[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 055
13 377
113
"Behízelgés" után itt van az "ultimátum" az Oroszok felé ha nem "kamu" a hír.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ha jól értem ha nem az ő feltételeik szerint lessz béke akkor "keményeb" idők jönnek.És vége a "kényelmes" felörlő háborúnak amit hellyel-közzel nem érez meg az Orosz "hátország"
A hivatkozás rendben van, nem tűnik hamis hírnek.

Ellenben Hegseth ennek az ellenkezőjét állította pár napja, miszerint nem küldenek amerikai erőket Ukrajnába (2:25-től).

https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...elitben-az-eu-bol-is-ellenzik-a-lepest-741275
"Ukrajna szankciókat vezetett be Petro Porosenko korábbi elnök és négy másik oligarcha ellen, akiket azzal vádolnak, hogy aláássák a nemzetbiztonságot. A szankciók között szerepel Viktor Medvedcsuk, Vladimir Putyin orosz elnök közeli szövetségese is. A lépések az Európai Unióban is heves ellenkezést váltottak ki."
Azok a természeti erőforrások amelyekre Trump bejelentette az igényét gyakorlatilag (kitermelési lánc) az érintett oligarchák tulajdonában vannak jelenleg.
Remélem a maradék vagyonukkal nem Közép-Európába fognak áttelepülni...

Tegnap valaki írta, hogy sehogy nem jön ki az 500 milliárdos volumen, így elkezdtem keresgélni, érdekes anyagokat találtam.

Ezt az ábrát használta a hét elején az euromaidanpress:
map-ukraines-critical-resources.jpg

F2.jpg

Ez a fogyaszthatóbb térkép állítólag USGS-es eredetű, de a redditen kívül nem találni máshol.
lsh1v09g2zob1.jpg

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 549
52 964
113
Hát, erre szerintem inkább az USA faragna rá, mint az oroszok. Sokkal több a kintlevőségük, sokkal sebezhetőbbek.
Mindenki rábaszik erre itt ebben a térségben, ha az USA jól keveri a lapokat ők megússzák MEGINT, ahogy szokták. Arra kell figyeljenek, hogy nehogy gyorsan eszkalálódjon nagyon, csak lassan főzzék meg azt a békát akire az EU azt hiszi az van írva hogy Russia, valójában pedig velük együtt lubickolunk az üstben!

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 571
3 201
113
A náci kokszfej elővette a piszkos bomba fenyegetést.Ezt az alakot,szemetet és a stricijét yermakot valamint az összes hozzá közel állót azonnal el kell takarítani,ez a világ érdeke.
Sajnos nagyon így tűnik a dolog.
Az usa csinálhat nagy háborút, de a rakéták a keleti part környékéről nagyon hamar odaérnek ám.

• Tetszik
Reactions: vontod and laci74

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 119
37 616
113

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 190
32 631
113
Bár mostanában elég ritkán járok erre, azért szabadjon pár megjegyzést tenni:

Trump egy egoista üzletember, aki addig fényezte saját magát, amíg már maga is elhiszi önnön tévedhetetlenségét. Putyin egy ördögi sakkjátékos, aki nem csak a táblán lát jobban, de a pszichológiához is jobban ért bármelyik más poltikusnál. Ukrajna jövője a Putyin által lefektetett doktrína lesz, de csillagos-sávos zsírpapírba csomagolva. Látható, hogy az első (telefonos) kommunikáció is oda vezetett, hogy azonnal megtalálta a sárgahajú gyenge pontját a mérhetetlen egoizmusát és úgy játszott ezeken a húrokon, mint a balalajkán... (lásd: vissza az oroszokat a G8-ba!) :D Az EU meg elhülve nézi, hogy a szájukból kiénekelték a sajtot.
Ne tévedjünk, hamarosan előtérbe fog kerülni a szankciók eltörlése, aminek természetesen az EU ellen fog állni, de ezzel gyomorba rúgja saját magát. Az orosznak édesmindegy, hogy hova adja el a nyersanyagait és az energiahordozóit, eddig is megoldotta, ezután is meg fogja. Az EU meg vakargatja a buksiját, hogy akkor itt most ki kivel is van? A gáztározók idén erősen kiürülnek és csak nagyon drágán lehet majd újrapumpálni őket, a nyersanyagok meg erősen piaci áron fognak becsorogni, lásd a tőzsdei gázárak csapdája...
HIába a magas szintű feldolgozóipar, ha nem lesz mit feldolgozni, illetve ami lesz, az háromszoros áron már versenyképtelen lesz a távol keleti termékekkel. (lásd autóipar) Szóval hosszú távon Európa szívta meg, a saját liberálmarha vezetése miatt (lássuk csak: a bárónő, Kaja Kallas, Annalena 360 fok hercegnő, stb... ezek mind a saját fantazmagóriájuk szerint "liberálisok" de a személyes karrierjük építésén túl már semmit sem látnak. )
Ami meg a szerencsétlen "Ukrajnát" illeti, hamarosan elfelejtik. Lesz egy kis nyugati csücsök, amit mindenféle korlátozások fognak sújtani, és összességében csak arra lesz jó, hogy tovább szívja az Eu vérét, meg lesz Novorosszija, ami tartalmazni fogja a régi Ukrajna természeti erőforrásainak nagy részét immáron az orosz gazdagodást szolgálva. Lesz néhány hosszú távú szerződés a jenkikkel a ritkaföldfémek és az urán biztosítására, valószínűleg valamivel a piaci ár alatt, hogy nekik is megérje a dolog. Az oroszok pedig a mérleg nyelvét fogják játszani a Kína - USA pólusok között... Ennyi. Ebben a játszmában Ukrajna a táblán sincs, az Eu meg max a parasztokat tologatja... :D
Putyin helyében és trollkodásként betolnám Trumpnak, hogy "figyelj Donnie, ezek az ukrán oligarchák nem megbízhatóak, mit szólnál ahhoz, ha megkapnátok ugyanúgy a kitermelési jogokat, de orosz fennhatóság alatt?" :D Utána meg még rátrollkodva, hogy "ha nem tetszik az ötlet eladom az egészet a kínaiaknak"
Ha jól értem ha nem az ő feltételeik szerint lessz béke akkor "keményeb" idők jönnek.És vége a "kényelmes" felörlő háborúnak amit hellyel-közzel nem érez meg az Orosz "hátország"
Stick and carrot módszer klasszikus megvalósulását láthatjuk, ahol a látszólag jutányos ajánlat mellé egy látszólag brutális ellenajánlatot is ad ugyanaz a fél. Ügyesek na
Trump játsza a jó zsaru szerepét, ok pedig a rosszat.
Ukrán atomfegyverrel való fenyegetozés is felkerult az asztalra:
Most linkeljem be megint a múltkori videómat, hogy mégis mit (nem) érnek az ukrán atomfegyverek? Végülis miért ne? :oops:
Ellenben Hegseth ennek az ellenkezőjét állította pár napja, miszerint nem küldenek amerikai erőket Ukrajnába (2:25-től).
De komolyra fordítva a szót, ha tényleg ilyenben gondolkodnának az amerikaiak az kb a NATO nuclear sharing programjához hasonló formátumban tudna megvalósulni, hogy akkor ukrán pilótákat kiképzünk B61-ek hordozására és bevetésére, a nukikat mondjuk Hmelnyickij repülőtrén tároljuk a jó vastag betonfedezékek aljában és a bevetés csakis amerikai hozzájárulással lehetséges.

Viszont ez azzal járna amit én szoktam mondani, hogy ilyen vagy hasonló formátimban hiába nem lenne NATO tag Ukrajna, gyakorlatilag azzal egyenértékű kapcsolatban állna a szervezettel és az USA-val. Ilyenkor meg ott vannak az oroszok, ahol a part szakad és na ha valamit nem, akkor ezt nem fogják megengedni. Hogy hogyan azt most ne én döntsem el, de hogy ebből a kitételből se béke, se megvalósulás nem lesz az hótsicher

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 963
20 580
113

Valószínűleg csak ez tudná elrettenteni Oroszországot a további vérontástól
Szerintem meg ők maguk sem tudják, hogy mi is lesz ebből az egészből. Nyilván próbálnak B tervet előkészíteni amennyiben az A terv (béketárgyalás) nem fog működni. Bár szerintem ha olyan ajánlatot kap Putyin amit ő nem tud elfogadni folytatódik az egész és nem vagyok abban biztos, hogy a dolgok nem fognak elvadulni ha ez bekövetkezik.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 743
27 120
113
"Donald Trump amerikai elnök megerősítette, hogy nem látja reálisnak Ukrajna NATO-csatlakozását, mivel Oroszország nem engedné azt. Trump szerint Joe Biden elődje provokálta Moszkvát a teljes körű háború elindítására, amikor kijelentette, hogy Ukrajna csatlakozhat a szövetséghez. Az elnök csütörtökön a Fehér Házban tett nyilatkozatában ismételten kijelentette, hogy ez a háború soha nem történt volna meg, ha ő lenne az elnök.

Trump kijelentette, hogy továbbra is támogatja Pete Hegseth védelmi miniszter álláspontját, aki szerint Ukrajna NATO-tagsága nem része a háború diplomáciai megoldásának."

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 912
11 371
113
Hát, erre szerintem inkább az USA faragna rá, mint az oroszok. Sokkal több a kintlevőségük, sokkal sebezhetőbbek.
Ha "potentially military action"-t indítanak az oroszok ellen, mert azok nem hagyják magukat belevinni egy Minszk-3 szerű átbaszásba, akkor Vance ne nagyon vegyen már tartós tejet szerintem. Putyin 2026-ig elnök, ha újra indul és újraválasztják, akkor meg 2032-ig. Mit is mondott az újságírói kérdésre Putyin elnök, amikor azt firtatta a kérdező, hogy egy esetleges nyugati támadásra történő orosz nukleáris válaszcsapás lényegében az egész világ létezését veszélybe sodorná: "Nincs szükségünk olyan világra, amiben nem létezik Oroszország." Szóval lehet próbálkozni, de szerintem nem érdemes...

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 190
32 631
113
Putyin 2026-ig elnök, ha újra indul és újraválasztják, akkor meg 2032-ig.
Hirtelen erre a dátumra én is beindultam, de időközben lecsekkoltam és nem 26-ig, hanem 2030-ig elnök hivatalosan Vlagyimir Vlagyimirovics, miután tavaly márciusban voltak utoljára oroszországi elnökválasztások.

Viszont, és ez egy nagy viszont eléggé nagy az esélye annak, hogy az amerikaiak és az ukránok igyekeznek kibekkelni az időt a Putyin utáni időszakig. Avagy kihúzni/kitartani Ukrajnát addig, amíg a remények szerint Putyin nem vonul nyugdíjba. Ezzel pedig lehet egy olyan alkut kívánnak számára ajánlani, hogy ő is elmondhassa otthon, hogy győztünk és élvezhesse nyugdíjas éveit (már többször utalt rá), miközben Ukrajna katonai-gazdasági potenciálja jelentős részben megmarad, sőt pumpálják is majd később vissza a nyersanyagokért cserébe.

De ha nem gyengítik meg orosz szempontból Ukrajnát megfelelő szinten - értve itt az Isztambulban megállapított számokat - akkor csak idő kérdése lesz, hogy mikor esnének neki az ukránok az "új régióknak" a korábban általuk sokat emlegetett Vihar hadművelet mintájára.

Plusz Kellogg 2024-es tervezetében az ukrajnai rendezésre vonatkozóan, konkrétan le van leírva, hogy az ukránok területi revíziót legkorábban a Putyin utáni Oroszország esetében várhatnak.
"In their April 2023 Foreign Affairs article, Richard Haass and Charles Kupchan proposed that in exchange for abiding by a cease-fire, a demilitarized zone, and participating in peace talks, Russia could be offered some limited sanctions relief. Ukraine would not be asked to relinquish the goal of regaining all its territory, but it would agree to use diplomacy, not force, with the understanding that this would require a future diplomatic breakthrough which probably will not occur before Putin leaves office. Until that happens, the United States and its allies would pledge to only fully lift sanctions against Russia and normalize relations after it signs a peace agreement acceptable to Ukraine."

Itt pedig a tavaly nyári önmagamat idézve az akkori állapotok szerint:
„Avagy a NATO tagság egy évtizedes eltolásával és a területek hallgatólagos feladásával Washington egyáltalán nem a béke irányába igyekszik, hanem helyette megpróbálja kibekkelni az időt Putyin elnökségének végéig. Utána pedig egy 2008-as medvegyevi fordulatban reménykedik, ahol majd Moszkva feladja korábbi pozícióit a nyugati kapcsolatokért cserébe”
Ám ez megint csak egy erős félmegoldásnak tűnik, ahol ismételten nem teljesülnek a Vlagyimir Putyin által a 2024-es Szentpétervári Gazdasági Fórumon megfogalmazott minimális békefeltételek. Utóbbiak ugyanis kimondják, hogy Kijevnek nem csak hallgatólagosan, de írásban és jogi úton is el kell ismernie a Krím, valamint Donyeck, Luganszk, Herszon és Zaporozsje megyék egésze feletti orosz fennhatóságot.

Szóval az Ukrajnát érintő amerikai stratégia koránt sem annyira lefutott, mint azt elsőre gondolnánk

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
956
8 298
93
Má règ eldőlt minden.
Az orosz sakkmester jobbnak bizonyult. Az USA futhat az oroszok után az èszaki-tengerèrt, meg az ukrán befektetèsèrt ès a Kínával való gazdasági verseny első helyéért.
Ezekben csak egy szövestsègese lehet Oroszország. Az oroszokkal tárgyalhat, üzletelhet, kapcsolódhat. Kína gazdasági kereskedelmének nyakán is ott az orosz lokális ès globális kès.
A Vance most csak utólag fenyeget amerikai bevonulással akár mèg atommal is csak azèrt hogy növelje a külvilág felé az amerikai f.szagyerek szátuszt, de úgy hogy közben már hónapokkal ezelòtt (beiktatás előtt) Trump ès Putyin lefocizták, hogy mi fog történni mèg ezt is. Ilyen már volt köztük mikor Trump f.szagyereket játszva oda cirkálórkétázott Szíriába Putyinnak...de úgy pont nem sérült meg senki.
És az EU?? Az lassan a politikai irányvonala miatt egy darab sz.r...így vagy úgy, de hamarosan nem lesz már Grönlandja (USA miatt ahogy lecsipantották rólunk már a briteket is) ès felkészül a Spitzbergák (Oroszország). Az EZ vak woke öncsonkító politikája miatt abban bízhatunk, hogy a Viktor miatt talán a orosz ès amerikai személyes barátságra való tekintettel Közép-Európát a keleti-nyugati kereskedelem (Black Rock) megkímélik.
Itt senki sem szövetségese az EU-nak. Egyedül csak az Oroszokban bízhat Európa, hogy kereskedelmileg és gazdaságilag (új német és francia vezetés mellett) felerősíti. Jelen helyzetben csak az oroszokon múlik hogy mi lesz az EU sorsa. Kína ès az USA csak egy gyenge saját kereskedelmi vazallusának piacának alárendeltjének látná, de az oroszoknak mint európai népnek viszont èrdeke egy gazdaságilag (!) erős nyersanyagokan és energiahordozókban tőle függő EU.

Mennyire kemény a politika. Én, akinek az ősei első nemesítése 1200-ban II. Anrás idején a harmadik nemesítés pedig a XVIII. sz. II Frigyes idején történt, akinek a története benne van a Thuróczy-krónikában és a dédapám testvérének megyés püspökként való leirataiban...még áll az elvett kastély, megvan a címer, részt vettünk kard-nemesként minden háborúban sőt érintettek voltunk mi is az Anjou Károly Róbert elleni (Csák Máté oldalán) merényletben. Aki kiolvastam 10 évesen a Galántai I vhb könyveket és mindig az oroszok ellen a II. vhb. könyveket pedig 1043-tól nem voltam hajlandó megtanulni a sok angolszász és orosz kegyetlenség miatt. Mindent elvettek a kommunisták. Részt vettünk '56-ban...szóval így is azt mondom, mert tény, hogy hosszú távon az EU-t csak az orosz gazdasági (!) szimbiózis állíthatja vissza a régi helyére.

Nem demokrata pórázon tartott nőket kellett volna berakni az EU politikai, katonai/védelmi vezetésébe és védelmi miniszternek...az EU átverése előre kódolva volt. Egy normális közös amerikától független katonai adminisztrációnak kellett volna koordinálnia a politikai vezetést és időnként meghozni a döntéseket. Egy Von Paulust, egy Rommelt nem b.sztak volna így át a nagyhatalmak (legfőképp az USA)

Most egy ilyen kaliberű vezető ha idehoznánk a múltból azzal szembesülne az EU parlamentben amit az Alien III. részében volt:

"- A 85-ös (kb. ennyi az IQ-ja az eddig demokrata pénzen kitartott képviselőknek is ) azt akarja mondani, hogy itt, nincs se fegyver, se nyersanyag, se energia, se hadsereg, se szövetséges, se atomenergia, se gazdaság, se versenyképesség ...nincs semmi!"

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 102
62 725
113
Hirtelen erre a dátumra én is beindultam, de időközben lecsekkoltam és nem 26-ig, hanem 2030-ig elnök hivatalosan Vlagyimir Vlagyimirovics, miután tavaly márciusban voltak utoljára oroszországi elnökválasztások.

Viszont, és ez egy nagy viszont eléggé nagy az esélye annak, hogy az amerikaiak és az ukránok igyekeznek kibekkelni az időt a Putyin utáni időszakig. Avagy kihúzni/kitartani Ukrajnát addig, amíg a remények szerint Putyin nem vonul nyugdíjba. Ezzel pedig lehet egy olyan alkut kívánnak számára ajánlani, hogy ő is elmondhassa otthon, hogy győztünk és élvezhesse nyugdíjas éveit (már többször utalt rá), miközben Ukrajna katonai-gazdasági potenciálja jelentős részben megmarad, sőt pumpálják is majd később vissza a nyersanyagokért cserébe.

De ha nem gyengítik meg orosz szempontból Ukrajnát megfelelő szinten - értve itt az Isztambulban megállapított számokat - akkor csak idő kérdése lesz, hogy mikor esnének neki az ukránok az "új régióknak" a korábban általuk sokat emlegetett Vihar hadművelet mintájára.

Plusz Kellogg 2024-es tervezetében az ukrajnai rendezésre vonatkozóan, konkrétan le van leírva, hogy az ukránok területi revíziót legkorábban a Putyin utáni Oroszország esetében várhatnak.

Itt pedig a tavaly nyári önmagamat idézve az akkori állapotok szerint:

Szóval az Ukrajnát érintő amerikai stratégia koránt sem annyira lefutott, mint azt elsőre gondolnánk
Halló!
Nem Biden az elnök....:)

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
2 014
10 340
113
Szerintem meg ők maguk sem tudják, hogy mi is lesz ebből az egészből. Nyilván próbálnak B tervet előkészíteni amennyiben az A terv (béketárgyalás) nem fog működni. Bár szerintem ha olyan ajánlatot kap Putyin amit ő nem tud elfogadni folytatódik az egész és nem vagyok abban biztos, hogy a dolgok nem fognak elvadulni ha ez bekövetkezik.
Szerintem se tudják mit akarnak.
Ha "potentially military action"-t indítanak az oroszok ellen, mert azok nem hagyják magukat belevinni egy Minszk-3 szerű átbaszásba, akkor Vance ne nagyon vegyen már tartós tejet szerintem. Putyin 2026-ig elnök, ha újra indul és újraválasztják, akkor meg 2032-ig. Mit is mondott az újságírói kérdésre Putyin elnök, amikor azt firtatta a kérdező, hogy egy esetleges nyugati támadásra történő orosz nukleáris válaszcsapás lényegében az egész világ létezését veszélybe sodorná: "Nincs szükségünk olyan világra, amiben nem létezik Oroszország." Szóval lehet próbálkozni, de szerintem nem érdemes...
Olyan forgatókönyv szerintem nem elképzelhető hogy az amerikaiak elismerik Oroszország részeként Ukrajna megszállt részeit és a maradék Ukrajnát oda dobják az oroszoknak. Ezzel az USA feladná a nagyhatalmi státuszát és szabad prédává tenné a szövetségeseit az egész világon. Miért tennék ezt?

Ami elképzelhető lenne az a konfliktus befagyasztása. Erre az oroszok nem tűnnek nyitottnak.

• Tetszik
Reactions: zsolti

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 481
25 550
113
az amerikaiak elismerik Oroszország részeként Ukrajna megszállt részeit
Meg fog történni.
a maradék Ukrajnát oda dobják az oroszoknak
Nem fog megtörténni, de szinte biztos vagyok benne, hogy a még el nem foglalt ukrán területekből is jut Oo-nak - értsd kigazitások lesznek és nem Ukrajna javára (mindenféle biztonsági korridorok/zónák stb. magyarázatával).
Ezzel az USA feladná a nagyhatalmi státuszát és szabad prédává tenné a szövetségeseit az egész világon. Miért tennék ezt?
Nem. Ezzel az USA pontosan azt éri majd el, hogy a tenyeréből egyen, mindenki!
Eddig is kényelmes haszonélvezője volt a konfliktusnak, ezután hatványozottabban az lesz, úgy, hogy "elhozza a várva várt békét".
Ami elképzelhető lenne az a konfliktus befagyasztása. Erre az oroszok nem tűnnek nyitottnak.
Azt mondod most, hogy akkor OV még is csak jól beszélt, hogy izolálni kellettt volna a konfliktust... :rolleyes: ,pl. egy tűzszünettel :rolleyes:,...és erre az oroszok ennyi minden után most nem tűnnek nyitottnak...:rolleyes:...
Mondottuk vala, hogy Trumpal gyorsan fog változni a világ. De ennyire? :oops:

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
398
2 570
93
Fel év múlva már nem fog élni Trump ajánlata, sőt amilyen engedékeny most Trump, lehet annyira kemény is. Rengeteg fegyvert tud még küldeni és gazdasági károkat okozni.
Tőled ragadtam ki ezt a mondatot de az utolsó két oldalon mindenki azzal foglalkozik mit tesz Trump. Megsúgom semmit, neki nem érdeke Ukrajna. Másfél órás telefonálás alatt éppen hogy érintették Ukrajnát pár szóban míg fontosabb volt a közel kelet, sokkal nagyobb piac, Szuez, Izrael. Na ott keleten mit enged meg az Orosz cserébe Ukrajnáért. Mióta Trump a főnök azóta a zöldgarbós ejtve lett. Szóval a mostani helyzet szerintem túlmutat Ukrajnán.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 253
9 179
113
Kétségbesett ordas kamu az egész. Nem maradt már semmi más nekik mint az abszurd hazudozás.