Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csak két dolgot említenék meg, nem olvastam el a teljes cikket csak talán az első 2-3 mondatot, utána elengedtem mert egy faszság az egész úgy, ahogy van ... és ezekhez kapcsolódva pár kérdés
tegyük fel az első nap bebasznak az oroszok Kijevbe 2 db kb 20Mt-ás töltetet..
van nekik olyan? meg tudják tenni?
(van, és igen)
nektek "hangoztatóknak" ez mitől lett volna jobb? Mert kiderül hogy nincs igazatok?
Mitől lett volna jobb az ukránoknak, az oroszoknak, nekünk, vagy bárkinek a világon, hogy pl kapunk egy kis kiszóródást széljárástól függően? Persze Kijev lakosait ez már nem érdekelné különösebben, ha rátok "hangoztatókra" rácáfolnak az oroszok, persze megint csak azért, hogy igazatok legyen..
másik.. Törökország és a szír légtérben lelőtt orosz gép..
Elfelejtettétek ti "hangoztatók", hogy milyen kellemetlenül várakozott végül Erdogan, hogy fogadják? Elfeledkeztetek arról is, hogy a törökök végül inkább négyelték volna fel isztambul főterén a felelőst, és szegezték volna a testét a boszporuszi híd 4 pillérére, mert olyan gazdasági maflást kaptak az oroszoktól hogy Erdogan azt se tudta, hogy kérjen bocsánatot?
és igen, az USA bement Irakba, illetve szét atomozta a Japánokat (teljesen indokolatlanul, mert hermetikusan elzárható lett volna a sziget, és kb még mindig 1930-ban járnának), szóval az egyetlen olyan állam, aki. le is dobta élesben a bombáját, hála Istennek, nem mindenki ekkora kretén mert ha mindenki ilyen felelőtlen fasz volna, akkor leatomozhatták volna Koreát, Vietnamot*(ott mintha fel is merült volna valakiben, most úgy rémlik, és az se orosz volt), Afganisztánt 2x is, Argentínát, a franciák Algériát, meg mit tudom én kikkel volt az atomhatalmaknak bárminemű konfliktusa az elmúlt 50 évben.
szóval ti, akik "hangoztattok" inkább legyetek hálásak,és tegyétek össze a kezeteket, hogy egy viszonylag higgadt orosz vezetés van hatalmon, nem egy Sztálin vagy Zsirinovszkij kategóriás elnök.
A sakk is észjáték, meg az ökölvívás is, de a kocsmai verekedés inkább primitív erőszak .. ezt az utolsó mondatot remélem érted mire értem.
Ennek kapcsán kell a dolgokat megítélni
Akkor nem ment át...
Minden éremnek két oldala van, megértem amit írsz, sőt örülök is neki, hogy nem felelőtlen vezető Putyin.
Én teljesen oroszpárti vagyok, de Putyin nem tudott felmutatni birodalmi erőt, hiába hangoztatták már jó párszor, hogy most pedig vége, itt a vörös vonal.. Ahogy Dugin is írja a Trumpizmus cikkében, Trump és hatalmi köre nem is számol Oroszországgal, mint elsőrangú erőtényezővel. Számára nem potenciális ellenfél. Ez megfigyelhető, hogy már most utasító hangnemben beszél az oroszokkal és nem kéri őket.
Az oroszok örülhetnek, hogy ebben a konfliktusban lett kipróbálva a haderejük, egy komolyabb ellenél ellen alul maradtak volna a 2022-es állapot szerint. Atomot nem fognak bevetni, eddig azt egyetlen ország az USA!!! mert bevetni. Azóta töretlen is a hatalmi státusza. Sokkal valószínűbb, hogy az ukránok bevetnének atomfegyvert, mint az oroszok. Akármilyen kegyetelen tény, de még Hitler és Sztálin is ódzkodott tőle (ha kész volt, ha nem, ezt mondták). Inkább feláldoztak a saját katonáikból milliószám. Ami most is megfigyelhető, hogy Putyin se meri magára venni ezt a keresztet, holott a konfliktust intenzív eszközökkel gyorsabban lezárhatta volna.
2 eshetőség volt, vagy keményen beleállnak vagy ezt az elhúzodó,- ugyanannyi, ha nem több áldozatot követelő- félgázon tartott speciális műveletet végzik. Aminek a kimenetele még mindig kétséges, mert az ukránok még mindig okoznak meglepetéseket. Hiába a harctéren az orosz előre araszolás, ha véletlen betalálnak az orosz háttérországba (mint a Dan Brown könyvben) egy kemény célpontot borulhat az egész.
Amennyiben az oroszok mégis megnyerik valahogy, akkor se lesz megnyugtató vége, mivel ott lesz Oroszország a nyakában egy púppal. Hadserege megosztottabb lesz, mint előtte, mivel az ukrán félre még nagyobb erővel kell figyelni. Szinte a jelenlegi fronton lévő állományt továbbra is lekötné az ukránok felügyelete. Ez minden ellenfelének jó. Ez a sakk.
Orosz részről megnyugtatóan csak erővel lehetett volna ezt lerendezni. Ami nem ment. Így egy évtizedekig elhúzodó problémát csináltak maguknak. Ha akkor lefejezik az ukrán vezetést, akkor meg lett volna "a tudd, hogy értsd helyzet". Ez már sose lesz...
Mostmár a törököt fogtam nem ereszt mondás érvényesül.
Erdogan olyan gazdasági maflást kapott, hogy azóta is lesz...ja és ha úgy gondolja keresztbetesz az oroszoknak. Őt is nagy hiba volt megmenteni, annak idején.
A világhatalmi státusz nem érdekes milyen eszközzel érted el. Az lett nagyhatalom, aki bármit megmert tenni. Ez nem az emberségről szól. Ezért lesz Oroszország középhatalom a jelenlegi vezetéssel. De nekem, ez teljesen mindegy. Ez egy elméleti diszkurzus. Mindenki máshogy csinálná és nincs jó vagy rossz recept. (kivéve Erdogan ). Azt se tudjuk mi a cél és miben egyeztek meg a nagyok...
Kérdezd meg az új, Nagy Fehér Főnökünket ebben az ügyben..Ezt a kevés pénzt te sem gondolod komolyan ugye. Számold már ki, hogy ez a szerinted szükségből visszatartott pénz hány százada vagy ezreléke az ottani költségvetésnek.
Hátramenetben az egykori érdekszférájukhoz képest, de nem a saját határaikhoz képest.Szerintem tévedés, hogy ez a helyzet a jelenlegi háborúban adott reakciók miatt alakult ki. Ha lett volna "birodalmi erő" akkor valószínűleg meg sem próbálnak ilyen módszerekkel az oroszok kárára terjeszkedni, sem ukrajnában sem máshol. Nem érte volna meg.
Az egész folyamat onnan indul, hogy miután szétesett a SZU, hatalmi vákuum alakult ki, és ezt használják ki a nyugati héják a terjeszkedésre.
Oroszo. önmagában soha egy pillanatig nem volt egyenlő ellenfele az USA-nak és ezt pontosan tudták a háború előtt is.
A legnagyobb hazugság ebben a cirkuszban, hogy Oroszo. egy terjeszkedő birodalom és ezért kell mindenben támogatni az aktuális projektet ellenük, ha beledöglünk is, miközben a valóságban '89.-óta hátramenetben vannak.
Sajnos az emberek többsége nem képes/hajlandó évtizedes távlatokban nézni az eseményeket, csak az utóbbi pár év létezik nekik...
Akkor mégsem azzal van baj, hogy nincs pénz?Kérdezd meg az új, Nagy Fehér Főnökünket ebben az ügyben..
Ellenőrizni szeretné a pénzmozgatási útvonalakat főleg az uralma előtti időszakra visszamenőleg, mert minden egyes visszacsorgó centet sajnál a demokrata politikusoktól, nehogy megerősödve ellene szervezkedjenek - erről igen rossz tapasztalata van a múltból..
megpróbálok válaszolni úgy ahogyan most jelen pillanatban gondolom ezt az egészet .. próbálom a cikkre "kihegyezni"Akkor nem ment át...
Oroszok Az Igazság Oldalán
▫️ A különleges hadművelet kezdete óta összesen: 652 repülőgép, 283 helikopter, 41 507 pilóta nélküli légi jármű, 590 légvédelmi rakétarendszer, 20 852 harckocsi és egyéb páncélozott harcjármű, 1 510 harci jármű kilövő rakétarendszerek, 20 945 tábori tüzérségi löveg és aknavető, 30 806 speciális...t.me
Oroszok Az Igazság Oldalán
⚡️ Az orosz védelmi minisztérium összefoglalója az Ukrán Fegyveres Erőknek az Orosz Föderáció területére irányuló inváziós kísérlet visszaverésének előrehaladásáról a Kurszk régióban (2025. január 26-án) Az Orosz Föderáció fegyveres erői továbbra is legyőzik az ukrán fegyveres erők alakulatait...t.me
ha jól láttam a híreket akkor Zelenoje, Szverdlovka,Novojegorovka szintén és Szvatovo is felkészülhet kb 2 km-re vannak tőle az oroszokCsak hogy legyen egy kis hír is a topikban. Velyka Novosilka az oroszok kezén:
A Szu34 legénység a rájuk kilőtt 3 patriot kerülgetése közbeni hanganyag az eddigi legjobb ilyen bizonyíték, hogy mi mehet ott. Minden csak nem sétagalopp.Az orosznak egy fokkal jobban hiszek (az ukrán források értékelhetetlenek, a nyugatiak meg azért szorgalmasan küzdik le magukat hihetőségben kitartóan), de...
Na most nem tudom ebből mennyi az igaz (bár az ukránnak adott támogatás volumenét ismerve...), de akárhogy is nézem, a VKS alapjaiban kellett mára, hogy átalakuljon. Ami 2022-ben oda bement, az iszonyat gyatra volt (a legbrutálisabb a Kijev felett bambuló Szu-34 volt, amit az életben nem felejtek el, sok egyéb mellett), mára azonban nagyjából olyasmi tapasztalt hajózó és tiszti kar lehet ott, amit utoljára talán a II. VH-ban birtokoltak.
- A 652 merevszárnyú repcsi lelövése... vagy ökörségeket irnak (lejelentik a lelövést, csak éppen a nyers adatok alapján, értsd megszűnik a track/követés, az nekik már kill), vagy pedig a háború után fogjuk megtudni, hogy az Angliai Csatát megszégyenitő repülőműszaki bravúr folyik a háttérben. Vagyis csontvázakból csináltak többé-kevésbé repképes gépeket párutas bevetésekre (abból van dögivel). Valahogy úgy, mint az orosz ahogy a tankokat újitja fel roncsokból. Mivel pedig repül MiG-29 és Szu-27 is full orosz alkatrészek nélkül/szétlőtt saját iparral, látok erre esélyt. Az igazság valahol középúton lehet, vagyis az orosz is többet ir, meg sok vasat is tettek repképessé. Akárhogy is, a legkeményebb jet légiháború ment itt le - sok év mulva fogjuk csak megtudni, hogy is zajlott ez, kik lettek az ászok.
- Na igen, Kurszk irányban az a 2000 páncélos veszteség... orosz irja, lehet hülyeség, de mivel az ukrán állatira ragaszkodik a területhez, és ott nincs kiépitett véderőd rendszere, valamivel csak fogni kell az oroszt, olyasmivel, amit oda lehet vinni - az meg az ember meg a guruló technika. Erről az a videó jut eszembe, mikor a pofa filmezi Amerikában az ukránok felszerelését szállitó vonatot. Egy szerelvény és sehol nem láttam a hosszát...
- 41507 pilóta nélküli jármű lelövés...azért az a kemény. Most komolyan melyik ország légvédelme tudna ezzel bármit is kezdeni effektive? USA és Kina nyilván, de a többiek... esélytelen.
- 590 SAM. Méghogy az orosz nem tanulta meg a SEAD/DEAD témakört. Konkrétan hálózatban tolják, a légi járműveket HS/BM SS eszközökkel kombinálva. Ráadásképpen nyugati IRS támogatta komplexumok ellen, ami a legósdibb szarból is veszedelmet csinál (lásd SA-5 vs F-16I).
"Na igen, Kurszk irányban az a 2000 páncélos veszteség... orosz irja, lehet hülyeség"Az orosznak egy fokkal jobban hiszek (az ukrán források értékelhetetlenek, a nyugatiak meg azért szorgalmasan küzdik le magukat hihetőségben kitartóan), de...
Na most nem tudom ebből mennyi az igaz (bár az ukránnak adott támogatás volumenét ismerve...), de akárhogy is nézem, a VKS alapjaiban kellett mára, hogy átalakuljon. Ami 2022-ben oda bement, az iszonyat gyatra volt (a legbrutálisabb a Kijev felett bambuló Szu-34 volt, amit az életben nem felejtek el, sok egyéb mellett), mára azonban nagyjából olyasmi tapasztalt hajózó és tiszti kar lehet ott, amit utoljára talán a II. VH-ban birtokoltak.
- A 652 merevszárnyú repcsi lelövése... vagy ökörségeket irnak (lejelentik a lelövést, csak éppen a nyers adatok alapján, értsd megszűnik a track/követés, az nekik már kill), vagy pedig a háború után fogjuk megtudni, hogy az Angliai Csatát megszégyenitő repülőműszaki bravúr folyik a háttérben. Vagyis csontvázakból csináltak többé-kevésbé repképes gépeket párutas bevetésekre (abból van dögivel). Valahogy úgy, mint az orosz ahogy a tankokat újitja fel roncsokból. Mivel pedig repül MiG-29 és Szu-27 is full orosz alkatrészek nélkül/szétlőtt saját iparral, látok erre esélyt. Az igazság valahol középúton lehet, vagyis az orosz is többet ir, meg sok vasat is tettek repképessé. Akárhogy is, a legkeményebb jet légiháború ment itt le - sok év mulva fogjuk csak megtudni, hogy is zajlott ez, kik lettek az ászok.
- Na igen, Kurszk irányban az a 2000 páncélos veszteség... orosz irja, lehet hülyeség, de mivel az ukrán állatira ragaszkodik a területhez, és ott nincs kiépitett véderőd rendszere, valamivel csak fogni kell az oroszt, olyasmivel, amit oda lehet vinni - az meg az ember meg a guruló technika. Erről az a videó jut eszembe, mikor a pofa filmezi Amerikában az ukránok felszerelését szállitó vonatot. Egy szerelvény és sehol nem láttam a hosszát...
- 41507 pilóta nélküli jármű lelövés...azért az a kemény. Most komolyan melyik ország légvédelme tudna ezzel bármit is kezdeni effektive? USA és Kina nyilván, de a többiek... esélytelen.
- 590 SAM. Méghogy az orosz nem tanulta meg a SEAD/DEAD témakört. Konkrétan hálózatban tolják, a légi járműveket HS/BM SS eszközökkel kombinálva. Ráadásképpen nyugati IRS támogatta komplexumok ellen, ami a legósdibb szarból is veszedelmet csinál (lásd SA-5 vs F-16I).
Én ezt tízzel osztanám"Na igen, Kurszk irányban az a 2000 páncélos veszteség... orosz irja, lehet hülyeség"
Én hoztam egy forrást, szerintem jó a 2000 körüli szám, összeadva a páncélozott járműveket közel ott van.
"A Kurszki terület lerohanása óta az ukrán csapatok csaknem 50 ezer (49 010) katonát vesztettek a hadműveletek ezen irányában.
Az ellenség emellett 73 harckocsit, 209 gyalogsági harcjárművet, 153 páncélozott személyszállítót, 1461 páncélozott személyszállítót, 340 tüzérségi löveget és 44 többszörös rakétavetőt (13 Himars, 6 MLRS) veszített."
Mi alapján? Miért nem 5-tel, 3-mal, 20-szal vagy 92-vel? Csak azért mert még valahogy tízzel tudsz osztani?Én ezt tízzel osztanám
2000 páncélos. Mégis honnan szedtek annyit csak oda az ukránok? Ez pont ugyanolyan vadbaromság mint a 652 lelőtt merevszárnyú vagy az 500 SAM.Az orosznak egy fokkal jobban hiszek (az ukrán források értékelhetetlenek, a nyugatiak meg azért szorgalmasan küzdik le magukat hihetőségben kitartóan), de...
Ugye azt már beszéltük, hogy miért nem nyírnak ki államfőket....
nekem is vannak rejtélyes dolgok amit nem értek .. pl miért áll még a Rada ? miért nem lett telibeverve amikor éppen üléseznek benne ? Miért él még Zelenszkij ? (holott ugye volt az az elég jó minőségű drónfelvétel amin elég jól látszik a konvoja? ) kb ugyanannyi ha nem több orosz kém lehet Kijevben,mint Moszkvában .. ha kifelé nem nehéz elvegyülni .befelé sem az .. simán ki lehetne iktatni egy célzott merénylettel bármikor .. mégsem
ezt lehet úgy venni,hogy Moszkva gyenge ..én nem tudom az okát miért nem teszik meg,de bizonyára okkal .. pedig minden lehetőségük adott ehhez...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..