Azért a
<blockquote rel="gergo55"><blockquote rel="joker">ha lehet ilyent mondani, ez jót fog tenni a honosítási prijektnek és a népességcsökkenésen is javítani fog, főleg ha maradnak.
Ez még jól is hangzik, de az itteni bér vs. megélhetési ktg.-ek nem igazán vonzók, félek hamar tovább mennének. A másik, jó, hogy megmenekülnek a besorozástól, de Kárpátalja "kiürülésének" nem örülünk!
</blockquote>
Nem lehet mindent egyszerre, főleg nem egy szopatható kisországnak. Fegyverrel meg nem tudod nyomni őket, mivel nincs. Katonai tanácsadók is nem tudom milyenek lehetnek háború és hadgyakorlat hiányában, a missziós tapasztalatokkal meg semmire nem mész ilyen helyzetben. Na meg nehéz lenne eldönteni, hogy az USA vagy a NATO vagy az EU vagy esetleg Ukrajna rontana Magyarországra gyorsabban ha kiderülne, hogy dudi szabadságot vett ki és kint Givi néven partizánkodik.
<blockquote rel="joker">karpatalja ez a hátország olyan, ami max elítélni tudja a jogsértéseket, meg ha jössz akkor befogadni. Ez is valami, de nem olyan hátország, amilyen a szakadárok mögött Oroszország, hogy fegyverrel addig tudjon nyomni, amíg le nem szakad az újjad a ravasz meghúzásától és a kilövőgomb nyomogatásától.
Ha tudsz viszont írhatsz, helyzetjelentéseket, hogy mi történik, mi változik, hogy alakulnak ott a dolgok. Jobban rálátsz, mint mi és biztosan sokan örülnének némi infónak első kézből.
Nem is kell, fegyver itt van eleg es ha visszajonnek a 128 asok lesz ember is
.
Az emberek felnek a bizonytalansagtol, de amint rajonnek, h biztosan csak rosszabb lesz akkor megnyukszanak. Ezt egyszer mar ateltuk igaz haboru nelkul, most is megleszunk. Beregszaszi jarasban nem halt meg meg a piac, ismet evekig hitelre fognak adni elelmiszert a falusiak, ahogy az a 90 es evekben volt!
</blockquote>
A 128-asok a kormány oldalán vannak ahogy én tudom, legalábbis a szakik ellen. Kárpátaljára ha visszatérnek, ha egyáltalán visszatérnek, akkor sem látom nagyobb esélyét, hogy a kormány ellen forduljanak, mint bármely másik egységét. De te lehet ha jobb látod.</blockquote>
Azért a hágókat könnyebb lezárni, mint a nagy büdös semmit az ukrán alföld kellős közepén. A Kárpátokon gyalog is feladat átmenni, nem hogy harcjárművekkel.
Önkéntes tuti lenne a csonka országból. Sőt, máshonnan is.
De, amíg a kárpátaljaiak nem lépnek, addig itthon mit csináljon az ember?