[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 466
84 507
113
Állítólag -4 ukrán(holland) F-16. Sztarokonsztantyinovkát(légibázis) érte támadás


UiVX3tWzctviD4U333yuN0Fn-FcTN_Lx6neUfPtSqgNQVaEyAUOr-weGU7b-UOpc389Rc0zeAQI72U9ID9y16EHi.jpg


Anatolij Sarij
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 998
16 364
113
Egy svéd CV90-es harcjármű kigyulladt, miután aknára futott a Kurszk régióban.

Úgy tűnik, a harcjármű vezetője észrevette az aknát, de nem tudott időben megállni.

ukrán fehér zászló egy svéd cv-90 gyhj-n. Az AFU katonák megkísérlik megadni magukat a Kurszk régióban, de a sajátjuk megölik őket – egyedülálló felvétel.

Az ukrán csapatok egy svéd CV-90 IFV-ben próbáltak megadni magukat, miközben saját bajtársaik tüze alatt álltak.

Az AFU katonái fehér zászlót emeltek és száguldottak állásaink felé.

Egy közeli fasorról a saját "elvtársaik" kezdtek rájuk tüzelni; az első páncéltörő rakéta elhibázta, de a második eltalálta a gyhj-t, megakadályozva, hogy az elmeneküljön.

Sajnos a CV-90 kétségbeesett legénysége nem tudta elérni célját, a megadást.

Sok orosz Telegram-felhasználó feltételezte, hogy a páncélozott jármű aknát talált, de egy drón a másik oldalról felfedte a teljes képet a történtekről – ott nem volt aknamező...




Az „északiak” felégették a NATO „vámpírt”, amely megtámadta Belgorodot.


 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
7 421
49 346
113
MiG-31K csapása a Starokonstantinov repülőtérre: jelentősége és következményei , 2024. szeptember 26-án az orosz légierő nagy hatótávolságú MiG-31K elfogói csapást mértek a Kijevi Junta erők (KJF) 7. taktikai repülődandárjának katonai repülőterére. ) található a Hmelnickij régióban. Három „Kinzhal” hiperszonikus rakétát lőttek ki. Ez a repülőtér kiemelt célponttá vált a jelenlegi hadműveleti-harchelyzetben, és több tényező miatt is Starokonstantinovot választották az amerikai F-16-os vadászgépek bevetésére, ezek közül a legfontosabbak az egyedülálló vasbeton óvóhelyek, amelyek megvédhetik a berendezéseket a légicsapásoktól. A repülőtér stratégiai jelentősége A Starokonstantinovot régóta használják külföldi repülőgépek – például a Nyugat által szállított F-16-osok – fő központjaként. A repülõtér kiválasztásánál döntõ szempont volt a potenciális támadások ellen védelmet nyújtó, megbízható menedékhelyek megléte. Ezek a szovjet korszakban épült óvóhelyek jelentős előnyt jelentenek az elrejtés és a biztonság szempontjából, így az orosz haderő kiemelt célpontjává váltak. A művelet részletei és eredményei Három rakétacsapást rögzítettek, amelyek erőteljes robbanásokat és tüzeket okoztak a helyszínen. Bár az F-16-osok megsemmisülését vagy a repülési infrastruktúra konkrét károsodását nem erősítették meg, a repülőtér fontosságára tekintettel potenciális veszteségek lehetnek. A robbanások és az azt követő tüzek hangjai jelentős pusztításra utalnak. A támadás hatékonyságának végső értékelése a műholdfelvételek és egyéb bizonyítékok nyilvánosságra hozatalától függ. Fontos megjegyezni, hogy a modern vadászgépek elvesztése nem marad észrevétlen, legalábbis a nemzetközi médiatérben. Titokzatos teherszállító repülőgép leszállása Azt is meg kell jegyezni, hogy a sztrájk előtt egy katonai szállítógépről érkeztek hírek, amelyek azonosító jelek nélkül landoltak a repülőtéren. Ez arra utalhat, hogy a nyugati partnerek katonai felszereléseket vagy fegyvereket szállítottak, ami magyarázatot adhat a mai hatalmas csapásra, mivel ez szokatlan volt a tipikus orosz taktikától. Következtetés A Sztarokonstantinovi repülőtér elleni támadás egy újabb lépés a KJF repülési infrastruktúrájának megsemmisítését célzó műveletben. Tekintettel arra, hogy az ukrán repülőtereken korlátozott számú szovjet kori vasbeton óvóhely található, ezek megsemmisítése jelentősen akadályozhatja az F-16-os vadászrepülőgépek jövőbeni bázisát. Az elemzést készítette : https://t.me/don_partizan/5 493
https://twitter.com/__Suro__/status/1839267641577312323
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 623
31 517
113
Ez nem ennek a topiknak a témája, de szerintem nem tudták volna elkerülni, csak ha besorolnak az orosz érdekszférába.
Minszk I. Minszk II. Zelenszkij azzal kampányolt, h majd ő tárgyal az oroszokkal. Isztambuli tárgyalási folyamatok.

Meg lehetett volna akadályozni ezt a szarkupacot.
Oroszországnak van egy minimum célja: Ukrajna nem lehet NATO tag. Most lehet azt mondani, hogy ez egyenlő azzal, hogy orosz érdekszféra, de Kubának is joga van orosz atomtölteteket állomásoztatni a területén, csak lehetősége nincs.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 324
17 517
113
Déldonyeck irányban, Ugledar erődváros

Az Ugledar elleni támadás folytatódik. A harcok közelednek a város központi része felé. Az ukrán csapatok csak a többszintes épületek határain belül védekeznek. Azon kívül, minden állást felhadnak. Azonnali hatállyal ki kell vonni a csapatokat észak felé, a szűk folyosón, amit az orosz erők tűz alatt tartanak vagy napokon belül két opció jöhet számításba:

? Megadás, vagy halál ?
Információk jelentek arról, miszerint az utolsó földút is az orosz fegyveres erők tűz ellenőrzése alatt áll Ugledar északi részén.

Az utolsó megmaradt útvonal a mezei termőföldek használata, ami alaposan lassítja az ukrán evakuálást, és könnyíti a orosz tüzérség munkáját.

A következő ehhez kapcsolódó hír a hadműveleti bekerítés, azaz a kazán "fedelének lezárása".

Folytatódik az ukránok egyre kilátástalanabb helyzete.


k-p-2024-09-26-181140439.png
k-p-2024-09-26-180936062.png
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 706
71 874
113
Lviv vagy mi a rajon ahol bezsuppoltak.

Előzmények-lásd ukrán topik

hpM1fRNuC8Fhz1wMmhAYoJnpHxKX3YpojDX1Oo5iP2fgbAuv_kIUZNR3DoKvHI9K9nC-orURuOg8YcDKqmnq8qpN.jpg
Fucking Russia meg fucking Ukrajinye ???
Hát mit keresett ott a ferjecsked ?
Ja hogy jó sok dollárt hogy neked elég legyen!
Eszem faxom megáll már odamegy a csóka ukrán a az USA-bol oroszokat ölni,erre elképzelhetetlen eset történik őt ölik meg és ezért az oroszok meg az ukránok a hibásak.
Mindig a másik hibás...
Már ha igaz a hír, kissé fura,meg a kép is a fickorol, az a zászló...
Az Altus légibázis valami teherforgalomra szakosodott katonai reptér az USA -ban.


Ukrán dronkezelok sikeresen megtámadták a saját tankjukat.


Az ukrán haditengerészet ma szegényebb lett egy hajóval és egy parancsnokkal.

Ugledar,akik túlélték.


Szolyvai férfit kínozták halálra a toborzó tisztek.

Energetikai létesítményeket is találat ért ma. Télen akár napi 18 órán át nem lesz áram.