Nincsenek teljesen elszigetelve, északról az E87-es úton még van összeköttetés.Ennek a hídnak a lerombolásával vajon mennyi ukrán katona ragadhatott azon a déli részen? Csak elgondolkodtam, hogy az oroszok képesek lennének-e átdobni oda csapatokat légi úton... Egyáltalán lenne-e értelme azt a részt is (vagy egy részét) megszállni? Mondjuk Transznisztria onnan már nincs túl messze ha később kapcsolódni akarnak hozzá. Meg Odessza sincs olyan nagyon messze. Gondolom az ukránok nem örülnének ha még azt a részt is szemmel kellene tartaniuk.
Persze csak légi úton ellátni azokat a csapatokat elég körülményes. Nem találtam nagyobb repülőteret ott. Hajóval meg gondolom még mindig necces a közlekedés. De ha sikerülne megoldani az ellátást, védeni egész jól lehetne azt a részt, elnézve a térképet.
Vagy nem?
Ennek jogállása érdekes.
Ugyan Moldovában fut egy kis része, de a határátkelő nem közvetlen a moldáv-ukrán határon van, hanem a Moldávia felé történő leágazáson.
Ergó nagyon is lehetséges, hogy a tranzitforgalom nincs akadályozva azon a rövid szakaszon, amely Moldávia területén fut.
Egyébként már 1-2 éve felvetettem, hogy egy tengeri deszantművelettel elfoglalják az oroszok azt a részt.