Az ukrán és az orosz delegáció közötti tárgyalások, amelyeket korábban személyesen Fehéroroszországban folytattak, videókapcsolaton keresztül folytatódnak.
Forrás : "Interfax" orosz média Peszkov kommentárjával, Kreml
honlapja , Ukrajna Elnöki Hivatalának UP-forrásai,
Mihail Podoljak ukrán delegáció tagjának twitter-oldala
Peszkov : „Igen, a tárgyalások videó formátumban folytatódnak, a delegációt továbbra is Vlagyimir Medinszkij vezeti.
Egyelőre tartózkodunk a részletek kommentálásától."
Részletek : Az ilyen tárgyalások tényét korábban, március 12-én említették a Kreml honlapján. A Vlagyimir Putyin orosz elnök és Olaf Scholz német kancellár, valamint Emmanuel Macron francia elnök telefonbeszélgetésének tartalmáról szóló sajtóközlemény megjegyezte, hogy Putyin állítólag beszélt nekik az ukrán és az orosz delegáció közötti tárgyalások több fordulójáról, amelyeket videó formátumban tartottak.
Az orosz Interfaxnak adott kommentárjában az orosz delegáció egyik tagja, Leonyid Szluckij Állami Duma-helyettes megerősítette, hogy a tárgyalások a Belovežszkaja Puscsában tartózkodó delegációk összetételében zajlottak.
Az ukrán elnöki hivatal egyik forrása, aki közvetlenül nem vett részt a tárgyalásokon, próbaképpen videó formátumban erősítette meg a tárgyalások folytatását. Az ukrán hatóságok azt mondják, hogy az oroszokkal tárgyalnak a humanitárius folyosók bővítéséről, elsősorban Mariupolból.
OP : "Amennyire én tudom, ez így van. Nos, mert egy napot töltöttünk, hogy eljussunk a tárgyalások helyszínére."
Részletek : 18:43 körül Mihail Podoljak Twitter-oldalán fotót tett közzé Andrij Jermakkal az elnöki hivatal vezetőjével, és megerősítette, hogy a tárgyalások továbbra is folyamatos videó formátumban zajlanak majd.
Podolyak : "A tárgyalások az orosz delegációval zavartalanul folytatódnak videó formátumban. Külön munkacsoportok jöttek létre. Ukrajna pozícióit a korábbi kemény irányelvek határozzák meg."
Részletek: Az ukrán hatóságok korábban nem jelentették be online találkozók megtartását az orosz delegációval.
Переговоры между украинской и российской делегацией, которые раньше проходили очно в Беларуси, продолжаются через видеосвязь.
www.pravda.com.ua