[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
13 110
18 442
113
Robert és Anton

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 677
21 424
113
Durván megváltoztak az etnikai viszonyok. Akikre támaszkodni tud egy területi alapon szerveződő új erő (nevezzük oligarchának az egyszerűség kedvéért), az bizony a betelepült ukrán lakosság. Kb. ez előre is vetíti az irányokat.
Etnikai, népszámlálási adatok alapján került sor a múlt századi két területi revizión, a magyarok által akkor többségében lakott területek visszacsatolására a Bécsi I. és II. dontés alapján. A térképet megnézve, azon is látszik, hogy az északi , hegyvidéki területen már akkor is, évszázadokon keresztül ruszin, ukrán, hucul nemzetek laktak többségben - nemzetiségi uszitások nélkül, viszonylag nyugiban.
A visszakapott területen is nagyrészt azért volt magyar többség, mert magyarnak vallotta magát az ottani, több mint félmilliós lakos, aki zsidó vallásúak voltak. Ezért ment akkor simán a magyar seregek általi oda való bevonulás, terület visszafoglalás (mint az orosz
hatalom visszatérése Krimbe). Őket semmisítette meg az "előre látó" magyar asszisztálás mellett végrehajtott, 1944-es deportálás. Helyükre jöttek be, a lakásokat birtokba vevő, többségébek ukrán és orosz, ukrajna belső területeiről áttelepülve. Igy már 1946-ra lezuhant a magyar lakossági arány 14,5 % körülire, ami a mostani áttelepülések miatt valahol 4% környékén lehet..

A 46-ban áttelepültek jórészt már asszociálódott és békességben éltek, míg a most betelepültek világnézete enyhén szólván kifogásolható - még az európai értékrendek szerint is. Irtad h 41'-es filinged van... Hát szerintem is jogos az ottani helyzettel kapcsolatos kiemelt óvatosság, nehogy pont mi adjunk okot egy következő ukrán tűzfészek gyártására, külső szolgálatok mesterkedései által..

Dumával nem lehet lelőni senkit és semmit. Tök jó eredményeket tud elérni a külügyünk, értjük, gratulálunk, de kezeljük a helyén.
Objektíven semmi erőnk, nincs mit magyarázni ezen.
Én csak az 1990-ig létezett haderőnkre tudok gondolni, amiben én is szolgáltam - azóta alapos diétára lett fogva minden téren. Ez van.. illetve nincs.
Nem feltétlen kell ezt tisztán etnikai alapon kezelni. Ha Mo lényegesen jobb életkörülményeket kinálna minden Kárpátaljainak hidd el nem jelentene problémát a nemzetiségi kérdés egy ilyen feltételezett revizó során.
Ez csak hosszú évtizedek évszázadok alapján lehetne akkor megvalósítani, ha nem lenne az a 4%, tetézve egy sok áldozattal járó konfliktussal.. Ebben a helyzetben nem látok erre lehetőséget, én hosszabb ideig éltem köztük, a családom miatt.

Sajnálatos, hogy nem társul hozzá kellő gazdasági és katonai power...
Ez így van, nemhogy támadni, megszálni, ez még védekezésre is kevés, most.. Az 5.-re meg ne számítsunk, mint látható azt akkor tartják be ha hosszas mérlegelés alapján az nekik előnyös.. Egy politikus mindíg érdekei és nem a szerződés alapján dönt fontos kérdésekben. Ezért a szakmája ez, mert 30 sec alatt el tudja dönteni - mi a jobb Neki..
Valószinűleg igy lenne, igen. Sőt! De adódik a kérdés: továbbra is merjünk kicsik lenni?
Sok fórumtárs feszegeti azt a témát hogy "Merjünk kicsik lenni" vagy "Merjünk nagyok lenne" - ehelyett nekünk magyaroknak sokszor kellene a tükörbe nézni, nem csak borotválkozás közben.. És az ott látott méreteink alapján dönteni..
De csak ezért nem kellen tétlenül nézni a körülöttünk lévő dolgokat
Ez olyan mint a politikai nézetem: középen kell maradni, mert jobbról balról nemcsak, árok hanem gödör és netán szakadék van.. Most amit lehet tenni, minden döntést nagyon alapos, információ szerzésnek, és elemzéseknek kell megelőznie. További buktát és Trianonokat már nem biztos h kibirna a magyar nép, a környező országok szétkapnák országunkat mint Foxi a lábtörlőt..
Nincs több rossz dobásra lehetőségünk..
No, most már elkezdték az új narratíva szerinti kották szétosztását a világszinpad többi szereplője közt?
Véleményem szerint alá fogja írni.Egyszerűen kell a "színjáték" a népnek hogy ő "kiharcolta" a legjobb feltételeket.Lehet én láton rosszul de a háttérben le van már minden "zsírozva".A "színész" meg eljáttsza a szerepét.

Ahogy régebben is írtam, a politukis-oligarcha politikusok, más néven a politikai világ szinpadi bohócai, már mintegy 120 éve adják elő az előre megírt narratívákat, és kottákat a nép figyelmének lekötésére.
Ezért előre sosem tudjuk meg hogy valójában milyen erők rángatják őket zsinóron, és néha miért vannak észvesztő dolgok a legmagasabb szinten is, egy brazil szappanoperát megszégyenítő cirkuszolgatással, hisztizéssel..

Most derült ki a valóság: Itt valójában egy USA-Orosz konfliktusról van szó, amelyben az ukrán csak segédeszköz (proxi gyarmat), az EU meg szolgai parancs végrehajtói szerepet töltött be. Ezért szerinte ma is helytálló a véleményem, hogy itt a világgazdaság gyökeres átalakításáról van szó, amelyet az ukránok álcázó-áldozó füstje rejt el szemünk elöl.

Mivel dugába dölt a nagy Bideni terv, hogy az EU energia ellátása a cége által uralt ukrán területekről csővezetéken történik - az orosz gáz és olaj helyett - most a USA felajánlja az oroszoknak hogy befektet hozzájuk, és ugyanazt az orosz gázt és olajat kapjuk mint pár éve - de a nyereség részben az USA-é lesz. Ez azért kicsit jobban hangzik , mint a Medve feldarabolása, mézebödönjéért, és a medvebőrért, az Elnöki kandalló előtt kiterítve..

Most az új narratívát előadó, Nagydarab Fehér Főnökünk előadta hogy csak USA és Orosz tárgyalás. Ezzel kimondta az igazságot, hiszen minek ülnének ott akiknek csak alárendelt szerepük volt a kottaolvasásban.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
2 035
10 450
113
Na, egyszer veled is egyet tudok érteni...
Max annyival árnyalnám, hogy Oo. nem meg akarja szerezni Ukrajnát (az a csődtömeg meg az a népség kell a hátuk közepére), hanem nincs választása. Ha marad bármi is, azt minden létező csodálatos garanciák mellett suttyomban úgy fel fogják szerelni oroszt ölni, mint Észak Korea nyugati verzióját. Amolyan Hamasz csak Ukrán módra. Ami meg a határok mentén az állandó támadásaival megeszi majd az orosz forrásokat szép lassan (rakétázás, drónozás, stb).
Emellett egy terrorista keltető lesz a direkt szomszédjában, ahonnan folyamatosan fog átszivárogni mindenféle terrorista sejt, propaganda, szabotázs és minden, amit csak az oroszok jóakarói éppen a legoptimálisabbnak gondolnak.
Szóval ja, szerintem sem lesz ebből a világon semmi. Érdemes észrevenni, hogy általában a tárgyalások alatt a felek visszafogják magukat (lásd USA is felfüggesztette a porrábombázást Vietnámban a dumaparty alatt), az orosz hadműveletek ütemében azonban a legcsekélyebb változást sem látom.
Le se szarják, max politikai téren jót szórakoznak.
Nyilván fel lesz fegyverezve. Tudod miért fegyverkeznek Oroszország szomszédai? Oroszország miatt. Nem azért mert meg akarnák támadni, hanem mert az oroszok támadják meg a szomszédaikat.

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
861
4 071
93
Állítólag...

Az Egyesült Államok leállítja az ukrajnai fegyvereladásokat

Az Egyesült Államok felfüggesztette a fegyvereladást Ukrajnának. Minden védelmi vállalat, amely fegyverszállításra készült, döntésre vár. Ezt Roman Kostenko, a Verhovna Rada Nemzetbiztonsági, Védelmi és Hírszerzési Bizottságának titkára, a Hang népi helyettese és egy harcos mondta a "Téma Moszecsukkal" című projekt adásában - írja a Censor.NET.
"Az egy dolog, hogy pénzzel segítenek, de mi fegyvereket veszünk. Amit információim szerint most még árulnak, az is leállt. És még azok a cégek is várnak, amelyek holnap készen álltak ide szállítani a fegyvereket. Mert nincs döntés" - mondta Kostenko.
"És mindenki várja ennek a döntésnek a megszületését, hogy ide legalább pénzért fegyvert tudjanak szállítani. Reméljük, hogy legalább pénzért fegyvert adnak nekünk" - tette hozzá. Megjegyezte, hogy a nyugati országok, különösen Németország, Franciaország és Nagy-Britannia nagy összegeket különítettek el arra, hogy Ukrajna világszerte megvásárolhassa ezeket a fegyvereket.
"Az egyik történet az, amikor eladnak nekünk, és Európa segít nekünk (a vásárlásban - a szerk.). És tudjuk, hogy Németország, Franciaország és Nagy-Britannia nagy összegeket különített el, hogy az egész világon megvásárolhassuk. A másik dolog, amikor Európa szubjektivitásáról beszélünk - ezt már javasoltam, és nem tudom, hogy Európa belemegy-e - például csapatokat küldeni ide" - tette hozzá Kostenko.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 165
100 167
113
Durván megváltoztak az etnikai viszonyok. Akikre támaszkodni tud egy területi alapon szerveződő új erő (nevezzük oligarchának az egyszerűség kedvéért), az bizony a betelepült ukrán lakosság. Kb. ez előre is vetíti az irányokat.
Kárpátalja mindig kilógott a hagyományos orosz - ukran megosztottságból az ukrán választások alkalmával.
375px-%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B9_%D1%82%D1%83%D1%80_%28%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8_%D0%BF%D0%BE_%D0%BE%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D0%BC%29.png
375px-%D0%9F%D0%B5%D1%80%D1%88%D1%96_%D0%BC%D1%96%D1%81%D1%86%D1%8F_%D1%83_%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%88%D0%BE%D0%BC%D1%83_%D1%82%D1%83%D1%80%D1%96_2010.png

Persze ez a háború összerántotta az ukránokat az elején, de a háború vesztes vége gyorsan meg is fogja osztani.
Nem tudom, milyen arányú a betelepülés Kárpátaljára, de sztem nincs kőbe vésve, hogy ukrán nacionalista oligarcha kezébe kerül,
Ezért sztem most az a legfontosabb magyar cél, hogy ne velünk ellenséges körök kezébe kerüljön az ukrán összeomlás után,
Erősen 1941 érzésem van.
Hát ahhoz sztem rengeteg különbség van.
Nem harcolni, békefenntartani, nem a vesztes oldalon stb.,persze én se örülök ennek, ahogy írtam, de vannak kényszerek. Ebből kell majd a maxot kihozni.
Dumával nem lehet lelőni senkit és semmit. Tök jó eredményeket tud elérni a külügyünk, értjük, gratulálunk, de kezeljük a helyén.
Objektíven semmi erőnk, nincs mit magyarázni ezen.
Hála Isten nekünk egyelőre nem kell háborúra készülni. Ha mégis, a feltuningolt ukránok ellen nincs olyan magyar haderő, ami egyedül felállna.
De értem, amit írsz, sőt ezért írtam, kell az ukrán - magyar határra más is, mondjuk amcsi katona,
Egyébként lesz egy térségben legerősebb nehézdandár, ami több sokkal mint a Zrínyi előtt 10 T-72, sok BTR és hátul vki húzkodta a D-20-asokat, Csak az az egy, 1 hét is lehet, ha úgy alakul.
Azt akarod mondani, hogy a magyar kormány intézi el nekünk a végén, hogy Ukrajna amerikai lánc nélkül maradjon (mert az ellátás bizony nagy mértékű befolyást is jelent) és idő előtt (saját haderő állapota) kialakuljon egy olyan helyzet amiben fizikailag veszélyeztetve vagyunk? Vagy a katonáink, ha "menni kell"? (Azért illúzióink ne legyenek, egy ukrajnai békefenntartás magyar részről olyan ellenállással találkozna amihez képest az irakiak és afgánok kombinálva is kutyafasza voltak.)
A kutyát akarja lecserélni Trump a lánc végén, Ez Zelenszkijnek nem tetszik, ugat is, de néha ezek a veszett kutyák a sintértelepen végzik...
Lehet elcseszi Trump és olyan ukrán társadalmi ellenállás lesz, hogy a bábját nem tűrik meg.
Most fog kiderülni, mennyire kész még Ukrajna a háborúra,

Semmi garanciánk nincs az USA-val kapcsolatban semmire, ahogy az ukránokat ejtik (szerintem amúgy nem, de most a másik lehetőséget vizsgáljuk) úgy ejthetnek minket is ha baj van.
Sosincs semmire garancia. De eddig minket akart az USA a földbe taposni, most az ellenségünk, Ettől nem leszek szomorú.
Úgy kell politizálni, minket ne ejtsenek.
Kábé folyamatos ellenszélben hajóztunk. Most fordult a széljárás, bár elég viharos, de meglátjuk merre sodor és hátha dagasztja egyszer már a mi vitorlánk is. Legalabb a washingtoni szél i, ha a brüsszeli még fagyos is.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 106
33 994
113
Nem tudom, milyen arányú a betelepülés Kárpátaljára, de sztem nincs kőbe vésve, hogy ukrán nacionalista oligarcha kezébe kerül,
Ezért sztem most az a legfontosabb magyar cél, hogy ne velünk ellenséges körök kezébe kerüljön az ukrán összeomlás után,
Igazából ennek csak részben van jelentősége. Ott lesz egy csomó ember, PTSD-vel, család, munka, otthon nélkül, ráadásul olyan gazdasági környezetben, amihez képest a SZU összeomlása méznyalás volt. Ráadásul már öltek embert. Ezeknek nem fog parancsolni oligarcha, max ha fizeti őket, de akkor is csak korlátozottan. Ezek nem fognak visszamenni cipőt árulni. Az európai alvilág kap egy rakat verőlegényt és gyilkológépet.
Ehhez vegyük hozzá, hogy ha tényleg az lesz a narratíva, h "mi győztünk volna, csak a szövetségeseink elárultak és hátba szúrtak".

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
630
1 089
93
Nyilván fel lesz fegyverezve. Tudod miért fegyverkeznek Oroszország szomszédai? Oroszország miatt. Nem azért mert meg akarnák támadni, hanem mert az oroszok támadják meg a szomszédaikat.
Bár csak egyszer láthatnám azt a folyamatábrát (30 évre visszamenőleg)
aminek a végén az jön ki, hogy az oroszok le akarják rohanni az összes szomszédjukat, és egyben képesek is rá.

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 094
2 080
113
Erről látott valaki megerősítést más forrásból? Köszönöm.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 293
6 295
113
Véleményem szerint alá fogja írni.Egyszerűen kell a "színjáték" a népnek hogy ő "kiharcolta" a legjobb feltételeket.Lehet én láton rosszul de a háttérben le van már minden "zsírozva".A "színész" meg eljáttsza a szerepét.

• Hűha
Reactions: endre

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
8 393
53 990
113
Az ukrán területen 2025. február 20-21-én végrehajtott támadások krónikája

Tegnap éjjel és nappal a légiközlekedési erők és a rakétacsapatok célpontokat támadtak a Donbászban, a Szumi, Harkov, Zaporizzsja és Herszon régiókban (a fegyverek teljes spektruma), az odesszai Zatokában (OTRK), Kijevben és környékén, a kijevi régióban található Buchában, a Poltava régióban, a Poltava régióban, a Polgojban, a Polgoj régióban, Polgojban kassy, Zolotonosha a Cserkaszi régióban (gerániumok/gerberák).

2025. február 20
• 9.45 és 10.50 Sumy régió – robbanások. UMPC. Határvidék.
• 10.55-11.10 Kherson régió, Berislav körzet - robbanások. UMPC. Mylovoe, Kachkarovka, Gavrilovka.
• 11.20-11.40 Kharkiv régió - robbanások. UMPC. A régiótól északra.
• 12.15 Harkov – robbanás. Villám.
• 14.05 Nagysebességű célpont Junakovka térségében, Sumy régió határa közelében.
• 15.30 Sumy régió – robbanások. UMPC. Határvidék. Öt repülőgép dolgozik egyszerre a célokon.
• 16.43 Donbass Slavyansk – robbanások. Még nem világos, hogy mi érkezett.
• 18.05 Kherson régió - 2 robbanás. Nagysebességű célok.
• 18.40 Zaporizzsja régió – robbanások. UMPC. Gulyaipole.
• 18.45 Kherson – robbanások. MLRS.
• 19.15 Sumy – robbanás. Muskátli/gerbera.
• 21.10 Sumy régió – robbanások.
• 21.15 Poltava régió – robbanás. Muskátli/gerbera.
• 21.30 Karlovka, Poltava régió – robbanás. Muskátli/gerbera.
• 21.45 Poltava környékén - robbanás. Muskátli/gerbera.
• 22.40 Zaporizzsja régió – robbanások. UMPC. Diófélék.
• 22.05 Karlovka, Poltava régió, újabb robbanás. Muskátli/gerbera.
• 23.00 Mirgorod, Poltava régió – robbanás. Muskátli/gerbera.
• 23.05-23.10 Kijev és környéke – robbanások. Muskátlik/gerberák.
• 23.25 Bucha, Kijev régió – robbanás. Muskátli/gerbera.
• 23.30-23.55 Kharkiv régió - robbanások. UMPC. Zolochiv és Prikolotnoe.
• 23.55 Zolotonosa, Cserkaszi régió – robbanás. Muskátli/gerbera.

2025. február 21
• 00.05 Kharkiv régió – robbanások. UMPC. Nagy Buruluk.
• 00.30 Zaporizzsja régió – robbanások. MLRS. Sztyepnogorszk.
• 00.35 Kijev – robbanás. Muskátli/gerbera.
• 01.05-01.25 Kijev és környéke: ismét robbanások. Muskátlik/gerberák.
• 02.05 Krivoj Rog – robbanás. Muskátli/gerbera.
• 02.15 - 02.35 Harkov - robbanások. Muskátlik/gerberák.
• 03.45 Cserkasszi – robbanás. Muskátli/gerbera.
• 05.05 Ismét cserkaszi robbanás. Muskátli/gerbera.
• 05.33 Zatoka környékén, Odessza régióban - robbanások. OTRK.

A videón a Geranium sztrájk eredménye látható a karlovkai olajraktárban, Poltava régióban (https://lostarmour.info/map?coord=49.43724581691005,35.07308017563665).

A LOSTARMOUR.INFO megfigyelési adatai szerint (https://lostarmour.info/tags/strikes)

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 582
19 021
113
Valamiért 22-ben is az Ukránoknak nem volt fontos a megállapodás. Most meg már nincs lehetőségük egy jó kimenetelre és ezt mind a orosz ellenes politikának köszönhetik.

22. márciusban Herszon még orosz kézen volt, Harkiv környékén még orosz csapatok voltak.
Azóta az orosz elvesztette a Fekete-tengert, Szevasztopolból kiűzték a flottát.
Mit is ajánlottak akkor, ami annyira fasza lett volna az ukránnak? ;)

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 658
23 555
113
22. márciusban Herszon még orosz kézen volt, Harkiv környékén még orosz csapatok voltak.
Sőt, azóta az ukrán megnyerte a háborút is, most éppen Oroszország agóniáját látjuk...
Kapcsolj már el a Netflixről valami híroldalra...

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 692
9 296
113
Lehetőséget a békére, de ez a vonat már elment.

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 527
15 181
113
Zelenszkijre megadták a kilővési engedélyt,az lesz benne a poén,hogy az USA fogja megcsinálni.A saját teremtett náci szörnyetegét dobja a kukába,mint egy óvszert.Henry Kissinger egyszer ezt mondta: “Amerikának nincsenek barátai vagy ellenségei, csak érdekeltségei”.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
703
6 576
93
Erről látott valaki megerősítést más forrásból? Köszönöm.

Ha ez igaz, akkor csak azt jelenti, hogy oroszok, ukránok egy forrásból vásárolnak és az ukránok (vagy mások) a gyártási folyamatba be tudtak épülni és még a megbuherált eszközöket a megfelelő helyre is el tudták juttatni. Meg még a MEO-zási pontoknál is megfelelő emberek ültek.
Jobban belegondolva ezt akkor is megtehették, ha egymástól független forrásból szerzik be az eszközöket.
Természetesen ha, egyáltalán igaz.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
2 293
6 295
113
Ha ez igaz, akkor csak azt jelenti, hogy oroszok, ukránok egy forrásból vásárolnak és az ukránok (vagy mások) a gyártási folyamatba be tudtak épülni és még a megbuherált eszközöket a megfelelő helyre is el tudták juttatni. Meg még a MEO-zási pontoknál is megfelelő emberek ültek.
Jobban belegondolva ezt akkor is megtehették, ha egymástól független forrásból szerzik be az eszközöket.
Természetesen ha, egyáltalán igaz.
Ha igaz "kisérteties" a hasonlóság ahoz ahogy a hezbollah tagokat robbantották fel személyhívókkal.Ha valóban igaz ebben az esetben akár a moszad is besegíthetett.Már ha egyálltalán megtörtént.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
2 035
10 450
113
Zelenszkijre megadták a kilővési engedélyt,az lesz benne a poén,hogy az USA fogja megcsinálni.A saját teremtett náci szörnyetegét dobja a kukába,mint egy óvszert.Henry Kissinger egyszer ezt mondta: “Amerikának nincsenek barátai vagy ellenségei, csak érdekeltségei”.
Náci szörnyeteg. Ilyeneket képesek vagytok leírni.