Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Etnikai, népszámlálási adatok alapján került sor a múlt századi két területi revizión, a magyarok által akkor többségében lakott területek visszacsatolására a Bécsi I. és II. dontés alapján. A térképet megnézve, azon is látszik, hogy az északi , hegyvidéki területen már akkor is, évszázadokon keresztül ruszin, ukrán, hucul nemzetek laktak többségben - nemzetiségi uszitások nélkül, viszonylag nyugiban.Durván megváltoztak az etnikai viszonyok. Akikre támaszkodni tud egy területi alapon szerveződő új erő (nevezzük oligarchának az egyszerűség kedvéért), az bizony a betelepült ukrán lakosság. Kb. ez előre is vetíti az irányokat.
Én csak az 1990-ig létezett haderőnkre tudok gondolni, amiben én is szolgáltam - azóta alapos diétára lett fogva minden téren. Ez van.. illetve nincs.Dumával nem lehet lelőni senkit és semmit. Tök jó eredményeket tud elérni a külügyünk, értjük, gratulálunk, de kezeljük a helyén.
Objektíven semmi erőnk, nincs mit magyarázni ezen.
Ez csak hosszú évtizedek évszázadok alapján lehetne akkor megvalósítani, ha nem lenne az a 4%, tetézve egy sok áldozattal járó konfliktussal.. Ebben a helyzetben nem látok erre lehetőséget, én hosszabb ideig éltem köztük, a családom miatt.Nem feltétlen kell ezt tisztán etnikai alapon kezelni. Ha Mo lényegesen jobb életkörülményeket kinálna minden Kárpátaljainak hidd el nem jelentene problémát a nemzetiségi kérdés egy ilyen feltételezett revizó során.
Ez így van, nemhogy támadni, megszálni, ez még védekezésre is kevés, most.. Az 5.-re meg ne számítsunk, mint látható azt akkor tartják be ha hosszas mérlegelés alapján az nekik előnyös.. Egy politikus mindíg érdekei és nem a szerződés alapján dönt fontos kérdésekben. Ezért a szakmája ez, mert 30 sec alatt el tudja dönteni - mi a jobb Neki..Sajnálatos, hogy nem társul hozzá kellő gazdasági és katonai power...
Sok fórumtárs feszegeti azt a témát hogy "Merjünk kicsik lenni" vagy "Merjünk nagyok lenne" - ehelyett nekünk magyaroknak sokszor kellene a tükörbe nézni, nem csak borotválkozás közben.. És az ott látott méreteink alapján dönteni..Valószinűleg igy lenne, igen. Sőt! De adódik a kérdés: továbbra is merjünk kicsik lenni?
Ez olyan mint a politikai nézetem: középen kell maradni, mert jobbról balról nemcsak, árok hanem gödör és netán szakadék van.. Most amit lehet tenni, minden döntést nagyon alapos, információ szerzésnek, és elemzéseknek kell megelőznie. További buktát és Trianonokat már nem biztos h kibirna a magyar nép, a környező országok szétkapnák országunkat mint Foxi a lábtörlőt..De csak ezért nem kellen tétlenül nézni a körülöttünk lévő dolgokat
No, most már elkezdték az új narratíva szerinti kották szétosztását a világszinpad többi szereplője közt?*Csak hogy emeljem a színvonalat:
Véleményem szerint alá fogja írni.Egyszerűen kell a "színjáték" a népnek hogy ő "kiharcolta" a legjobb feltételeket.Lehet én láton rosszul de a háttérben le van már minden "zsírozva".A "színész" meg eljáttsza a szerepét.
Nyilván fel lesz fegyverezve. Tudod miért fegyverkeznek Oroszország szomszédai? Oroszország miatt. Nem azért mert meg akarnák támadni, hanem mert az oroszok támadják meg a szomszédaikat.Na, egyszer veled is egyet tudok érteni...
Max annyival árnyalnám, hogy Oo. nem meg akarja szerezni Ukrajnát (az a csődtömeg meg az a népség kell a hátuk közepére), hanem nincs választása. Ha marad bármi is, azt minden létező csodálatos garanciák mellett suttyomban úgy fel fogják szerelni oroszt ölni, mint Észak Korea nyugati verzióját. Amolyan Hamasz csak Ukrán módra. Ami meg a határok mentén az állandó támadásaival megeszi majd az orosz forrásokat szép lassan (rakétázás, drónozás, stb).
Emellett egy terrorista keltető lesz a direkt szomszédjában, ahonnan folyamatosan fog átszivárogni mindenféle terrorista sejt, propaganda, szabotázs és minden, amit csak az oroszok jóakarói éppen a legoptimálisabbnak gondolnak.
Szóval ja, szerintem sem lesz ebből a világon semmi. Érdemes észrevenni, hogy általában a tárgyalások alatt a felek visszafogják magukat (lásd USA is felfüggesztette a porrábombázást Vietnámban a dumaparty alatt), az orosz hadműveletek ütemében azonban a legcsekélyebb változást sem látom.
Le se szarják, max politikai téren jót szórakoznak.
Kárpátalja mindig kilógott a hagyományos orosz - ukran megosztottságból az ukrán választások alkalmával.Durván megváltoztak az etnikai viszonyok. Akikre támaszkodni tud egy területi alapon szerveződő új erő (nevezzük oligarchának az egyszerűség kedvéért), az bizony a betelepült ukrán lakosság. Kb. ez előre is vetíti az irányokat.
Hát ahhoz sztem rengeteg különbség van.Erősen 1941 érzésem van.
Hála Isten nekünk egyelőre nem kell háborúra készülni. Ha mégis, a feltuningolt ukránok ellen nincs olyan magyar haderő, ami egyedül felállna.Dumával nem lehet lelőni senkit és semmit. Tök jó eredményeket tud elérni a külügyünk, értjük, gratulálunk, de kezeljük a helyén.
Objektíven semmi erőnk, nincs mit magyarázni ezen.
A kutyát akarja lecserélni Trump a lánc végén, Ez Zelenszkijnek nem tetszik, ugat is, de néha ezek a veszett kutyák a sintértelepen végzik...Azt akarod mondani, hogy a magyar kormány intézi el nekünk a végén, hogy Ukrajna amerikai lánc nélkül maradjon (mert az ellátás bizony nagy mértékű befolyást is jelent) és idő előtt (saját haderő állapota) kialakuljon egy olyan helyzet amiben fizikailag veszélyeztetve vagyunk? Vagy a katonáink, ha "menni kell"? (Azért illúzióink ne legyenek, egy ukrajnai békefenntartás magyar részről olyan ellenállással találkozna amihez képest az irakiak és afgánok kombinálva is kutyafasza voltak.)
Sosincs semmire garancia. De eddig minket akart az USA a földbe taposni, most az ellenségünk, Ettől nem leszek szomorú.Semmi garanciánk nincs az USA-val kapcsolatban semmire, ahogy az ukránokat ejtik (szerintem amúgy nem, de most a másik lehetőséget vizsgáljuk) úgy ejthetnek minket is ha baj van.
Igazából ennek csak részben van jelentősége. Ott lesz egy csomó ember, PTSD-vel, család, munka, otthon nélkül, ráadásul olyan gazdasági környezetben, amihez képest a SZU összeomlása méznyalás volt. Ráadásul már öltek embert. Ezeknek nem fog parancsolni oligarcha, max ha fizeti őket, de akkor is csak korlátozottan. Ezek nem fognak visszamenni cipőt árulni. Az európai alvilág kap egy rakat verőlegényt és gyilkológépet.Nem tudom, milyen arányú a betelepülés Kárpátaljára, de sztem nincs kőbe vésve, hogy ukrán nacionalista oligarcha kezébe kerül,
Ezért sztem most az a legfontosabb magyar cél, hogy ne velünk ellenséges körök kezébe kerüljön az ukrán összeomlás után,
Bár csak egyszer láthatnám azt a folyamatábrát (30 évre visszamenőleg)Nyilván fel lesz fegyverezve. Tudod miért fegyverkeznek Oroszország szomszédai? Oroszország miatt. Nem azért mert meg akarnák támadni, hanem mert az oroszok támadják meg a szomszédaikat.
Véleményem szerint alá fogja írni.Egyszerűen kell a "színjáték" a népnek hogy ő "kiharcolta" a legjobb feltételeket.Lehet én láton rosszul de a háttérben le van már minden "zsírozva".A "színész" meg eljáttsza a szerepét.
Valamiért 22-ben is az Ukránoknak nem volt fontos a megállapodás. Most meg már nincs lehetőségük egy jó kimenetelre és ezt mind a orosz ellenes politikának köszönhetik.
Sőt, azóta az ukrán megnyerte a háborút is, most éppen Oroszország agóniáját látjuk...22. márciusban Herszon még orosz kézen volt, Harkiv környékén még orosz csapatok voltak.
Azóta az orosz elvesztette a Fekete-tengert, Szevasztopolból kiűzték a flottát.
Mit is ajánlottak akkor, ami annyira fasza lett volna az ukránnak?![]()
Lehetőséget a békére, de ez a vonat már elment.22. márciusban Herszon még orosz kézen volt, Harkiv környékén még orosz csapatok voltak.
Azóta az orosz elvesztette a Fekete-tengert, Szevasztopolból kiűzték a flottát.
Mit is ajánlottak akkor, ami annyira fasza lett volna az ukránnak?![]()
Ha ez igaz, akkor csak azt jelenti, hogy oroszok, ukránok egy forrásból vásárolnak és az ukránok (vagy mások) a gyártási folyamatba be tudtak épülni és még a megbuherált eszközöket a megfelelő helyre is el tudták juttatni. Meg még a MEO-zási pontoknál is megfelelő emberek ültek.Erről látott valaki megerősítést más forrásból? Köszönöm.
![]()
Orosz drónszemüvegeket robbantottak fel az ukránok
A csipogós támadáshoz hasonló módon végzett az ukrán titkosszolgálat több olyan drónpilótával, akiknek a szemüvegébe robbanószerkezetet telepítettek februárban. Az ukrán szolgálatoknak olyan drónirányító-szemüvegeket sikerült így szabotálni, amelyeket az orosz hadsereghez csatlakozott...kiszo.net
Ha igaz "kisérteties" a hasonlóság ahoz ahogy a hezbollah tagokat robbantották fel személyhívókkal.Ha valóban igaz ebben az esetben akár a moszad is besegíthetett.Már ha egyálltalán megtörtént.Ha ez igaz, akkor csak azt jelenti, hogy oroszok, ukránok egy forrásból vásárolnak és az ukránok (vagy mások) a gyártási folyamatba be tudtak épülni és még a megbuherált eszközöket a megfelelő helyre is el tudták juttatni. Meg még a MEO-zási pontoknál is megfelelő emberek ültek.
Jobban belegondolva ezt akkor is megtehették, ha egymástól független forrásból szerzik be az eszközöket.
Természetesen ha, egyáltalán igaz.
Náci szörnyeteg. Ilyeneket képesek vagytok leírni.Zelenszkijre megadták a kilővési engedélyt,az lesz benne a poén,hogy az USA fogja megcsinálni.A saját teremtett náci szörnyetegét dobja a kukába,mint egy óvszert.Henry Kissinger egyszer ezt mondta: “Amerikának nincsenek barátai vagy ellenségei, csak érdekeltségei”.
Ne nézz oda, úgy nem fáj annyira.Náci szörnyeteg. Ilyeneket képesek vagytok leírni.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..