[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 238
3 266
113
A nyugati vezetők vallották be, hogy a Minszk 1, 2 megállapodást sohasem akarták betartani.

Tehát nem igazán értem, hogy ez miért Putyin hibája. Vezesd már ezt le nekem, hogy én is értsem.
Minszk 1, 2-t az oroszoknak meg az ukránoknak kén (kellett volna) betartani, nem a nyugatnak, (már ha létezik ilyen).

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 567
53 113
113
Az a baj, hogy a mostani helyzet összes korábbi verziójában soha nem volt olyan, hogy a birodalom feladta, lenyelte a békát. Mindig az eredeti célkitűzésnek megfelelően ment tovább minden, csak újjászervezve az erőforrások felhasználását és az esetleg nyert időt most is kizárólag erre a szervezésre fogják használni. Az, hogy az ukrán eszköz ideiglenesen kiesik akár, nem fog jelenteni semmit. Nem a nemzetállamok csodás szabadonengedése fog jönni, maradnak a birodalmi törekvések. Az oroszoknak ennek a fényében kell lépniük csak talán még mindig nem fogják fel.
Én azt látom hogy még lövik az ukránokat erőst...

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
2 035
10 450
113
A nyugati vezetők vallották be, hogy a Minszk 1, 2 megállapodást sohasem akarták betartani.

Tehát nem igazán értem, hogy ez miért Putyin hibája. Vezesd már ezt le nekem, hogy én is értsem.
Az orosz fél mit is tartott be belőle? De eleve minszk azért volt mert orosz katonák voltak Ukrajnában

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 431
28 274
113
Nem tudom volt-e már, de a Xinhua és a TASS szerint is átlépték az orosz-ukrán határt Kurszk felől a 810-es orosz tengerészgyalogosok, a front minden szakaszán előre nyomulásban vannak.

nyílván nem is volt más várható de tényleg kezd lefőni az ukránoknak az a bizonyos kávé ...

Egy másik hír szerint viszont ont a Brjanszki régió területe ellen terveznek támadást az ukránok, hogy alá ássák az orosz-amerikai tárgyalásokat, ehhez kb 200 páncélost (köztük Leopardokat, Abramseket) es kb 4-5000 fő katonát terveznek bevetni.

nem nagyon értem mit várnak ettől,hogy mi változna meg őket illetően, viszont amit most szívesen megnéznék így a szaudi tárgyalások margóján (orosz-amerikai, de ukrán nélküli megbeszélés) az azoknak a forumozóknak az arca, akik váltig állították hogy ez hülyeség, és kiröhögték, meg mindenféle jelzővel illették azokat, akik azt írták, hogy a béketárgyalásokon az ukrán félnek szava nem lesz, maximum egy aláírásra lesznek jogosultak egy eléjük rakott papirlap alján mert a sorsukról nem ők döntenek hanem az USA és Oroszország.

Most hol van a habzó szájjal való fröcsögés kedves "kollégák"??

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
350
2 336
93
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Teljesen egyértelmű, hogy az Oroszok nem mennek bele egy ilyen megállapodásba, az angolok lennének az utolsók akiket Ukrjanában akarnak látni... Trumpék pedig megmondták, hogy nem fedezik őket, a "békefenntartó" csapatokra nincs 5.cikkely.
Ha olyan bátor Starmer, telepítsen ő oda légierőt meg rakétákat. Ja, hogy az nem nagyon van...
Vicc ez az egész, az Amerikaiak nélkül semmire nem képesek.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 100
33 983
113
Teljesen egyértelmű, hogy az Oroszok nem mennek bele egy ilyen megállapodásba, az angolok lennének az utolsók akiket Ukrjanában akarnak látni... Trumpék pedig megmondták, hogy nem fedezik őket, a "békefenntartó" csapatokra nincs 5.cikkely.
Ha olyan bátor Starmer, telepítsen ő oda légierőt meg rakétákat. Ja, hogy az nem nagyon van...
Vicc ez az egész, az Amerikaiak nélkül semmire nem képesek.
Azt hagyjuk is, hogy mire jó 30 000 ember.

A Welt egyik cikke alatto olvastam egy érdekes kommentet. Az illető szerint most építik fel a "tőrdöfés-legendát" - a harctéren le nem győzött hősöket hátba támadják a szövetségesek. (Németország, 1. VH.)

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 497
25 622
113
Durván megváltoztak az etnikai viszonyok. Akikre támaszkodni tud egy területi alapon szerveződő új erő (nevezzük oligarchának az egyszerűség kedvéért), az bizony a betelepült ukrán lakosság. Kb. ez előre is vetíti az irányokat.
Nem feltétlen kell ezt tisztán etnikai alapon kezelni. Ha Mo lényegesen jobb életkörülményeket kinálna minden Kárpátaljainak hidd el nem jelentene problémát a nemzetiségi kérdés egy ilyen feltételezett revizó során.
Dumával nem lehet lelőni senkit és semmit. Tök jó eredményeket tud elérni a külügyünk, értjük, gratulálunk, de kezeljük a helyén.
Objektíven semmi erőnk, nincs mit magyarázni ezen.
Az utolsó mondat talán úgy lenne helyes, hogy gazdasági és katonai erőnk nincs.
Politikai és diplomáciai viszont van. Pillanatnyilag olyan országok vannak "mellettünk/oldalunkon" mint USA, Izrael, Oroszország, Kina...csak hogy a jelentősebbeket emlitsük + még mindig a kezünkben a NATO és EU vétójog minden további "nyugati" lépéshez, ami az eseményeket illeti. Ritka történelmi pillanat, hogy Mo-nak bizonyos dimenziókban ilyen és ekkora súlya van. Sajnálatos, hogy nem társul hozzá kellő gazdasági és katonai power...
(Azért illúzióink ne legyenek, egy ukrajnai békefenntartás magyar részről olyan ellenállással találkozna amihez képest az irakiak és afgánok kombinálva is kutyafasza voltak.)
Valószinűleg igy lenne, igen. Sőt! De adódik a kérdés: továbbra is merjünk kicsik lenni?
Semmi garanciánk nincs az USA-val kapcsolatban semmire, ahogy az ukránokat ejtik (szerintem amúgy nem, de most a másik lehetőséget vizsgáljuk) úgy ejthetnek minket is ha baj van.
Soha semmi sem biztos,...(csak az adók, és a halál - ahogy mondaná @Kávé ). De csak ezért nem kellen tétlenül nézni a körülöttünk lévő dolgokat. :cool:
De eleve minszk azért volt mert orosz katonák voltak Ukrajnában
Akik azért mentek oda mert...:oops:
Trump fia írja az X-en:

"Zelenszkij letartóztatása a láthatáron"
...és még csak az elején vagyunk.
Történelmi pillanatokat élünk,...bárki bármit is mond. Én élvezem. :rolleyes:

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 578
5 954
113
Értem én, hogy itt most mindenki megBojosodott" de azért mégsem kellene így elvetni a sulykot.
Ukrajna előtt most két út van, kapituláció az oroszok előtt, vagy egy belső remajdan...és SuperZsalu visszatér...ezek lehetnek akár kombinálva is.
A mi megtámadásunkhoz komolyabb logisztika és lőszertámogatás kellene...meg viszonylag gyorsan felfedeznénk egy Kárpátalján nyugat felé vonuló 5-10.000es sereget, APC, harckocsi, teherautó oszlopok, meg légvédelem, tűzérség.
Inkább azt valószíűsíteném, hogy elmennek zsoldosnak, Afrika, Közel-Kelet forró övezeteibe, mindenhol az orosz érdekek ellen esetleg, amíg el nem fogynak. Izrael biztosan tudná alkalmazni őket, mehetnének Maliba, Kongóba, stb. Illetve az alvilág is tárt karokkal fogadná őket. Esetleg kiszoríthatják az afgán, szír, algír, marokkói, nigériai bandákat az európai színtérről. De komoly akciókat még az oligarchák magánhadserege sem tud egy Honvédség méretű és szervezettségű erő ellen. Ráadásul az Azov&Co. ellen az oroszok világméretű hajtóvadászatot fognak indítani.
Ukrajnát meg (szerintem) a Dnyeperig+Odessa viszik az oroszok, a nyugati rész meg egy semleges állam lesz, komolyabb lengyel befolyással...Kárpátalja remélem "önálló" magyar befolyás alá kerül...
Ezeket az ukránok megtámadnak minket véleményeket én sem tudom komolyan venni.
Igen, előfordulhat, ha öngyilkosok akarnak lenni. Mert ha ez előfordulna, akkor biztos, hogy a háború még idén eldölne, méghozzá Ukrajna teljes felosztásával.
Bármennyire is gyengének tartjuk a hadseregünket, a végén Vereckénél állnánk meg.
Meglepni csak jelentéktelen erőkkel tudnának minket, de azzal max néhány falut tudnának elfoglalni, az meg csak arra lenne elég, hogy Magyarországból hadviselő fél lenne, onnantól pedig bármiféle EU-s segítségnek lőttek, különben az EU szétesik seperc alatt.
Ne gondoljuk, hogy az EU egyben maradna abban az esetben, ha egyes tagállamok tovább akarnák az ukránokat segíteni, miközben minket támadnak.
Egy sikeres ukrán támadáshoz komoly hadsereg kellene, több hadosztály. Ezt nem lehet csak úgy pár nap alatt összevonni. Korábban is (amikor még jobban álltak emberanyagból és a front is stabilabb volt) hónapokig gyűjtötték
az erőt, amivel támadást indítottak.
Ezeket az erőket honnan akasztják le?
Ha kivonják az orosz frontról, akkor az oroszok fognak gyorsabban előre nyomulni. Szóval még azelőtt összeomolna a keleti frontjuk, hogy veszélyt jelenthetnének ránk.
Ha szétesik az ország és különféle szabadcsapatok kezdenek el garázdálkodni, azok még inkább lehetőséget adnak számunkra, hisz a támadásaik jogcímén bevonulhatnánk Kárpátaljára biztosítani a rendet.
Komoly problémát nem tudnak okozni nekünk, hisz fegyverutánpótlás nélkül hamar befejeznék a harcot. Pár száz vagy ezer kézifegyverrekkel felfegyverkezett katona nem okoz nagy gondot a jelenlegi haderőnknek sem.
Komoly mennyiségű nehézfegyverzetet egy összeomló ukrán hadsereg esetén szabadcsapatok nem hiszem, hogy tudnának szerezni, vagy sokáig működtetni. Gondoljunk csak egyáltalán az üzemanyag és áram problémára, amit jelentős mértékben tőlünk vagy rajtunk keresztül kapnak.
Jelenleg az áramellátás is tőlünk, lengyelektől, szlovákoktól és románoktól függ.
Háború esetén mi egyből kiesünk. A szlovákok szintén, hisz gyakorlatilag a frontvonalban vannak a tőlük induló vezetékek.
A román exportot is meg tudjuk akadályozni azzal, ha megfenyegetjük őket az EU-ról való leválasztással.

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
350
2 336
93
Sztem nagy ötlet a világ két legnagyobb államával osszerugni a port, de hajrá!!!

Az ukrán "diplomácia" olyan jól működik, hogy lehet tényleg kapnak egyszer tomahawkot... csak nem úgy, ahogy gondolták. :)

Ha nem láttam volna az eddigi viselkedésüket, azt hinném orosz dezinfó, de ezek tényleg lehetnek ennyire hülyék.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 754
13 616
113
Üdv néktek. Annyira nem is hiányzó aktivitásom szünetelésének az oka az influenza (dicső férfihalál!:hadonaszos:)
S olybá tűnik, hogy ez még segíteni fog egy darabig, hogy megint csendben legyek.

...érdekes...akkor is betegszabin voltam itthon (akkor sorkatonaként) és médiából tájékozódtam napközben, amikor egy másik szomszédunkban fordult a világ két hét alatt és bukott Ceausescu.
Csak úgy mondom...

De komolyabbra fordítva a szót, megvan az a jelenet a (nem röhög!) Ghost című filmből, amikor a főhős gonosz, simlis "barátja" teljesíteni akarja a megbízói által rábízott feladatot (pénzátutalás), de ezt már nem tudja megtenni. Márpedig ha ez nem sikerül, akkor nem lesz túl fényes a jövője.
Azt a feszült, görcsös, kétségbeesett erőlködést kiválóan játssza Anthony Howard Goldwyn, no meg azt is, amikor a békebeli barátjának a kedvese torkát akarja átvágni.
1 óra 31 perc 11 másodperctől:

Na pont ezt művelik egy igen jelentős pénzügyi/gazdasági/politikai/katonai halmaz megbízott kijáró emberei, showmanjei, hakni művészei; Starmer, Macron, Scholz, Baerbock, Kallas, Leyen, stb., s persze a szipus.
Van egy nagyívű projekt keleti terjeszkedés irányába, amibe rengeteg (saját pénzt) adófizetői pénzt befektettek.
Kaptak hozzá gyakorlatilag teljhatalmat, totális médiasupportot, stb.
Az eredmények meg nem hogy nem jönnek, de ebből hatalmas bukás lesz, s a rivális halmaz fog tarolni.
(Azt nem gondoltam volna, hogy ekkora árok van a két halmaz között, azt hittem, hogy nagyobb az összefonódás).

S azt látjuk, hogy ezek a jómadarak már a látszatra* is alig adva megpróbálnak mindenáron s kétségbeesetten megfelelni a gazdák elvárásainak.
Ezeket mivel tudják ennyire zsarolni? Deviáns, büntetendő szexvideókkal?
Mert amit leművelnek afféle Concorde-effektusként...

*Csak hogy emeljem a színvonalat:

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 567
53 113
113
Sztem nagy ötlet a világ két legnagyobb államával osszerugni a port, de hajrá!!!

Palpatine animáció, és baljós hangon: Gooooooood.

Ezek nagyon rábasznak, az az érzésem. Ha a nyugat Eu nem ébred meg de kurva gyorsan, ők is.

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 378
9 272
113
Trump azt mondja, hogy meg akarja számolni a Fort Knox-ban lévő aranyat:

Vajon az Ukránok egykori aranytartalékát már le is írták a sok-sok "segítségért" cserébe? (Mármint a lejárt szavatosságú, drága megsemmisítés helyett olcsón ellőhető rakétákért, meg a hidegháborús raktárkészletek tartalmáért, meg az ötszörös árrúvá vált túlárazott lőszerekért, ...).

Csak emlékeztetőül írom, hogy 1940-ben, amikor Anglia nagyon rosszul állt a németek ellen, akkor az USA olyan leselejtezett rombolókat adott az angoloknak, amiket már lebontásra ítéltek, cserébe persze elkérte az angol aranykészletet és még jó néhány csendes óceáni szigetvilágot is (mondjuk azokat a gyarmatokat én amúgy is ingyen szerzett portékának tartottam).

Az is eszembe jutott, hogy Trump vajon a fennálló ukrán adósságba beleszámolja-e azt az 5 milliárd dollárt is, amelyet Nuland-ék költöttek el a 2014-ben a Majdan-ra?

Továbbá itt egy másfél évvel ezelőtti cikk arról, hogy milyen jól is járt Ukrajna az amerikaiakkal:

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 401
14 464
113
Trump tanácsadója szerint Ukrajnának fel kell hagynia az Egyesült Államok kritizálásával, és jóvá kell hagynia a ritkaföldfém-ásványokhoz való jogunkat

Ukrajnának fel kell hagynia az Egyesült Államok kritizálásával, és jóvá kell hagynia az amerikaiak jogait az ukrán ritka ásványokhoz. Ezt Mike Waltz, Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója nyilatkozta a Reuters szerint. A nyilatkozat azután hangzott el, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bírálta a Fehér Ház vezetőjét, akinek az elmúlt napok kijelentései az orosz propagandát másolták.

„Meg kell nyugodnia, át kell gondolnia a dolgokat, és alá kell írnia a megállapodást” – mondta Waltz. Tekintettel arra, hogy az Egyesült Államok mit tett Ukrajnáért, Waltz szerint "egyszerűen elfogadhatatlan" az ásványianyag-egyezmény elutasítása és Trump béketárgyalások kezelése.

:D