Bocsánat, hogy beleszólok, de az amerikai és nyugat európai jóllét nem annak köszönhető, ha ennyivel jobban dolgozunk, vagy ennyivel jobban szervezzük a munkát, hanem annak, hogy a 3. világbeli országokban gyerek és rabszolgamunkát használnak tömegesen, valamint 2. világbeli országban működtetett cégek, pénzszivattyúként termelik a jövedelmet. Akkor még nem is beszéltünk, a világháborúk óta elszabadult nemzetközi hitelezésről és dollárpapa piacszabályozó rendszeréről, ami mögött ott lapul az amerikai brutalitás és embertelenség US ARMY néven.Nem bohóckodok. Nyugodtan olvasd el, amit irtam újra, és nyugodtan cáfold meg ha úgy gondolod. Az a bohóckodás, hogy itt egyesek, sőt sokan nem is látják, milyen jólétben élünk, és mit veszthetünk el éppen, ha az orosz diktátor végképp megbolondul.
Van itt a topicban egy ostoba, buta romantika Oroszország iránt, meg egy még ostobább egybites Amerika utálat, ami oké egy pontig, szép repülő a MiG-29 meg a Szu-35, de amikor az van, hogy Washingtonban, Berlinben, Firenzében élnék-e esetleg Moszkvában, Vlagyivosztokban vagy Novoszibirszkben, inkább maradnék az előbbi kultúrkörben.
.
A legviccesebb, hogy olyan emberek utálják itt szivből az USA-t, akik maximum a filmekben látták, és sose jártak ott. Én éltem ott (San Diego és Los Angeles) jó hely, jó emberekkel, nem a gonosz országa.
Ezekből a jövedelemtranszferekből gazdagodnak egyre jobban a gazdagok és szegényednek el jobban a szegények és mikor borul a bili, a helyzet konzerválása miatt jön, a jóemberkeséses könyöradomány és élelmiszersegély.
A világrend átalakulása pont arról szól, hogy ki milyen arányban szedi össze a jövedelmet a világban, a saját elképzelése alapján. Persze a végén mindig ott (USA esertében pl. a Banglades-i kisfiú), aki 20 évesen rákban hal meg, mert olyan körülmények között gyártja a textilt.
Az egész úgy épül fel, mint egy maslow piramis, csak a szükségleteket cseréld ki az országokkal, a felső nyer az alsó szív, mindig.
Aki felfelé törekszik az autoriter lesz gyorsan, aki hagyja hogy lefelé tolják az meg demokrácia bajnoka a 3. világban.
Az oroszoknak meg, hogy két dolgot említsek, köszönheted a félvezetőt, a kocsid műszerfalában, a telefonodban és a számitógépedben, laptopodban.
Meg a mobiltelefont kezedben.
Nagyon le egyszerűsíted, jóra és gonoszra, de nem igy van.