<blockquote rel="joker"><blockquote rel="krokomach">http://rusvesna.su/news/1422046274
A Brit SAS különleges erők veteránok klubja elemezte az adatokat a harcokról melyek zajlottak különböző helyszíneken szerte a világon..-mik a legjobb katonai egységek a harcban.
Szavazásuk szerint 2014-ben a legjobb katonai egység a Sparta és a Szomáli - parancsnokaik Motorola és Givi
Második Hely IDF- Izraeli Védelmi Erők
Azt hiszem volt valami a teában amikor az SAS-veteránok ezeket elemezték. Givi és Motorola kiválóan teszi a dolgát az biztos, de az igazi sikereket Strelkov érte el 2014-ben az ukrán fronton, amíg el nem távolították a helyéről. Azóta látszik is a hiánya, mert a szakik területe megfeleződött.
2. helyen IDF? Mégis a kődobálók- meg sufnituning fegyverek képzetlen használói ellen véghezvitt-, szőnyegbombázás utáni bevonulás mekkora taktikai bravúrt igényel?
Az SAS-nél is jól tették, hogy ezeket elküldték nyugdíjba, mert az öregkori elhülyülés jelei igen durván mutatkoznak náluk, nem lenne egészséges ha ők döntenének hadi- meg nemzetbiztonsági kérdésekben.</blockquote>
Nem tudjuk hogy pontosan mi alapján döntöttek. Sztrelov egy igen nagy létszámú egységett (több csapatot) vezetett.
Motoroláék inkább egy harcfelderítő csoprtot vezetnek.</blockquote>
Nekem úgy tűnik, hogy Givi és Motorola a milicia két kijelölt médiakatonája. A népnek kellenek a hősök, aki példája motiválja belépésre az új fiúkat.
Az inkább csak viccnek tűnő Babajjal ellentétben ők valóban ott is vannak a sűrűjében, de a miliciában valószínűleg van még soktucat hasonló egységparancsnok. Csak azoknak talán több eszük van, és az állandó szerepléssel nem csinálnak magukból levadászandó értékes trófeát. Motorola óvatosabb, de Givin én pl még egy videoban sem láttam sisakot.
A SAS veteránok elismerése tehát szerintem inkább az egész milicianak szól a kitartásukért, akiket ez a kettő médiaképvisel.
Sztrelkovval és a felkelés első időszakával azért nehéz összevetni a mostani helyzetet, mert akkor az ukránok még lenézték a felkelők jelentette veszélyt, és kb nyárig kellett eljutni, mire rájöttek, hogy itt mindent be kell vetni, amit csak tudnak, és lehet, még az sem elég. Mostanra elég jelentős amerikai támogatás is bonyolítja a felkelők dolgát, most a sokkal nagyobb ellenszélben elért siker értékesebb. Mondom ezt annak ellenére, hogy minden tiszteletem Sztrelkové, és remélem, hamarosan vissza tud térni valamilyen pozícióban.