Egy lengyel twitter-oldal igyekszik néhány óránként frissített térképpel szolgálni az invázió alakulásáról:
https://twitter.com/newsmap_pl
https://twitter.com/newsmap_pl
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ehh, nem hallottam mert direkt levettem a hangot, megiscsak elmult ejfel.ez bizots ott készült?
A csávó végig allahuakbarozik...![]()
Deee....A videóban a hölgy nem az a harcos amazon, akiről korábban volt itt fénykép; széles mosollyal, néhány hadfi társaságában?
Amúgy mi a villámháború? Nem tudom, kérdezem.Sztem orosz kudarcról senki sem beszél, de ez nem lesz villámháború.
Még anno, a hadak útján vetélkedőre olvasgattam forrásokat, 2005ben, szóval nem tegnap, és valahol talán az aranysas ahhoz közölt cikkeiben volt egy mondat, hogy az egyik német tábornok azt mondta: ha csak annyi tigrisünk lett volna, amit a nyugati fronton kilőttek a jelentések szerint, a háború határozottan máshogy ért volna véget.vagy legalább komoly veszteséget okoznak. A szakik meg állva maradtak
És ez nem a stratégia része? Még mindig a szárazföldi összfegyvernemi háború egyik nagymesteréről beszélünk. Stratégiai színten még a II. Vh-ban is ott szopatták telibe a németeket ahol akarták. Most is a legerősebb ukrán csapatok ott állnak frontból lekötve, miközben a hátuk mögött hol itt, hol ott csapnak le kisebb orosz csapatok, és közben záródik a zsák.A szakik meg állva maradtak. Arról nagyon nincs is hír mi van, de ami van az nem nekik kedvező.
Járulékos veszteség. Lehet nagyon gyorsan kellett....a taxit miért robbantották fel a hiddal együtt?
Visszajott, allitolag szerencseje volt.Járulékos veszteség. Lehet nagyon gyorsan kellett....![]()
Hát ilyenkor kell kelni?Jó reggelt.....![]()
Arra járt Csodabogár, és túl sok volt a negatív gondolat, így lebombázták.Én ezt a hídrobbantást nem értem. "Bridge blown up in Senkove village of Kharkiv region" Elvileg, térkép szerint a közelben sincsenek az oroszok. Illetve vannak, azonban a híd mögött. De pont ennek a hídnak felrobbantása milyen előnyhöz juttatja az ukránokat? 10 km-re északra is ott egy híd, amit nem robbantanak fel. De a folyó Észak-Déli irányba folyik, Északra oroszok, nyugatra orosz előre nyomulás, Keletre mg kb. semmi. Persze nyilván érdekes adat lehetne a hidak teherbírása is, de háborús körülmények közt ez nem biztos, hogy elsődleges szempont.
![]()
Természetesen bármi elképzelhető. Ahogy telnek a napok szépen kiderül mi a stratégia és hol vannak bukfencek. Minden hírt kettővel kell osztani, az oroszt és ukránt is. Ami meglepett, tömeges ukrán dezertálás eddig nincs. Felvették a kesztyűt és próbálkoznak.Amúgy mi a villámháború? Nem tudom, kérdezem.
Még anno, a hadak útján vetélkedőre olvasgattam forrásokat, 2005ben, szóval nem tegnap, és valahol talán az aranysas ahhoz közölt cikkeiben volt egy mondat, hogy az egyik német tábornok azt mondta: ha csak annyi tigrisünk lett volna, amit a nyugati fronton kilőttek a jelentések szerint, a háború határozottan máshogy ért volna véget.
Egyelőre az orosz veszteségekről alig van valami információ. Lehet, hogy igaz amit az ukránok állítanak, de nem hiszem. Valószínűleg több mint amit az oroszok mondanak, de nem tudom, hiszen ők meg színte semmit nem mondanak. Mindenesetre gyanúsan kevés az olyan videó, ahol tényleg biztos kilőtt orosz technika
És ez nem a stratégia része? Még mindig a szárazföldi összfegyvernemi háború egyik nagymesteréről beszélünk. Stratégiai színten még a II. Vh-ban is ott szopatták telibe a németeket ahol akarták. Most is a legerősebb ukrán csapatok ott állnak frontból lekötve, miközben a hátuk mögött hol itt, hol ott csapnak le kisebb orosz csapatok, és közben záródik a zsák.
Lehet nincs igazam, de kb mindenhol máshol ahol akartak áttörtek.
Igen, legalábbis Lukasenko tegnap reggel arról beszélt, hogy a fehérorosz erők integrálódjanak az oroszba.Természetesen bármi elképzelhető. Ahogy telnek a napok szépen kiderül mi a stratégia és hol vannak bukfencek. Minden hírt kettővel kell osztani, az oroszt és ukránt is. Ami meglepett, tömeges ukrán dezertálás eddig nincs. Felvették a kesztyűt és próbálkoznak.
Fehérorosz egységek is részt vesznek az invázióban? Mintha az egyik lelőtt heli nem orosz lett volna. Vagy rosszul emlékszek?
Az oroszok iranyitják a feherorosz egységeket is??
Meg mindig? Este is ott kavartak ketten Kolozsvarnal. Ott fordulnak vissza, Angliabol jonnek, itt meg vegig mennek az ukran hatar mellett. A semmiert nem repked ket behemot folyton... Valami meg van ott fen ami eszi a kerozint...Nem tudom, hogy az ukrajnai eseményekkel mennyiben van összefüggés. Van két tanker is az égen, Egyik Lo. másik Kolozsvártól kissé Északra.
![]()
Az első napi célok 70%-át vagy az összes cél 70%-át?Az orosz hadsereg az ukrajnai műveletek első napján elérte a célok 70%-át.
https://www.debka.com/russian-military-70pc-of-objectives-achieved-on-day-one-of-ukraine-operation/
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..