[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 427
19 710
113
Nyugdíjas anyósom kint él Kárpátalján, igyekszünk tartani vele a kapcsolatot, de ez mostanában elég nehéz, mert áram nélkül nincs se Internet, se telefon és főleg csak éjszaka kapcsolják be nekik az áramot, mert napközben kell a falu melletti fafeldolgozóból kialakított fegyver gyárnak.
A lényeg az, hogy a háború előtt magyar többségű faluban már alig maradt magyar, de helyettük rengeteg kelet ukrajnai menekült van.
Anyósom utcája régen szín magyar volt, most három öreg nyugdíjas magyar maradt, a többi ház vagy üres, vagy ukránok vették meg (amúgy olcsón, mert sok az eladó ház).
Be nem költöznek magyar házba csak úgy, az állam épít nekik könnyű szerkezetű tákolmányokat.
Szóval a lényeg, hogy Kárpátalja emiatt a háború miatt örökre elveszett nekünk, akik keletről ide jöttek, már nem fognak vissza menni, mert nem lesz hová, akik meg átjöttek Magyarországra, azok sem fognak többé visszamenni, mert nem lesz kihez.
Anyósom azt mesélte még, hogy nagyon nagy a drágaság, mindennek az egekbe ment az ára, pedig nyáron még elég jól megéltek, meg mindennaposak a razziák, keresik az ágyú tölteléknek valókat, volt, aki bezárkózott a kocsijába, de a gépkarabély tusával betörték az ablakot és már vitték is (a menekülteket nem csesztetik, azok a fegyvergyárban dolgoznak és így van mentességi papírjuk).
Hasonló az én helyzetem is, a családból nem maradt ott senki a startpisztoly eldördülése után. Én magam magyarországi születésű vagyok. Egy értékesebb ingatlan van még ott, a többi áron alul kelt el az elmúlt 10 évben - részben Ukrán területről jöttek bevándorlók felvásárolni.
A magyar nemzetből így valahol 4 - 5 %-nyi maradt, pedig a bécsi döntések magyar többségre voltak alapozva. Ezt a többséget a magukat magyarnak valló, zsidó vallású néptömegek biztosították, akiket pont a magyar nemzet segítségével deportálták ki a térségből..
Egész Kárpátalja helyreállását emiatt csak egy teljes autonómia mellett tudom elképzelni. Viszont biztosítani kell a szomszédos országok felé a kellő szintű kapcsolatait, a szabad költözés jogát, az idő majd eldönti hogy az ott élő nemzeteknek mi lesz a sorsa, aránya.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 400
84 270
113
Hasonló az én helyzetem is, a családból nem maradt ott senki a startpisztoly eldördülése után. Én magam magyarországi születésű vagyok. Egy értékesebb ingatlan van még ott, a többi áron alul kelt el az elmúlt 10 évben - részben Ukrán területről jöttek bevándorlók felvásárolni.
A magyar nemzetből így valahol 4 - 5 %-nyi maradt, pedig a bécsi döntések magyar többségre voltak alapozva. Ezt a többséget a magukat magyarnak valló, zsidó vallású néptömegek biztosították, akiket pont a magyar nemzet segítségével deportálták ki a térségből..
Egész Kárpátalja helyreállását emiatt csak egy teljes autonómia mellett tudom elképzelni. Viszont biztosítani kell a szomszédos országok felé a kellő szintű kapcsolatait, a szabad költözés jogát, az idő majd eldönti hogy az ott élő nemzeteknek mi lesz a sorsa, aránya.
Tehat azt akarod mondani, hogy köszönjük meg Moszkvának, hogy kiürítették Kárpátalját az ukránok számara a magyaroktól? Mert, ha az orosz támadás miatt menekültek el (márpedig amiatt menekültek az biztos, mert ott voltam több mint 2 hónapig akkoriban), akkor ez történt...

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 432
9 754
113
Tehat azt akarod mondani, hogy köszönjük meg Moszkvának, hogy kiürítették Kárpátalját az ukránok számara a magyaroktól? Mert, ha az orosz támadás miatt menekültek el (márpedig amiatt menekültek az biztos, mert ott voltam több mint 2 hónapig akkoriban), akkor ez történt...
Szerintem az ilyen kommentekkel az az egyedüli célod, hogy tagokat tiltass ki.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 868
34 974
113
Zsákbafutás lesz ott is...
Végül kiderült: eddig bejöttek a jóslatai, sőt volt, aminél mindössze két napot tévedett a számításban, mint a villámháborús kísérlet Ukrajnában.

Most meg a közel-keleti háború, és Észak-Korea felemlegetése jött be neki.
Az orosz Csurka...
A dél-keleti aktuális térképet nézve arra gondoltam, hogy az oroszoknak valami nagyobb katlanra van tervük, mit gondoltok erről az irányról?
Gyanúsan az a cél...
További kétségbeesett orosz csapkodások...
Összfogl...31.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 400
84 270
113
Szerintem az ilyen kommentekkel az az egyedüli célod, hogy tagokat tiltass ki.
Ne nevettesd ki magad.
Orosz támadás?Kárpátalján nem az ukrán nácik fenyegették a lakosságot?Nagyon elfelejtkezel arról,hogy mi történt 2014-ben az orosz nyelvű lakosság ellen Donbassban,csak azért mert oroszok.
Azok Ukrajna megalakulása óta zaklatják a magyarokat és valahogy nem költöztek el tömegesen (miért is tették volna? amióta elszakadtak az anyaországtól zaklatják a magyarokat mindenhol az elszakított területeken). De érdekes az is, hogy az a nagyjából 10-15 millió ember (még ukránok is voltak köztük, gondolom ők is az ukrán nácik elől menekükltek) mind abban a pillanatban érezte elviselhetetlenül zaklatottnak magát, amikor megindultak az oroszok 2022 februárjában.
Lehet, hogy úgy voltak vele ezek a magyarok, hogy oké a náci hülyegyerekekkel elvagyunk, úgy ahogy az elmúlt majd 100 évben (2022-t írunk) elvoltunk az aktuális hülyegyerekekkel, de köszönjük szépen az oroszokból mégegyszer nem kérünk?

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 263
8 481
113
Ne nevettesd ki magad.

Azok Ukrajna megalakulása óta zaklatják a magyarokat és valahogy nem költöztek el tömegesen (miért is tették volna? amióta elszakadtak az anyaországtól zaklatják a magyarokat mindenhol az elszakított területeken). De érdekes az is, hogy az a nagyjából 10-15 millió ember (még ukránok is voltak köztük, gondolom ők is az ukrán nácik elől menekükltek) mind abban a pillanatban érezte elviselhetetlenül zaklatottnak magát, amikor megindultak az oroszok 2022 februárjában.
Lehet, hogy úgy voltak vele ezek a magyarok, hogy oké a náci hülyegyerekekkel elvagyunk, úgy ahogy az elmúlt majd 100 évben (2022-t írunk) elvoltunk az aktuális hülyegyerekekkel, de köszönjük szépen az oroszokból mégegyszer nem kérünk?

Akik 2022 februárja óta leléptek Ukrajnából, nagyon nagy részük azért tette, mert semmi kedve nem volt harcolni és adott esetben kipurcanni.

A legelsők, akik leléptek persze a bennfentes gazdagok voltak, jó sok magángép elindult a támadás előtti 24 órában.

Nem is értem, hogyan lehet akkora marhaságot leírni, hogy az a 10-15 millió ember, aki lelépett, azért tette, mert nem akart Oroszországban élni. Az elmúlt két és fél évben Ukrajna háromnegyedén nem igazán láttak még orosz katonát, és a központi propaganda minden létező módon azt hangoztatja, hogy kitartás, mert az ukránok győzni fognak.

Azt megértem, hogy lelépnek, mert:
  • Nincs áram és nincs fűtés.
  • Nem akarnak meghalni a fronton.
  • Nagyságrendekkel több pénzt lehet keresni Európában és emberibb életet körülmények között lehet élni, mint Ukrajnában (az utakon max. 30-al lehet menni, mert öt méterenként van egy-egy akkor lyuk, hogy oda már lövészárkot sem kell ásni, simán el lehet benne bújni).

Több tucat olyan kárpátaljait ismerek, akik elvoltak ott, még úgyis, hogy az ukrán hatóságoktól nem zavartatott nacionalisták szabadon játszhatták az agyukat, de amikor kitört a háború, akkor azt mondták, hogy az életük fontosabb, mint az, hogy egy olyan országért harcoljanak, aminek meghalni jók, de élni már nem. Vagy azért harcoljanak, hogy az elit még gazdagabb legyen?

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 427
19 710
113
Nem erről írtam Dudi...És nem kellene a valóságok ferdítened.. 1944-ben 500 000 körüli zsidót gyűjtöttünk össze és internáltunk, akik közül csak nagyon kevesen jöttek vissza. Az üresen maradt ingatlanjaikba a hatóságok túlnyomó részt belső ukrajnából jött, tájidegen embereket költöztettek.

Már ekkor, emiatt lezuhant a magyarok részaránya kb 14 -15%-ra.

Az elmúlt 20 évben fokozatosan romló életlehetőségek miatt , amiért az ukrán kormány nemzetiség ellenes politikája felelős , a 14 %-ból már kb további 10% magyar jött át, így az első puskalövés után csak kb 5% magyar jöhetett át azóta (a többi ukrán) . Ez azért minimális mennyiség a meghatározó, nemzeti többséghez tartozó , szükséges 50 %-os nemzetiségi arányhoz.

Így az én családom nagy része is kivándorolt már 2020 előtt.

Egyébként is, a mostani helyzetben a kárpátaljai lakosság megváltóként üdvözölné az oroszokat, (mert az kritikán aluli ami 30 év alatt ott megtörtént) viszont egy frontvonal áthaladását és az addig tartó kényszer sorozásokat stb. szenvedéseket senki nem akarja átélni - ha van esze.

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 659
8 852
113
Mond, az ukrán nyelvtörvényt is Oroszország szavazta meg.
A magyar szobrokat az oroszok döntötték le, vagy az ukránok?

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 808
39 229
113

Az ukrán fegyveres erők személyi állományának teljes vesztesége 2024 októberében az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint 69 640 fő volt.

— Az ukrán fegyveres erők teljes vesztesége az év eleje óta a jelentések szerint 480 240 sebesült és halott.

Figyelembe kell venni, hogy a Honvédelmi Minisztérium jelentéseiben tükrözi az ellenség hozzávetőleges veszteségeit csak a harci érintkezés vonalán, nem számítva az orosz hosszú távú precíziós fegyverek és az ukrán területen mélyen tartózkodó légi közlekedés következtében megölt katonákat.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
7 743
50 989
113
Tegnap nappal és éjszaka a rakétaerők és a légiközlekedési erők célpontokat mértek a Szumi, Harkov, Zaporizzsja, Donyeck és Herson régiókban (a fegyverek teljes spektruma), Dnyipropetrovszkban, Khersonban és Harkovban (Iszkander-M), Lubnijban. , Kijev, Kirovograd és Poltava régiókban. (Geran) A Geran UAV-val végrehajtott második őszi masszív csapás Sumyban célpontokat ért.
Kronológia:
10.45 Sumy régió – robbanások. UMPK.
10.55 Donyeck régió – robbanások. UMPK.
11.00 A hadsereg légiközlekedése az S-8/S-13-at üzemeltette a Dnyeper ideiglenesen megszállt jobb partján Herszon régióból.
12.30-12.40 Kherson - 2 robbanás. Iskander-M.
12.50 Zaporizzsja régió – robbanások. UMPK.
13.20 Dnyipropetrovszk – robbanás. OTRK.
13.25 Dnyipropetrovszk, újabb robbanás. OTRK.
15.45-16.05 Kharkiv régió - robbanások. 3 UMPK-sztrájk.
17.05 Kharkiv – robbanások. OTRK.
18.15 Kharkiv régió - robbanások. UMPK. Pitomnik környékén.
19.45-kor az első gerani/gerberákat akusztikusan észlelték Sumy régióban.
20.35-20.55 Sumy, hat robbanásból álló sorozat. Gerani. Gerani nyugatról és északkeletről közelítette meg Sumyt.
22.35 Kherson – robbanások.
00.10 Sumy, még több robbanás – Gerani.
02.05 Poltava régió – robbanások. - Gerani.
03.20 Kirovograd régió – robbanások. Gerani.
03.30 Harkov külvárosa – robbanások. UMPK.
03.35 Shostka - robbanások. Gerani.
03.55 Lubny, Poltava régió – robbanások. Gerani.
05.55 Kijev – robbanások. Gerani.
06.10 Gerani új csoportja repült Sumy régióba.
Az eredmények hagyományosan későbbiekben.
Első videó Sumyból.
Videók Kijev felett repülő muskátlikról

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
246
1 116
93
Nagyon bátrak, hogy oda mernek menni a végén, de valószínű csak azért mert ez egy saját drón volt. Már csináltak ilyen csali drónokat az ukránok, hogy elektronikus eszközökkel engedték leszedni aztán amikor értük mentek akkor robbant.
Csak vélelmezem a hozzászólásod kapcsán, nem sok ismereted van a harctéri mozgás szabályairól. Ideértve azt is, hogy ellenséges eszköz, fegyverzet, vagy akár sérült-halott személy megközelítésének milyen szabályai vannak. Hidd el, senki sem vállalja be a felesleges kockázatot.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 556
18 865
113
Állítólag Harkovban a neonáci térden lövöldözős kraken patkányfészket csapták szét.Nagy vadak lehettek ha két iskandert kaptak a fejükre
Nem ismerek egy olyan aktív vagy leszerelt katonàt ,zsoldost sem, akik szerint ez nemzeti gàrdista nevű , fasisztoid csürhe , bàrmi mòdon is közös halmazt alkotna a katonàskodòkkal a vilàg bàrmely részén. Ami annak tükrében hogy van Hamas,IDF, stb azért nem gyenge teljesítmény, "fehér" embertől plàne.
Valahol a lefejezősök alatt (!) helyezkednek el az ùtàlatossàgi létràn.
Ukràn haderő szégyenei.