Én ezt ide illeszteném be.Mert a magyaroknak igazuk lesz.Nem ez volt az álláspontunk kezdetektől fogva?Természetesen a kokósnak mindent meg kell tennie méginkább ,hogy befeketítsen minket.Most már a bőre a tét....![]()
Oroszok Az Igazság Oldalán
⚡️ Viktor Jagun, az SzBU nyugalmazott vezérőrnagya azt állítja, hogy 2022 februárjában a magyar csapatok már úton voltak Ukrajnába. Katonai adataink szerint az egyetlen hadsereg, amely nem az ország védelmére koncentrált, hanem menetelő alakzatban vonult az ukrán határ felé, a magyar hadsereg...t.me
Szabó József.
Ébresztő
Az ébresztő óra csengője megszólalt Rubio külügyminiszter január 30-i interjújában. Alább néhány szemelvényt választottam ki. Ami nem szerepel itt, de fontos: az USA külpolitikájának fő iránya Kína. Ebben a keretben kell tehát értelmezni az alábbi részelemeket. Vagyis ahhoz, hogy az USA hatékony Kína-politikát tudjon folytatni, szüksége van arra, hogy erőforrásokat szabadítson fel és azt a csendes-óceáni térségre - meg minden egyéb térségre, ahol a kínai befolyás növekedését látja – irányítsa át. Ebből a megközelítésből az USA számára hasztalan az ukrajnai patthelyzet további finanszírozása.
Látható viszont, hogy nincs megoldásuk arra, hogy hogyan vonuljanak vissza Ukrajnából – viszont az is látható, hogy az új washingtoni adminisztráció szabadulni akar ettől a tehertől.
A vekker csengője egyaránt szól Kijevnek, az EU-nak, meg mindenkinek. Remélhetőleg azok is meghallják, akik eddig – és még mindig – a győzelemmel biztatták és biztatják Kijevet a háború folytatására. Ugyan nem Rubio mondta ki, a kérdésben hangzott el: Ukrajna vesztett, nem képes a területeinek a visszafoglalására.
Jómagamat is bele számolva egy kezemen meg tudom számlálni azon elemzők értékeléseit, akik kezdetektől fogva azt mondják, hogy Ukrajna ezt a háborút nem tudja megnyerni, abban a percben veszített, hogy a konfliktus forró szakaszba lépett, valamint, hogy a Nyugat nem lesz képes olyan mértékben támogatni Ukrajnát, hogy kedvező helyzetbe kerülhessen az oroszokkal szemben, amiből szinte egyenesen következik, hogy cserben fogják hagyni Ukrajnát. Cserben fogják hagyni, mégpedig azért is, mert a demokraták, meg a brit héják által megfogalmazott háborús cél nem Ukrajna helyzetbe hozása volt, hanem Oroszország gyengítése. A könyvelést most nem a demokraták, hanem a republikánusok végzik el: nem rentábilis Ukrajna további támogatása.
Abban nem vagyok biztos, hogy az ébresztőt meghallották-e Brüsszeben. (No, meg akár a budapesti magukat csúcselemzőknek képzelő körökben).
u.i. 1 Nincs rosszabb bosszúálló, mint egy becsapott ember. Lám, máris azt kiabálják Kijevből, hogy bizony az ő könyvelésükből hiányzik vagy 100 milliárd dollár, de lehet, hogy több is abból az összegből, mint amennyi a washingtoni könyvelésben szerepel.
u.i. 2 (nem saját találmány): az élet nehéz, a hülyéknek/átb@szottaknak meg még nehezebb.
Nézzük tehát az interjúrészleteket:
Chapter 1 Visszatérés a realitásokhoz
KÉRDÉS: Amerika az első.
RUBIO külügyminiszter: „Nos, a világ mindig is így működött. A világ mindig is úgy működött, hogy a kínaiak azt teszik, ami Kína érdekeit szolgálja, az oroszok azt teszik, ami Oroszország érdekeit szolgálja, a chileiek azt teszik, ami Chile érdekeit szolgálja, az Egyesült Államoknak pedig azt kell tennie, ami az Egyesült Államok érdekeit szolgálja. Ahol az érdekeink egybeesnek, ott vannak partnerségek és szövetségek; ahol viszont nézetkülönbségek vannak, ott a diplomácia feladata a konfliktusok megelőzése, miközben a mi nemzeti érdekeinket is előmozdítjuk, és megértjük, hogy ők is az övékét fogják előmozdítani. És ez elveszett…
…Ezért most jobban, mint valaha, emlékeznünk kell arra, hogy a külpolitikának mindig az Egyesült Államok nemzeti érdekeinek előmozdításáról kell szólnia, és ezt oly módon kell tennünk, hogy elkerüljük a háborút és a fegyveres konfliktusokat.
… Úgy gondolom tehát, hogy ha visszatérünk ehhez (megjegyzés: a nemzeti érdek érvényesítése és a háború elkerülése érdekében végzett egyensúlyozási politikához), akkor most már van egy keret, amely alapján nemcsak a diplomáciát, hanem a külföldi segélyeket is elemezhetjük, és azt is, hogy kivel állnánk csatasorba, és hogy visszatérünk a pragmatizmushoz.”
Chapter 2 Ukrajna
Rubio: „Úgy gondoljuk, hogy amit Putyin tett, az szörnyű volt: egy ország megszállása, az általa elkövetett atrocitások. Szörnyű dolgokat tett. Az meg tisztességtelen volt, hogy valahogy elhitettük az emberekkel, Ukrajna képes lesz nem csak legyőzni Oroszországot, hanem elpusztítani, visszavetni őket egészen oda, ahol a világ 2012-ben vagy 2014-ben volt, mielőtt az oroszok elfoglalták volna a Krímet és hasonlókat. Az eredmény pedig, amit az elmúlt másfél évben kértek, hogy finanszírozzunk egy patthelyzetet, egy elhúzódó patthelyzetet, amelyben az emberi szenvedés folytatódik. Eközben Ukrajnát 100 évvel vetik vissza; az energiahálózatukat megsemmisítik. Úgy értem, valakinek utólag kell majd fizetnie az újjáépítést. És hány ukrán hagyta el Ukrajnát, és él most más országokban? Lehet, hogy soha nem térnek vissza. Úgy értem, ez az ő jövőjük, és ebből a szempontból veszélyben van.
Tehát, az elnök álláspontja szerint ez egy elhúzódó konfliktus, és véget kell vetni neki. Tárgyalások útján kell befejezni. Minden tárgyalás során mindkét félnek fel kell adnia valamit. Én nem fogok erről előre tárgyalni. Úgy értem, ez a kemény diplomácia munkája lesz, amit a múltban a világban szoktunk csinálni, és reálisan álltunk hozzá.”