Azért ezzel nem tudok teljesen egyetérteni. Az orosz hadsereg pont azt tette, amit a nagyobb létszámú ukrán hadsereggel tenni kellett: szétszabdalta és a korszerűbb és hadrafoghatóbb erőket helyhez kötötte, amíg a többi elvégzi az átkarolásokat. Klasszikus orosz stratégia (kisebb egységeknél taktika is), régi, de hatékony, nehéz ellene védekezni. Azt gondolom, hogy a szakik feladata az első időkben csupán annyi volt, hogy felvegyék a harcérintkezést az ATO egységekkel és helyben tartsák őket. Közvetlen harcérintkezésből nehéz elszakadni, főleg, hogy azon a területen feltehetően megvan a teljes légi főlény, és a visszavonulást légierővel és tüzérséggel is felőrölnék. (meg aztán kinek van kedve kimenni a jól kiépített biztonságos védőkörletből nyílt terepre? ) Amíg az ATO helyben maradt megkezdődtek az átkaroló műveletek, amik szerintem picit lassabban haladnak, mint tervezték, de haladnak. Az ukrán hadsereg legütőképesebb egységei vannak az ATO-ban, nyugaton szinte semmi. Nyugat-ukrajnát éppen most zárják el a tengertől, Kijev lassan zsákban lesz, de én egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy azt gyorsan be akarnák fejezni. Az idő nekik dolgozik mindenhol. Az a 20-30.000 önkéntes nyugatról nem fogja megfordítani a háború menetét, csak elnyújthatja egy ideig. A Dnyeperig biztosan behúzzák és délen Odessza + Transznyisztria, a többit majd meglátjuk. Valljuk be Zelenszkij is egyre kétségbeesettebb lett, miután kiderült, hogy nem kap NATO légifedezetet. Előbb-utóbb rájön, hogy értelmetlen az ellenállás, de sajnos tartok tőle, hogy az ukrán nem reguláris egységek nem fognak neki engedelmeskedni.
Szóval még legalább 2 hét a végéig... és sok halott.