<blockquote rel="krokomach">http://rusvesna.su/news/1465563336
http://www.balrad.com/2016/06/10/vilagpremier-donbassz-civiljei-ellen/
"A tegnap reggelre virradó éjszaka során végrehajtott brutális valcmanista tüzérségi attak Donyeck, Makejevka és Jaszinovataja ellen, felavatási próba volt.
A DNR hadműveleti parancsnokságának helyettes parancsnoka szerint június 8-án telepített a hoholtüzérség az “Avgyejevkán túli” tüzérségi állásai kiegészítésére két amerikai radarvezérlésű tűzvezető komlexumot a térségbe.
Gyenisz Szinyenko elmondta, hogy az egy-egy AN-TPQ-48 és AN-TPQ-36 típusú, az USA-által márciusban Maradék-Ukrajnába szállított és eddig még sehol a világon éles helyzetben ki nem próbált tüzérségi tűzvezető komplexumot amerikaiak helyezték üzembe nyolcadikán délután.
A “munkacsoportot” maga M.Van Devilche a világ elsőszámú latorállama-az USA-hadseregének ezredese és segédje E.Selfa alezredes irányították. A telepítési munkálatoknál ott bámészkodott Valcman latorhadának fél vezérkara..."
És van bőr a pofájukon!
Off/fél off:
Vagy 2 éve költözött a szomszédba 1 Ukrán házaspár,teljesen normális emberek,2 kis fiúk van,naponta játszanak az én fiaimmal,az ő "kertszomszédjuk" 1 Orosz család,nekik is van 1fiúk,ő is a fiaimmal játszik,5 házzal arrébb laknak Lettek,2 gyerekkel,ők is együtt játszanak mindenki gyerekeivel,szóval egy nagy boldog keleti blokk él itt az utcában ): .
Múlt hétvégén volt az Ukrán nagyobbik gyerek szülinapja,az összes említett gyerek meg volt hívva,ott is volt,jellemzően a szülők,csak hozzák,viszik a kölköket,nem tartózkodnak ott,volt egy megérzésem,vettem egy 8-as csomag félliteres budweisert,és vagy 3/4 órával a vége előtt elmentem,hogy megnézzem mi a helyzet,ott volt az Ukrán srác apja,meg az Oroszé is már,beszélgettek,de gyerekzsúr lévén nem volt pia.De megérkezett a Kánaánita felmentő sereg,beültem melléjük,és feltettem a csomag piát az asztalra...... ):
Kérdem őket miről beszélnek(Oroszul),mondják,hogy a háborúról,mondom folytassuk angolul,hogy én is értsem.
Ekkor érkezett meg a Lett apuka,ő is odaült,mindenki meghallgatott mindenkit,kibeszéltük a szovjet időket,és 20 perc alatt megegyeztünk abban,hogy nekünk,keleti népeknek újra össze kellene jönnünk,ha mindannyian egy irányba mennénk,semmi szükségünk sem lenne a "nyugatra" ,csak szívatnak minket,ha összeraknánk magunkat,együtt,simán ki tudnánk egyensúlyozni őket minden téren,ott enné meg a fene őket,ahol vannak.
Elmeséltem nekik a mi előző 25 évünket a csodás nyugati demokráciában,pár mondatban,hogy milyen sikeresen elértük a 70-es évek bérszínvonalát mára,a privatizációt,az eladósítást,a szabad piac ránk jutó részét,a bankrendszer ránk jutó részét,az eltűnő gyártó,feldolgozó kapacitásunkat,stb.
Mire elfogyott a sör,meg a maradék torta,jól becsíptünk,és megegyeztünk,hogy igazunk van!
Miért nem megy ez kormányszinten?
</blockquote>
Szívmelengető, kedves kis történet.
Ugyanakkor eléggé kettős mércének és alja dolognak tartom, hogy azt a kultúrát köpködni ami befogadott és munkát ad nektek. A legjobb az lenne, hogy az ilyen társadalomromboló integrálódni nem akaró, szélsőségesen nacionalista elemek tiplizzenek haza a haldokló élhetetlen országukba ahol lehet nagymagyarkodni vagy nagyoroszkodni úgy hogy nem kell a liberális nyugati fertőben leélni a mindennapjaikat. Mindenkinek jobb lenne.