[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
13 040
113
Uzenem a szakértonek, hogy Zelenskij errol már fél éve beszélt, az elott, hogy menesztette Zaluzsnijt.


A szerzonek csupán nem volt elég fantáziája. Ma már egy kalapács általi halál sokkal valószinubb.


Az oroszok ezt mindenképpen el fogják mondani, akármi is legyen a vége (még akkor is, ha Szevasztopol felett ukrán zászló lobog). Már a cári propaganda is képes volt ráhúzni a Krími vagy az Orosz-japán háborúra, hogy igazábul nem veszítettek és azóta sokat fejlodtek. ;)
Pár napja az egyik orosz propagandista is nyiltan bemondta, hogy majd Putyin megmondja, mi a gyozelem és az lesz a gyozelem. Pont.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Más!
PUTIN WARS: DRONE WARS

"Dracarys" - 60. mechanizált dandár


Khorne csoport


Az oroszok nézik, ahogy az ukrán drónok termitezik a szomszédos állásokat.

https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1831341819960918110


Kinek kellenek sárkányok, ha a FTP drónok felgyújtják az ellenséget?

Egy népszerű orosz Z-csatorna közzétett egy ukrán videót (lásd lent) a következő megjegyzéssel:

„Egyértelmű példa arra, hogy az ellenség hogyan égeti fel erdős területeinket egy FPV drón segítségével.

Hogyan, kérdezed?
Egyszerű, van egy ilyen "Termite" gyújtó keverék, és harci gyújtóanyagként használják.

Egy edényt helyezünk el, ezt a port öntjük bele, aktiválás után átégeti az alját és lefolyik a célpontra, amit el kell ütni/égetni.

Elég veszélyes és kellemetlen dolog. A földön tartózkodó harcosoknak tűzoltó készülékekkel kell rendelkezniük, hogy valahogy megvédhessék magukat, mivel a "Termite"-et szinte lehetetlen eloltani, ezért ne hagyja felügyelet nélkül a felszerelését, mert mind megég.

- „Архангел Спецназа Z”

https://x.com/NatalkaKyiv/status/1831021234248962473
Pál magyarázd már el,hogy miért is tolod egy nyíltan náci ukrán propagandát.Mi az a pénz amit a nafo fizet nektek havi szinten?Vagy neked is cserebogarat tett egy orosz katona a nyakadba?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 099
87 927
113
GWqAle2XgAA80od
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 172
17 654
113
Szerintem az USA számítása bejött. Ők 1994-ben már megtervezték, hogy lesz előbb-utóbb orosz-ukrán háború.

U.i.: Dale Brown még regényt is írt róla, amiben a végén egy ukrán vadászbombázóról indított amerikai atomrakétával kinyírják az orosz elnököt egy Moszkva melletti bunkerben.

Igen, az Chains of Command (magyarul A parancs címmel jelent meg). Az Egyesült Államokban 1993-ban jelent meg, és valóban az a fő vonala, hogy az orosz invázió ellen hősiesen harcolnak az ukránok. Remélem, hogy a valóságban nem az lesz a vége mint a könyvben ( amerikai gyártmányú atombombát dobnak Moszkvára egy ukrán harci gépről).

Sajnos simán elképzelhető...
Az itt leírtakat alátámasztja A CICA kezdetben évente nyivánosságra hozott, Ukrajna destabilizálásra és későbbi begyűjtésére, megszerzésére vonatkozó költségvetési tervei, ez irányú projectjei, kódnevei.

Ukrajna és Szovjetúnió területén rendkívül élénk tevékenységet folytattak az angolszász szolgálatok mint végrehajtók, már Miklós cár idejétől számítva. Igaz hogy soraikat meggyérítették a rendszerváltások, Lenin, és Sztálin, a háborúk, de nekik volt olyan fegyver a zsebükben aminek az ottani legatyásodott nép, és hivatalnokai nem tudott ellenálni - a dollár..
Ezt a legatyásodást, és dollár imádatot, szolgaságot, függőséget jól jelképezi egy Kievben kiadott, ukrán karikatúra (önarckép) :

lGhoHaB.jpg


Kezdeti elbambulás után, melyet a Szovjetúnió meglepetés szerű bakancsfeldobása okozott, az első ilyen irányú, akkor még nyilt projectek 1992 - 1993 -as indulással összességükben sem haladták meg a kb 100 000 USD összeget, amely exponenciálisan növekedett a Majdani Forradalmi játékok indításáig.. Ezt kottyantotta el Nuland egy beszédében az emlékezetes 5 milliárdos Ukrajnai gengszterváltó "befektetésről" beszélve. Ez így került nyilvánosságra, viszont ehhez Ő is adatokat kapott egy 2014 január közepe felé tartott, Ukrajnai ügyek intézésével megbízott szájából, annak Kongresszusi beszámolójában.
E Kongresszusi ülés, beszámoló után kezdtek lövöldözésekkel (mindkét oldalról) "bedurvulni" a Forradalmi Játékok eseményei, kierőszakolva a végkifejletet.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 309
81 783
113
Pál magyarázd már el,hogy miért is tolod egy nyíltan náci ukrán propagandát.Mi az a pénz amit a nafo fizet nektek havi szinten?Vagy neked is cserebogarat tett egy orosz katona a nyakadba?
Pont azért tolja amiért ti meg az imperialista oroszt.

Legyen már annyi gerinc, hogy nem kérjük számon a másikon, ha ugyanazt csinálja mint ti csak ellentétes előjellel.
 
  • Vicces
Reactions: sixtus and megazez

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 934
17 077
113
Precíziós csapás: Két Kinzhal rakéta eltalált egy bunkert Zsitomirban: A hiperszonikus Kinzhal rakéták egy stratégiai bunkert semmisítettek meg, több mint 25 magas rangú ukrán tiszt halálát okozva, beleértve a teljes katonai parancsnokságot is.

A támadás óta a terület az SBU szigorú ellenőrzése alatt áll, és a mobilinternethez való hozzáférést megszakították.


 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 033
1 705
113
Ráadásul Dale Brownt egyszer barátilag felkereste az FBI ....... Akárcsak Tom Clancyt a "Vadászat a Vörös októberre" után....
Tom Clancy neve alatt futó sorozatban van egy könyv ami egy lehetséges ukrán-orosz háborút ír le.
Különösen érdekes, hogy a könyv még 2014-ben jelent meg és szó van benne emlékeim szerint a Szevasztopoli Nato bázisról is. A sztori java nem ukrajnában játszódik, Jack fia a főszereplő.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 793
34 806
113
Precíziós csapás: Két Kinzhal rakéta eltalált egy bunkert Zsitomirban: A hiperszonikus Kinzhal rakéták egy stratégiai bunkert semmisítettek meg, több mint 25 magas rangú ukrán tiszt halálát okozva, beleértve a teljes katonai parancsnokságot is.

A támadás óta a terület az SBU szigorú ellenőrzése alatt áll, és a mobilinternethez való hozzáférést megszakították.



Ezek nem a NATO tisztek voltak az Azovsztal alatti biolaborból?

Bocs, de az ilyen híreknél mindig kissé gyanúsak, hogy csak morálerősítők.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 098
33 201
113
Poltava...
Ugledar felé
Csigirin...ukroflotta
Az oroszok már csak tyúkbeles drónt tudnak gyártani...(a T-72re nekük is elég lenne)
Interpipe, pipa...
 
  • Tetszik
Reactions: megazez and sixtus

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 560
13 392
113

"Csupán egyetlen lehetőség van az ukrajnai háború befejezésére – véli az amerikai "szakértő"​

Egy amerikai szakértő, a CIA volt elemzője, Peter Schroeder szerint csupán egyetlen út mutatkozik az orosz–ukrán konfliktus lezárására, ez pedig nem más, mint „kivárni Putyint”.
...
Véleménye szerint csak egyetlen járható út van a háború befejezésére a Nyugat és Kijev számára elfogadható feltételekkel: „kivárni Putyint”.
Ebben a forgatókönyvben az Egyesült Államok fenntartaná a védelmet Ukrajnában, és fenntartaná az Oroszország elleni szankciókat, miközben minimalizálná a harcok szintjét és a felhasznált erőforrások mennyiségét, amíg Putyin meg nem hal, vagy más módon el nem veszíti hatalmát.
..."

https://index.hu/kulfold/2024/09/04...yin-ukrajna-haboru-elemzo-velemeny-befejezes/
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 027
49 253
113
Itt ráment két társa, őt meg kb. kibelezték.
Nem volt túlságosan okos, azt nem értem az ilyen hős miért nem tolt le egyedül akár egy bajonettrohamot is? Minek adta meg magát egyáltalán, ha ilyen kemény meneküljön hátha meg tud lépni/ vagy kamikaze attack is mehetett volna, de ez...

A másik kettőt sajnálom, azok lehet sima kényszersorozottak voltak, akik már örültek hogy nekik végre vége a háborús pokolnak, azt a túlmozgásos hülye kistársuk miatt le lettek kaszálva azok is :( .