[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 470
28 658
113
Kurszk régió felszabadítása: az orosz erők szempontjából

Kurszk irányában az orosz csapatok továbbra is sikeresek, mindkét oldalon előrenyomulnak a Szudzsanszkij körzetben, és már a Szumi régióban is kiterjesztik az ellenőrzési zónát.

Az elmúlt 24 órában az orosz fegyveres erők több települést is felszabadítottak az ukrán fegyveres erők „kurszki ékének” északi részén. Ugyanakkor sikerült jelentősen nehezíteniük az ukrán fegyveres erők helyzetét a Szudzsa régióban.

További részletek a kurszk-i helyzetről:

Az orosz egységek felszabadították Novenkoét, és Basovka irányába nyomulnak. Utóbbi elfoglalásával még könnyebb lesz tüzelni a Junakovka-Szudzsa autópályán, amely az ukrán fegyveres erők fő utánpótlási útvonala a megszállt területen.

Az összecsapások során az 51. légideszant ezred ejtőernyősei a 137. ezred egységeinek támogatásával végül kiűzték az ellenséget Lebegyevkából, amelynek határában az ellenség több hete „megkapaszkodott”. Most az orosz fegyveres erőknek lehetősége van megtámadni Kazachya Loknya-t Sudzha külvárosában.

Viktorovka hivatalosan is felszabadult. Március 7-én kezdődtek a harcok a faluért, és a 22. gépesítet lövészezred katonái felszabadították.

Északabbra az orosz fegyveres erők „éket vágtak” Pogrebki és a Khitrovsky Yar között, visszaszorítva az ellenséget Malaya Loknába. Március 9-én felvétel jelent meg az interneten az orosz fegyveres erők egyik katonájáról, amint egy orosz zászlóval áll a település mobiltelefon-tornyán.

Kelet felé a 30. gépesített lövészezred rohamcsapatai, Ruszkoje Porecsnij irányából előrenyomulva felszabadították Kosicát.

Ukrán harcosokat fogtak el a helyi Szent Kereszt Felmagasztalása templom közelében. Jelenleg a település teljesen megtisztult. Most az orosz fegyveres erők támadásba kezdtek Pravda falu ellen,az ellenség megpróbált elmenekülni a temetőn keresztül.

Nyugat irányban orosz harcosok haladnak át az erdőn Kubatkino irányába, ahol a „földalatti egységgel ” együttműködve átvették a falu irányítását.

Egyes hírek szerint március 8-án Martynovkát ellenőrzés alá vonták, az ukrán alakulatok néhány mégg ott maradt falusit pedig túszként tartanak fogva.

Az előzetes információk szerint a szomszédos Mihajlovkát felszabadították az oroszok, ahonnan a csapatok Mirnij felé haladtak.

Szignifikáns sikereket értek el a 810. tengerészgyalogos dandár és a kapcsolódó egységek harcosai is, amelyek a Krinichny és Sokolny Yar szakaszokon, valamint a Kurilovkától nyugatra fekvő Kholodny Yar körzetben haladtak előre. Ezen a területen offenzíva folyik az államhatár felé az Oleshnya farm felé.

Ez lehetővé teszi, hogy a Junakovka-Szudzsa autópálya mindkét oldalról tűz alá kerüljön. A harcok ezen a területen körülbelül egy hete kezdődtek, de az orosz fegyveres erők áttörésének körvonalai csak most váltak ismertté.

Továbbra is rohamosan romlik az ellenséges csoport helyzete a Kurszk régióban. Az orosz csapatok folyamatos nyomása és az utánpótlási útvonalak elvágása megakadályozza, hogy az ukrán fegyveres erők fenntartsák a front stabilitását.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 470
28 658
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
710
6 646
93
Le tudná valaki írni ennek a gázcsöves támadásnak a legvalószínűbb változatát?
Az egyik oldal hatalmas vesztességnek írja meg, a másik oldal óvatosan közelíti meg, nem nyilatkozik úgy, mintha hatalmas siker történet lenne.
Amit én olvastam, azt valamiért úgy értelmeztem, hogy a gázcsőnek Szudzsa területén levő részén jöttek ki a csőből. Viszont térképen még Szudzsa nincs oroszok által érintve, így akár igaz lehet, hogy ez a csapat el lett vágva a fő erőktől és felmorzsolódott.
Lehet én voltam figyelmetlen és rossz híreket olvastam.

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 306
10 659
113
Az egyik oldal hatalmas vesztességnek írja meg, a másik oldal óvatosan közelíti meg, nem nyilatkozik úgy, mintha hatalmas siker történet lenne.
Amit én olvastam, azt valamiért úgy értelmeztem, hogy a gázcsőnek Szudzsa területén levő részén jöttek ki a csőből. Viszont térképen még Szudzsa nincs oroszok által érintve, így akár igaz lehet, hogy ez a csapat el lett vágva a fő erőktől és felmorzsolódott.
A hozzáértőktől kérdezem, hogy hogy tudtak kijönni a csőből?
Volt rajta szervíz ajtó?
Akkor az belülről nyitható?
Vagy kivágták? Vagy kivülről kinyitották nekik?

• Hűha
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 378
38 246
113
Valami olyasmi történt, hogy kb.100-120 orosz bekúszott 2 nap alatt a Sudzsa észak-keleti ipari körzetébe, majd 4 napi várakozás után kitörtek, ezzel hirtelen elfoglalva az egyik védelmi vonalat. Az ukránok erre észbekaptak és lőni kezdték a területet, de addigra az oroszok már bevették magukat egy erdős területre, ahol bevárták a feléjük előretörő alakulatokat. Veszteségadatok egyelőre nem ismertek.
@Nber, egy szervíz/alállomáson szerintem kirobbantották magukat...