[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 330
13 158
113
GWolpqyXoAA-S3V


GWoloxaXUAA0Br_


GWoln-JXAAAmQct


GWomYeEWIAAUHGR


GWomYeXX0AAu7MH
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 511
7 596
113
Nevesítenéd kérlek a két felet?
ez egy kiváló kérdés, ki háborúzik kivel
hogy ez a kijevi rezsim háborúja a szakadár köztársaságokkal
vagy az oroszok háborúja ukrajnával
vagy a nato háborúja oroszországgal
vagy az egyesült államok háborúja európával
vagy nincs itt még semmiféle háború, ez csak az eljövendő usa - kína háború laza előjátéka ahogy volt a spanyol polgárháború a 2. világháborúé, ez az a rész amikor a bábuk elhelyezkednek a táblán, valamely oldalon....
 

Lucullus

Well-Known Member
2022. március 13.
151
636
93
Újabb IMF revízió ukrajnában:
direkt link
"
The IMF is a key international lender to Kyiv and its four-year programme is a crucial part of a bigger global economic support package to the country, which is gearing up for a third winter trying to fend off Russia's full-scale invasion.
Kyiv is spending about 60% of its total budget to fund its army and relies heavily on financial support from its Western partners to pay pensions and wages to public sector employees and finance social and humanitarian spending.
"

Út a peremogába.
Nem tudom mér' néz ez a tökarc állandóan ilyen mérgesen. Olyan mint egy kis sz@r kutya, amelyik állandóan vicsorog, amíg a gazdi lába közül néz ki.
Jó nagy bunkó szegény. Ezt a morcit biztosan betanulta; de kinek, minek? Az oroszok kiröhögik, a nyugat lenézi, a globális dél udvariatlannak tartja. A sajátjai pedig tudják a súlyát, azoknak hiába vicsorog. Ha a gazdi kilöki a lábai közül, bizony a nem létező nácik fogják megenni. Iszkolj kutya, amíg lehet...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 173
17 631
113
Az, hogy az aláírt békeszerződésben benne lesz majd az, amit az oroszok elvárnak (ami miatt megindították két és fél éve a háborút).
Esetleg az, hogy az ukránokkal nem kell többet szerződni - ez eleve megakadályozza az ismételt, ukrán szerződés szegések előfordulási lehetőségét?
 
  • Tetszik
Reactions: vontod

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 860
9 694
113
Vannak példák arra, hogy a nagyobb veszített, de jóval több példa van arra, hogy nem.
Azt, hogy megéri-e nekik, azt még ők is csak meglátják majd, de az biztos, hogy sokkal inkább megéri nekik egy költséges győzelem, mint egy kevésbé költséges vereség, úgyhogy abban biztosak lehetünk, hogy most már addig fogják gyepálni az ukránokat, amíg azok ki nem tűzik a fehér zászlót.
Az érem másik oldala, hogy putyin számára hatalmas politikai teher ez a háború. Meg kell magyarázni a népe felé a csökkenő életszínvonalat és a háborús áldozatokat. Az oroszok csak élni akarnak, lehetőleg minél jobban, nem akarnak egy politikus álmáért meghalni.
Unom már, hogy a téli háborúval példáloznak. Pedig valóban jó példa, mivel a finnek végül több területet veszítettek, mint amennyit eredetileg Sztálin követelt. Ilyen áron megerte?
Most az ukránok fognak több területet veszíteni, mint amit eredetileg veszítettek (Krim), vagy amennyit 2022-ben Putyin követelt. Csak mellette meghalt minimum félmillió ukrán, lelepett vagy 15 millió, az ország felé romokban. Ilyen áron megerte?
Az ukránok elkerülhetettek volna mindezt, ha politikusaik vannak és nem bunkóik.
Szerintem már nem lenne Ukrajna ha engednek putyinnak. Legfeljebb de facto orosz gyarmatként létezne.

Putyin nyíltan megmondta hogy nem létezik ukrán nép és hogy a terület Oroszországnak jár. Innentől kezdve értelmetlen szépíteni.
 
  • Vicces
Reactions: JonatánJoe

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 328
10 915
113
Az érem másik oldala, hogy putyin számára hatalmas politikai teher ez a háború. Meg kell magyarázni a népe felé a csökkenő életszínvonalat és a háborús áldozatokat. Az oroszok csak élni akarnak, lehetőleg minél jobban, nem akarnak egy politikus álmáért meghalni.

Szerintem már nem lenne Ukrajna ha engednek putyinnak. Legfeljebb de facto orosz gyarmatként létezne.

Putyin nyíltan megmondta hogy nem létezik ukrán nép és hogy a terület Oroszországnak jár. Innentől kezdve értelmetlen szépíteni.
Egyelőre az oroszoknál nőtt is az életszínvonal, úgyhogy amíg nem kezdik tömegesen a városi középosztályt a frontra vinni, Putyinnak nem lesz gondja.

Ukrajna olyan formában létezne, ha enged a háború előtt, ahogy létezett 2013 előtt 25 évig. Ezt lecserélték az ukránok arra, hogy háborúznak az oroszokkal nyugati megbízásból. Nekik kevésbé érte meg, mint az oroszoknak, szerintem.