Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Véleményem szerint alá fogja írni.Egyszerűen kell a "színjáték" a népnek hogy ő "kiharcolta" a legjobb feltételeket.Lehet én láton rosszul de a háttérben le van már minden "zsírozva".A "színész" meg eljáttsza a szerepét.Trump tanácsadója szerint Ukrajnának fel kell hagynia az Egyesült Államok kritizálásával, és jóvá kell hagynia a ritkaföldfém-ásványokhoz való jogunkat
![]()
Ukrajina musí přestat s kritikou USA a schválit naše práva na vzácné nerosty, uvedl Trumpův poradce - Novinky
Ukrajina musí přestat kritizovat USA a schválit práva Američanů na ukrajinské vzácné nerosty. Prohlásil to podle agentury Reuters Mike Waltz, poradce pro národní bezpečnost amerického prezidenta Donalda Trumpa. Vyjádření přišlo po kritice ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na adresu...www.novinky.cz
Ukrajnának fel kell hagynia az Egyesült Államok kritizálásával, és jóvá kell hagynia az amerikaiak jogait az ukrán ritka ásványokhoz. Ezt Mike Waltz, Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója nyilatkozta a Reuters szerint. A nyilatkozat azután hangzott el, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bírálta a Fehér Ház vezetőjét, akinek az elmúlt napok kijelentései az orosz propagandát másolták.
„Meg kell nyugodnia, át kell gondolnia a dolgokat, és alá kell írnia a megállapodást” – mondta Waltz. Tekintettel arra, hogy az Egyesült Államok mit tett Ukrajnáért, Waltz szerint "egyszerűen elfogadhatatlan" az ásványianyag-egyezmény elutasítása és Trump béketárgyalások kezelése.
![]()
Bocs, hogy így rákérdezek, de most így az összeomlás küszöbén, csak így egymásközt, már úgyis mindegy... te nem a Kuleba vagy??? Gyanúsan hasonló ez az elszántság.Mert Oroszország meg akarja kaparintani egész Ukrajnát és mindent meg is fog tenni érte. Ezért elfogadhatatlan az oroszoknak minden olyan megállapodás ami érdemi biztonsági garanciát adna Ukrajnának. Putyin esszét írt a témáról, ő nyíltan azt gondolja hogy az ukránok oroszok és Ukrajna pedig nem létezik.
Innentől kezdve teljesem mindegy mit csinál Ukrajna, még ha egy orosz zsidót is választanak elnöknek, akkor is talál majd indokot a háborúra putyin.
Ezt a 4%-ot mire alapozzátok?Bocs, hogy így rákérdezek, de most így az összeomlás küszöbén, csak így egymásközt, már úgyis mindegy... te nem a Kuleba vagy??? Gyanúsan hasonló ez az elszántság.
Azért legyél óvatos, mert mèg pár komment és most, hogy amerika meg a fél EU után már az ukránok sincsenek a 4%-os Zele mögött még a végén azon kapod magad, hogy a Trumpék rajtad akarják majd az 500 milliárd dolláros adósságot behajtani.
Amerikából teljesem hülyét csináltak a demokraták...Trump meg nagyon elszánt, főleg az üzletben.
Mivel a pénz fele, mint Trumptól megtudtuk eltűnt az egyébként egyáltalán nem korrupt Ukrajnában, ezért sok "üzlettárs" fog elpárologni Zele mellől. Lehet, hogy a végén még a saját maffiaállama lesz Zele veszte.
Trump mondta... és teljesen mindegy, hogy ő ezt mire alapozza...Ezt a 4%-ot mire alapozzátok?
"Jihad-mobil" szinten felszerelt ukrán DRG-k többször is sikeresen törtek be orosz területekre, ahol sajnos jó pár civilt megöltek, és ezekhez az akciókhoz nem kell sem nehéztechnika, sem dandárnyi ember. Arra pont volt idejük, hogy terroristaként civileket gyilkolásszanak, amíg odaért a Nemzeti Gárda (ahol komolyabb a fegyverzet, mint a tartalékosainknál), illetve a légierő és a komolyabb tüzérség. Ha ezt egy háborúban álló Oroszországgal meg tudták csinálni, én bele sem merek gondolni, hogy nálunk milyen következményekkel járna egy hasonló akció.Értem én, hogy itt most mindenki megBojosodott" de azért mégsem kellene így elvetni a sulykot.
Ukrajna előtt most két út van, kapituláció az oroszok előtt, vagy egy belső remajdan...és SuperZsalu visszatér...ezek lehetnek akár kombinálva is.
A mi megtámadásunkhoz komolyabb logisztika és lőszertámogatás kellene...meg viszonylag gyorsan felfedeznénk egy Kárpátalján nyugat felé vonuló 5-10.000es sereget, APC, harckocsi, teherautó oszlopok, meg légvédelem, tűzérség.
Na, egyszer veled is egyet tudok érteni...Mert Oroszország meg akarja kaparintani egész Ukrajnát és mindent meg is fog tenni érte. Ezért elfogadhatatlan az oroszoknak minden olyan megállapodás ami érdemi biztonsági garanciát adna Ukrajnának. Putyin esszét írt a témáról, ő nyíltan azt gondolja hogy az ukránok oroszok és Ukrajna pedig nem létezik.
Innentől kezdve teljesem mindegy mit csinál Ukrajna, még ha egy orosz zsidót is választanak elnöknek, akkor is talál majd indokot a háborúra putyin.
Ha ilyen is tortenne onnantol zselet mult idoben irjuk es a temeteset szervezheti, majd az utodja okosabb leszMi van akkor ha zselé mindent egy lapra téve úgy dönt hogy kiad egy olyan parancsot ami miatt Putyin lemondja a béka tárgyalásokat és elő veszi a gyalu taktikát? Gondolok itt pl olyan dologra hogy az ukránok olyan dolgokat támadnak meg és lőnek mint pl atomerőmű moszkvai reptér iskolák óvodák stb... Ha Putyint vissza hívnák Trump mellől a tárgyalás alatt mert ukrajna a fentiek alapján támadott akkor vége a béke reményének és új szomszédunk lesz?
Az ukránok eddig is lőtték az atomerőműveket, civil reptereket, iskolákat, óvodákat, civileket, tengerparton napozókat, kórházakat, stb. Szerintem amíg nem kapnak be az oroszok legalább egy piszkos bombát addig nem gurúl el a cukorkájuk, csak folytatják simán a felörlést.Mi van akkor ha zselé mindent egy lapra téve úgy dönt hogy kiad egy olyan parancsot ami miatt Putyin lemondja a béka tárgyalásokat és elő veszi a gyalu taktikát? Gondolok itt pl olyan dologra hogy az ukránok olyan dolgokat támadnak meg és lőnek mint pl atomerőmű moszkvai reptér iskolák óvodák stb... Ha Putyint vissza hívnák Trump mellől a tárgyalás alatt mert ukrajna a fentiek alapján támadott akkor vége a béke reményének és új szomszédunk lesz?
Etnikai, népszámlálási adatok alapján került sor a múlt századi két területi revizión, a magyarok által akkor többségében lakott területek visszacsatolására a Bécsi I. és II. dontés alapján. A térképet megnézve, azon is látszik, hogy az északi , hegyvidéki területen már akkor is, évszázadokon keresztül ruszin, ukrán, hucul nemzetek laktak többségben - nemzetiségi uszitások nélkül, viszonylag nyugiban.Durván megváltoztak az etnikai viszonyok. Akikre támaszkodni tud egy területi alapon szerveződő új erő (nevezzük oligarchának az egyszerűség kedvéért), az bizony a betelepült ukrán lakosság. Kb. ez előre is vetíti az irányokat.
Én csak az 1990-ig létezett haderőnkre tudok gondolni, amiben én is szolgáltam - azóta alapos diétára lett fogva minden téren. Ez van.. illetve nincs.Dumával nem lehet lelőni senkit és semmit. Tök jó eredményeket tud elérni a külügyünk, értjük, gratulálunk, de kezeljük a helyén.
Objektíven semmi erőnk, nincs mit magyarázni ezen.
Ez csak hosszú évtizedek évszázadok alapján lehetne akkor megvalósítani, ha nem lenne az a 4%, tetézve egy sok áldozattal járó konfliktussal.. Ebben a helyzetben nem látok erre lehetőséget, én hosszabb ideig éltem köztük, a családom miatt.Nem feltétlen kell ezt tisztán etnikai alapon kezelni. Ha Mo lényegesen jobb életkörülményeket kinálna minden Kárpátaljainak hidd el nem jelentene problémát a nemzetiségi kérdés egy ilyen feltételezett revizó során.
Ez így van, nemhogy támadni, megszálni, ez még védekezésre is kevés, most.. Az 5.-re meg ne számítsunk, mint látható azt akkor tartják be ha hosszas mérlegelés alapján az nekik előnyös.. Egy politikus mindíg érdekei és nem a szerződés alapján dönt fontos kérdésekben. Ezért a szakmája ez, mert 30 sec alatt el tudja dönteni - mi a jobb Neki..Sajnálatos, hogy nem társul hozzá kellő gazdasági és katonai power...
Sok fórumtárs feszegeti azt a témát hogy "Merjünk kicsik lenni" vagy "Merjünk nagyok lenne" - ehelyett nekünk magyaroknak sokszor kellene a tükörbe nézni, nem csak borotválkozás közben.. És az ott látott méreteink alapján dönteni..Valószinűleg igy lenne, igen. Sőt! De adódik a kérdés: továbbra is merjünk kicsik lenni?
Ez olyan mint a politikai nézetem: középen kell maradni, mert jobbról balról nemcsak, árok hanem gödör és netán szakadék van.. Most amit lehet tenni, minden döntést nagyon alapos, információ szerzésnek, és elemzéseknek kell megelőznie. További buktát és Trianonokat már nem biztos h kibirna a magyar nép, a környező országok szétkapnák országunkat mint Foxi a lábtörlőt..De csak ezért nem kellen tétlenül nézni a körülöttünk lévő dolgokat
No, most már elkezdték az új narratíva szerinti kották szétosztását a világszinpad többi szereplője közt?*Csak hogy emeljem a színvonalat:
Véleményem szerint alá fogja írni.Egyszerűen kell a "színjáték" a népnek hogy ő "kiharcolta" a legjobb feltételeket.Lehet én láton rosszul de a háttérben le van már minden "zsírozva".A "színész" meg eljáttsza a szerepét.
Nyilván fel lesz fegyverezve. Tudod miért fegyverkeznek Oroszország szomszédai? Oroszország miatt. Nem azért mert meg akarnák támadni, hanem mert az oroszok támadják meg a szomszédaikat.Na, egyszer veled is egyet tudok érteni...
Max annyival árnyalnám, hogy Oo. nem meg akarja szerezni Ukrajnát (az a csődtömeg meg az a népség kell a hátuk közepére), hanem nincs választása. Ha marad bármi is, azt minden létező csodálatos garanciák mellett suttyomban úgy fel fogják szerelni oroszt ölni, mint Észak Korea nyugati verzióját. Amolyan Hamasz csak Ukrán módra. Ami meg a határok mentén az állandó támadásaival megeszi majd az orosz forrásokat szép lassan (rakétázás, drónozás, stb).
Emellett egy terrorista keltető lesz a direkt szomszédjában, ahonnan folyamatosan fog átszivárogni mindenféle terrorista sejt, propaganda, szabotázs és minden, amit csak az oroszok jóakarói éppen a legoptimálisabbnak gondolnak.
Szóval ja, szerintem sem lesz ebből a világon semmi. Érdemes észrevenni, hogy általában a tárgyalások alatt a felek visszafogják magukat (lásd USA is felfüggesztette a porrábombázást Vietnámban a dumaparty alatt), az orosz hadműveletek ütemében azonban a legcsekélyebb változást sem látom.
Le se szarják, max politikai téren jót szórakoznak.
Kárpátalja mindig kilógott a hagyományos orosz - ukran megosztottságból az ukrán választások alkalmával.Durván megváltoztak az etnikai viszonyok. Akikre támaszkodni tud egy területi alapon szerveződő új erő (nevezzük oligarchának az egyszerűség kedvéért), az bizony a betelepült ukrán lakosság. Kb. ez előre is vetíti az irányokat.
Hát ahhoz sztem rengeteg különbség van.Erősen 1941 érzésem van.
Hála Isten nekünk egyelőre nem kell háborúra készülni. Ha mégis, a feltuningolt ukránok ellen nincs olyan magyar haderő, ami egyedül felállna.Dumával nem lehet lelőni senkit és semmit. Tök jó eredményeket tud elérni a külügyünk, értjük, gratulálunk, de kezeljük a helyén.
Objektíven semmi erőnk, nincs mit magyarázni ezen.
A kutyát akarja lecserélni Trump a lánc végén, Ez Zelenszkijnek nem tetszik, ugat is, de néha ezek a veszett kutyák a sintértelepen végzik...Azt akarod mondani, hogy a magyar kormány intézi el nekünk a végén, hogy Ukrajna amerikai lánc nélkül maradjon (mert az ellátás bizony nagy mértékű befolyást is jelent) és idő előtt (saját haderő állapota) kialakuljon egy olyan helyzet amiben fizikailag veszélyeztetve vagyunk? Vagy a katonáink, ha "menni kell"? (Azért illúzióink ne legyenek, egy ukrajnai békefenntartás magyar részről olyan ellenállással találkozna amihez képest az irakiak és afgánok kombinálva is kutyafasza voltak.)
Sosincs semmire garancia. De eddig minket akart az USA a földbe taposni, most az ellenségünk, Ettől nem leszek szomorú.Semmi garanciánk nincs az USA-val kapcsolatban semmire, ahogy az ukránokat ejtik (szerintem amúgy nem, de most a másik lehetőséget vizsgáljuk) úgy ejthetnek minket is ha baj van.
Igazából ennek csak részben van jelentősége. Ott lesz egy csomó ember, PTSD-vel, család, munka, otthon nélkül, ráadásul olyan gazdasági környezetben, amihez képest a SZU összeomlása méznyalás volt. Ráadásul már öltek embert. Ezeknek nem fog parancsolni oligarcha, max ha fizeti őket, de akkor is csak korlátozottan. Ezek nem fognak visszamenni cipőt árulni. Az európai alvilág kap egy rakat verőlegényt és gyilkológépet.Nem tudom, milyen arányú a betelepülés Kárpátaljára, de sztem nincs kőbe vésve, hogy ukrán nacionalista oligarcha kezébe kerül,
Ezért sztem most az a legfontosabb magyar cél, hogy ne velünk ellenséges körök kezébe kerüljön az ukrán összeomlás után,
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..