NATO hogy áll fizikailag,és fejben?Mennyi katonája tudná ezt megcsinálni?Egy 1400 milliméteres csőben olajgőzben 14 kilométert megtenni?
30!

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
NATO hogy áll fizikailag,és fejben?Mennyi katonája tudná ezt megcsinálni?Egy 1400 milliméteres csőben olajgőzben 14 kilométert megtenni?
A hozzáértőktől kérdezem, hogy hogy tudtak kijönni a csőből?Le tudná valaki írni ennek a gázcsöves támadásnak a legvalószínűbb változatát?
Az egyik oldal hatalmas vesztességnek írja meg, a másik oldal óvatosan közelíti meg, nem nyilatkozik úgy, mintha hatalmas siker történet lenne.
Amit én olvastam, azt valamiért úgy értelmeztem, hogy a gázcsőnek Szudzsa területén levő részén jöttek ki a csőből. Viszont térképen még Szudzsa nincs oroszok által érintve, így akár igaz lehet, hogy ez a csapat el lett vágva a fő erőktől és felmorzsolódott.
Lehet én voltam figyelmetlen és rossz híreket olvastam.
Le tudná valaki írni ennek a gázcsöves támadásnak a legvalószínűbb változatát?
Az egyik oldal hatalmas vesztességnek írja meg, a másik oldal óvatosan közelíti meg, nem nyilatkozik úgy, mintha hatalmas siker történet lenne.
Amit én olvastam, azt valamiért úgy értelmeztem, hogy a gázcsőnek Szudzsa területén levő részén jöttek ki a csőből. Viszont térképen még Szudzsa nincs oroszok által érintve, így akár igaz lehet, hogy ez a csapat el lett vágva a fő erőktől és felmorzsolódott.
Itt van némi infó benneLe tudná valaki írni ennek a gázcsöves támadásnak a legvalószínűbb változatát?
Szerintem egy ponton (az ukránoknál) a csővezeték feljött a felszínre és ott kirobbantották.A hozzáértőktől kérdezem, hogy hogy tudtak kijönni a csőből?
Volt rajta szervíz ajtó?
Akkor az belülről nyitható?
Vagy kivágták? Vagy kivülről kinyitották nekik?
Ezt, hogy?Itt van némi infó benne
Szerintem egy ponton (az ukránoknál) a csővezeték feljött a felszínre és ott kirobbantották.
Szellenetni nem, de a képsorok szerint rágyújtani azé' lehetett..,Elötte kiüritették a csövet és oxigént pumpáltak bele. A csö átméröje 1,45 m. Képeken azonban nagyobb átmérövel rendelkezö hely is látható, ahol ülnek a katonák. Állitólag 2 napig kúsztak a csövön és aztân 4 napot vártak amig megjött a támadâsi parancs.
Szerintem sok kis töltettel robbantottak egy ajtót...Ezt, hogy?
A robbanás nyomáshulláma elég jól terjed a csőben.
Hogy védik meg magukat?
Vagy vágtak...Szerintem sok kis töltettel robbantottak egy ajtót...
Te nem tudhatod, de a magyar katona békében mindig az ellenség nyelvét tanulta.
Így nem gond a ruszki nyelv. Sem.
![]()
Zárt rendszerű légzőkészülék nagy segítség lehet (tett volna)Vidáman cigiznek abban a vezetékben. Még azt sem tudom elképzelni, hogy elég levegö van egy 10+ km-es csöben.![]()
Hat, 4 napig csucsultek odabenn, osszesen 800 katona allitolag, szoval ez elegge megterhelte volna a logisztikat...Zárt rendszerű légzőkészülék nagy segítség lehet (tett volna)
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..