Te!Jártam már Kárpátalján többször is és még fogok is menni, de inkább a barátaimmal megyek mint olyan idegenekkel akik nem is igazán szimpatizálnak velem. Elképzelek veletek egy túrát, ha ott is így viselkednétek mint itt és lenáciznátok minden helyi ukránt az nekem elég kínos lenne. Úgyhogy menjetek csak ti is a saját barátaitokkal és én is a sajátjaimmal.
Nem csak ott, ez mindenhol így van, ha kedves vagy a helyiekkel ők is kedvesek veled, ha ellenséges vagy velük ők is ellenségesek. Én a magam részéről inkább az előbbit preferálom.
Tudod, én ismerem az ottani embereket, és nagyon jól elbeszélgetek velük.
Szeretem a hohol nyelvjárást, akárcsak a ruszint.
Lágy, mint egy részeg lengyel csaposlány 110-es cicikkel.
Szeretem a népzenéjüket, a XVI.-századitól kezdve, sőt a korábbit is, /az nem ukrán/
Szívesen hallgatom az Ocean Elzi-t, s Sunsay-t /tudod, előtte pjatnyica, ja, nem tudod/ Meg tudom különböztetni, hogy melyik számát mikor írta Zaporozsec, mert a jó kis állami támogatás kedvéért a puccs után ukránul énekel, míg előtte közép-oroszt nyomta.
Persze, te ezt sem érted.
A csúcs szerintem a Jah Divizion, ahony nyomja a reggae-t a pityeri birodalmi recsegős akcentusával.
Ezért elmondhatom neked, fogalmad sincs az ottani emberek lelkéről, gondolatáról, hisz nem beszélgetsz velük, nem is érted a nyelvüket, nem hogy a lelküket.
A többségnek nem kell ez az erőltetett ukránosítás, mert szláv.
A google is írja, ukrajnában egy éve még a felhasználók 95%-a oroszul használta a google-t.
Te jó pénzért vagy butaságból elfogadsz véleményeket, de nem érted a nyelvet, az embereket.
40-50.000. fizetett bajkeverő és zsoldosok tönkretettek egy 40 milliós országot.
Vicc.
mint vicc a horvát kormány és HDZ.
Voltam most kinn 10 napot nyaralni Gotovina egy volt katonájánál.
Az asszony angolul beszélgetett vele, én meg testvérileg.
Jót ittunk, cigiztünk, politizáltunk.
Beszélgettem az emberekkel a piacon.
A HDZ-t egy dolog tartja életben szerintük, az UNIO fenyegetése, de ezt te megint csak nem értenéd.
Aki nem ismeri a nyelvet, minek beszél bele egy nemzet sorsába, lelkébe.
Ez a gyarmatosítás megideologizálása.