Egyébként ez a Lvivet ért támadás betekintést enged arra hogy valójában milyen veszteségek lehetnek. Ugye az első hírek szerint pár sebesült, aztán mostanra már több tucat halott, meg amekkorát kapott a létesítmény, még jó sok a romok alatt.
Az eddig is teljesen életszerűtlen volt hogy az oroszok bombáznak, rakétáznak tele a net hatalmas robbanásokkal, de mindig csak pár sérült meg 1-2 halott van. A múltkor hasonló helyzet volt amikor valami kommunikációs központot ami több emelet és jó széles telibe vertek és először ott se halt meg senki aztán kiderült hogy csak a környéken 70 sírhelyet kellet kiváltani azután. Itt is először el akarták mismásolni, de akkora volt hogy nem lehetett, meg nem működött úgy a cenzúra.
Mindig lesz egy alá becslés, mert mondjuk az ukránok egy kiadós tüzérségi tűzz, és harc után feladnak egy települést, a hullák egy része eltűnik, és csak később találják meg, de ezt az ukránok nem fogják bemondani mert lehet hogy eltűnt, megadta magát, halott.
Az oroszok meg közzéteszik mit semmisítenek meg, de szerintem az is alá van jócskán becsülve, dicsekedni nem fognak, de szerintem jóval több az ukrán halott mint 15 ezer amit az oroszok mondanak. Ha nem így lenne nem kéne képzetlen önkénteseket a frontra vinni még akkor se ha maguktól akarnak menni.
Persze orosz halott is biztos hogy több mint a hivatalos, de az álmoskönyv szerint akit minden létezővel lőnek azok jobban halnak mint akiket már lassan csak kézi fegyverekkel. Sokszor látom leírva hogy több ezer halottat nem fogad el az orosz közvélemény, és az ukrán mit szól majd a több tízezer vagy ki tudja később százezer halotthoz?
Igazából orosz részről jobb ha most a csatatéren halnak meg az ukránok mint ha később partizánkodnak. Az meg hogy nyugat Ukrajnát majd érintetlenül hagyják megint csak értelmetlen elképzelés, pont hogy azt a területet kell leginkább lerombolni, hogy minél több igazi 100% ukrán menjen el onnan, és ha megmarad később ukrajna kevesebb ukrán legyen benne. Ha meg mégse marad meg megszállás szempontjából megint csak ezt a területet kell legjobban megdolgozni hogy kevesebb élőerőt kössön majd le.
Amúgy én azért örülnék neki ha eljönnének Csapig, mert akkor kipucolják a nagyon ukránoktól kárpátalját is, így nem kell attól tartani hogy elveszíti magyar jellegét, de később a föderalizált vagy bármilyen Ukrajna vagy Oroszország területén mi tudunk majd segíteni és újjáépíteni, ezzel megkezdve a romokon a magyarosítást. Lévén egy ilyen új Ukrajna már nem üldözné a nemzeti kisebbségeit, hisz az oroszok diktálnának, és nekik is az oroszosítás lenne az érdekük. Ennél a pontnál én már csak színlelném a tárgyalásokat, de hát az oroszok mindig meglepnek minket.