Például. A Roszgvardiját és az OMON-t a katonasággal együtt küldték, hogy"elfoglalja Kijevet" (!) . A belbiztonsági csapatoknak követniük kell a katonaságot, MIUTÁN a hadsereg megsemmisíti az ukrán hadsereget egy adott szektorban. Ez nem történt meg. Csak vakon mennek előre Kijevbe.
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat közzétette egy orosz rohamrendőr kihallgatásáról készült videót, amelyen részletezi az akciót, és megbánja tettét.
Forrás: SBU facebook oldal
Részletek: A rohamrendőr azt mondja, hogy a neve Jevgenyij Plotnyikov, 1994.11.08-án a kemerovói régióban született. 2018-ban csatlakozott az OMON-hoz.
2022. február 3-án a novokuznyecki OMON egységük Kemerovóba vonult, ahol egyesültek a kemerovói OMON egységeivel, majd Szmolenszken keresztül Fehéroroszországba, Gomelbe. Közvetlenül Ukrajna megszállása előtt sátrakban táboroztak egy mezőn, Novaja Hreblya falu közelében.
A feladat az volt, hogy Kijevet elfoglaljuk, kivonulunk oda és elfoglaljuk. Szent György szalagokat is kaptunk, hogy felhúzzuk a zászlónkra.
Mi a csernobili oldalról mentünk be, amelyet az orosz hadsereg már kiürített. Tovább haladtunk Kijev felé, távolabb kerültünk a hadseregtől, és ukrán aknavetők és helikopterek lőttek minket.
Részletek: Elmondta, hogy a csata további részében elfogyott a lőszerük, és fogságba esett.
A videó végén az orosz megszálló azt mondja, hogy "megbánja, amit tett", és felszólította az orosz hadsereget, hogy "ne támadjon testvéri népekre, és éljen barátságosan".
Háttér:
Február 25-én reggel az AFU jelentette, hogy Kijev közelében őrizetbe vettek egy orosz rohamrendőrt.
Február 25-én reggel heves harcok folytak az orosz megszállók és az ukrán fegyveres erők között Kijev északnyugati külvárosaiban, amit az őrizetbe vett rohamrendőr a videón is megemlít.
Ezt megelőzően, február 24-én este az orosz megszállók megtisztították a csernobili atomerőmű záróövezetét, és hídfőállást szereztek a Kijev elleni fehéroroszországi offenzívához.
Február 25-én éjjel a védelmi minisztérium közölte, hogy elfogtak két, a Távol-Keleten állomásozó orosz katonát. Azt állítják, hogy a megszállt Krímről léptek be Ukrajnába, és a vezetés szerint "kiképzésre" vitték őket.
РСлÑжбе безопаÑноÑÑи УкÑÐ°Ð¸Ð½Ñ Ð¾Ð±Ð½Ð°Ñодовали видеозапиÑÑ Ð´Ð¾Ð¿ÑоÑа ÑоÑÑийÑкого ÐÐÐÐовÑа, на коÑоÑом он подÑобно ÑаÑÑказÑÐ²Ð°ÐµÑ Ð¾ Ñоде опеÑаÑии и ÑаÑкаиваеÑÑÑ Ð² ÑÐ²Ð¾Ð¸Ñ Ð´ÐµÐ¹ÑÑвиÑÑ.
www.pravda.com.ua