[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
A legújabb "tűzszünet".

http://mediarnbo.org/2017/09/01/map-ato-01-09-2017/?lang=en

01-09_eng.jpg

T

Törölt tag 1526

Guest
Macronnak súlyos nézetkülönbségei vannak Putyinnal Ukrajna kapcsán.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 444
4 843
113
Az ukránok még reménykednek az EU-s csatlakozásban. A törökök vagy 20 éve vannak ugyanabban a státuszban mint most ők.

Semmi köze a valós ukrán gazdasági teljesítménynek és az ukrán politikának ahhoz hogy az EU-hoz csatlakozzanak.
Közép-európai államok kimerültek (ill. felébredtek) így új gyarmat kell.
Szerintem még a béka se***gét sem ütöttük meg az EU és a NATO csatlakozásnál. Az érdekek bármilyen papírt felülírnak.

• Tetszik
Reactions: antigonosz and zeal
S

szpg9

Guest
Ha tényleg úgy illenek össze az ukránok az EU-val, mint uli képén, akkor még negyven év műlva sem lesz ukrán EU csatlakozás (talán EU sem). Ezt csak azért bátorkodom kijelenteni, mert a képen, amit bevágtál az éppen két össze nem illő darab....

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 248
113
Sebastian Kurz arra figyelmeztet, hogy ha nem ér véget a háború az előbb-utóbb környezeti katasztrófához vezethet, mert mindkét oldalon olyan ipari létesítmények vannak amelyek ha megsérülnek akkor a szennyezés is mindkét oldalt sújtani fogja. A veszély nagy de a megoldás egyszerű, csak abba kell hagyni a lövöldözést.
http://www.politico.eu/article/preventing-disaster-donbas-ukraine-sebastian-kurz-oped/
GettyImages-628725882-714x476.jpg
Már 3 napja belinkeltem, kérdeztem is ott valamit tőled de nem válaszoltál.
Amúgy akkor elismered hogy az ukrán csapatok lőnek?

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
http://karpathir.com/2017/09/01/sajat-penzbol-vesz-fegyvert-porosenko/
"Saját pénzéből vásárol fegyvereket, aztán átadja azokat az Ukrán Hadseregnek Petro Porosenko, írja az Ukrainian military pages, valamint Volodimir Arjev parlamenti képviselő saját közösségi oldalán.
Az ukrán elnök a terror-elhárítási műveletek kezdete óta 500 millió hrivnyát költött a hadsereg megsegítésére: autókat, golyóálló mellényt, meleg ruházatot, 100 mesterlövész felszerelést adott át..."

http://karpathir.com/2017/09/01/mar-az-alapveto-elelmiszerekre-sem-telik-az-ukranoknak/

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 854
4 241
113
Korsar rakétákat kaptak a kormányerők. Nem is kell Javelin ha van hazai is.

LOOOOL.
Félaktív lézeres, ahogy látom. Semmi termó, stb.
Na most, a Javelin egy "fire and forget" cucc, saját, huhh, emlékeim szerint 200 Hz-es IR érzékelővel, meg a CLU érzékelői. Elvileg egy ember is hordozhatja, mert kb. 23 kiló a rendszer tömege. A rakéta páncélátütési képessége a mostani verziónál kb. 600 mm ERA után és mivel a tetőpáncélt próbálja eltalálni, ezért ez több, mint elég bármilyen jelenlegi tank esetén. És a komplett rendszer (rakéta és a cső+CLU) úgy 200000 dollárba kerül. Én elhiszem, hogy az ukrik képesek a szart is a saját tömegének megfeleő arany árában kiszámlázni a saját adófizetőiknek, de ez a cucc, amit betettél, még 3-400%-os korrupcióval sem kerül többe, mint 10000-15000 dollár. És ezt véled egy Javelinnel egyenértékűnek? :D

T

Törölt tag 1526

Guest
LOOOOL.
Félaktív lézeres, ahogy látom. Semmi termó, stb.
Na most, a Javelin egy "fire and forget" cucc, saját, huhh, emlékeim szerint 200 Hz-es IR érzékelővel, meg a CLU érzékelői. Elvileg egy ember is hordozhatja, mert kb. 23 kiló a rendszer tömege. A rakéta páncélátütési képessége a mostani verziónál kb. 600 mm ERA után és mivel a tetőpáncélt próbálja eltalálni, ezért ez több, mint elég bármilyen jelenlegi tank esetén. És a komplett rendszer (rakéta és a cső+CLU) úgy 200000 dollárba kerül. Én elhiszem, hogy az ukrik képesek a szart is a saját tömegének megfeleő arany árában kiszámlázni a saját adófizetőiknek, de ez a cucc, amit betettél, még 3-400%-os korrupcióval sem kerül többe, mint 10000-15000 dollár. És ezt véled egy Javelinnel egyenértékűnek? :D
Ezt benézted, nem arra utaltam, hogy egyenértékű, hanem pont arra, hogy a szakadárok rozzant T-64-eire nem érné meg Javelint pazarolni, a Korzar jobban megfelel erre a célra és ráadásul hazai gyártmány.

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 854
4 241
113
Ezt benézted, nem arra utaltam, hogy egyenértékű, hanem pont arra, hogy a szakadárok rozzant T-64-eire nem érné meg Javelint pazarolni, a Korzar jobban megfelel erre a célra és ráadásul hazai gyártmány.

Hát, én eddig úgy láttam, hogy amikor direkt kontakt volt, akkor a szakik általában szarrá verték az ukri erőket (mondjuk, a kényszersorozott szerencsétlenek és a nagyukrán álmokat kergető soviniszta, ámde harcászatból zéró idióták ellen talán nem is akkora fegyvertény ez...).

• Tetszik
Reactions: cinikus
T

Törölt tag 1526

Guest
Hát, én eddig úgy láttam, hogy amikor direkt kontakt volt, akkor a szakik általában szarrá verték az ukri erőket (mondjuk, a kényszersorozott szerencsétlenek és a nagyukrán álmokat kergető soviniszta, ámde harcászatból zéró idióták ellen talán nem is akkora fegyvertény ez...).
Hát, én meg úgy láttam, hogy az ukránok verték szarrá a szakikat úgy, hogy Putyinnak kellett közvetlenül bemennie azért, hogy megakadályozza a teljes vereségüket.