, az ukrán nacionalista magánhadseregek ellen Miért nem szólalsz fel, miért csak az orosz szakadárokkal hadakozol, de azokkal nagyon is (erőltetetten) ?


20150226ukrajna.jpg



Rengetegszer írtam a témában, most is

Arra viszont még mindig nem kaptunk választ, hogy Miért Ukrajnát védelmezed, még Magyarországgal is szemben.


nem tudom meddig lesz látható a kommentem.

Akármennyire a dolgok 99 %-ában nem értünk egyet, én ártalmatlannak tekintem a kommentelésed, felőlem maradhat a kommentelésedet, csak az elszabadult hajóágyúkat, és a tényleges fórumrombolókat küldeném huzamosabb pihenőre.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
557
1 575
93
Reméljük ha véletlenül nagyon hasonló lesz egy amerikai rakétához ami betalál mondjuk Moszkvában, nem gurul el nagyon az oroszok gyógyszere, és csak moderáltan válaszolnak. No meg a jó helyre, ami nem ezen a kontinensen van!
Minek lőnék Moszkvát ballisztikus rakétával?
Én már ezt sem értem, amikor (legalábbis a ruszki propaganda szerint) drónokkal támadnak Moszkva térségében. Semmi értelme, lelövik őket. Sokkal egyszerűbb és látványosabb lenne aknavetőt használni, pláne a májusi parádén. Milyen drámai lenne a felvonuló csapatok (vagy a tribün) közepén robbanó 1-2 gránát élő egyenes adásban! Gyakorlatilag felderíthetetlen, kivédhetetlen, abszolút nem aránytalan, full legitim katonai célpont, és ha el nem ismerik, akkor még csak a felelősséget sem lehet az ukránokra kenni. Egy aknavetőt bárki becsempészhet Moszkvába, lehetetlen ellenőrizni.
Putykó gyógyszere már réges-régen elgurult, 1-2 aknavető gránát az ő állapotán már nem sokat lendítene. Különösen azok után, hogy már szemmel látható méretű orosz területek elfoglalását kénytelen lenyelni.
 
  • Vicces
Reactions: joker and sixtus

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 968
35 649
113
Az optikai szál az egyszerűbb kialakítás lásd atgm. De mégiscsak alkalmazásba kerül lásd atgm.
Fpv drón helyezd el mint atgm az meg betűt a végén át lehet írni annyi ezeket is úgy vezetik ma már célra hanyagolják a drága kamerákat. Persze célozni jó az is de felderíteni más eszköz derít fel. ezt én már egy ideje leírtam.
Kb ugyanolyan csatadonto mint az atgm kb ugyan arra is alkalmazzák annyi hogy ez olcsóbb. Cserébe a többség kisebb RPG robbanofelyet visz vagy puhacelok ellen kézigránátot aknagránátot. Olcsóbb az atgm nél de jelenleg sebezhetobb az atgm nél vezetékesen még épp oly korlátokat fog kapni. Ami korlatokhoz lehet alkalmazkodni de talán elviszi az atgm árakat remélhetőleg.
 
  • Tetszik
Reactions: sixtus