Macron: Németországgal együtt tisztában vagyunk a ténnyel, hogy Ukrajnát Oroszország agressziója éri. Angela Merkellel együtt elkötelezettek vagyunk az ukrajnai konfliktus lezárásában. Franciaország nem ismeri el a Krím illegális annektálását. Az EBESZ jelenléte a garancia a minszki egyezmény végrehajtására. Franciaország készen áll egy új elnöki találkozóra a normandiai formátumban.
![]()
Németország Ukrajnában való ármánykodásáról tiszta képet kaphatunk, ha megnézzük, mit tanácsolnak az ukrán fasiszta tanácsadók az ukrajnában élő oroszoknak:
3:40 -től
"Nyerjetek új identitást, legyetek kozmopoliták, ukránok, németek és amerikaiak. Szabaduljatok meg örökre attól a rabszolga bélyegtől, amelyet orosznak lenni jelent."
4:30 -tól:
Orosz lány:
"És én mit tehetek, orosz vagyok, anyám orosz, apám orosz. Te azt mondod, hogy az oroszok alkoholisták, drogosok, és mi oroszul beszélünk."
Ukrano-fasisztoid-kiképző:
"Ahogy már mondtam, mindenki képes arra, hogy feladja oroszságát. ... Megtanulhatod az ukrán nyelvet és ukrán patrióta válhat belőled.
Visszautasíthatod az Oroszország által gyakorolt elveket. Ez a legjobb megoldás a te helyzetedre."