Értem én, hogy itt most mindenki megBojosodott" de azért mégsem kellene így elvetni a sulykot.
Ukrajna előtt most két út van, kapituláció az oroszok előtt, vagy egy belső remajdan...és SuperZsalu visszatér...ezek lehetnek akár kombinálva is.
A mi megtámadásunkhoz komolyabb logisztika és lőszertámogatás kellene...meg viszonylag gyorsan felfedeznénk egy Kárpátalján nyugat felé vonuló 5-10.000es sereget, APC, harckocsi, teherautó oszlopok, meg légvédelem, tűzérség.
Inkább azt valószíűsíteném, hogy elmennek zsoldosnak, Afrika, Közel-Kelet forró övezeteibe, mindenhol az orosz érdekek ellen esetleg, amíg el nem fogynak. Izrael biztosan tudná alkalmazni őket, mehetnének Maliba, Kongóba, stb. Illetve az alvilág is tárt karokkal fogadná őket. Esetleg kiszoríthatják az afgán, szír, algír, marokkói, nigériai bandákat az európai színtérről. De komoly akciókat még az oligarchák magánhadserege sem tud egy Honvédség méretű és szervezettségű erő ellen. Ráadásul az Azov&Co. ellen az oroszok világméretű hajtóvadászatot fognak indítani.
Ukrajnát meg (szerintem) a Dnyeperig+Odessa viszik az oroszok, a nyugati rész meg egy semleges állam lesz, komolyabb lengyel befolyással...Kárpátalja remélem "önálló" magyar befolyás alá kerül...
Ezeket az ukránok megtámadnak minket véleményeket én sem tudom komolyan venni.
Igen, előfordulhat, ha öngyilkosok akarnak lenni. Mert ha ez előfordulna, akkor biztos, hogy a háború még idén eldölne, méghozzá Ukrajna teljes felosztásával.
Bármennyire is gyengének tartjuk a hadseregünket, a végén Vereckénél állnánk meg.
Meglepni csak jelentéktelen erőkkel tudnának minket, de azzal max néhány falut tudnának elfoglalni, az meg csak arra lenne elég, hogy Magyarországból hadviselő fél lenne, onnantól pedig bármiféle EU-s segítségnek lőttek, különben az EU szétesik seperc alatt.
Ne gondoljuk, hogy az EU egyben maradna abban az esetben, ha egyes tagállamok tovább akarnák az ukránokat segíteni, miközben minket támadnak.
Egy sikeres ukrán támadáshoz komoly hadsereg kellene, több hadosztály. Ezt nem lehet csak úgy pár nap alatt összevonni. Korábban is (amikor még jobban álltak emberanyagból és a front is stabilabb volt) hónapokig gyűjtötték
az erőt, amivel támadást indítottak.
Ezeket az erőket honnan akasztják le?
Ha kivonják az orosz frontról, akkor az oroszok fognak gyorsabban előre nyomulni. Szóval még azelőtt összeomolna a keleti frontjuk, hogy veszélyt jelenthetnének ránk.
Ha szétesik az ország és különféle szabadcsapatok kezdenek el garázdálkodni, azok még inkább lehetőséget adnak számunkra, hisz a támadásaik jogcímén bevonulhatnánk Kárpátaljára biztosítani a rendet.
Komoly problémát nem tudnak okozni nekünk, hisz fegyverutánpótlás nélkül hamar befejeznék a harcot. Pár száz vagy ezer kézifegyverrekkel felfegyverkezett katona nem okoz nagy gondot a jelenlegi haderőnknek sem.
Komoly mennyiségű nehézfegyverzetet egy összeomló ukrán hadsereg esetén szabadcsapatok nem hiszem, hogy tudnának szerezni, vagy sokáig működtetni. Gondoljunk csak egyáltalán az üzemanyag és áram problémára, amit jelentős mértékben tőlünk vagy rajtunk keresztül kapnak.
Jelenleg az áramellátás is tőlünk, lengyelektől, szlovákoktól és románoktól függ.
Háború esetén mi egyből kiesünk. A szlovákok szintén, hisz gyakorlatilag a frontvonalban vannak a tőlük induló vezetékek.
A román exportot is meg tudjuk akadályozni azzal, ha megfenyegetjük őket az EU-ról való leválasztással.