Fel nem foghatom miért küldik az embereiket újra ilyen nagyon kockázatos bevetésekre, ráadásul ezek képzett elit orosz katonák voltak....
Az orosz hadsereg egy támadó alakulatát a harkovi régióban nagyrészt megsemmisítették..2022.03.09.
Megjelentek a részletek a Harkiv környéki orosz csapatok megsemmisítéséről...
Részleteket hoztak nyilvánosságra az orosz csapatok harkivi területen történt megsemmisítéséről.
Az orosz csapatoknak nem sikerült végrehajtaniuk a terveiket a Harkivi terület Vovcsanszkij körzetében.
Erről a Militarny a harkivi UDA vezetőjére hivatkozva számol be.
Az orosz haderő helikopterekkel desszantolt egy támadócsoportot. Harkiv városába 120 orosz katona akart leereszkedni.
Az ukrán területvédelmi erők és a ukrán hadsereg egységei megsemmisítették az ejtőernyősök nagy részét.
"A többiek az Orosz Föderáció belgorodi régiójába menekültek" - mondta a harkovi regionális államigazgatás vezetője.
A Harkivi Védelmi Parancsnokság szerint a város teljes mértékben az Ukrán Védelmi Erők ellenőrzik.
Військовим Росії не вдалося реалізувати заплановане у Вовчанському районі Харківщини.
mil.in.ua
Nem fejlődött ez az orosz úgy látom.
Ezt kb. ebben a háborúban megcsinálta vagy 3-4-szer 0-a sikerrel. Biztos kivégeznék pár tábornokot.
Hozzáteszem, nehéz úgy meglepni az ellenfelet, ha az USA felderítési és elemző potenciálja áll mögötte!!!
...ha ezt belevennék a tervezésbe, akkor sokkal reálisabb és megvalósíthatóbb --=>> kevesebb felesleges áldozattal járó-- műveletet látnánk, sokkal nagyobb eredményességgel!
...szerintem!
Kicsit az EW(Elektronikus hadviselés/zavarás) területre átevezve: még mindig nem értem, hogy a szemmel látható orosz (rész)kudarcok miatti "ajtó-ablak nyitva" az USA felderítő tevékenységnek helyzeten miért nem változtatnak. Az amcsik a terveiknek megfelelően kivéreztetik az orosz haderőt, sorozatosan veszítenek el elit-erőket, aránytalanul magas veszteséggel.
"Kicsit" a "Híd túl messze van"/Arnhem-i --minden sikerül-- illuzórikus hadműveletre emlékeztetnek ezek harc-cselekmények.
Nekem az a tanulság, hogy a rendelkezésre álló információk szerint nem tudják elég hatékonyan blokkolni az USA felderítést!
...és itt most nem Mo,/Szerbia nagyságrendről beszélünk, hanem a 2./3. nagyhatalomról!!! ...ráadásul ezt vagy nem merik megmondani Putyinnak --és ezért nem is merik ezt a tényt betervezni a hadműveletekbe, vagy hibás tervezés zajlik!
Egyik sem jó ezen a Világhatalom-szinten a "nem-tudom" vagy a "nem akarom" közül.
A lehetségeshez képest sokszoros veszteségeket látok!
Kicsit visszatérve a Szerbekhez, a maguk idejében, sokkal eredményesebben használták a rendelkezésre álló eszközöket.
Ironikusan megjegyezném, hogy az orosz --vezető réteg számára működő-- motivációs eszközöket sokkal reálisabban tudta és használta Sztálin!!! ...durva a megállapítás, --szerintem is =>> mert ezek voltak Gulag-ok--, de ezt mutatja --nekem-- a jelenlegi orosz valóság!!!
...és a haditechnikai fejlesztések eredményessége terén is ezt látom, az orosz űrkutatásban is ezt látom, nem csak a hadvezetésben!!!
Kicsit az társadalmi összefüggések területére átcsapva: Putyin részére ezt tartom a legnagyobb --hosszútávú-- kihívásnak megteremtsen egy társadalmi-motivációs eszköztárat a Brezsnyev/Jelcin/Gorbacsov/... évtizedek alatt gyakorlatilag lerombolt régi, de működő helyett.
.