Tedd nagyképernyőre, nézd meg a feliratot és csodálkozz.
Bár mondjuk ha ránézel a lőszerre, akkor már el kelelen gondolkozni, hogy mi is lehet ez.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tedd nagyképernyőre, nézd meg a feliratot és csodálkozz.
R-281 UTedd nagyképernyőre, nézd meg a feliratot és csodálkozz.
Bár mondjuk ha ránézel a lőszerre, akkor már el kelelen gondolkozni, hogy mi is lehet ez.
Kik ezek és miért lehet ebből jól megélni?
Ha arra célzol, hogy nem passzol a világnézeteddel emiatt hülyeség, akkor megnyugtatlak, hogy hordtok itt össze ennél nagyobb hülyeségeket is csak ellentétes előjellel, szóval pont idefér.Kik ezek és miért lehet ebből jól megélni?
Igazad van, nem kell, mert ez egy több mint 80eves szovjet 57mmes lőszer. Ahhoz képest egész jó állapotban van.R-281 U
57-S-60
SW 18/60
10-61-6
F
Min kell csodálkozni?
Attól még kaphatták a nato-n keresztül. Sok régi orosz cucc jutott így hozzájuk.Igazad van, nem kell, mert ez egy több mint 80eves szovjet 57mmes lőszer. Ahhoz képest egész jó állapotban van.
A teljes VSZ-ben rendszeresítve volt az SZ-60-as légvédelmi gépágyú (és mi magyarok gyárottuk a többségét), Én még a szolnoki Jász-Nagykun Légvédelmi Tüzér Dandár SZ-60-as lövészetén is voltam a Drégelypalánki lőtéren (akkor még hallgatóként 92-ben).Igazad van, nem kell, mert ez egy több mint 80eves szovjet 57mmes lőszer. Ahhoz képest egész jó állapotban van.
Nem szovjet, Csehszlovák. A szlovákok biztosan adtak nekik ezen videó alapján. Ugyanaz a felirat és jelzések, a szovjetek cirillel írnak és a szerbek és bolgárok is.Igazad van, nem kell, mert ez egy több mint 80eves szovjet 57mmes lőszer. Ahhoz képest egész jó állapotban van.
Még Rácz padavanja Takács Márk,Jászberényi (20000 anyagyilkos van a Wagnerbe,és csak lapátjaik vannak)Sándor hiányzott erről a szeánszról.Kik ezek és miért lehet ebből jól megélni?
80 éves, az oké, de hogy "szovjet" lenne, azt kötve hiszem. Elég hosszú katonai pályafutásom alatt nem láttam "szovjet" gyártású lőszert, amin latin betűs felirat lett volna...Igazad van, nem kell, mert ez egy több mint 80eves szovjet 57mmes lőszer. Ahhoz képest egész jó állapotban van.
Ukrán Tor-M1 Kurszk régióban
NATO lőszer... Hagyjuk már. Szovjet tervezésű, valószínűleg csehszlovák gyártású.80 éves, az oké, de hogy "szovjet" lenne, azt kötve hiszem. Elég hosszú katonai pályafutásom alatt nem láttam "szovjet" gyártású lőszert, amin latin betűs felirat lett volna...
Valaki már írta itt, hogy feltehetően a szlovákok küldték ajándékba, tehát NATO lőszer...
Egyébként az értetlenkedésem kizárólag erre vonatkozott, nem a lőszer típusára....
Más.
Jászberényihez (Bugyisanyihoz) volt szerencsém egyszer-kétszer, ritka korlátolt alak. Már Egyiptomban is az volt, azóta ez csak fokozódott...
Dudinak meg csak annyit, hogy Ráczbandi nem a világnézetünkkel hanem a valósággal nincs szinkronban, egy sértett pöcs, aki a neki nem tetsző dolgokat egyszerűen negligálja és a maradékból haknizik. Ha egyszer véget ér ez a háború szomorú világ jön rá, megszűnik a pénzért süketelés időszaka...
A propagandát is el kell olvasni (más nem is nagyon van), mert az is forrás. Különösen ha egybeveted a két ellentétes propagandát. Meg hát a propaganda is ír igazat, amennyiben beleillik a képviselt narratívába. Pl. a BBC mítosza is abból eredt, hogy egyszer -egy meghatározó időszakban- a tények pont egybeestek a britek vágyaival.Kurvára nyugati orientációjú, ahogy pl. Covert Cabal is. Ami alapvetően nem baj (én mindkét oldalt meghallgatom), de mára kezd egyet jelenteni a szélsőséges, szinte propaganda szintű standard mantrával.
Ha már itt tartunk, látok egy igen szomorú tendenciát. Mégpedig, hogy a nyugati oldal leereszkedett a régi jó keletire.
Régen azért a nyugati volt a centrálabb, kemény kritikákkal a saját eszközökkel/vezetéssel/stb... kapcsolatban, ma szinte semmi, a "Fény Serege" mi vagyunk mentalitás maradt. Semmi forráskritika (a mélypont nekem az Oryx Szentírásként való elismerése volt), semmi nyomozás, visszaszajkózva az ukrán/NATO álláspont, nyakonöntve kőkemény hittel (és AI generálta YT csatornákkal). Érdemes olvasni a TWZ kommentszekcióját vagy bármelyik említett videó kommentszekcióját. Ugyanaz a vak hit és al ellenoldal lenézése, ami a HH alatt a keleti Pravda szintje volt.
Szerintem iszonyatos, mert a buborékba zárkózás, a hanyatlás egyik tünete.
2 Orosz BTR megtizedeli az ukrán NATO-felszereltségű oszlopot a kurszki lesben
A kurszki fronton két Orosz tengerészgyalogos BTR-82A lesből támadt egy 19 NATO-járműből álló oszlopot az ukrán 82. dandárból.
A tengerészgyalogosok 8 járművet semmisítettek meg kereszttűzben, mások pedig visszavonultak, vagy az erősítés megsemmisítette őket.
A BTR legénysége megállította az ukrán páncélosok előrenyomulását, és a tengerészgyalogosok azt mondták: "Az ellenség rémálma a BTR-eink láttán még csak most kezdődik..."
Jevgenyij Bijatov fotója , a DNR-ben készült szeptember.27-én.Ukrán Tor-M1 Kurszk régióban
Pancír-Sz2
Felhívnám a figyelmedet arra, hogy a mondat így lett leírva: "...a szlovákok küldték ajándékba, tehát NATO lőszer... " A végén ott lóg egy szmájli, ami csak azért nem "kacsintós" mert olyat én öreg boomer nem tudok idevarázsolni. Természetesen a "NATO lőszer" kizárólag a származási országra utal (ami ugye NATO ország, és ha náluk ez rendszerben van még, akkor ugye NATO lőszer... ), viszont az eredeti tervezésen kívül semmi módon nem "szovjet". A felirat alapján egyértelmű, a szovjetek kizárólag cirill feliratot használtak.NATO lőszer... Hagyjuk már. Szovjet tervezésű, valószínűleg csehszlovák gyártású.
És igen, tudjuk, hogy minden, a raktárban penészedo szart attoltak a határon, már az elejétől fogva.