Nagy lehet a baj az Azovnál, ha felhívásokat intéznek. Remélem minnél hamarab eltünik Mariopolból ez gagyi ukrán nyelv.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nagy lehet a baj az Azovnál, ha felhívásokat intéznek. Remélem minnél hamarab eltünik Mariopolból ez gagyi ukrán nyelv.
Igen kincsecske, a háborúban, szét fogják lőni az ellenség lőállásait. Mindig így volt, mindig így lesz.Értem, tehát gyakorlatilag ahol ellenállás van és nem virágcsokrokkal fogadják a katonákat ott szét lesz lőve a város, mert így akarják megtörni az ellenállást.
Másképpen nem is lehetne a kis-Antant miatt.Tudom, MINDENT VISSZA!
De egy vállalható kompromisszum lehetne, egy ruszin-magyar népköztásrsaság, ahol a magyarjaink biztonságban élhetnének.
Demilitarizált, de hadereje van...saját szárazföldi tengeri haderővel?? Területi viták?Egész jól haladnak a tárgyalások a főbb orosz követelések kb fele már megvan, most jönnek a rázósabb kérdések, Krím és Donbassz (amit nem hogy el nem ismernek az ukránok, de még lőnek is, külön érdekes lehet, hogy elég ha "csak" autonómiát kapnak, vagy az ukránoknak is el kell ismerniük őket függetlennek, Putyin nem hiszem, hogy visszavonná az elismerést). Amíg ezekről a területekről nem mondanak le addig szerintem folytatódik a háború.
Nekem ebből a nyilatkozatból az jön le, hogy jól haladunk, de még sokára lesz tényleges aláírható dokumentum, addig meg minden megy tovább...
Orosz békedelegáció vezetője: Ezt ajánlották nekünk az ukránok
Vlagyimir Megyinszkij, az orosz elnök tanácsadója és az orosz békedelegáció vezetője azt mondta a RIA Novosztyi hírügynökségnek: Ukrajna felajánlotta nekik, hogy egy „demilitarizált, de saját hadsereggel rendelkező” államot hoznának létre.
Megyinszkij szerint jelenleg arról tárgyal, hogy Ukrajna semleges státuszban, demilitarizálva működhetne tovább egy független államként.
– mondta a politikus. Vlagyimir Megyinszkij azt is hozzátette, hogy az oroszok számára a Krím és a Donbasz státusza, valamint a humanitárius kérdések, Ukrajna „nácimentesítése”, valamint az orosz nyelvű kisebbségi jogok is fontosak még.
A TASZSZ hírügynökség szerint a politikus mindeközben elismerte, hogy a tárgyalások lassan, nehezen haladnak ugyan, de Oroszország tényleg békét szeretne kötni, „amint csak lehet”.
– mondta Vlagyimir Megyinszkij, aki azt is hozzátette: a tárgyalóknak rengeteg komplex kérdéskört kell még átnézniük és belefoglalniuk a létrehozandó megegyezés szövegébe.
Én nem a halottakról írtam (És nem hullákról!), hanem a nyilatkozat ellentmondásáról.nagyon sok ukrán veszteségről kommunikáltak, de amíg az oroszo hullákat bőszen mutogatták, addig a saját veszteségeket csak szövegben írták le. nem látványos, de a látvány az az oroszok feladata.
Wáohh 81 repcsiből van kB 3ról kép,95 heliből is kB 3. Nem semmi teljesítmény ezt még a saját népük se hiszi elUkrajna több orosz repülőgépet lőtt le: minisztérium
Az ukrán légierő közölte, hogy légvédelmi egységeik három orosz repülőgépet, egy helikoptert és három drónt lőttek le.
A gépek közül kettő SU-34-es bombázó volt, a harmadikat még nem azonosították – mondta Jurij Ihnat, a légierő szóvivője egy videóban.
A védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz invázió február 24-i kezdete óta 81 repülőgépet és 95 helikoptert lőttek le.
Al Dzsazira
A szövegértésed konvergál a nullához!Értem, tehát gyakorlatilag ahol ellenállás van és nem virágcsokrokkal fogadják a katonákat ott szét lesz lőve a város, mert így akarják megtörni az ellenállást.
Szíria bonyolult történet, ott a kormányerők lőtték szét a városokat az elejétől kezdve, mert nem mertek bemenni. Aztán később az orosz bombázás is rásegített. De alapvetően Szíria teljesen más helyzet.
Olyan csak diktatúrákban van.nem értek hozzá, csak felmerült:
van olyan hogy 100% élő adás a tévékben? nincs valami késleltetés arra, ha mondjuk megkattana a bemondó, vagy mögé lépne valaki egy transzparenssel?
Ha én felelnék érte, tuti hogy lenne egy öt másodperces buffer, és ott ülne valaki egy nagy piros gomb mellett, amit ha megnyom, akkor sajnos műszaki hiba van
Meg az összes FIFA, NOB közvetítésben.Olyan csak diktatúrákban van.
Kivéve ha a drónokat is beleszámolják a statisztikába és akkor meg pl. egy DNR-es quadro drón is simán lehet helikopter.Wáohh 81 repcsiből van kB 3ról kép,95 heliből is kB 3. Nem semmi teljesítmény ezt még a saját népük se hiszi el
én meg továbbgondoltam: egy háborúban a saját veszteségek mutogatása grafikusan nem lehet morálnövelő, hiszen mégis csak a "mi" embereink vannak ott (ahogy az ellenfél sem mutogatja a sajátjait legtöbbször), helyette viszont az ellen lekicsinylése az, ami növelheti a morált (futás, visszavonulás szavak használata az arra fogékony tömegnek stb.) mindkét oldalon.Én nem a halottakról írtam (És nem hullákról!), hanem a nyilatkozat ellentmondásáról.
OFF:
Egyébként veled egy politikai oldalon állok, de néha zavar a nyers stílusod! Van, amiben azonos véleményen is vagyunk!
OFF vége!
A háború ilyen. Nem szép hogy az ukránok így védekeznek, de ez a racionális döntés. Nem ők indították ezt a háborút. Én azt gondolom hogy az oroszok számolniuk kellett volna azzal, hogy ilyen helyzet is előállhat. Úgy gondolom hogy nem ez volt az elképzelésük.Meszike, ezt korábban már megbeszéltük. ELég álságos az a hozzáállás, hogy "lehet lakóházba fegyvereseket telepíteni, mert ez a taktika, hogy erőddé változtatjuk" majd a tűzcsapás után "mocskos oroszok, lövik a lakóházakat"! Ez a háború, ha valakinél fegyver van, az katona, hiába van civilben. Annak el kell szenvednie mindazt amit vállalt vele...
És akkor most az ukránok hibásak mert ellenállnak? Akárhogy nézem az oroszok vannak a másik országában megint. Pont ezért van az hogy még az oroszbarátnak hitt helyeken is erős az ellenállás és sok orosz anyanyelvű is ukrán párti.Igen kincsecske, a háborúban, szét fogják lőni az ellenség lőállásait. Mindig így volt, mindig így lesz.
Ha azok lakóházak, akkor azt.
Pont.
Tetszik, nem tetszik ez így van.
A védő felelőssége, hogy ha ő lakóházban védekezik, ott már ne legyen civil.
Ez ennyire bonyolult?
MAXimálisan támogatom!
Nem hiszem hogy avgr lenne. Inkább 40mm CTG. Kosz hogy a saját szakmámban okosabb vagy ))