Miért nem támad Putyin Ukrajnában?
http://www.youtube.com/watch?v=uD0mxK0RMPw
Nincs igaza a videónak. Amikor Ukrajna a Krímet megtámadja, Oroszo.-nak mindenképp hadba kell lépnie. Az érzelmeket félretéve osztottam-szoroztam, és arra jöttem rá, hogy Putyin eddig mindent nagyon jól csinált. A Kelet-Ukrajnai konfliktusnak az a szerepe, hogy elcsalja az ukrán erőket keletre és addig Oroszo. fel tudja készíteni a Krímet az ostromra.
Ha Oroszo. bevonult volna Kelet-Ukrajnába, akkor az ukrán erők nem ütköztek volna meg a bevonuló orosz erőkkel, hanem délnek fordultak volna, és egyből a Krím ellen mentek volna. Oroszo. semmit nem nyert volna Kelet-Ukrajnával, ha közben elveszítette volna a Krímet, és vele a Fekete-tengeri jelenlétet, és azzal pedig a Földközi-tengeri jelenlétet is.
A kelet-ukrajnai konfliktusnak az a szerepe, hogy elhitesse az ukrán erőkkel, hogy győzhetnek. Ezért az ukrán erők előbb be akarják fejezni Kelet-Ukrajna visszafoglalását, amely időt ad a Krímnek a felkészülésre.
A nagy háború akkor fog elkezdődeni, amikor a győzelemittas ukrán hadsereg keletről hazaindul Kijev irányába. Ekkor északról Belaruszból és délről a Krímből lecsapnak Kijevre az orosz erők, és elébevágnak az ukrán hadseregnek. Na majd ekkor indulnak meg az orosz főerők keletről, Oroszországból, a nyugat felé hazavonuló ukrán hadsereg hátába kerülve. Ezzel az ukrán hadsereg bekerítése teljessé válik, az eredményt pedig majd meglátjuk.
Egy azonban biztos: ha a kelet-ukrajnai manőverek nem engedetlen oroszpártiak, hanem egy tudatos stratégia részei, akkor ha már Oroszo. ennyi áldozatot Kelet-Ukrajnában tudatosan felvállalt, akkor innen már nincs visszaút, a döntés a háborúról már rég megszületett.