Csak két dolgot említenék meg, nem olvastam el a teljes cikket csak talán az első 2-3 mondatot, utána elengedtem mert egy faszság az egész úgy, ahogy van ... és ezekhez kapcsolódva pár kérdés
tegyük fel az első nap bebasznak az oroszok Kijevbe 2 db kb 20Mt-ás töltetet..
van nekik olyan? meg tudják tenni?
(van, és igen)
nektek "hangoztatóknak" ez mitől lett volna jobb? Mert kiderül hogy nincs igazatok?
Mitől lett volna jobb az ukránoknak, az oroszoknak, nekünk, vagy bárkinek a világon, hogy pl kapunk egy kis kiszóródást széljárástól függően? Persze Kijev lakosait ez már nem érdekelné különösebben, ha rátok "hangoztatókra" rácáfolnak az oroszok, persze megint csak azért, hogy igazatok legyen..
másik.. Törökország és a szír légtérben lelőtt orosz gép..
Elfelejtettétek ti "hangoztatók", hogy milyen kellemetlenül várakozott végül Erdogan, hogy fogadják? Elfeledkeztetek arról is, hogy a törökök végül inkább négyelték volna fel isztambul főterén a felelőst, és szegezték volna a testét a boszporuszi híd 4 pillérére, mert olyan gazdasági maflást kaptak az oroszoktól hogy Erdogan azt se tudta, hogy kérjen bocsánatot?
és igen, az USA bement Irakba, illetve szét atomozta a Japánokat (teljesen indokolatlanul, mert hermetikusan elzárható lett volna a sziget, és kb még mindig 1930-ban járnának), szóval az egyetlen olyan állam, aki. le is dobta élesben a bombáját, hála Istennek, nem mindenki ekkora kretén mert ha mindenki ilyen felelőtlen fasz volna, akkor leatomozhatták volna Koreát, Vietnamot*(ott mintha fel is merült volna valakiben, most úgy rémlik, és az se orosz volt), Afganisztánt 2x is, Argentínát, a franciák Algériát, meg mit tudom én kikkel volt az atomhatalmaknak bárminemű konfliktusa az elmúlt 50 évben.
szóval ti, akik "hangoztattok" inkább legyetek hálásak,és tegyétek össze a kezeteket, hogy egy viszonylag higgadt orosz vezetés van hatalmon, nem egy Sztálin vagy Zsirinovszkij kategóriás elnök.
A sakk is észjáték, meg az ökölvívás is, de a kocsmai verekedés inkább primitív erőszak .. ezt az utolsó mondatot remélem érted mire értem.
Ennek kapcsán kell a dolgokat megítélni
Akkor nem ment át...
Minden éremnek két oldala van, megértem amit írsz, sőt örülök is neki, hogy nem felelőtlen vezető Putyin.
Én teljesen oroszpárti vagyok, de Putyin nem tudott felmutatni birodalmi erőt, hiába hangoztatták már jó párszor, hogy most pedig vége, itt a vörös vonal.. Ahogy Dugin is írja a Trumpizmus cikkében, Trump és hatalmi köre nem is számol Oroszországgal, mint elsőrangú erőtényezővel. Számára nem potenciális ellenfél. Ez megfigyelhető, hogy már most utasító hangnemben beszél az oroszokkal és nem kéri őket.
Az oroszok örülhetnek, hogy ebben a konfliktusban lett kipróbálva a haderejük, egy komolyabb ellenél ellen alul maradtak volna a 2022-es állapot szerint. Atomot nem fognak bevetni, eddig azt egyetlen ország az USA!!! mert bevetni. Azóta töretlen is a hatalmi státusza. Sokkal valószínűbb, hogy az ukránok bevetnének atomfegyvert, mint az oroszok. Akármilyen kegyetelen tény, de még Hitler és Sztálin is ódzkodott tőle (ha kész volt, ha nem, ezt mondták). Inkább feláldoztak a saját katonáikból milliószám. Ami most is megfigyelhető, hogy Putyin se meri magára venni ezt a keresztet, holott a konfliktust intenzív eszközökkel gyorsabban lezárhatta volna.
2 eshetőség volt, vagy keményen beleállnak vagy ezt az elhúzodó,- ugyanannyi, ha nem több áldozatot követelő- félgázon tartott speciális műveletet végzik. Aminek a kimenetele még mindig kétséges, mert az ukránok még mindig okoznak meglepetéseket. Hiába a harctéren az orosz előre araszolás, ha véletlen betalálnak az orosz háttérországba (mint a Dan Brown könyvben) egy kemény célpontot borulhat az egész.
Amennyiben az oroszok mégis megnyerik valahogy, akkor se lesz megnyugtató vége, mivel ott lesz Oroszország a nyakában egy púppal. Hadserege megosztottabb lesz, mint előtte, mivel az ukrán félre még nagyobb erővel kell figyelni. Szinte a jelenlegi fronton lévő állományt továbbra is lekötné az ukránok felügyelete. Ez minden ellenfelének jó. Ez a sakk.
Orosz részről megnyugtatóan csak erővel lehetett volna ezt lerendezni. Ami nem ment. Így egy évtizedekig elhúzodó problémát csináltak maguknak. Ha akkor lefejezik az ukrán vezetést, akkor meg lett volna "a tudd, hogy értsd helyzet". Ez már sose lesz...
Mostmár a törököt fogtam nem ereszt mondás érvényesül.
Erdogan olyan gazdasági maflást kapott, hogy azóta is lesz...ja és ha úgy gondolja keresztbetesz az oroszoknak. Őt is nagy hiba volt megmenteni, annak idején.
A világhatalmi státusz nem érdekes milyen eszközzel érted el. Az lett nagyhatalom, aki bármit megmert tenni. Ez nem az emberségről szól. Ezért lesz Oroszország középhatalom a jelenlegi vezetéssel. De nekem, ez teljesen mindegy. Ez egy elméleti diszkurzus. Mindenki máshogy csinálná és nincs jó vagy rossz recept. (kivéve Erdogan