most, hogy remekül együtt meneteltem a Békemeneten sok itteni kollégával, akár civilben voltak, akár egyenben, és visszatértem, először a töritanár
@Kockás ing re reflektálnék:
a mélosziak tudják, hogy nyílt háborúban sosem nyernének, tehát magukra is húzzák az ellenséget. rizikós, de csak így lehet közvetetten akkora veszteséget okozni (amit okoznak is, legalább 10 különböző orosz roncsot láttam repülőeszközben egy hét alatt, de ugye ez a ruszolovereknek úgysem lesz elég érv – de nem is akarom meggyőzni őket, mert kb. semmire sem tartom őket azon túl, hogy fenntartják a Fideszt, tehát az én szemszögömből a hasznos idiótáim, ezért nagyon nem is érdekel, mit írnak vagy nem – aki fórumra jár, az ne csodálkozzon, hogy ha valakinek a hasznos idiótája lesz
én sem teszem)
A mélósziak azt is tudták, hogy az akkoriban már lokális jelleggel szerepet játszó makedónók - bár görögnek látszódtak alulról, felülről, oldalról - nem voltak görögök a szó igazi értelmében, és végül is ez okozta a sikerüket: a peloponnészoszi háború után végül az egymás öldöklésével elfoglalt görög városállamok megtörésével ők lettek Hellasz urai.
ebből levezetve: ahogy Makedónia nem tartozott Hellászhoz az ókorban – úgy Oo nem tartozik Európához a szó szoros értelmében. miért tartozna? mert fehér, mert keresztény? centrum-periféria? igen, mert egyik sem. a pravoszláv és nyugati kereszténység közötti külső és belső (hittételi) dolgokon túl Oo a klasszikus értelemben vett Európa és a klasszikus értelemben vett Ázsia között van, ezért soha sem lesz európai. mi is az európai benne? a társadalmi konzervativizmusa? Európa sosem volt konzervatív, mindig progresszív volt, a náci-fasiszta-falangista államok csak legprogresszívabb útkeresők voltak.
illetve egy esetben igen, lehet európai Oo: ha megszűnne önálló hatalmi centrum lenni, ha megszűnne atomhatalom lenni.
akkor tartozna Európához, ha Európa nyersanyagdepója lenne. ettől még lehetne orosz nemzet, de az ukrán kalandba behúzó hatalmi gőg nélkül. és főleg az atomfegyverzete nélkül. ha az európaiak lenyúlnák az atomfegyvereit, na akkor lehetne igazán erős Európa. én személy szerint egy ilyen jövő mellett vagyok teljes mértékben.
máskülönben mint Makedónia Hellászt, lenyúlja Európát (jé, ez is görög név) az orosz állam. az pedig nem lenne jó a magyar államiságra nézve.
egyébként milyen már az az állam, amelyik a 300 milliárd dolláros devizatartalékát külföldi zsoldosokra költi? pl. olyan, amelyik nem bízik a saját hadseregében. ez pedig a bukás előszele.
bár a Wagner-SS meg lassan kihalófélben lévő képződmény lesz, ha az arabokat ennyire magasra taksálja az orosz vezérkar.
kanadai mesterlövész még tegnapelőtt posztolt, tehát abból nem lehet levonni a következtetést, hogy meghalt-e vagy sem. de hát ember, ha olyan helyen találják el, akkor meghal ő is. van ez így egy háborúban.
www.facebook.com
a következőket nem láttam még a kampány miatt:
ahogy a grúz idegenlégiósok oroszokat öltek állítólag. miért pont oroszok ne halnának meg ennyi farokméregetés közben?
Image photo-2022-03-15-18-15-22 hosted in ImgBB
ibb.co
az azov meg elkapott egy orosz vezérőrnagyot. ők is meghalnak. az emberi élet múlandó.
közben orosz építőipari munkások már egymást verik a kajért, az üresedő одноразовые подгузники polcokon egynéhány подгузникиért meg az orosz babuskak egymást tapossák az orosz szupermarketekben. ott is jönnek a kommisszárok?
ez a brit srác meg, aki állítólag menekült, szép amerikai akcentussal beszéli a brit angolt, aki ezt beveszi, az még soha nem hallott cockney britet... a fuckingot ennyire sűrűn nem használják Englanddel együtt britek, mert az amúgy a sajátjuk. next time GRU, lads szófordulatot használj.
végül is narratívát gyártani olcsóbb, mint KH-101-et.
https://twitter.com/666_mancer/status/1503284334840664065/photo/1
ja ezt meg csak így.
Image photo-2022-03-14-17-41-39 hosted in ImgBB
ibb.co
És tényleg, Oo ezt már csak úgy tudja megúszni, ha kap kéttrillió dollár kölcsönt Kínától? szóval nem leszünk gyarmat? és miért pont jüan? a renminbi már nem is jó?
vicc on.