[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 029
113
<blockquote rel="emel"><blockquote rel="ulippo"><blockquote rel="emel"><blockquote rel="eevil"><blockquote rel="vendeg2">felejtsük már el a nemzetközi egyezményeket, a krími lakosság úgy döntött, hogy nem akar ukrajna része maradni. A népek önrendelkezése fontosabb minden nemzetközi megegyezésnél. Ha demokrácia van (persze nincs) akkor hadd döntsön a többség, hogy milyen jövőt szeretne magának.
...És mindennel, amit leírsz egyetértenék, ha az annektálást nem előzte volna meg a GRU szabotőrök beáramlása Krímbe.
</blockquote>

Én is egyetértenék veled, ha mindezt meg nem előzte volna az, hogy Ukrajna népszavazás nélkül annektálta a Krímet a Szu. felbomlásakor (persze hacsak nem tekintjük a demokráciában is irányadó jogalapnak két kommunista diktátor korábbi döntését; én a magam részéről ettől inkább eltekintenék).
Ja, és mit robbantgattak/szabotáltak a Krímben azok a GRU-szabotőrök?</blockquote>

Ez egy marhaság, hogy Ukrajna annektálta a Krímet a Szu felbomlásakor. Amikor felbomlott a Szu a tagköztársaságok a saját adminisztratív határaik mentén váltak ki. A balti államok is, Belarusz is, Ukrajna is, a kaukázusi és közép-ázsiai tagköztársaságok is, és maga Oroszország is a Szu-n belüli határai mentén vált független országgá. Egyikük sem annektált semmit, Ukrajna se, a meglévő határaik mentén váltak ki.

Egyedül Oroszország kezdett el később annektálni területeket, illetve bábállamokat felállítani a kivált tagköztársaságokból: Transznyisztria, Dél-Oszétia, Abházia, Krím, Kelet-Ukrajna.</blockquote>

És ki határozta meg a Szu.- belül Ukrajna adminisztratív határait? Hát olyan "demokraták", mint Lenin elvtárs és Hruscsov elvtárs! Ha az ő "demokratikus " döntéseik neked jogalapot képeznek, hát nagyon el vagyok keseredve, mert ilyen alapon jogos volt Magyarország szovjet megszállása is (ki is volt a főnök 56-ban Moszkvában, ja, hogy ugyanaz a megveszekedett demokrata Hruscsov!). Kezdek mindent érteni......</blockquote>

Kalinyingrádot meg Sztálin elvtárs csatolta Oroszországhoz. Ha szerinted az ilyen elvtársak döntései nem képeznek jogalapot, akkor szerinted a kalinyingrádi régiót is vissza kell adni Németországnak?</blockquote>

Ha emlékezetem nem csal az egy háború után történt, amit a hitleri birodalom elveszített. Jól emlékszem??

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 800
72 338
113
Jó-jó akkor egye fene az ukránok küldtek szondákat mit tudom én miket a Plútóra. az egész egykori szovjet űrprogram tulajdonképp ukrán volt. :) Bánom is én.
A Szu-nak a megszűnés után Oroszország lett a jogi örököse, utódállama ahogy Romániának (Nem a mostaninak) az Oszmán birodalom. A szovjet űrprogramnak az orosz űrprogram lett az örököse mivel az ukrán nem akarta, nem finanszírozta.
Viszont a te nagyapád ha ellopott valamit azért miért te lennél a hibás 50 -70 évvel később? Theodore Van Kirk tömeggyilkos volt nincs mit szépíteni rajt. Ha nem oda navigál ahova nem hagy nyomot maga után a történelemben. Az unokái szerinted bűnösök?

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 014
16 552
113
Orosz Haditengerészet parádéja Sevastopolban :

CK1XB-DWUAE_08D.jpg

videoval :

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201507261312-kbni.htm

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 495
84 635
113
Hruscsov orosz volt...

Az apja volt orosz, az anyja ukrán volt. Azért is adta át a Krímet az ukrán SZSZK-nak, hogy így "kedveskedjen" az anyjának. Zsidónak is azt veszik,akinek az anyja zsidó volt.....

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 014
16 552
113
<blockquote rel="ulippo">A donyecki régióban letartóztatták az Orosz Föderáció hadseregének tisztjét, a teherautójában nagy mennyiségű lőszert találtak.
CK0TxhPUcAAMMka.jpg

Az eset Berezove-ban történt a hírek szerint, ami az ukri térfélen van (egész pontosan ukrik által megszállt Donyeck-megyei terület).
Kérdem én : ha Orosz őrnagy lennél, bemennél oda egy teherautónyi lőszerrel, hogy eladd ??? Röhögnöm kell.
Ulippo új neve :pinokkió.

http://news.liga.net/photo/politics/6267456-na_donetchine_zaderzhan_kamaz_s_voennym_rf_i_boepripasami_foto.htm#1

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 014
16 552
113
Novorossiya hk. kiképzés. 2 éve nem gondoltam volna, hogy ennyit gyönyörködhetünk majd a T-64 -esekről készült képekben, videokban :

https://youtu.be/vNrcGiVcxMo

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 198
83 791
113
A zsidók így gondolkodnak de talán ők az egyetlenek a világon akik az anyától száraztatnak nem az apától.

T

Törölt tag 1526

Guest
1
<blockquote rel="ulippo">A donyecki régióban letartóztatták az Orosz Föderáció hadseregének tisztjét, a teherautójában nagy mennyiségű lőszert találtak.
CK0TxhPUcAAMMka.jpg

Az eset Berezove-ban történt a hírek szerint, ami az ukri térfélen van (egész pontosan ukrik által megszállt Donyeck-megyei terület).
Kérdem én : ha Orosz őrnagy lennél, bemennél oda egy teherautónyi lőszerrel, hogy eladd ??? Röhögnöm kell.

http://news.liga.net/photo/politics/6267456-na_donetchine_zaderzhan_kamaz_s_voennym_rf_i_boepripasami_foto.htm#1

https://www.youtube.com/watch?v=pcPD13haiCA

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
7 014
16 552
113
1<blockquote rel="szegcsab"><blockquote rel="ulippo">A donyecki régióban letartóztatták az Orosz Föderáció hadseregének tisztjét, a teherautójában nagy mennyiségű lőszert találtak.
CK0TxhPUcAAMMka.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=pcPD13haiCA</blockquote>

Basszus. Igazad van. Ez tényleg egy Orosz őrnagy.
Csukott szemmel is felismerni a videoról, már eddig is sokszor láttam...

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 830
33
38
</blockquote> Az indiaiak űrszondát küldtek a Marsra és a Holdra. Az oroszok mikor voltak erre valaha képesek?</blockquote>

1966. február 3. Luna-9 holdszonda
Ez indulásképpen megteszi?

T

Törölt tag 1526

Guest
Az indiaiak űrszondát küldtek a Marsra és a Holdra. Az oroszok mikor voltak erre valaha képesek?</blockquote>

1966. február 3. Luna-9 holdszonda
Ez indulásképpen megteszi?
</blockquote>

Azok nem az oroszok voltak, hanem a szovjetek. Az már elmúlt, ez egy új korszak, nem lehet őket okolni a szovjetek viselt dolgaiért. Különben is régen volt már, felejtsük el.

reichundroll

Member
2014. október 8.
177
0
16
<blockquote rel="ulippo">1<blockquote rel="szegcsab"><blockquote rel="ulippo">A donyecki régióban letartóztatták az Orosz Föderáció hadseregének tisztjét, a teherautójában nagy mennyiségű lőszert találtak.
CK0TxhPUcAAMMka.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=pcPD13haiCA</blockquote>

Basszus. Igazad van. Ez tényleg egy Orosz őrnagy.
Csukott szemmel is felismerni a videoról, már eddig is sokszor láttam... </blockquote>

Szerintem teljesen életszerű, logikus és jellemzően őrnagyok szoktak foglalatoskodni ilyen és hasonló dolgokkal. Én nem vitatom. Nekem teljes mértékben hihető. Köszönönöm a mai értékes hireidet is Ulippo.