W
Wilson
Guest
Az ukrán hadvezetés naponta legalább kétszer közzéteszi a helyzetjelentést, konkrétan megnevezve az orosz támadási irányokat azok hivatalos tájékoztatók nem egy újságíró kitalációi, ahogyan az Orosz Honvédelmi minisztérium által kiadott közlemények is, bár azok sokkal szűkszavubbak. A támadási irányok amelyek jól láthatóak a térképeken azért szerintem jól mutatják mi az orosz hadműveletek céljait....Igen ,olvasom őket. De ennyi.
Ezeket bárki írhatja.
Egyenlőre a nagy "köd"-öt látom, semmi konkrétum, én is csak találgatok saját tapasztalataim alapján, saját kútfőből, a minimális ellenőrizhető infót alapul véve.
Fake-Fake és Fake...
Nincs utánpótlás, de az összes konvoj be van takarva kajacsomaggal, naponta szétlőnek X darab konvojt, de PL az senkinek nem jut eszébe mire is való egy Mi-8-as heli, ugye hamár szállító helikopter.
Valamilyen varázslatos okból, egy, azaz egy darab orosz tábori javítóbázist sem lőttek szét- foglaltak el az ukránok, pedig kell lenniük ha ennyi gatya gép van. Tábori kórházakkal mi lett? Ha már le van mészárolva 10 ezres mennyiségben az orosz? Orosz vezetési pont, vagy parancsnokság? Eddig 2 db pk BTR-t láttam kidurrantva. Az is századpk szintű volt max.
Foglyok vallomása, tudod pépesre zúzott herével én is mondanék bármit.
Ukránok átcsoportosítások? Hetek óta arról beszélnek hogy nincs üzemanyaguk és gépzsírjuk, akkor most mi van?
Miért nem csoportosítanak egy koncentrációt, és törnek gyűrűt? Ugye bombáznak,drónoznak, tüzérkednek, kommandóznak...
Valóban érthetetlen az orosz hadvezetés, de hogy mi a konkrét céljuk azt ember legyen a talpán aki kitalálja.
Nem értem épp ésszel mi az a cél amiért ezt,így bevállalták.
És az offenzívájuk kifulladásának semmi jele egyenlőre. Kapják a sallereket, de nem nagyon látom a megroppanását a hadszervezetnek, vagy a műveletnek.
Ismétlem, nincs elég infó. Ami meg van, 98%-ban Fake.
És nem megroppanásról beszéltem csak utánpótlás problémák miatti szünetekről ez nagy különbség de ezt te nálam sokkal jobban tudod, a javitóbázisokkal kapcsolatos felvetésedre talán az a magyarázat, hogy túl távol helyezkednek el , ez választ adna arra,hogy miért látunk annyi elhagyott orosz harcjárművet, mivel a nagy távolság miatt nem vontatták hátra a meghibásodott harceszközöknek, és ha ugyanez a helyzet az üzemanyag depókkal is, az pedig szintén magyarázatot adna az üzemanyaghiány miatt hátrahagyott orosz járművekre...