[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 247
18 329
113
Az elején van egy fehér autó amin ciril betűk vannak, mindenhol meg héber betűk. A fiatalok(?) meg mind zsidók a kipa (ami kicsit nagy mint amit hordani szoktak.) és fehér zsinorok miatt a ruha alol kilógva. Biztos, hogy kiev? Mert képek alapján akár izrael is lehet.
Izraelben nem használnak ukrán feliratot a hatósági emberek.
Nem köztudott , de Ukrajnában, főleg a II Vh előtt nagy létszámú különböző nemzetiségű de zsidó vallásású emberek éltek.
Igy a II Bécsi döntés is visszaadott az " Ideiglenesen ott tartózkodó" csehek által bitorolt területből a magyaroknak itélve egy részt Kárpátaljából, mert az ott élő zsidó vallású emberek - magyar nemzetiségűnek vallották magukat.

Igy lehetett az ottani nagyobb kárpátaljai városoknak több mint 50 % feletti magyar lakossága a népszámláláskor.

Jellemző hogy amikor a munkácsi rabbi, Spira Lázár 1933. március 15-én tartotta egyetlen leánya, Rivka ( Ruhle) a esküvőjét - és a lakodalmon több mint 20 000 ember volt jelen, a világ minden tájáról, a város tele volt aggatva zsidó feliratokkal.
Itt látható a vendég magyar urak lovan érkezése - diszmagyarban: ( hol volt akkor még a kis Bajszos elmélete?)
PsiHOy7.jpg

Kárpátalján kívűl ez Ukrajna egyéb városaira is jellemző volt hogy a gazdagabb és a városközpontot birtokló réteg túlnyomó részt zsidó volt.
Igy az 1941- es szeptember - októberi , Kievi Babin Jari események is azért következtek be, mert a várost a 4 hetes Kievi csata után ( 700 000 szovjet , 100 000 német veszteség, mert az háború volt) a németek foglalták el, a városközpont elegáns jobb helyeit a Wermact parancsnokság foglalta el. Az ott lakó, túlnyomó részt zsidók egy részét ott hagyták - szolga személyzetnek.
A hely elfoglalása után az oroszok ezt a városközpontot - mintegy 10 nappal később , több mint 300 km-re, távvezérléssel egymás után 2 részletben felrobbantották..

Igen, ez nem egy német város angolszász szőnyegbombázás után:

fEgmzxI.jpg


Ennyi maradt például a Spartak mozi és étteremből.

A Wermacht Főparancsnokság elszállt mint a győzelmi zászló, az életben maradottakat és sebesült tiszteket azonnal kivonták a városból és több mint 300 km-re nyugatra, Rovnó városába költöztették. Ott már előre látóan már a város teljes lakosságának a felét, 30 000 embert kiköltöztettek a városközpontból, a közeli erdőkben 3 hét alatt kivégeztek (túlnyomó részt zsidó).

A németeknek kb 2 hétre volt szükség, mire felvilágosodjanak a valóságról, a szovjet technika is tud meglepit okozni. A vizsgálatok megállapították, hogy több mint 100 helyen aknázták alá dinamittal a városközpontot. A legnagyobb töltet a Lenin múzeumban volt, több mint 400 kg. Ez nem robbant fel -néhány másikkal együtt így tudták rekonstuálni mi történt.

Addigra viszont már 2 hét alatt Babin Jarban kivégezték a felelősnek tartott ott lakó kiszolgáló lakosságot - akik zsidók voltak.

Ennek ellenére mint látható jelentős számú zsidó maradt meg ukrajna területén - mert őket nem érte meg deportálni. Bezzeg mi magyarok szolgailag kideportáltuk őket 1944-ben (500 000 fő) , aminek a következtében azonnal beállt a ma is minimális magyar létszám ténye , mert az üres helyekre ukránokat, kis létszámban oroszokat költöztettek be.

Összefoglalva ne csodálkozz hogy a képen a valóságot látod..
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 730
82 680
113
I700 000 szovjet , 100 000 német veszteség, mert az háború volt
Szánalmas vagy! Gondolom már fogalmazod a petíciót, hogy minden háborús kitüntetést azonnal vissza kell vonni amit a Szovjetunióban/ Oroszországban II.vh. után kiosztottak, hisz azóta összesen nem lett annyi veszteségük mint amennyi csak a kijevi csata során keletkezett...
 
  • Vicces
Reactions: fip7 and Sniper

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 213
26 346
113
Umany környékén van egy haszid zarándokhely. Minden évben van egy időszak mikor ott összegyűlnek tudtommal. Kb mint a muszlimok a kába konel Mekkaban.
De nem emlékszem pontosan, lehet ehhez van köze. Kérdezzetek Higginst ő jobban képben van.
Valami szent rabbi élt ott a múlt század elején ha jól emlékszem.
Zarándoklat mint Mariacell vagy Lurdes, vagy Csatka.
De amúgy miért ne lehetnének ezek bárhol Ukrajnában mikor a Kazárok óta ez a zsidó oshaza és a mai Izrael lakosai is mind innét származnak valami kisebb nagyobb kerülővel.

Ugledar minden épülete az orosz hadsereg birtokába került.

Borell hisztizik mert Klímával és Brazíliával tartunk béke ügyben nem Brüsszellel háború ügyben.
Nem baj ,ha így zuhan az EU meg lehet ebben az évtizedben bejelentkezunk BRICS -be.

Rusztem Umarov kirúgta négy helyettesét.



.
szerintem Nachman rabbi lesz az .. ő alapitotta a breszlovi haszid irányzatot.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 475
89 324
113
Jelenleg Umanban


Egyes jelentések szerint Ugledar elesett.
Az Orosz Fegyveres Erők katonai személyzete zászlókat tűznek ki a város különböző részein, megerősítve, hogy az Orosz Föderáció fegyveres erői magabiztosan irányítják Ugledart.

47.78059, 37.25489

47.78004, 37.2505

47.78265, 37.25201

Fontos, hogy még nincs hivahalos bejelentés a város elfoglalásáról.
VDV: "Az elhamarkodott kijelentések, miszerint Ugledar a miénk, még nem felelnek meg a valóságnak.
Egyes területeken az ellenség továbbra is ellenáll. Az ukrán fegyveres erők továbbra is a városban tartózkodnak, logisztikájukat és evakuálásukat megzavarták.
Most az ellenség tart két negyedet. Az orosz fegyveres erők Ugledartól északra nyomulnak előre. Az ukrán fegyveres erők részéről gyakorlatilag nincs ellenállás"
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 069
5 670
113
1 hete volt hír ha átadják a nagy hatotávú fegyvereket nem jelentik be előre.USA választások szinte biztos ez nem történik meg.Addig is "kaptak" plusz 8 milliárd "segélyt".Ezek a fegyverek már nagy valoszínűséggel itt vannak Európában.F16-osok ott "pihennek" kiképzés címszóval Román reptereken.Én magam részéről nem vennék be mérget ha lemennek a választások utána rövid időn belül nem kapják meg a JASSM cirkáló rakétákat az F16-osokhoz+megkapják az engedélyt ezeknek és a Britt/Francia cm-eknek a bevetesi engedélyét Oroszország területén levő katonai célpontok ellen.
Választások után indulhatnak is a "csapások" bár ez még csak "pletyka"
Nato "nyilatkozat"
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 604
71 341
113
Ugledar helyőrségének a sorsa megpecsételődött

A terepről érkező jelentések szerint Ugledar gyakorlatilag a miénk. A város nagy részét orosz csapatok ellenőrzik. Az ellenség csak szórványos ellenállást fejt ki, szervezett védelem már nincs. Néhány ukrán az erdőkön keresztül próbál észak felé, Bogojavlenka felé haladni. Az útra fölmászni felesleges - mindkét oldalról figyelik és lövik.

Ugledar felszabadításáról még nem érkezett hivatalos jelentés, de a helyőrség sorsa megpecsételődött. Ez fontos győzelem lesz. Ugledar az utolsó ukrán város Donyeck déli irányában, és a DNR ezen részén az egész ukrán védelem hozzá kötődik. Ráadásul magaslaton fekszik, és a külterületéről kilométerekre belátható a terep.

Ezért az Ugledar elleni korábbi frontális támadási kísérletek nem érték el a kívánt eredményt. Ezúttal más haditervet alkalmaztak. A harctér elszigetelése, az ellenség logisztikától való elvágása, valamint a helyőrség hosszas és folyamatos „felvidítása” FAB-okkal gyorsan megtörte a helyőrség szervezett ellenállását. Támadásainkkal napok alatt sikerült elfoglalni a várost.

Hamarosan jön a tél. Az ellenséget ki kell űzni a nagy lakott területekről a fagyba...




Vidáman integető orosz harcosok Ugledarbol.


Mata Harik buktak le Szevasztopolban.

Mai Kurszk fronton történt események.
A legextrabb hogy egy Lancat elkapott egy vonatot Szuminal ami utánpótlást szállított az ukránoknak.
Videó a cikkben.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
7 197
48 206
113
A Herson régióban található Velyka Oleksandrivka faluban lezajlott rendkívül fontos esemény elmaradt, és ezt a szakadékot meg kell szüntetni. Íme egy gyors bemutató a forrásból: Információk jelentek meg a 37. különálló tengerészgyalogos dandár vezetőségének nagyszabású találkozójának tervezéséről. Néhány esemény után egy drón már az ukrán fegyveres erők "buszok" érkezését forgatta. Nagyon sokan érkeztek, másfél tucat autó, körülbelül 70 ember, többségük tiszt. A találkozót egy régóta nem működő iskolaépületbe tervezték (ahogy a lerombolt tetőn is látszik) (megint egy oktatási intézményben bújnak meg). Nem volt idejük kényelmesen elhelyezkedni, mert az Iskander OTRK dolgozott rajtuk. Előzetesen a lehallgatások alapján a következő eredmények születtek: Kisbusz - 3 db. Könnyű járművek - 12 db. Tiszti létszám - 40 db (+/-). Egyéb személyzet - 20 egység (+/-). Ps Tegnap az ukrán médiában egy szó sem volt erről az eseményről, és mindannyian értjük, miért. A Telegram speciális csatornái már elkezdhetik keresni a temetési értesítőket, az ukrán média pedig hamisítványt készíthet egy újabb "osztálytalálkozóról"... Info: https:// t.me/The_Wrong_Side /18606
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
683
3 150
93
A Pentagon szerződést kötött a Boeinggel bombák gyártására Ukrajna számára (RT)

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma jelentős megállapodást írt alá a Boeinggel kis átmérőjű bombák (SDB) szállításáról. A 6,9 milliárd dolláros szerződés Ukrajnába, Japánba és Bulgáriába „külföldi katonai értékesítésre” szánt szállításokat is tartalmaz – áll a közleményben. Ukrajna korábban is kapott GBU-39B bombákat Washingtontól. Különböző hírek szerint Kijev úgy módosította MiG-29-es vadászgépeit, hogy nyolc fegyvert szállíthasson.
 
  • Szomorú
Reactions: sixtus

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
1 014
5 885
113
10 évvel ezelőtt

buszmegálló és egy iskola bombázása

ha valaki még mindig nem értené miért is folyik ott a harc ...