Akkor miért basztatják a magyar kisebbséget?
http://www.karpatalja.ma/sorozatok/kopogtato/kopogtato-szeparatizmuson-is-tul/
"Az ukrajnai sajtónál és politikumnál szintén előjön ez a betegség, s ahelyett, hogy megoldásokat keressenek a nyílt és rejtett korrupcióra, a sikkasztásra, küzdenének a tömeges elvándorlással, munkaerőhiánnyal, a már jól bevált recepthez nyúlnak, kellő pillanatban mindig meglibegtetik a szeparatizmus vádját. Most az ország elsődleges feladatává az alig 12 %-os maradék kárpátaljai magyarok szekálása vált…"
A vérükben van, hogy mindenkit utálnak.
Az ukrán nemzetet középiskolai tanárok és falusi tanítócskák álmodták meg az 1800-as években.
Azok, akik többre tartották magukat, mint ahova jutottak.
Nyelvként a szláv hohol dialektusát jelölték meg, mivel lakóhelyükön, Lemberg környékén ez volt a falusiak nyelve.
Igen, a falusiaké, mert szerintük a városiak vagy lengyelek, vagy oroszok, vagy németek, vagy magyarok, vagy zsidók.
Az ukránt, mint tájegységi-közigazgatási nevet ráadták a népre.
Mert ukrajna nem jelent mást, mint határvidék.
Aztán egyesek a kijevi tudománytalan akadémián elővettek XV-XVI. századi orosz-moszkovita térképeket, amin határvidékből is négy van.
A mai Ukrajna, az akkori Lengyel-Svéd-Orosz határ rész, keletre az Ural vonala és dél-keletre Asztrahánytól lefele a Kaukázusig.
Mivel ezek mind úgy voltak írva, ukrajna /kisbetűvel, tehát az állam jogalkalmazási lehetősége erősen korlátozott voltára utalnak/ Kijevben a fentebb említett alkoholminősítő intézetben kijelentették, Ukrajna a középkorban ilyen hatalmas volt.
Istenem ennyi fetrengve röhögő tudásban megőszült öreg professzort még nem láttam, mint mikor ezt a hírt valaki megmutatta egy konferencián. Aznapra az előadás menetrendje felejtős volt.
S utána Ulippo ezt a kijevi cikket még itt belinkelte.
Ha nem lettem volna épp kitiltva, akkor sem tudtam volna válaszolni a röhögéstől.
Szóval, a szegény vidéki hoholokkal elhitették, hogy ők a dicső ukrán nép, akiket mindenki kkihasznált és mindenki ellen is harcolni kell.
Azóta gyűlölnek is mindenkit.
Aki a környéken van.